Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
no heja, a Wy na bezsenność cierpicie? co do herbatki zielonej do mojej koleżance ginekolog powiedział żeby nie pić bo powoduje wady serca u dziecka, nie wiem na ile to prawda ale jednak lekarze też ostrzegają, chociaż wydaje mi się że skoro kawę można to herbatę jedną czy dwie zielone też
ja od rana na zakupach, najpierw lidl kupiłam sobie zielony rondelek i łapki do ciepłych uchwytów garnków
no i po drodze do domu zakupiłam w kauflandzie lyn do prania i proszek Lovela po 13 zł, tak jak Wam pisałam
cena niezła bo wczoraj byłam to 10 zł drożej mieli. Dzisiaj kupuję glukozę i jutro się wybieram, teraz chłodniej jest więc może jakoś lepiej się to zniesie
nad jakimi łóżeczkami się kochana zastanawiasz?? ja niby mam upatrzone ale nie wiem czy nie wybrać jednak tańszego, ogólnie to nic nie wiem, łóżko mieliśmy przerabiać ale chyba jednak je sprzedamy, albo przechowamy na strychu u szwagierki i kupimy kanapę, będzie więcej miejsca w ciągu dnia w sypialnio-pokoju dziecka
jjjjjjeeeeeezzzzzzuuuuuuu na tvn style jest program "szokująca medycyna" kobiety jedzą łożysko po porodzie żeby nie mieć depresji i laktację lepszą, albo koktail piją ja pierdole chyba bym rzygnęła na sam widok tego w tv mi słabo, a jakaś babka pije mocz co rano bo lepiej się czuje... czy świat zwariował..?
-
Nata swietne atrakcje w tv od samego rana:) dobrze, ze nie mam telewizora!
te cuda z jedzeniem lozyska bija wszystko na glowe
nawet urynoterapie ;P
Ewelina jak sie czujesz? pomagaja Ci te cwiczenia od rehabilitanta?
musze Wam powiedziec, ze mnie ostatnio wszystkie gnaty bolaly od tego kanapowego trybu zycia, wczoraj bylam nad jeziorem z kolezanka i pocwiczylysmy na silowni naswiezym powietrzu i myslalam, ze dzisiaj sie nie rusze a tu cuda od rana.. nic mnie nie boli i czuje sie jak nie ten sam czlowiek co wczoraj. ( tylko nie mam zadnych skrzywien kregoslupa ani innych niedogodnosci ) takze polecam wszystkim ktore moga ruchWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 09:55
Maga31, Goplana lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Mi ostatnio zdarzały się bezsenne noce, ale nie wiem w jakim stopniu były związane z upałami, a w jakim z myśleniem jak to będzie po porodzie...
Przed ciążą nie mogłam zrobić sobie nawet 15 min drzemki w ciągu dnia, bo potem w nocy nie spałam, a teraz to prawie codziennie robimy z mężusiem poobiednie drzemki około godzinne i w nocy zazwyczaj śpię bez problemówNie licząc wstawania kilka razy na siku
Co do herbat to pijam wszystkie rodzaje, najczęściej rooibos i zieloną i uważam, że nic co w nadmiarze nie szkodzi. Kawkę też pijam bo mam niskie ciśnienie
-
ja przez ostatni miesiąc 3kg przybrałam i od wagi wyjściowej są to moje pierwsze kg bo na początku schudłam, niby nie wiele ale i tak czuję się jak słonik mały, chyba nie powinnam się ważyć bo mnie stresuje i już się boję jak ja to zrzucę...
-
ja kupiłam w aptece tą reklamowaną mama coffee cena podobna do innych rozpuszczalnych kaw więc można kupić. Chociaż ja piję jedną dziennie tylko czasami dwie jak mnie najdzie.
Co do zielonej herbaty to słyszałam od koleżanki której właśnie lekarz powiedział że nie wolno a że wie że ja maniak zielonej jestem to mi napisała, niby w którejś gazecie dla mam też jest napisane że nie wolno jej pić. Więc dlaczego odrazu bzdury powtarzam.
z doświadczenia wiem też że w internecie nie zawsze znajdę prawdę zależy na jaką strone sie trafi i jak bardzo można ją uznać za wiarygodną.Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Nastka wydawalo mi sie, ze jest sporo drozsza od zwyklej bezkofeinowej ( hehe ktos mi tak powiedzial, sama nie sprawdzalam) i nawet sie nad tym nie myslalam bo wcale by mnie nie zdzwilo jakby cena byla wysoka bo wszyscy zdziercy bazuja jak nie kobietach w ciazy to na malych dzieciach i wiedza, ze i tak zarobiaAleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
lkc wrote:Ewelina jak sie czujesz? pomagaja Ci te cwiczenia od rehabilitanta?
musze Wam powiedziec, ze mnie ostatnio wszystkie gnaty bolaly od tego kanapowego trybu zycia, wczoraj bylam nad jeziorem z kolezanka i pocwiczylysmy na silowni naswiezym powietrzu i myslalam, ze dzisiaj sie nie rusze a tu cuda od rana.. nic mnie nie boli i czuje sie jak nie ten sam czlowiek co wczoraj. ( tylko nie mam zadnych skrzywien kregoslupa ani innych niedogodnosci ) takze polecam wszystkim ktore moga ruch
ale ogolnie z tamtych cwiczen kocie grzbiety przynosza ulge, jak siedze, to czesto robie kocie grzbiety na siedzaco. jak leze tez robie kolyske miednica, czy to na boku, czy na plecach...
a japonski uklon przynosi natychmiastowa ulge. -
lkc wrote:Nastka wydawalo mi sie, ze jest sporo drozsza od zwyklej bezkofeinowej ( hehe ktos mi tak powiedzial, sama nie sprawdzalam) i nawet sie nad tym nie myslalam bo wcale by mnie nie zdzwilo jakby cena byla wysoka bo wszyscy zdziercy bazuja jak nie kobietach w ciazy to na malych dzieciach i wiedza, ze i tak zarobia
najwieksze zdzierstwo w moim zyciu - szpilki do winietek na stoly (zeby wbic karteczke z imieniem w cos) - 100 szt 40 zl
identyczne szpilki tylko ze z napisem do wedlin i serow - 100 szt 6 zl;)
komoda biala "do pokoju dzieciecego" - 500-1000 zl
komoda biala z ikei, bez napisu dla dzieci - 280 zl:)Goplana, Nata, Amnezja, Reverie, Mamadomina, Ninusia lubią tę wiadomość
-
Z zieloną herbatą jak i każdą inną zagadką zdrowotną, polecam sprawdzać w wiarygodnych źródłach
np. Pub Med
A tam, można dostać zawrotów głowy od ilości i rodzaju badań
Ale z tego co przejrzałam wynika, że ani nie pomaga na nic, ani nie szkodzi, ale szukają namiętnie nadal
Prawda jest taka, że gdyby istniało realne zagrożenie, to by była szybciutko wciągnięta na listę substancji X, czyli zakazanych w ciąży. Ogromna część Azji pija ten napój w dużych stężeniach i ilościach i nie ma tam odnotowanej większej liczby wad płodu z tego powodu.RewolucjaSięDzieje, Reverie lubią tę wiadomość
-
ja właśnie też szukam komody białej dla dziewczynek do pokoju ale właśnie sie zaczęłam zastanawiać dlaczego z działu dziecięcego są droższe niż ze zwykłego działu a praktycznie niczym się nie różnią. No może częścią sklepu. Nie piszę tu o ikea oczywiście.
-
Witam kobietki.Ja już wczoraj nie zdązyłam doczytać co mi poradziłyście na te bóle, bo poszłam spać. Wzięłam spazmoline zrobiłam z 3 razy siusiu, podusia pod brzuch i o dziwo przestało bolec i przespałam ładnie nockę. A zieloną herbatke z pigwą piję czasem bo lubię i dobrze mi po niej jak się mooocno objem:D Ostatnio codziennie rano jem chałkę z dżemami i piję mrożona słabą kawusię a teraz rozważam czy nie kupic tej mama cofe.
Co do wagi to ja już mam 7 kg na plusie, gin nic nie gada wprost ale czuje presję bo to sportowiec dietetyk i jego zona tak samo(juz wam pisałam chyba kiedys)tak sie niezrecznie czuje bo waze duzo i sie troche tego wstydze. Ale cholera i z tym aby dziecko bylo zdrowe a ja sobie pozniej poradze.
Ewelina rozwalily mnie te szpilki:D:D -
Ja też mam 7 kg na plusie i tak jak narzekałam że tyję to teraz jakoś przestało mi już to przeszkadzać. Wszystko idzie w brzuch i troche w te nieszczęsne boczki ale podoba mi sie mój brzuszek. W pierwszej ciąży przytyłam 17 kg a dzień po porodzie ważyłam 19 mniej niż w dzień porodu. Ale afera była że anemi dostałam a mi nic. Nawet nie wyglądałam jakbym urodziła w nocy:)
Fajnie by było teraz też tak schudnąć odrazu.
Maga31, ewelina_d, Goplana, Nata, Mamadomina lubią tę wiadomość
-
U mnie było dziwacznie. Przy Janku przywaliło mi pod koniec masą i skończyłam na 13 kg in plus. Po porodzie spadło wszystko, żeby podczas karmienia waga była constans na 5+
potem zrzuciłam, żeby teraz w zimie trochę przybrać (no jakżeby inaczej
) i tak sobie zafasolkowałam
Od tego momentu 2 kg na plusie, jestem w szoku, bo wyglądam jakby przybyło z 5
Co do zrzutu "po" to mam nadzieję, że tym razem laktacja zrobi dobrze nie tylko mojemu dziecku, ale też jego mamie
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.