X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do pieluch to ja jakoś nie przepadałam za huggisami.. ja planuję paczkę pampersów 1 i dad 1 - widziałam dady i powiem szczerze że wrażenie z dotyku itd super

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    Udało mi się wczoraj zrobić porządki w małym pokoju i powyrzucać niepotrzebnie gromadzoną makulaturę (odkładałam gazety z myślą, że kiedyś doczytam interesujące mnie artykuły - co się rzadko zdarzało - stwierdziłam, ze skoro do tej pory nie doczytałam to już nie są mi potrzebne - idą na makulaturę)
    i nagle zrobiło się mnóstwo miejsca na regale expedit - dokupię tylko pudła i miejsce na różne bajbetle gotowe :)
    Do pokoju mamy zamiar kupić na początek białą komodę malm z ikea na ciuszki małego, no i oczywiście te pudełka - organizery na łóżeczko :)

Łóżeczko będziemy mieć po chrześniaku meża, jedynie materac wymienimy na nowy.
    Mam wizję by przemalować je na biało (jest jasne drewniane nielakierowane) i w związku z tym mam do was pytanie: czy warto i jaką farbę polecacie?

oar89n73xsvk879c.png

Beckers nie zawiera amoniaku i rozpuszczalników, więc można malować rzeczy przeznaczone dla dzieci np. to: http://beckers.pl/produkty/beckers-designer-aqua-lackfarg-40.html
    Przemalowywałam chamsko pędzlem kołyskę i wyszło super :)

Szukaj w necie jaka farba i na co, czasami ważne jest też podłoże, czy drewno jest surowe, czy już było malowane etc.
    No i im szybciej pomalujesz tym lepiej, bo i tak zapach jest obecny a fuu:)

Maga31 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiście będę miała leżaczek i matę :) Leżaczek kupuje na narodziny chrzesna Tymonka a matę edukacyjną chrzesny :) czyli moja siostra i brat mojego M :)
    matę oczywiście sama wybiorę bo jak chłop wybierze to szkoda gadać ale leżaczek zostawiam mojej siostrze do wyboru :)

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ten proszek Lovela to w kauflandzie tak? Chyba też pojadę i kupie..
    A odrazu stosujecie też płyn do płukania? Tej samej firmy?

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja płynu nie używałam - jak dla mnie im mniej chemii tym lepiej - samo pranie wystarczy z podwójnym płukaniem - albo ja mam funkcję w pralce pranie baby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:53

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polazłam ze śmieciami, tzn pierwszą partią (butelki, pudełka) później poszłam do piwnicy z uwaga! kozakami :-)jeszcze dwie pary się pałętały po szafie więc wyniosłam, zniosłam też torby podróżne, weszłam do domu i wzięłam słoiki i butelki po piwie, zniosłam do piwnicy...rano zrobiłam zakupy przeszłam w sumie ze 3km, chyba na dzisiaj ćwiczeń mi starczy no nie? tymbardziej że czeka mnie jeszcze 2,5 km spacer do teściów bo muszę obiad ugotować dla babć i jeszcze jedna wycieczka ze śmieciami. my matę będziemy mieli po dzieciach szwagierki, leżaczek koleżanka chce mi użyczyć bo kupiła używany na takim targu staroci jak to u nas mówią a sama jeszcze w ciąży nie jest, ale uznaliśmy że jednak wolimy swój bo to nigdy nie wiadomo jeszcze się poplami albo co :-) fajne te pojemniki z jysk ale zmierzyłam i pod moje łóżko sypialniane nie wlezą...

Maga31 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSieDzieje chodzi mi o takie typowe tapeciary co całymi dniami po galeriach chodzą a jest takich mnóstwo. Pracowałam w salonie w takiej galerii i jest takich matek od i jeszcze ciut ciut. Widzisz ja na otwarcie galerii a jak idziesz koło 16 do łazienki to też ją widzisz. Pracowałam rok na takiej galerii i uweżcie że niektóre mamusie co drugi dzień są w takich sklepach i spedzają tam całe dnie z dzieckiem zamiast iść na spacer. Zawsze z dziewczynami jak nie było co robic to stalysmy i obserwowałyśmy co się dzieje z nudów.

Madlen222 lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartinka tak tak w kauflandzie, nie mam pojęcia jeszcze czy będę płynu używała do płukania, jak na razie mam proszek do koloru i płyn do prania do białego. Chciałam płyn do koloru ale nie było. Podjadę z mężem jeszcze i weźmiemy jeszcze jedną partię tego płynu, w sumie w takiej cenie to się zużyje na bank.

rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza do przeżycia. Śmiem twierdzić, ze z cytryna bardzo mi smakowała:)
    Hani chyba tez zasmakowalo, bo bryka po całym brzuchu i ani mysli przestać<3

Nata, Goplana, Viviana, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecacie jakiś konkretny model monitora oddechu?

co myslicie o tych:

http://dino.sklep.pl/nowy/snuza-hero-monitor-oddechu-p-4428.html

http://dino.sklep.pl/nowy/snuza-go-monitor-oddechu-p-8867.html

Czy lepiej te podkładkowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:09

jftycms.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena ja się wybieram jutro :-)

rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie facet na allegro wkurzył. Kupiłam u niego łóżeczko i odrazu zapłaciłam po czym on mi pisze po tygodniu ze nie ma tych łóżeczek ktore zamawiałam i że mam wybrać inne. Odpisałąm ze inne mnie nie interesuje i w takim razie proszę o zwrot pieniędzy. A ten mi na te że jak czegoś nie wybiore to wysyła mi takie jakie uzna za stosowne i ze nie będzie mi pieniędzy zwracał bo to straty dla niego. No co za burak. Pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzylo:/

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana znajomi mieli angel care i byli zadowoleni, o tej snuzie nie słyszałam nic w sensie nie znam nikogo kto by miał.

rfnnk6n.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze są takie, co z tapetą śmigają na szpilach, a raczej tych przebrzydłych koturnach a la Doda w krótkich rękawkach swoich kreacji, podczas gdy dzieci purpurowe z gorąca przez cale zakupy wciśnięte są w śpiworki, kombinezoniki, etc. w samochodowych fotelikach

Odbiegnę ciut od tematu, bo my to juz prawie na etapie komunii starszego syna jesteśmy. W maju widzieliśmy z mężem takie zjawisko, ze do dzisiaj pamiętam i straszy po nocach. Córka z matką. Córka w albie, ale z fryzurą ciężką od lakieru i ewidentnie po tanie/solarce, a matka w lateksowej czarnej wieśniackiej mini i butach jak wyżej niczym "rącza" tfu gazela do kościoła kroczy, brrrrrrrrrrr

Maga31 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane z początkiem 25 tygodnia:)
    Co do tego łożyska to w Holandii też panują takie zwyczaje, że po porodzie położna pyta się czy łożysko zabieramy do domu. Tak, tak:) z tym że tutaj łożyska nie jedzą ludzie ale zwierzęta domowe:) Psy i koty. Też mnie to obrzydza mega, ale moja koleżanka wzięła dla swojego kota. Bleee ;/

Jeśli chodzi o karmę dla psów, to ja mojego od małego karmię Puriną a raz w tygodniu dolewam jej łyżkę oliwy z pestek winogron. Dzięki temu nie mamy żadnych problemów z jej zdrowiem, zero uczuleń, podrażnień, przeziębień. Do tego ma śliczną lśniącą sierść, smukłą figurkę i przede wszystkim nie puszcza obrzydliwych bąków. Wcześniejszy mój pies karmiony był gotowanym jedzeniem, typu: kasza z mięskiem i mieliśmy straszne problemy, raz w m-cu u weterynarza. Moja pani weterynarz od razu mi powiedziała, że pies nie powinien dostawać gotowanego jedzenia a tym bardziej "ludzkiego". Jedyne co można od czasu do czasu to gotowany ryż z marchewką i piersią z kurczaka.:)
    U mnie to wszystko sprawdza się idealnie.

Aha, Ewelina Ty się tak nie denerwuj, bo stres szkodzi w ciąży. A skąd to wiem? nie, nie słyszałam :)... tu akurat każdy wie, że stres jest szkodliwy na wszystko.

Idę sobie zrobić malinki ze śmietanką:) i zabieram się za zakupki:D
    Co do pieluch to ja kupuje pampersy, sprawdzone i nikt z moich znajomych nie narzekał:)

A jeszcze co do leżaczków to ja też zamierzam je mieć:) Przy dwójce dzieci samej w domu na pewno nie będzie mi łatwo coś ogarnąć, chociażby obiad:) Moje kuzynki swoje dzieci też kładły w tych leżaczkach i były mega zadowolone, zarówno one jak i dzieci:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    ale mnie facet na allegro wkurzył. Kupiłam u niego łóżeczko i odrazu zapłaciłam po czym on mi pisze po tygodniu ze nie ma tych łóżeczek ktore zamawiałam i że mam wybrać inne. Odpisałąm ze inne mnie nie interesuje i w takim razie proszę o zwrot pieniędzy. A ten mi na te że jak czegoś nie wybiore to wysyła mi takie jakie uzna za stosowne i ze nie będzie mi pieniędzy zwracał bo to straty dla niego. No co za burak. Pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzylo:/

Ja nie wiem czy to jest zgodne z prawem co ten facet wyprawia. Normalnie sama się zagotowałam Nastka:)
    Przecież masz równie dobrze prawo do zwrotu towaru w ciągu 10 lub 14 dni (nie pamiętam), takie jest prawo konsumenta i każdy towar możesz zwrócić. Nie popuszczaj facetowi i najlepiej przeczytaj jakąś poradę prawną na ten temat i napisz mu. Jestem pewna że on tak nie może. A przede wszystkim powinien zaznaczyć że danego towaru nie ma przed tym jak zamówiłaś.

relgh3714vlmssyj.png
  • Mamadomina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, a co ja taka złośliwa jestem dzisiaj???

jeszcze 3 dni robocze do l4!!!!!!!! już ledwo siedzę przy biurku,ale tyle to wytrzymam.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • ewelina_d Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    A polecacie jakiś konkretny model monitora oddechu?

co myslicie o tych:

http://dino.sklep.pl/nowy/snuza-hero-monitor-oddechu-p-4428.html

http://dino.sklep.pl/nowy/snuza-go-monitor-oddechu-p-8867.html

Czy lepiej te podkładkowe?

ja sie naczytalam i Snuza Hero bede kupowac... przy tych doczepnych jest duzo mniej falszywych alarmow...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wiem o czym mówisz jak pracowałam na galerii to widziałam tego typu osób multum a do tego jeszcze nakoksowany tatuś (bo to napewno nie naturalne muskuły) z łysą głową i mnóstwem tatuaży. Kiedyś byłam na tyle bazczelna że sie zapytałam jednej laski czy dziecko się czasami nie ugotuje w tym kombinezonie.

Mamadomina lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Madlen nie dałabym rady takie łożysko przyrządzić żadnemu swojemu zwierzakowi nigdy w życiu. Holandia to jednak dziki kraja;)

Madlen222 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ