X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    mam nadzieję, że karmienie piersią pozwoli mi schudnąć i to bardzo :) ogólnie mam tendencję do tycia ale ciąża działa na mnie pozytywnie w tej kwestii :)

o ile dobrze wiem, to przy karmieniu nie można niektórych potraw jeść

Można jeść wszystko, ale w ramach normalnego, ludzkiego rozsądku :D
    wiadomo, że jak się najesz kapusty z grochem i golonki w tydzień po porodzie, to będziecie płakać oboje ;)
    Trzeba sprawdzać co działa, a co absolutnie nie, dzieciaczki wyłapują od razu, które "mleko" im nie leży :D
    najgorsze co może być to jałowizna dla mamy polegająca na spożywaniu z miną cierpiętnicy suchych bułek i lichych rosołów. Błąd.
    Dostałam milion rad od lekarzy pediatrów (których bezczelnie sama podchodziłam:/) i trzymałam się tylko racjonalnych rad doradcy laktacyjnego, mądrze baba gadała, to czemu nie ;)

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja się zastanawiam, bo boję się trochę że to będzie kurz strasznie zbierało, szufladę się przetrze szmatką i ok a taki pojemnik to nie wiem, może jeszcze pomyślę nad plastykowym z jyska na kółeczkach :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Wiele mamuś mi poleca dla newbornów pieluszki Huggies 1, ale problem w tym, że ich nigdzie nie ma...
    Widziałyście gdzieś Dziewczyny? Nawet na Allegro tylko No3 :/
    Czy ta firma zawija się z Polszy?

Mnie się wydaje, że widziałam newborny w jakimś molochu typu Geant, może tam?

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee tam i tak będę mieć leżaczek, przecież nie po to by dziecko w nim cały dzień trzymać, ale jest dobry przed krzesełkiem na deserki i aby na chwilę w tym leżaczku bobasa umieścić.

Madlen222 lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    no właśnie ja się zastanawiam, bo boję się trochę że to będzie kurz strasznie zbierało, szufladę się przetrze szmatką i ok a taki pojemnik to nie wiem, może jeszcze pomyślę nad plastykowym z jyska na kółeczkach :-)

Można go wsunąć pod łóżeczko?

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goplana w dużych marketach widziałam te pieluszki typu tesco a i nie wiem czy przypadkiem w rossmanie nie dostaniesz takich. Ja używałam z córką tylko pampersa bo na inne była uczulona zaraz pełno kropek na tyłku było i czerwony.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • ewelina_d Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Wiele mamuś mi poleca dla newbornów pieluszki Huggies 1, ale problem w tym, że ich nigdzie nie ma...
    pytanie czy faktycznie dostepne: http://dino.sklep.pl/nowy/newborn-1-25kg-x28-p-1153.html

ale oficjalnie znikaja: http://www.kosmeland.pl/index.php/home/1818-pieluszki-huggiesr-znikn-ze-sklepow-

Ewelina
    hhojzmj.png
  • sylvi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Eeee tam i tak będę mieć leżaczek, przecież nie po to by dziecko w nim cały dzień trzymać, ale jest dobry przed krzesełkiem na deserki i aby na chwilę w tym leżaczku bobasa umieścić.
    o ja tez leżaczek będę chciała :) przydatna rzecz :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://jysk.pl/przechowywanie/kosze-itp/przechowyw-plastik/pojemnik-betine-sz39xd79xw16cm-przezr o takim myślałam, Amnezja no trzeba wymiary posprawdzać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:05

Amnezja lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    http://jysk.pl/przechowywanie/kosze-itp/przechowyw-plastik/pojemnik-betine-sz39xd79xw16cm-przezr o takim myślałam, Amnezja no trzeba wymiary posprawdzać
    ja takie mam, trzymam w nim kołdry i większe rzeczy żeby się nie kurzyły :)

Nata lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:

Ja nie ;) chociaż sama w ferworze zakupów zakupiłam kiedyś leżaczek, to Młody wrzeszczał w nim jak opętany :D wyciągałam terrorystę na matę, a tam dziecka nie było;) kontemplował koci ogon, który się napatoczył albo jakąś zabawkę... :D:D:D

ewelina_d, lkc lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, ze co dzidziuś to inne upodobania:) wszystko wyjdzie w praniu

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tez lubiła lezaczek i w kuchni byl bardzo przydatny mala lezala a ja moglam obiadek np zrobic w tym czasie. Ale to jak miala jakies 3 miesiace dopiero bo wczesniej spala w kolysce i jakos nie bardzo chciala sie obudzic nawet na karmenie takim spiochem byla

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżaczka również nie zamierzam mieć. Siostry wychowały dzieci na matach układanych na podłodze i faktycznie małe w ogóle się nie nudziły :) W ten weekend mam właśnie dostać w spadku po chrześnicy matę i inne bajery typu grzechotki :)
    Jestem za tym by dziecko jak najdłużej spało czy leżało na płaskim, przecież nawet w instrukcji fotelika samochodowego jest napisane, że dziecko nie może w nim przebywać dłużej niż 2 godz dziennie :)

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kończę robić sos do spaghetti, parno i duszno jak cholera, zbiera się na deszcz. Rozchodziłam trochę bok i lepiej.
    W sklepie jak stałam po mięsko pani ekspedientka poprosiła mnie do przodu ale to bardzo miłe, bo byłam może z dziesiąta.
    Ja leżaczek kupię, bo właśnie jak będę gotować czy sprzątać to Małą sobie położe i będę mieć na oku, a jednocześnie obie ręce wolne, ale to na końcu kupię.
    Fajnie na blogu opisane pakowanie torby, ale kurde tyle rzeczy dla dziecka, a u mnie w szpitalu każą tylko na wyjście ubranka, będe musiała się jeszcze podpytać.

Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mate też używałam i młoda była nią bardzo zainteresowana. No ale podczas gotowania leżaczek u mnie się sprawdzał:)
    2 godziny dziennie w foteliku??? Oj to bidne tez dzieci co na spacery chodzą czy w fotelikach na zakupy zamiast w gondoli. A widze tego mase na ulicach i galeriach szczególnie tych laluń na mega szpilach.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    ja mate też używałam i młoda była nią bardzo zainteresowana. No ale podczas gotowania leżaczek u mnie się sprawdzał:)
    2 godziny dziennie w foteliku??? Oj to bidne tez dzieci co na spacery chodzą czy w fotelikach na zakupy zamiast w gondoli. A widze tego mase na ulicach i galeriach szczególnie tych laluń na mega szpilach.

Ale nie wiesz dokładnie JAK DŁUGO to dziecko siedzi w foteliku,
    ja również jadąc (samochodem!) na zakupy z dzieckiem wsadzałam fotelik w koła i wio do spożywczaka, nie zmieniałam na gondolę.
    I czasami mi się w szpilach zdarzało :D:D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:48

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się wczoraj zrobić porządki w małym pokoju i powyrzucać niepotrzebnie gromadzoną makulaturę (odkładałam gazety z myślą, że kiedyś doczytam interesujące mnie artykuły - co się rzadko zdarzało - stwierdziłam, ze skoro do tej pory nie doczytałam to już nie są mi potrzebne - idą na makulaturę)
    i nagle zrobiło się mnóstwo miejsca na regale expedit - dokupię tylko pudła i miejsce na różne bajbetle gotowe :)
    Do pokoju mamy zamiar kupić na początek białą komodę malm z ikea na ciuszki małego, no i oczywiście te pudełka - organizery na łóżeczko :)

Łóżeczko będziemy mieć po chrześniaku meża, jedynie materac wymienimy na nowy.
    Mam wizję by przemalować je na biało (jest jasne drewniane nielakierowane) i w związku z tym mam do was pytanie: czy warto i jaką farbę polecacie?

oar89n73xsvk879c.png

wff2trd8302o6ogx.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

Mi tez parę osób je polecało, ale do tej pory widziałam je tylko w almie, w żadnym innym markecie nie było niubornów:/

relg9vvjdzp246mx.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj u mnie leżaczek obowiązkowy - mata matą ale u mnie tak było żebym ja mogła cokolwiek zrobić to mały sobie tak sam z siebie nie poleżał - musiał patrzeć co robię więc leżaczek obowiązkowy - potem mały był w nim bujany jak nie mogł zasnąć - karmiony pierwszymi stałymi posiłkami - przed nami kilka miesięcy siedzenia w domu ( w sensie cała zima - bo spacery raczej bez szału czy wyjazdy ) więc dla takiego dziecka każda atrakcja ważna.. chyba że trafią wam się dzieciaki z gatunku aniołków czyli nie wiele wymagających - mój taki nie był..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ