X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana ja również kupuje angel care z podkładkami pod materac.. Jakos te mnie najbardziej przekonują.

Nastka sprzedawca przegina ja bym to zgłosiła do allegro, niech go ukarają..
    A mogłabyś powiedzieć jaki jest jego nick? Też chce zamówić łóżeczko i wolałabym się wystrzegać takich sprzedających..

201411191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czasami lubie iść na galerię na zakupy ale staram sie iść bez dziecka a jak już musżę iść z nią bo np trzeba kupić kurtkę to staram się być max 2 godzinki i do domku. ubię też założyć krótką spódniczkę bo w długiej to ja chodzić nei umiem szwęda mi się pod nogami :P ale z racji tego że jestem mamą to staram się żeby to jakoś wyglądało i zakrywało tyłek.

mada_lena lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Ja nie wiem czy to jest zgodne z prawem co ten facet wyprawia. Normalnie sama się zagotowałam Nastka:)
    Przecież masz równie dobrze prawo do zwrotu towaru w ciągu 10 lub 14 dni (nie pamiętam), takie jest prawo konsumenta i każdy towar możesz zwrócić. Nie popuszczaj facetowi i najlepiej przeczytaj jakąś poradę prawną na ten temat i napisz mu. Jestem pewna że on tak nie może. A przede wszystkim powinien zaznaczyć że danego towaru nie ma przed tym jak zamówiłaś.
    Zwrot dotyczy tylko sprzedawców którzy prowadzą działalność gospodarczą, w przypadku osób prywatnych ten zapis nieobowiązuje.. Wtedy to już tylko jego dobra wola.

201411191762.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    A polecacie jakiś konkretny model monitora oddechu?

co myslicie o tych:

http://dino.sklep.pl/nowy/snuza-hero-monitor-oddechu-p-4428.html

http://dino.sklep.pl/nowy/snuza-go-monitor-oddechu-p-8867.html

Czy lepiej te podkładkowe?

Dla mnie tylko snuza hero :) Snuza go model trochę uboższy,a podkładkowe robią za dużo niepotrzebnego alarmu.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też Nastka lubię mini i lubię ubrać eleganckie buty, ale niech to wygląda ładnie a nie ordynarnie. No i jak Dominik był mały to go w takiej galerii rozbierałam, najpierw jego, potem siebie, a ubierałam najpierw siebie potem małego, żeby się nie zgrzał.

Zresztą my mieszkaliśmy w Anglii przez 6 lat a wróciliśmy jak młody miał 3 i był styczeń 2010. Wydawało mi się, ze wszystkie dzieci u nas są tak ubrane , ze ledwo się ruszają.

Długie kiecki tez lubię, ale meeeeggaaaaaaa obcisłe:)

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Zgodnie z przepisami ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (DzU nr 22, poz. 271 z późniejszymi zmianami) możemy odstąpić od umów zawartych:

- poza lokalem przedsiębiorstwa (np. zakup od akwizytora, na prezentacji podczas wycieczki),

- na odległość (m.in. sprzedaż wysyłkowa, zakupy przez Internet).

Co do zasady, na odstąpienie od tak zawartej umowy sprzedaży mamy 10 dni – przed upływem tego terminu należy wysłać list polecony z informacją o rezygnacji z produktu. Termin ten liczony jest od:

- dnia zawarcia umowy, gdy dotyczy ona kontraktu poza lokalem przedsiębiorstwa lub usługi na odległość,

- dnia wydania towaru (otrzymania go przez kupującego), gdy umowa dotyczy np. sprzedaży na odległość.

Szczegółowe informacje można znaleźć na stronie internetowej Federacji Konsumentów www.federacja-konsumentow.org.pl."

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    mada_lena ja się wybieram jutro :-)

Bedzie dobrze:) wciśnij duzo cytrynki pij powoli. Na spożycie jest 5 min. W połowie mozesz poprosić o dolanie odrobiny wody.
    Mnie akurat smakowało bez dolewki, ale mówiły, ze pacjenci czesto proszą i nie robią problemu, bo nie ma to az tak ogromnego wpływu na wynik. Powodzenia:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Zwrot dotyczy tylko sprzedawców którzy prowadzą działalność gospodarczą, w przypadku osób prywatnych ten zapis nieobowiązuje.. Wtedy to już tylko jego dobra wola.
    Niestety to samo tyczy się aukcji, więc uważajcie :/ Ja się nacięłam, jedyne co mogłam zrobić to wystawić negatywny komentarz...

jftycms.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kiecek to ja w niedzielę przeczołagałam męża po galerii (ponad 5 godzin!), w celu nabycia sukienki na wesele, które mamy w sobotę.
    Dzielny był, donosił mi rozmiary do przymierzalni, grzecznie zapinał suwaki, oceniał.
    No i się udało! Nie wyglądam jak w namiocie, brzuszek ładnie wyeksponowany, widać żem w ciąży! :)
    2a6s7e8.jpg

A dziś po raz pierwszy ekspedientka poprosiła mnie bez kolejki do kasy :) Babka przede mną: A JA????
    A ekspedientka- ta pani ma przywileje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:38

lkc, Madlen222, Nata, Goplana, Viviana, ewelina_d, Mamadomina, Maga31, maaartinka, Strupka, blue00, RewolucjaSięDzieje, Dotty84, anusiaa90, Rybka Nemo, Agusia ;), e_v_e lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nawiaze do lezaczkow, przy 4 dzieci wogle tego sprzetu nie uzywalam ale teraz intensywnie sie za nim ogladam, to bardzo przydatna rzecz zwlaszcza w kuchni :) :) , tak sadze

• Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co w ogóle to uważam że zdzierstwo jest z tymi monitorami oddechu, przecież to powinno być dużo tańsze, może wtedy więcej rodziców by kupowało i mniej dzieci by umierało..

Goplana, santoocha lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro robic zakupy to ryzyk fizyk, ja do tej pory nie otrzymalam ani towaru ani zwrotu pieniedzy

• Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    wiecie co w ogóle to uważam że zdzierstwo jest z tymi monitorami oddechu, przecież to powinno być dużo tańsze, może wtedy więcej rodziców by kupowało i mniej dzieci by umierało..
    Przy całej wyprawce, to już daje po kieszeni... :/

Madlen222 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha śliczna kiecka, super wyglądasz!

santoocha lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nick sprzedawcy amilaamila opinie ma rewelacyjne a tu takie coś mi koleś odpisał. Jakbym miała bliżej to bym pojechała i go chyba trzasła w ten głupi łep. Pierwszy raz mi sie zdarzyło coś takiego aż w szoku jestem bo zasze sprawdzam opinie o sprzedającym i dopiero kupuje.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja monitoru oddachu nie kupuje chyba ze los będzie chciał że będzie wczesniakiem bo niby te dzieci mają największe ryzyko niż zdrowy noworodek.

Madlen222 lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera zjadłam pomidorową a teraz naszło mnie na czekoladę, wcinam wedla pierrot...co do monitora to nie wiem czy kupić nowy czy używany? słyszałam że używki czasem trzeszczą...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka To jego strata, że nie zamieścił informacji na stronie, że tego modelu nie ma. Nastrasz go otwarciem sporu oraz negatywnym komentarzem.

jftycms.png
  • maaartinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    "Zgodnie z przepisami ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (DzU nr 22, poz. 271 z późniejszymi zmianami) możemy odstąpić od umów zawartych:

- poza lokalem przedsiębiorstwa (np. zakup od akwizytora, na prezentacji podczas wycieczki),

- na odległość (m.in. sprzedaż wysyłkowa, zakupy przez Internet).

Co do zasady, na odstąpienie od tak zawartej umowy sprzedaży mamy 10 dni – przed upływem tego terminu należy wysłać list polecony z informacją o rezygnacji z produktu. Termin ten liczony jest od:

- dnia zawarcia umowy, gdy dotyczy ona kontraktu poza lokalem przedsiębiorstwa lub usługi na odległość,

- dnia wydania towaru (otrzymania go przez kupującego), gdy umowa dotyczy np. sprzedaży na odległość.

Szczegółowe informacje można znaleźć na stronie internetowej Federacji Konsumentów www.federacja-konsumentow.org.pl."

Zacytowany kawałek ustawy dotyczy przedsiębiorców i konsumenta :)
    Przeczytaj początek ustawy :)
    Na oświadczenie o zwrocie (w zupełności wystarczy mail) jest chyba 10 dni i od tego momentu jest czas na zwrot :) ale nie pamiętam ile dni..

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    cholera zjadłam pomidorową a teraz naszło mnie na czekoladę, wcinam wedla pierrot...co do monitora to nie wiem czy kupić nowy czy używany? słyszałam że używki czasem trzeszczą...
    No i gwarancji nie mają...

jftycms.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ