X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz postraszyłam chociaż na początku byłam miła napisałam nawet że jak teraz nie ma to ja poczekam bo nei robi mi róznicy czy dostanę je teraz czy za dwa tygodnie byle bylo takie jak zamawiam. No ale ten facet z którym pisałam to jakiś przygłup chyba bo nie idzie się dogadać na stopie przyjacielskiej.

Z początkiem zapalenia płuc malutkie dziecko wypisali co za lekarze. Szok. JA jak rozmawiałam z lekarką przed urodzeniem córki to mówiła właśnie że warto przy wcześniakach bądź przy dziećmi które mają wady np serca. To opinia lekarza z córką nie miałam ale spała ze mna w pokoju i czesto zaglądałam do niej.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Zwłaszcza, że u Ciebie większość wydatków razy 2 :)

To już nawet nie o to chodzi kochana, bo nie mam zamiaru oszczędzać na życiu dzieci. Chodzi mi o to, że tutaj nie ma na to takiego parcia, jeżeli faktycznie będą jakieś zaburzenia u dzieci to lekarz zwróci na pewno na to uwagę, a po drugie słuchałam opinii moich koleżanek, żadna tego nie używała, a niektóre nawet miały ale mimo to nie było potrzeby. Wiem, że różnie może być i jeżeli tylko zobaczę sama małą oznakę że powinnam to mieć to na pewno kupię:)

relgh3714vlmssyj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Ja kupuję na allegro baaardzo dużo, z reguły jest ok, choć zdarzyło się kilka wpadek. Takie ryzyko zakupów przez internet.

Boże, szykuje mi się remont do końca września. Masakra. Mąż rozwalił starą kuchnię kaflową w kuchni i dziś robi wylewkę w miejscu po niej.
    Po zbiciu starych płytek ze ścian została taka warstwa kleju, że jak już ją zrywa, to razem z tynkami aż do gołych cegieł.
    Kuźwa, toż nie czeka nas już tylko gipsowanie, ale i murowanie... :(

Każdy grosz ładujemy teraz w remont, a ja czuwam nad tym, żeby raz na jakiś czas kupić coś do wyprawki dla Juniora, bo na koniec się nie pozbieramy.zemu
    A żeby to były tylko te wydatki.....
    Jakoś tak się wszystko kumuluje na jeden czas.

Rrrany, to ja od lat marzę o ceglanym piecu, a Wy rozwalacie :D
    marzy mi się taki "dodatkowy", do chleba i w ogóle...musiałabym tylko i aż rozwalić jedną ogromną ścianę, coby toto zmieścić, także na razie zostawiam to na "później".
    A co do tynków, które spadały jak manna z nieba - wiem coś o tym, przeżywałam niedawno, chciałam nawet zostawić ściany takie "oceglone" ale o dziwo cały wystrój szlag by trafił. Nie pasuje nam to do domu niestety, także było murowanko, gładzie, pył, pył, pył, który do teraz osiada, chociaż odkurzaliśmy ściany milion razy ;)

santoocha lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja muszę z mężem to przedyskutować, chciałam spać z Małą na początku, bo i nacieszyć się nią i łatwo z karmieniem w nocy, ale też nie chcę by mąż np. spał osobno czy coś, moja znajoma spała z córką do 8mcż a mąż w salonie, naprawdę nie chciałabym tak robić. Mój mąż jest za kołyską, ale mało miejsca w sypialni, no przemyślę to jeszcze, gdyby Mała miała spać w kołysce czy łóżku to jasne, że monitor biorę pod uwagę.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie monitor oddechu z listy zakupów skreślony :)
    poprzednio także się nie zaopatrzyłam, bo nie było potrzeby, kołyskę miałam przy łóżku, Młody się budził pięknie na karmienie, albo sami zaglądaliśmy, nie chciałam wkręcać sobie, że może nas SIDS spotka, że nie usłyszę, a dziecko przestanie oddychać etc., ale rozumiem obawy mam, po to to stworzono, żeby uspokajać nerwy i pomagać dzieciom i rodzicom :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja, gdzieś jeszcze leży 30 taczek gruzu z tej kuchni, jak masz czas to Ci wyślę to sobie poskładasz ;)

A mi właśnie ta kuchnia przeszkadzała do nowoczesnego wystroju kuchni, choć wiem, że na upartego dałoby się to jakoś połączyć i zaaranżować.
    Ale był jeden ważny argument za wywaleniem tej kuchni- mój mąż pali, a ja go cisnę, że wraz z urodzeniem dziecka ma rzucić. A przy tej kuchni zawsze palił, bo miała niesamowity ciąg i nic nie szło do środka. Teraz żeby zapalić będzie musiał wyjść na zewnątrz :) Trochę więcej zachodu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 14:44

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSieDzieje tez tak myślałam póki nie zaczęłam pracować:P

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest jeszcze cos takiego jak dostawka dla dziecka do lozka :) nie trzeba wtedy z niczego rezygnowac

Viviana, Goplana, Dorotucha lubią tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zamiar kupic taki monitorek, a dzidzius będzie spał w swoim pokoiku, obok naszego, choc przez pierwszych kilka nocy(wyjdzie w praniu ilu) będziemy spać u niej:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Dziewczyny, jest jeszcze cos takiego jak dostawka dla dziecka do lozka :) nie trzeba wtedy z niczego rezygnowac
    Albo kosz Mojżesza, zajmuje mało miejsca, a dziecko blisko jak we własnym :)

blue00 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/d50c79a4856d.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 15:08

Goplana, Dorotucha lubią tę wiadomość

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :) Rzadko się tu udzielam ale mam chwilkę i może poplotkuję tu trochę z Wami jeżeli ktoś się zjawi ;) powiem Wam z doświadczenia jak to u nas było z tym spaniem z dzidzią i wstawaniem w nocy. Początkowo też mieliśmy łóżeczko obok naszego łóżka mimo iż nasza Niunia nie budziła się często w nocy to to wstawanie mimo wszystko było męczące zwłaszcza gdy Mężu chodził na ranne zmiany. Dlatego spaliśmy razem z Nią w naszym łóżku które jest szerokie i spokojnie się mieściliśmy. Spaliśmy tak do około 4 miesiąca. Potem już spała w łóżeczku ale cycem karmiłam do 14 miesiąca. Przestałam gdy cycki mi poobgryzała aż do krwi ;). Teraz też mamy zamiar spać z Małą ale już od samego początku żeby po prostu siebie i jej nie męczyć. A przy okazji będziemy mieć kontrolę oddechu Maleństwa bez dodatkowych urządzeń bo oboje z mężem mamy bardzo płytki sen. :)

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tej dostawce nie słyszałam, a też fajne rozwiązanie, a kosz pierwszy raz widziałam jak Rewolucja o nim pisała, bardzo mi się podoba, no muszę mężowi pokazać.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Holandii jest świetna opieka poporodowa i przez 10 dni w ramach ubezpieczenia zdrowotnego każda matka otrzymuje opiekę położnej, nawet do 8h dziennie. Ta położna przychodzi co dziennie i pomaga przy dzieciach oraz sprawdza ich stan zdrowotny. Mało tego, pomaga jeszcze w pracach domowych <szok>. Nawiązując jeszcze do tego monitora oddechu... Jeśli ona stwierdzi że muszę go mieć nawet się nie zawaham ... Ale na razie odpuszczam ze względu chociażby takim że co dziennie będę miała w domu fachową opiekę.

Dorotucha, Goplana, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen oooo ja bym chciała taką położną co pomaga w pracach domowych bo pamiętam jak nie mogłam sie ogarnąć przez pierwszy miesiąc po porodzie z organizacją dnia ;)

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotucha wrote:
    Madlen oooo ja bym chciała taką położną co pomaga w pracach domowych bo pamiętam jak nie mogłam sie ogarnąć przez pierwszy miesiąc po porodzie z organizacją dnia ;)

No a ja jeszcze dwójka dzieci na raz...to już w ogóle:) to faktycznie super opcja z tą położną tutaj:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    No a ja jeszcze dwójka dzieci na raz...to już w ogóle:) to faktycznie super opcja z tą położną tutaj:)
    No przy dwójce to już w ogóle powinna być na cały miesiąc ;)

Goplana lubi tę wiadomość

2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak to jest z tym ogarnianiem siebie, dziecka i domu po cesarce... chyba długo trzeba korzystać z całodobowej pomocy, co?

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie,niedlugo :) ja to praktycznie odrazu po wyjsciu ze szpitala doskonolale dawalam sobie rade ze wszystkim,z tymze,ze ja ze szpitala wyszlam po 9 dniach od porodu :P

• Viviana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue a przepraszam moge zapytać, Ty rodziłaś może na Kraśnickiej albo teraz tam zamierzasz?

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ