Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Goplana ja również kupuje angel care z podkładkami pod materac.. Jakos te mnie najbardziej przekonują.
Nastka sprzedawca przegina ja bym to zgłosiła do allegro, niech go ukarają..
A mogłabyś powiedzieć jaki jest jego nick? Też chce zamówić łóżeczko i wolałabym się wystrzegać takich sprzedających..
-
ja też czasami lubie iść na galerię na zakupy ale staram sie iść bez dziecka a jak już musżę iść z nią bo np trzeba kupić kurtkę to staram się być max 2 godzinki i do domku. ubię też założyć krótką spódniczkę bo w długiej to ja chodzić nei umiem szwęda mi się pod nogami
ale z racji tego że jestem mamą to staram się żeby to jakoś wyglądało i zakrywało tyłek.
mada_lena lubi tę wiadomość
-
Madlen222 wrote:Ja nie wiem czy to jest zgodne z prawem co ten facet wyprawia. Normalnie sama się zagotowałam Nastka:)
Przecież masz równie dobrze prawo do zwrotu towaru w ciągu 10 lub 14 dni (nie pamiętam), takie jest prawo konsumenta i każdy towar możesz zwrócić. Nie popuszczaj facetowi i najlepiej przeczytaj jakąś poradę prawną na ten temat i napisz mu. Jestem pewna że on tak nie może. A przede wszystkim powinien zaznaczyć że danego towaru nie ma przed tym jak zamówiłaś. -
Goplana wrote:
Dla mnie tylko snuza heroSnuza go model trochę uboższy,a podkładkowe robią za dużo niepotrzebnego alarmu.
-
ja też Nastka lubię mini i lubię ubrać eleganckie buty, ale niech to wygląda ładnie a nie ordynarnie. No i jak Dominik był mały to go w takiej galerii rozbierałam, najpierw jego, potem siebie, a ubierałam najpierw siebie potem małego, żeby się nie zgrzał.
Zresztą my mieszkaliśmy w Anglii przez 6 lat a wróciliśmy jak młody miał 3 i był styczeń 2010. Wydawało mi się, ze wszystkie dzieci u nas są tak ubrane , ze ledwo się ruszają.
Długie kiecki tez lubię, ale meeeeggaaaaaaa obcisłe:)
-
"Zgodnie z przepisami ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (DzU nr 22, poz. 271 z późniejszymi zmianami) możemy odstąpić od umów zawartych:
- poza lokalem przedsiębiorstwa (np. zakup od akwizytora, na prezentacji podczas wycieczki),
- na odległość (m.in. sprzedaż wysyłkowa, zakupy przez Internet).
Co do zasady, na odstąpienie od tak zawartej umowy sprzedaży mamy 10 dni – przed upływem tego terminu należy wysłać list polecony z informacją o rezygnacji z produktu. Termin ten liczony jest od:
- dnia zawarcia umowy, gdy dotyczy ona kontraktu poza lokalem przedsiębiorstwa lub usługi na odległość,
- dnia wydania towaru (otrzymania go przez kupującego), gdy umowa dotyczy np. sprzedaży na odległość.
Szczegółowe informacje można znaleźć na stronie internetowej Federacji Konsumentów www.federacja-konsumentow.org.pl." -
Nata wrote:mada_lena ja się wybieram jutro
Bedzie dobrze:) wciśnij duzo cytrynki pij powoli. Na spożycie jest 5 min. W połowie mozesz poprosić o dolanie odrobiny wody.
Mnie akurat smakowało bez dolewki, ale mówiły, ze pacjenci czesto proszą i nie robią problemu, bo nie ma to az tak ogromnego wpływu na wynik. Powodzenia:) -
maaartinka wrote:Zwrot dotyczy tylko sprzedawców którzy prowadzą działalność gospodarczą, w przypadku osób prywatnych ten zapis nieobowiązuje.. Wtedy to już tylko jego dobra wola.
Ja się nacięłam, jedyne co mogłam zrobić to wystawić negatywny komentarz...
-
Co do kiecek to ja w niedzielę przeczołagałam męża po galerii (ponad 5 godzin!), w celu nabycia sukienki na wesele, które mamy w sobotę.
Dzielny był, donosił mi rozmiary do przymierzalni, grzecznie zapinał suwaki, oceniał.
No i się udało! Nie wyglądam jak w namiocie, brzuszek ładnie wyeksponowany, widać żem w ciąży!
A dziś po raz pierwszy ekspedientka poprosiła mnie bez kolejki do kasyBabka przede mną: A JA????
A ekspedientka- ta pani ma przywilejeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:38
lkc, Madlen222, Nata, Goplana, Viviana, ewelina_d, Mamadomina, Maga31, maaartinka, Strupka, blue00, RewolucjaSięDzieje, Dotty84, anusiaa90, Rybka Nemo, Agusia ;), e_v_e lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wiecie co w ogóle to uważam że zdzierstwo jest z tymi monitorami oddechu, przecież to powinno być dużo tańsze, może wtedy więcej rodziców by kupowało i mniej dzieci by umierało..
Goplana, santoocha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nata wrote:wiecie co w ogóle to uważam że zdzierstwo jest z tymi monitorami oddechu, przecież to powinno być dużo tańsze, może wtedy więcej rodziców by kupowało i mniej dzieci by umierało..
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
nick sprzedawcy amilaamila opinie ma rewelacyjne a tu takie coś mi koleś odpisał. Jakbym miała bliżej to bym pojechała i go chyba trzasła w ten głupi łep. Pierwszy raz mi sie zdarzyło coś takiego aż w szoku jestem bo zasze sprawdzam opinie o sprzedającym i dopiero kupuje.
-
Madlen222 wrote:"Zgodnie z przepisami ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (DzU nr 22, poz. 271 z późniejszymi zmianami) możemy odstąpić od umów zawartych:
- poza lokalem przedsiębiorstwa (np. zakup od akwizytora, na prezentacji podczas wycieczki),
- na odległość (m.in. sprzedaż wysyłkowa, zakupy przez Internet).
Co do zasady, na odstąpienie od tak zawartej umowy sprzedaży mamy 10 dni – przed upływem tego terminu należy wysłać list polecony z informacją o rezygnacji z produktu. Termin ten liczony jest od:
- dnia zawarcia umowy, gdy dotyczy ona kontraktu poza lokalem przedsiębiorstwa lub usługi na odległość,
- dnia wydania towaru (otrzymania go przez kupującego), gdy umowa dotyczy np. sprzedaży na odległość.
Szczegółowe informacje można znaleźć na stronie internetowej Federacji Konsumentów www.federacja-konsumentow.org.pl."
Zacytowany kawałek ustawy dotyczy przedsiębiorców i konsumenta
Przeczytaj początek ustawy
Na oświadczenie o zwrocie (w zupełności wystarczy mail) jest chyba 10 dni i od tego momentu jest czas na zwrotale nie pamiętam ile dni..