X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Niestety to samo tyczy się aukcji, więc uważajcie :/ Ja się nacięłam, jedyne co mogłam zrobić to wystawić negatywny komentarz...
    Co masz na myśli? :)

201411191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Co masz na myśli? :)
    Licytacji.

jftycms.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję na allegro baaardzo dużo, z reguły jest ok, choć zdarzyło się kilka wpadek. Takie ryzyko zakupów przez internet.

Boże, szykuje mi się remont do końca września. Masakra. Mąż rozwalił starą kuchnię kaflową w kuchni i dziś robi wylewkę w miejscu po niej.
    Po zbiciu starych płytek ze ścian została taka warstwa kleju, że jak już ją zrywa, to razem z tynkami aż do gołych cegieł.
    Kuźwa, toż nie czeka nas już tylko gipsowanie, ale i murowanie... :(

Każdy grosz ładujemy teraz w remont, a ja czuwam nad tym, żeby raz na jakiś czas kupić coś do wyprawki dla Juniora, bo na koniec się nie pozbieramy.zemu
    A żeby to były tylko te wydatki.....
    Jakoś tak się wszystko kumuluje na jeden czas.

• Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka napisz mu że na forum gdzie jest 124 (ściema) użytkowniczek napisałaś jaki to uczciwy jest i że, żadna z nas nie kupi od niego a mogłyśmy bo dałaś nam namiar na aukcje... no niby wcześniaki są bardziej narażone, ale widzisz mojej koleżanki córka urodziła się w terminie i wypuścili ją ze szpitala z początkiem zapalenia płuc gdyby nie monitor to teraz koleżanka chodziła by na spacery na cmentarz a nie na plac zabaw...chociaż uważam że nie każdy musi go mieć, ja się zwyczajnie boję bo to przykład z mojego bliskiego otoczenia...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana a tego to już nie wiedziałam :)

Santoocha ślicznie wyglądasz :)
    Mnie taka przyjemność spotkała wczoraj :) wielka kolejka a tu pani podchodzi i mówi do mnie i do pani z małym dzieciaczkiem "zapraszam do drugiej kasy" :) super miłe uczucie :)

Nata ja na tablicy szukam i kupie używany.. Kosztują jakieś 150 zł więc to dużo mniejsza kwota..

201411191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana niektóre jeszcze mają gwarancję, zależy ile kto użytkował :-)

rfnnk6n.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka spróbuj postraszyć że zgłosisz sprawę allegro, generalnie napisz wrednego maila czasem to pomaga :) ja się tak kiedyś kłóciłam bo nie oddali mi całej kwoty tylko odliczyli sobie koszt transportu do czego nie mają prawa..
    Poskutkowało :) na szczęście więcej przygód nie miałam..

201411191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santocha brzusio już ładny :-) no mnie jeszcze nie spotkała przyjemność przepuszczenia w kolejce, chociaż każdy widzi żem w ciąży a ja jakoś nie mam odwagi zapytać czy mnie ktoś przepuści, jeszcze daję radę stać :-)

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://olx.pl/oferta/monitor-oddechu-angelcare-ac300-CID88-ID3wc0D.html#21de27749d

rfnnk6n.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wydawało ze u mnie jeszcze brzucha nie widać :P

201411191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos pojemników z ikea http://olx.pl/oferta/pojemniki-na-lozeczko-ikea-CID88-ID6p0tL.html#c97c4fce8e teraz już wiem jak to wygląda :-)

rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wg mnie brzuchy widać, tylko ludzie próbują nie zauważyć, bo się każdemu śpieszy, a mi dziś w sklepie było duszno, aż czerwona byłam na dekoldzie, więc jak mnie pani ekspedientka zawołała to chciałam ją wyściskać hehe.

A kupujecie te monitory bo dzieci będą spały w nocy w łóżeczkach u siebie w pokoju czy jak? Bo ja zamierzam spać z Małą, nie wiem czy mąz się zmieści, ale do pokoiku mam daleko, a kołyska nie bardzo się zmieści w sypialni.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, wykłócaj się, bo gość nie powienien oferować towaru którego nie ma na stanie i wciskać Ci inny, niezgodny z opisem na aukcji. Kategorycznie żądaj zwrotu kasy. A jak nie to otwórz spór na Allegro.

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana póki dzieciątko jest małe łóżeczko będzie stało u nas w pokoju, w sumie dość blisko naszego łóżka, ale monitor jest dla mnie niezbędny. W końcu ja też będę spała..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 14:14

ewelina_d, Viviana lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam używany respisense za 90zł.
    Mały ma spać w pokoju obok, oczywiście przy otwartych drzwiach.
    Wolę dmuchać na zimne, niż później żałować że nie kupiłam i coś się stało.

Ja się zastanawiam nad takim organizerem:
    http://allegro.pl/munchkin-organizer-na-pieluchy-kosmetyki-promocja-i4390107418.html
    chociaż z drugiej strony pokój młodego jest spory to i jakiś regalik się zmieści obok łóżeczka.

Oglądałam lampy do pokoju dziecięcego i są zawaliste!
    http://allegro.pl/lampa-dziecieca-zyrandol-3pl-frog-prezent-i4375785445.html
    http://allegro.pl/lampa-sufitowa-cheezzz-massive-40281-34-10-i4404747118.html

Problem z wyborem tyle tego jest :)

• Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę przyzwyczajać dziecka do spania z nami w łóżku, w końcu po coś będzie miał swoje łóżeczko :-) zobaczymy co nam z tego wyjdzie, mój brat przyzwyczaił z żoną córkę do takiego spania i ciężko im się było pozbyć z łóżka bardzo dłuuugo...jeja jak ja bym chciała mieć jeszcze jeden pokój wtedy miałabym mniejszy problem z urządzeniem miejsca dla młodego niż teraz, bo jednak sypialnią trzeba się podzielić.

rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzieci też będą spały w pokoju obok. A detektor mam zamiar kupić tylko jeśli będą ku temu wskazania.

relgh3714vlmssyj.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka kuzynki mojego męża ma ponad 2 lata i śpi ciągle w łóżku rodziców. Ja wolałabym mieć trochę więcej intymności z mężem, przynajmniej w sypialni ;)

Madlen222, Dotty84 lubią tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    RewolucjaSieDzieje chodzi mi o takie typowe tapeciary co całymi dniami po galeriach chodzą a jest takich mnóstwo. Pracowałam w salonie w takiej galerii i jest takich matek od i jeszcze ciut ciut. Widzisz ja na otwarcie galerii a jak idziesz koło 16 do łazienki to też ją widzisz. Pracowałam rok na takiej galerii i uweżcie że niektóre mamusie co drugi dzień są w takich sklepach i spedzają tam całe dnie z dzieckiem zamiast iść na spacer. Zawsze z dziewczynami jak nie było co robic to stalysmy i obserwowałyśmy co się dzieje z nudów.

Ouu, myślałam, że tylko nastolatki okupują galerie od rana do nocy :D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    u mnie dzieci też będą spały w pokoju obok. A detektor mam zamiar kupić tylko jeśli będą ku temu wskazania.
    Zwłaszcza, że u Ciebie większość wydatków razy 2 :)

jftycms.png
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ