Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Maga31 wrote:Udało mi się wczoraj zrobić porządki w małym pokoju i powyrzucać niepotrzebnie gromadzoną makulaturę (odkładałam gazety z myślą, że kiedyś doczytam interesujące mnie artykuły - co się rzadko zdarzało - stwierdziłam, ze skoro do tej pory nie doczytałam to już nie są mi potrzebne - idą na makulaturę)
i nagle zrobiło się mnóstwo miejsca na regale expedit - dokupię tylko pudła i miejsce na różne bajbetle gotowe
Do pokoju mamy zamiar kupić na początek białą komodę malm z ikea na ciuszki małego, no i oczywiście te pudełka - organizery na łóżeczko
Łóżeczko będziemy mieć po chrześniaku meża, jedynie materac wymienimy na nowy.
Mam wizję by przemalować je na biało (jest jasne drewniane nielakierowane) i w związku z tym mam do was pytanie: czy warto i jaką farbę polecacie?
Beckers nie zawiera amoniaku i rozpuszczalników, więc można malować rzeczy przeznaczone dla dzieci np. to: http://beckers.pl/produkty/beckers-designer-aqua-lackfarg-40.html
Przemalowywałam chamsko pędzlem kołyskę i wyszło super
Szukaj w necie jaka farba i na co, czasami ważne jest też podłoże, czy drewno jest surowe, czy już było malowane etc.
No i im szybciej pomalujesz tym lepiej, bo i tak zapach jest obecny a fuu:)
Maga31 lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Osobiście będę miała leżaczek i matę
Leżaczek kupuje na narodziny chrzesna Tymonka a matę edukacyjną chrzesny
czyli moja siostra i brat mojego M
matę oczywiście sama wybiorę bo jak chłop wybierze to szkoda gadać ale leżaczek zostawiam mojej siostrze do wyboru
-
polazłam ze śmieciami, tzn pierwszą partią (butelki, pudełka) później poszłam do piwnicy z uwaga! kozakami :-)jeszcze dwie pary się pałętały po szafie więc wyniosłam, zniosłam też torby podróżne, weszłam do domu i wzięłam słoiki i butelki po piwie, zniosłam do piwnicy...rano zrobiłam zakupy przeszłam w sumie ze 3km, chyba na dzisiaj ćwiczeń mi starczy no nie? tymbardziej że czeka mnie jeszcze 2,5 km spacer do teściów bo muszę obiad ugotować dla babć i jeszcze jedna wycieczka ze śmieciami. my matę będziemy mieli po dzieciach szwagierki, leżaczek koleżanka chce mi użyczyć bo kupiła używany na takim targu staroci jak to u nas mówią a sama jeszcze w ciąży nie jest, ale uznaliśmy że jednak wolimy swój bo to nigdy nie wiadomo jeszcze się poplami albo co
fajne te pojemniki z jysk ale zmierzyłam i pod moje łóżko sypialniane nie wlezą...
Maga31 lubi tę wiadomość
-
RewolucjaSieDzieje chodzi mi o takie typowe tapeciary co całymi dniami po galeriach chodzą a jest takich mnóstwo. Pracowałam w salonie w takiej galerii i jest takich matek od i jeszcze ciut ciut. Widzisz ja na otwarcie galerii a jak idziesz koło 16 do łazienki to też ją widzisz. Pracowałam rok na takiej galerii i uweżcie że niektóre mamusie co drugi dzień są w takich sklepach i spedzają tam całe dnie z dzieckiem zamiast iść na spacer. Zawsze z dziewczynami jak nie było co robic to stalysmy i obserwowałyśmy co się dzieje z nudów.
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
maartinka tak tak w kauflandzie, nie mam pojęcia jeszcze czy będę płynu używała do płukania, jak na razie mam proszek do koloru i płyn do prania do białego. Chciałam płyn do koloru ale nie było. Podjadę z mężem jeszcze i weźmiemy jeszcze jedną partię tego płynu, w sumie w takiej cenie to się zużyje na bank.
-
A polecacie jakiś konkretny model monitora oddechu?
co myslicie o tych:
http://dino.sklep.pl/nowy/snuza-hero-monitor-oddechu-p-4428.html
http://dino.sklep.pl/nowy/snuza-go-monitor-oddechu-p-8867.html
Czy lepiej te podkładkowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 13:09
-
ale mnie facet na allegro wkurzył. Kupiłam u niego łóżeczko i odrazu zapłaciłam po czym on mi pisze po tygodniu ze nie ma tych łóżeczek ktore zamawiałam i że mam wybrać inne. Odpisałąm ze inne mnie nie interesuje i w takim razie proszę o zwrot pieniędzy. A ten mi na te że jak czegoś nie wybiore to wysyła mi takie jakie uzna za stosowne i ze nie będzie mi pieniędzy zwracał bo to straty dla niego. No co za burak. Pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzylo:/
-
Najlepsze są takie, co z tapetą śmigają na szpilach, a raczej tych przebrzydłych koturnach a la Doda w krótkich rękawkach swoich kreacji, podczas gdy dzieci purpurowe z gorąca przez cale zakupy wciśnięte są w śpiworki, kombinezoniki, etc. w samochodowych fotelikach
Odbiegnę ciut od tematu, bo my to juz prawie na etapie komunii starszego syna jesteśmy. W maju widzieliśmy z mężem takie zjawisko, ze do dzisiaj pamiętam i straszy po nocach. Córka z matką. Córka w albie, ale z fryzurą ciężką od lakieru i ewidentnie po tanie/solarce, a matka w lateksowej czarnej wieśniackiej mini i butach jak wyżej niczym "rącza" tfu gazela do kościoła kroczy, brrrrrrrrrrrMaga31 lubi tę wiadomość
-
Witajcie kochane z początkiem 25 tygodnia:)
Co do tego łożyska to w Holandii też panują takie zwyczaje, że po porodzie położna pyta się czy łożysko zabieramy do domu. Tak, tak:) z tym że tutaj łożyska nie jedzą ludzie ale zwierzęta domowe:) Psy i koty. Też mnie to obrzydza mega, ale moja koleżanka wzięła dla swojego kota. Bleee ;/
Jeśli chodzi o karmę dla psów, to ja mojego od małego karmię Puriną a raz w tygodniu dolewam jej łyżkę oliwy z pestek winogron. Dzięki temu nie mamy żadnych problemów z jej zdrowiem, zero uczuleń, podrażnień, przeziębień. Do tego ma śliczną lśniącą sierść, smukłą figurkę i przede wszystkim nie puszcza obrzydliwych bąków. Wcześniejszy mój pies karmiony był gotowanym jedzeniem, typu: kasza z mięskiem i mieliśmy straszne problemy, raz w m-cu u weterynarza. Moja pani weterynarz od razu mi powiedziała, że pies nie powinien dostawać gotowanego jedzenia a tym bardziej "ludzkiego". Jedyne co można od czasu do czasu to gotowany ryż z marchewką i piersią z kurczaka.
U mnie to wszystko sprawdza się idealnie.
Aha, Ewelina Ty się tak nie denerwuj, bo stres szkodzi w ciąży. A skąd to wiem? nie, nie słyszałam... tu akurat każdy wie, że stres jest szkodliwy na wszystko.
Idę sobie zrobić malinki ze śmietankąi zabieram się za zakupki:D
Co do pieluch to ja kupuje pampersy, sprawdzone i nikt z moich znajomych nie narzekał
A jeszcze co do leżaczków to ja też zamierzam je miećPrzy dwójce dzieci samej w domu na pewno nie będzie mi łatwo coś ogarnąć, chociażby obiad:) Moje kuzynki swoje dzieci też kładły w tych leżaczkach i były mega zadowolone, zarówno one jak i dzieci:)
-
nastka151 wrote:ale mnie facet na allegro wkurzył. Kupiłam u niego łóżeczko i odrazu zapłaciłam po czym on mi pisze po tygodniu ze nie ma tych łóżeczek ktore zamawiałam i że mam wybrać inne. Odpisałąm ze inne mnie nie interesuje i w takim razie proszę o zwrot pieniędzy. A ten mi na te że jak czegoś nie wybiore to wysyła mi takie jakie uzna za stosowne i ze nie będzie mi pieniędzy zwracał bo to straty dla niego. No co za burak. Pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzylo:/
Ja nie wiem czy to jest zgodne z prawem co ten facet wyprawia. Normalnie sama się zagotowałam Nastka:)
Przecież masz równie dobrze prawo do zwrotu towaru w ciągu 10 lub 14 dni (nie pamiętam), takie jest prawo konsumenta i każdy towar możesz zwrócić. Nie popuszczaj facetowi i najlepiej przeczytaj jakąś poradę prawną na ten temat i napisz mu. Jestem pewna że on tak nie może. A przede wszystkim powinien zaznaczyć że danego towaru nie ma przed tym jak zamówiłaś. -
Goplana wrote:
ja sie naczytalam i Snuza Hero bede kupowac... przy tych doczepnych jest duzo mniej falszywych alarmow...
-
Mamadomina wiem o czym mówisz jak pracowałam na galerii to widziałam tego typu osób multum a do tego jeszcze nakoksowany tatuś (bo to napewno nie naturalne muskuły) z łysą głową i mnóstwem tatuaży. Kiedyś byłam na tyle bazczelna że sie zapytałam jednej laski czy dziecko się czasami nie ugotuje w tym kombinezonie.
Mamadomina lubi tę wiadomość