Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
sylvi wrote:mam nadzieję, że karmienie piersią pozwoli mi schudnąć i to bardzo
ogólnie mam tendencję do tycia ale ciąża działa na mnie pozytywnie w tej kwestii
o ile dobrze wiem, to przy karmieniu nie można niektórych potraw jeść
Można jeść wszystko, ale w ramach normalnego, ludzkiego rozsądku
wiadomo, że jak się najesz kapusty z grochem i golonki w tydzień po porodzie, to będziecie płakać oboje
Trzeba sprawdzać co działa, a co absolutnie nie, dzieciaczki wyłapują od razu, które "mleko" im nie leży
najgorsze co może być to jałowizna dla mamy polegająca na spożywaniu z miną cierpiętnicy suchych bułek i lichych rosołów. Błąd.
Dostałam milion rad od lekarzy pediatrów (których bezczelnie sama podchodziłam:/) i trzymałam się tylko racjonalnych rad doradcy laktacyjnego, mądrze baba gadała, to czemu nieGoplana lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Goplana wrote:Wiele mamuś mi poleca dla newbornów pieluszki Huggies 1, ale problem w tym, że ich nigdzie nie ma...
Widziałyście gdzieś Dziewczyny? Nawet na Allegro tylko No3
Czy ta firma zawija się z Polszy?
Mnie się wydaje, że widziałam newborny w jakimś molochu typu Geant, może tam?
Nata wrote:no właśnie ja się zastanawiam, bo boję się trochę że to będzie kurz strasznie zbierało, szufladę się przetrze szmatką i ok a taki pojemnik to nie wiem, może jeszcze pomyślę nad plastykowym z jyska na kółeczkach
Można go wsunąć pod łóżeczko? -
goplana w dużych marketach widziałam te pieluszki typu tesco a i nie wiem czy przypadkiem w rossmanie nie dostaniesz takich. Ja używałam z córką tylko pampersa bo na inne była uczulona zaraz pełno kropek na tyłku było i czerwony.
-
Goplana wrote:Wiele mamuś mi poleca dla newbornów pieluszki Huggies 1, ale problem w tym, że ich nigdzie nie ma...
ale oficjalnie znikaja: http://www.kosmeland.pl/index.php/home/1818-pieluszki-huggiesr-znikn-ze-sklepow-Goplana lubi tę wiadomość
-
Mamadomina wrote:Eeee tam i tak będę mieć leżaczek, przecież nie po to by dziecko w nim cały dzień trzymać, ale jest dobry przed krzesełkiem na deserki i aby na chwilę w tym leżaczku bobasa umieścić.
przydatna rzecz
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
http://jysk.pl/przechowywanie/kosze-itp/przechowyw-plastik/pojemnik-betine-sz39xd79xw16cm-przezr o takim myślałam, Amnezja no trzeba wymiary posprawdzać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:05
Amnezja lubi tę wiadomość
-
Nata wrote:http://jysk.pl/przechowywanie/kosze-itp/przechowyw-plastik/pojemnik-betine-sz39xd79xw16cm-przezr o takim myślałam, Amnezja no trzeba wymiary posprawdzać
Nata lubi tę wiadomość
-
Mamadomina wrote:Eeee tam i tak będę mieć leżaczek, przecież nie po to by dziecko w nim cały dzień trzymać, ale jest dobry przed krzesełkiem na deserki i aby na chwilę w tym leżaczku bobasa umieścić.
Ja niechociaż sama w ferworze zakupów zakupiłam kiedyś leżaczek, to Młody wrzeszczał w nim jak opętany
wyciągałam terrorystę na matę, a tam dziecka nie było;) kontemplował koci ogon, który się napatoczył albo jakąś zabawkę...
:D:D
ewelina_d, lkc lubią tę wiadomość
moja tez lubiła lezaczek i w kuchni byl bardzo przydatny mala lezala a ja moglam obiadek np zrobic w tym czasie. Ale to jak miala jakies 3 miesiace dopiero bo wczesniej spala w kolysce i jakos nie bardzo chciala sie obudzic nawet na karmenie takim spiochem byla
-
Ja leżaczka również nie zamierzam mieć. Siostry wychowały dzieci na matach układanych na podłodze i faktycznie małe w ogóle się nie nudziły
W ten weekend mam właśnie dostać w spadku po chrześnicy matę i inne bajery typu grzechotki
Jestem za tym by dziecko jak najdłużej spało czy leżało na płaskim, przecież nawet w instrukcji fotelika samochodowego jest napisane, że dziecko nie może w nim przebywać dłużej niż 2 godz dziennie
-
A ja kończę robić sos do spaghetti, parno i duszno jak cholera, zbiera się na deszcz. Rozchodziłam trochę bok i lepiej.
W sklepie jak stałam po mięsko pani ekspedientka poprosiła mnie do przodu ale to bardzo miłe, bo byłam może z dziesiąta.
Ja leżaczek kupię, bo właśnie jak będę gotować czy sprzątać to Małą sobie położe i będę mieć na oku, a jednocześnie obie ręce wolne, ale to na końcu kupię.
Fajnie na blogu opisane pakowanie torby, ale kurde tyle rzeczy dla dziecka, a u mnie w szpitalu każą tylko na wyjście ubranka, będe musiała się jeszcze podpytać.Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość
-
ja mate też używałam i młoda była nią bardzo zainteresowana. No ale podczas gotowania leżaczek u mnie się sprawdzał
2 godziny dziennie w foteliku??? Oj to bidne tez dzieci co na spacery chodzą czy w fotelikach na zakupy zamiast w gondoli. A widze tego mase na ulicach i galeriach szczególnie tych laluń na mega szpilach. -
nastka151 wrote:ja mate też używałam i młoda była nią bardzo zainteresowana. No ale podczas gotowania leżaczek u mnie się sprawdzał
2 godziny dziennie w foteliku??? Oj to bidne tez dzieci co na spacery chodzą czy w fotelikach na zakupy zamiast w gondoli. A widze tego mase na ulicach i galeriach szczególnie tych laluń na mega szpilach.
Ale nie wiesz dokładnie JAK DŁUGO to dziecko siedzi w foteliku,
ja również jadąc (samochodem!) na zakupy z dzieckiem wsadzałam fotelik w koła i wio do spożywczaka, nie zmieniałam na gondolę.
I czasami mi się w szpilach zdarzało:D:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:48
Udało mi się wczoraj zrobić porządki w małym pokoju i powyrzucać niepotrzebnie gromadzoną makulaturę (odkładałam gazety z myślą, że kiedyś doczytam interesujące mnie artykuły - co się rzadko zdarzało - stwierdziłam, ze skoro do tej pory nie doczytałam to już nie są mi potrzebne - idą na makulaturę)
i nagle zrobiło się mnóstwo miejsca na regale expedit - dokupię tylko pudła i miejsce na różne bajbetle gotowe
Do pokoju mamy zamiar kupić na początek białą komodę malm z ikea na ciuszki małego, no i oczywiście te pudełka - organizery na łóżeczko
Łóżeczko będziemy mieć po chrześniaku meża, jedynie materac wymienimy na nowy.
Mam wizję by przemalować je na biało (jest jasne drewniane nielakierowane) i w związku z tym mam do was pytanie: czy warto i jaką farbę polecacie?
-
Mi tez parę osób je polecało, ale do tej pory widziałam je tylko w almie, w żadnym innym markecie nie było niubornów:/
Goplana lubi tę wiadomość
-
oj u mnie leżaczek obowiązkowy - mata matą ale u mnie tak było żebym ja mogła cokolwiek zrobić to mały sobie tak sam z siebie nie poleżał - musiał patrzeć co robię więc leżaczek obowiązkowy - potem mały był w nim bujany jak nie mogł zasnąć - karmiony pierwszymi stałymi posiłkami - przed nami kilka miesięcy siedzenia w domu ( w sensie cała zima - bo spacery raczej bez szału czy wyjazdy ) więc dla takiego dziecka każda atrakcja ważna.. chyba że trafią wam się dzieciaki z gatunku aniołków czyli nie wiele wymagających - mój taki nie był..