X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana ja również kupuje angel care z podkładkami pod materac.. Jakos te mnie najbardziej przekonują.

Nastka sprzedawca przegina ja bym to zgłosiła do allegro, niech go ukarają..
    A mogłabyś powiedzieć jaki jest jego nick? Też chce zamówić łóżeczko i wolałabym się wystrzegać takich sprzedających..

201411191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czasami lubie iść na galerię na zakupy ale staram sie iść bez dziecka a jak już musżę iść z nią bo np trzeba kupić kurtkę to staram się być max 2 godzinki i do domku. ubię też założyć krótką spódniczkę bo w długiej to ja chodzić nei umiem szwęda mi się pod nogami :P ale z racji tego że jestem mamą to staram się żeby to jakoś wyglądało i zakrywało tyłek.

mada_lena lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Ja nie wiem czy to jest zgodne z prawem co ten facet wyprawia. Normalnie sama się zagotowałam Nastka:)
    Przecież masz równie dobrze prawo do zwrotu towaru w ciągu 10 lub 14 dni (nie pamiętam), takie jest prawo konsumenta i każdy towar możesz zwrócić. Nie popuszczaj facetowi i najlepiej przeczytaj jakąś poradę prawną na ten temat i napisz mu. Jestem pewna że on tak nie może. A przede wszystkim powinien zaznaczyć że danego towaru nie ma przed tym jak zamówiłaś.
    Zwrot dotyczy tylko sprzedawców którzy prowadzą działalność gospodarczą, w przypadku osób prywatnych ten zapis nieobowiązuje.. Wtedy to już tylko jego dobra wola.

201411191762.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    A polecacie jakiś konkretny model monitora oddechu?

co myslicie o tych:

http://dino.sklep.pl/nowy/snuza-hero-monitor-oddechu-p-4428.html

http://dino.sklep.pl/nowy/snuza-go-monitor-oddechu-p-8867.html

Czy lepiej te podkładkowe?

Dla mnie tylko snuza hero :) Snuza go model trochę uboższy,a podkładkowe robią za dużo niepotrzebnego alarmu.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też Nastka lubię mini i lubię ubrać eleganckie buty, ale niech to wygląda ładnie a nie ordynarnie. No i jak Dominik był mały to go w takiej galerii rozbierałam, najpierw jego, potem siebie, a ubierałam najpierw siebie potem małego, żeby się nie zgrzał.

Zresztą my mieszkaliśmy w Anglii przez 6 lat a wróciliśmy jak młody miał 3 i był styczeń 2010. Wydawało mi się, ze wszystkie dzieci u nas są tak ubrane , ze ledwo się ruszają.

Długie kiecki tez lubię, ale meeeeggaaaaaaa obcisłe:)

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Zgodnie z przepisami ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (DzU nr 22, poz. 271 z późniejszymi zmianami) możemy odstąpić od umów zawartych:

- poza lokalem przedsiębiorstwa (np. zakup od akwizytora, na prezentacji podczas wycieczki),

- na odległość (m.in. sprzedaż wysyłkowa, zakupy przez Internet).

Co do zasady, na odstąpienie od tak zawartej umowy sprzedaży mamy 10 dni – przed upływem tego terminu należy wysłać list polecony z informacją o rezygnacji z produktu. Termin ten liczony jest od:

- dnia zawarcia umowy, gdy dotyczy ona kontraktu poza lokalem przedsiębiorstwa lub usługi na odległość,

- dnia wydania towaru (otrzymania go przez kupującego), gdy umowa dotyczy np. sprzedaży na odległość.

Szczegółowe informacje można znaleźć na stronie internetowej Federacji Konsumentów www.federacja-konsumentow.org.pl."

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    mada_lena ja się wybieram jutro :-)

Bedzie dobrze:) wciśnij duzo cytrynki pij powoli. Na spożycie jest 5 min. W połowie mozesz poprosić o dolanie odrobiny wody.
    Mnie akurat smakowało bez dolewki, ale mówiły, ze pacjenci czesto proszą i nie robią problemu, bo nie ma to az tak ogromnego wpływu na wynik. Powodzenia:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Zwrot dotyczy tylko sprzedawców którzy prowadzą działalność gospodarczą, w przypadku osób prywatnych ten zapis nieobowiązuje.. Wtedy to już tylko jego dobra wola.
    Niestety to samo tyczy się aukcji, więc uważajcie :/ Ja się nacięłam, jedyne co mogłam zrobić to wystawić negatywny komentarz...

jftycms.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kiecek to ja w niedzielę przeczołagałam męża po galerii (ponad 5 godzin!), w celu nabycia sukienki na wesele, które mamy w sobotę.
    Dzielny był, donosił mi rozmiary do przymierzalni, grzecznie zapinał suwaki, oceniał.
    No i się udało! Nie wyglądam jak w namiocie, brzuszek ładnie wyeksponowany, widać żem w ciąży! :)
    2a6s7e8.jpg

A dziś po raz pierwszy ekspedientka poprosiła mnie bez kolejki do kasy :) Babka przede mną: A JA????
    A ekspedientka- ta pani ma przywileje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:38

lkc, Madlen222, Nata, Goplana, Viviana, ewelina_d, Mamadomina, Maga31, maaartinka, Strupka, blue00, RewolucjaSięDzieje, Dotty84, anusiaa90, Rybka Nemo, Agusia ;), e_v_e lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nawiaze do lezaczkow, przy 4 dzieci wogle tego sprzetu nie uzywalam ale teraz intensywnie sie za nim ogladam, to bardzo przydatna rzecz zwlaszcza w kuchni :) :) , tak sadze

• Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co w ogóle to uważam że zdzierstwo jest z tymi monitorami oddechu, przecież to powinno być dużo tańsze, może wtedy więcej rodziców by kupowało i mniej dzieci by umierało..

Goplana, santoocha lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro robic zakupy to ryzyk fizyk, ja do tej pory nie otrzymalam ani towaru ani zwrotu pieniedzy

• Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    wiecie co w ogóle to uważam że zdzierstwo jest z tymi monitorami oddechu, przecież to powinno być dużo tańsze, może wtedy więcej rodziców by kupowało i mniej dzieci by umierało..
    Przy całej wyprawce, to już daje po kieszeni... :/

Madlen222 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha śliczna kiecka, super wyglądasz!

santoocha lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nick sprzedawcy amilaamila opinie ma rewelacyjne a tu takie coś mi koleś odpisał. Jakbym miała bliżej to bym pojechała i go chyba trzasła w ten głupi łep. Pierwszy raz mi sie zdarzyło coś takiego aż w szoku jestem bo zasze sprawdzam opinie o sprzedającym i dopiero kupuje.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja monitoru oddachu nie kupuje chyba ze los będzie chciał że będzie wczesniakiem bo niby te dzieci mają największe ryzyko niż zdrowy noworodek.

Madlen222 lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera zjadłam pomidorową a teraz naszło mnie na czekoladę, wcinam wedla pierrot...co do monitora to nie wiem czy kupić nowy czy używany? słyszałam że używki czasem trzeszczą...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka To jego strata, że nie zamieścił informacji na stronie, że tego modelu nie ma. Nastrasz go otwarciem sporu oraz negatywnym komentarzem.

jftycms.png
  • maaartinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    "Zgodnie z przepisami ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (DzU nr 22, poz. 271 z późniejszymi zmianami) możemy odstąpić od umów zawartych:

- poza lokalem przedsiębiorstwa (np. zakup od akwizytora, na prezentacji podczas wycieczki),

- na odległość (m.in. sprzedaż wysyłkowa, zakupy przez Internet).

Co do zasady, na odstąpienie od tak zawartej umowy sprzedaży mamy 10 dni – przed upływem tego terminu należy wysłać list polecony z informacją o rezygnacji z produktu. Termin ten liczony jest od:

- dnia zawarcia umowy, gdy dotyczy ona kontraktu poza lokalem przedsiębiorstwa lub usługi na odległość,

- dnia wydania towaru (otrzymania go przez kupującego), gdy umowa dotyczy np. sprzedaży na odległość.

Szczegółowe informacje można znaleźć na stronie internetowej Federacji Konsumentów www.federacja-konsumentow.org.pl."

Zacytowany kawałek ustawy dotyczy przedsiębiorców i konsumenta :)
    Przeczytaj początek ustawy :)
    Na oświadczenie o zwrocie (w zupełności wystarczy mail) jest chyba 10 dni i od tego momentu jest czas na zwrot :) ale nie pamiętam ile dni..

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    cholera zjadłam pomidorową a teraz naszło mnie na czekoladę, wcinam wedla pierrot...co do monitora to nie wiem czy kupić nowy czy używany? słyszałam że używki czasem trzeszczą...
    No i gwarancji nie mają...

jftycms.png
‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ