X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caśka a ile to jest dużo? Bo mi już przybyło 15kg:) ale u mnie bliźniaki więc to chyba nie jest źle bo lekarze nic nie mówią...
    fuuujjjj rodzynki...bleeeeee..... :)

relgh3714vlmssyj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Utrudnia wchłanianie kwasu foliowego, i zawiera kofeinę.
    z linka, ktory wyslalam:

"Ekstremalnie duże ilości zielonej herbaty mogą utrudniać wchłanianie kwasu foliowego"

i kobiety w ciazy moga pic spokojnie 200 mg kofeiny, czyli 3-4 szkladnki zielonej herbaty, a jedna szklanka na "porzadek" w jelitach to nie sa ekstremalne ilosci.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polazłam dziś po zakupy do Lidla, jakieś 1km ode mnie. Miałam w drodze powrotnej jedną siatkę średnio ciężką, ale myślałam że nie dojdę do domu...
    Chyb kupię sobie wózeczek na zakupy, trochę obciach, ale kobiecie w ciąży chyba wolno? :D :D
    Swoją drogą, moja koleżanka spędziła niedawno 2 miesiące we francuskim Lyon, i tam młodzi ludzie najnormalniej w świecie pponoć pomykają na zakupy z takimi wózeczkami, no a u nas to symbol mohera :D
    Aj tam co mi taaaam :)

Madlen222, FK81, blue00, Maga31, Evik lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Ja dostaam o p r od lekarza za to ze za fuzo przytulam, wiec ograniczanko bezwzględne. Tez bym sobie wciela śledzie ale po seczulansku, tzn z rpdzynkami.
    Ojej, to moja już powinna mnie bić parasolką na każdej wizycie, a ona nic... :D

jftycms.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ojej, to moja już powinna mnie bić parasolką na każdej wizycie, a ona nic... :D
    no moj tez pokrecil dzis nosem, a przytylam 5 kg od poczatku...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle kofeina, teina i inne garbniki w używkach hamują wchłanianie różnych substancji m.in. niestety też żelaza.
    Ale to wystarczy nie popijać posiłku, a już na pewno tabletek witaminowych.
    Między posiłkami pijam :D - ja kawusię lubię niestetyk.

jftycms.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic dziwnego, w sumie po co ciagac siaty zakupow :)

Goplana lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Że za dużo?
    O kucze, dobrze, że do Twojego nie trafiłam bo bym się załamała... :D

jftycms.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój to już by nie chciał chyba ciąży mi prowadzić...aż dziwne że dla niego 5kg to za dużo na tym etapie ciązy...no ale co lekarz to inna opinia.

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    zarty sobie robi ? 5 kg to duzo? no bez jaj....

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Że za dużo?
    O kucze, dobrze, że do Twojego nie trafiłam bo bym się załamała... :D
    no wlasnie tez sie zastanawiam wtf;) wg jakis przewidywan i projekcji dotychczasowego miarowego wzrostu nie powinnam przytyc wiecej niz 12-13 kg w ciagu calej ciazy. w sensie w normie.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Polazłam dziś po zakupy do Lidla, jakieś 1km ode mnie. Miałam w drodze powrotnej jedną siatkę średnio ciężką, ale myślałam że nie dojdę do domu...
    Chyb kupię sobie wózeczek na zakupy, trochę obciach, ale kobiecie w ciąży chyba wolno? :D :D
    Swoją drogą, moja koleżanka spędziła niedawno 2 miesiące we francuskim Lyon, i tam młodzi ludzie najnormalniej w świecie pponoć pomykają na zakupy z takimi wózeczkami, no a u nas to symbol mohera :D
    Aj tam co mi taaaam :)

Eeeej! Nie mam samochodu, więc z mężem chodzimy na większe zakupy z wózeczkiem. Ale nasz jest taki ładny, błękitny z tęczową nakładką. I normalnie jest lans na dzielni :-D

Żeście mnie nastraszyły z tą zieloną herbatą, bo zawsze ją piję na śniadanie. No, ale to tylko jedna szklanka dziennie.

Goplana, FK81 lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    aaa właśnie o ile dobrze pamiętam to któraś z nas jest weterynarzem. więc mam pytanie, która karme wybrać dla sznaucerka miniaturki szczeniaka 10 tygodniowego
    Sylvi, byle by była dla szczeniąt ras małych. Omijaj friskisy, pedigree itp.
    Z dobrych marek masz Royal, Hills, Purina ale ta z wyższej półki, Arion, Josera, Bosch.
    Idź do zoologika niech coś Ci dobiorą, tylko nie kupuj rozważanej na kg, bo stoi w otwartych workach i chłonie wilgoć, szybko pleśnieje, utleniają się witaminy, wietrzeje zapach.
    Tylko w oryginalnym opakowaniu producenta!

• santoocha Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Ja też mam 5 na plusie, ja do niego że dużo, a on się roześmiał i pyta: a pani ile zamierzała przytyć w ciąży? 7 kg? ;D

• caśka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 5, a mój limit to 6. Powiedział ze nie wiem jak to Zrobie ale mam tak zrobić hehe i juz. Ja mam nadwagę a mój lekarz nie chce bym za duzo przybrala by mi ciezko nie bylo po za tym nie podoba mu sie moje cisnienie, jestem bardzo obciążona. Robil usg przeplywu tętnicy tej pachwinowej i kręcił nosem.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Sylvi, byle by była dla szczeniąt ras małych. Omijaj friskisy, pedigree itp.
    Z dobrych marek masz Royal, Hills, Purina ale ta z wyższej półki, Arion, Josera, Bosch.
    Idź do zoologika niech coś Ci dobiorą, tylko nie kupuj rozważanej na kg, bo stoi w otwartych workach i chłonie wilgoć, szybko pleśnieje, utleniają się witaminy, wietrzeje zapach.
    Tylko w oryginalnym opakowaniu producenta!
    oj ani pedigree ani żadne takie do mnie nie przemawiaja, juz powiedziałam mężowi że jak już psiak będzie to teściówka ma żadnej karmy nie kupować a ona właśnie takie gorszej jakości lubi kupować, żywieniem psiaka zajmę się ja :P

ostatnio byłam w zoologu to pokazał mi facet jakąś karmę która ma 80% miesa ale nie pamiętam jakiej to firmy było, wolałam się jeszcze Ciebie poradzić :)

mój gin powiedział że na tym etapie powinnam ważyć 75kg a nie 72 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 00:19

lkc lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi, ja mam yorka i daje jej Acane dla malych ras :)
    % duzo ma miesa i nie ma tych okropnych zapychaczy..

Ja 2 tyg. Temu nadal bylam na -3kg :D
    Teraz jestem u rodzicow,nie mam wagi :/
    Trzeba do domu jechac skontrolowac wage:P

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa.. dzis zaczynamy 26 tydzien :))

A co do wypychania sie Mlodego to wlasnie z lewej.. za kazdym razem :)
    Ta gorka z fotki byla extremalna i tylko raz sie z nia spotkalam :P
    Chyba caly wtedy wlazl na lewo.
    Zazwyczaj sa mniejsze, twarde gorki :D

Ale juz czuje roznice w kopniakach, jeszcze z dwa tyg.temu takich nie dawal.. a teraz nieraz jak kopnie to az boli..

mada_lena, xpatiiix3, Nata lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • lkc Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam nadwage, po wczesniejszym leczeniu i lekarz ani slowem nie wspomnial mi ile moge przytyc. ja jeszcze jestem 3 kg do tylu , ale do wizyty to sie jeszcze zmniejszy. ale chocby nie wiem jak dobrym lekarzem by byl to raczej bym nie poszla wiecej do takiego terrorysty.
    ciekawe jak on sobie wyobraza 6 kg? bo jakos nie ogarniam przez cala ciaze, dziecko na koniec wazy powiedzmy 3 kg, wody plodowe iles, lozysko. i krew ktorej mamy wiecej wazy swoje , o wodzie ktora niektorym tez sie zatrzymuje nie wspomne.
    nie rozumiem takich lekarzy. zadna z nas nie chce sie spasc w ciazy , ale czasami to nie jest od nas zalezne i tyjemy mimo dobrej diety, ruchu.
    bys miala teraz przybrac az kilogram maksymalnie! przez 4 miesiace?
    nie ma opcji trzeba isc na diete i to ostra, zeby dziecko moglo troche nabrac cialka...

Goplana, Evik, Madlen222 lubią tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co nadrobiłam wage sprzed ciąży także myślę, że nie jest źle;)

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ