Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Madlen222 wrote:Utrudnia wchłanianie kwasu foliowego, i zawiera kofeinę.
"Ekstremalnie duże ilości zielonej herbaty mogą utrudniać wchłanianie kwasu foliowego"
i kobiety w ciazy moga pic spokojnie 200 mg kofeiny, czyli 3-4 szkladnki zielonej herbaty, a jedna szklanka na "porzadek" w jelitach to nie sa ekstremalne ilosci. -
Polazłam dziś po zakupy do Lidla, jakieś 1km ode mnie. Miałam w drodze powrotnej jedną siatkę średnio ciężką, ale myślałam że nie dojdę do domu...
Chyb kupię sobie wózeczek na zakupy, trochę obciach, ale kobiecie w ciąży chyba wolno?
Swoją drogą, moja koleżanka spędziła niedawno 2 miesiące we francuskim Lyon, i tam młodzi ludzie najnormalniej w świecie pponoć pomykają na zakupy z takimi wózeczkami, no a u nas to symbol mohera
Aj tam co mi taaaamMadlen222, FK81, blue00, Maga31, Evik lubią tę wiadomość
-
Goplana wrote:Że za dużo?
O kucze, dobrze, że do Twojego nie trafiłam bo bym się załamała...
-
nick nieaktualnyGoplana wrote:Polazłam dziś po zakupy do Lidla, jakieś 1km ode mnie. Miałam w drodze powrotnej jedną siatkę średnio ciężką, ale myślałam że nie dojdę do domu...
Chyb kupię sobie wózeczek na zakupy, trochę obciach, ale kobiecie w ciąży chyba wolno?
Swoją drogą, moja koleżanka spędziła niedawno 2 miesiące we francuskim Lyon, i tam młodzi ludzie najnormalniej w świecie pponoć pomykają na zakupy z takimi wózeczkami, no a u nas to symbol mohera
Aj tam co mi taaaam
Eeeej! Nie mam samochodu, więc z mężem chodzimy na większe zakupy z wózeczkiem. Ale nasz jest taki ładny, błękitny z tęczową nakładką. I normalnie jest lans na dzielni
Żeście mnie nastraszyły z tą zieloną herbatą, bo zawsze ją piję na śniadanie. No, ale to tylko jedna szklanka dziennie.Goplana, FK81 lubią tę wiadomość
-
sylvi wrote:aaa właśnie o ile dobrze pamiętam to któraś z nas jest weterynarzem. więc mam pytanie, która karme wybrać dla sznaucerka miniaturki szczeniaka 10 tygodniowego
Z dobrych marek masz Royal, Hills, Purina ale ta z wyższej półki, Arion, Josera, Bosch.
Idź do zoologika niech coś Ci dobiorą, tylko nie kupuj rozważanej na kg, bo stoi w otwartych workach i chłonie wilgoć, szybko pleśnieje, utleniają się witaminy, wietrzeje zapach.
Tylko w oryginalnym opakowaniu producenta! -
Ja tez 5, a mój limit to 6. Powiedział ze nie wiem jak to Zrobie ale mam tak zrobić hehe i juz. Ja mam nadwagę a mój lekarz nie chce bym za duzo przybrala by mi ciezko nie bylo po za tym nie podoba mu sie moje cisnienie, jestem bardzo obciążona. Robil usg przeplywu tętnicy tej pachwinowej i kręcił nosem.
-
santoocha wrote:Sylvi, byle by była dla szczeniąt ras małych. Omijaj friskisy, pedigree itp.
Z dobrych marek masz Royal, Hills, Purina ale ta z wyższej półki, Arion, Josera, Bosch.
Idź do zoologika niech coś Ci dobiorą, tylko nie kupuj rozważanej na kg, bo stoi w otwartych workach i chłonie wilgoć, szybko pleśnieje, utleniają się witaminy, wietrzeje zapach.
Tylko w oryginalnym opakowaniu producenta!
ostatnio byłam w zoologu to pokazał mi facet jakąś karmę która ma 80% miesa ale nie pamiętam jakiej to firmy było, wolałam się jeszcze Ciebie poradzić
mój gin powiedział że na tym etapie powinnam ważyć 75kg a nie 72Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 00:19
lkc lubi tę wiadomość
-
Sylvi, ja mam yorka i daje jej Acane dla malych ras
% duzo ma miesa i nie ma tych okropnych zapychaczy..
Ja 2 tyg. Temu nadal bylam na -3kg
Teraz jestem u rodzicow,nie mam wagi
Trzeba do domu jechac skontrolowac wage:P -
Aaaa.. dzis zaczynamy 26 tydzien
)
A co do wypychania sie Mlodego to wlasnie z lewej.. za kazdym razem
Ta gorka z fotki byla extremalna i tylko raz sie z nia spotkalam
Chyba caly wtedy wlazl na lewo.
Zazwyczaj sa mniejsze, twarde gorki
Ale juz czuje roznice w kopniakach, jeszcze z dwa tyg.temu takich nie dawal.. a teraz nieraz jak kopnie to az boli..mada_lena, xpatiiix3, Nata lubią tę wiadomość
-
tez mam nadwage, po wczesniejszym leczeniu i lekarz ani slowem nie wspomnial mi ile moge przytyc. ja jeszcze jestem 3 kg do tylu , ale do wizyty to sie jeszcze zmniejszy. ale chocby nie wiem jak dobrym lekarzem by byl to raczej bym nie poszla wiecej do takiego terrorysty.
ciekawe jak on sobie wyobraza 6 kg? bo jakos nie ogarniam przez cala ciaze, dziecko na koniec wazy powiedzmy 3 kg, wody plodowe iles, lozysko. i krew ktorej mamy wiecej wazy swoje , o wodzie ktora niektorym tez sie zatrzymuje nie wspomne.
nie rozumiem takich lekarzy. zadna z nas nie chce sie spasc w ciazy , ale czasami to nie jest od nas zalezne i tyjemy mimo dobrej diety, ruchu.
bys miala teraz przybrac az kilogram maksymalnie! przez 4 miesiace?
nie ma opcji trzeba isc na diete i to ostra, zeby dziecko moglo troche nabrac cialka...Goplana, Evik, Madlen222 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019