X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po plaży opalenizna poprawiona nóżki wyglądają lepiej no i brzunio po dzisiaj brazowy mam w koncu hehe a nos caaaluski w brązowe piguski XD

Wieści świetnie ale fajnie się czyta ;D

lkc lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati uwazaj z tym opalaniem brzucha :)

a ja dalej podekscytowana synkiem :D od początku czulam ze to chlop, po za tym maz powiedział ze chciałby syna to ma :D hehe

hmm teraz mysle nad imieniem coby go juz nazywac ladnie

Madlen222, xpatiiix3, mada_lena, Eve, Nata lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caska wiecie jakie to opalanie jest hehe na chwile do wody cos tam z Marcelem porobie pokopie i w cień heheh a smaruje się filterkami coraz i powolutku łapie jakoś :) także potroszku raczej nie zaszkodziwiemze nie można niby ale nie sposób wrócić blademu z nad morza siedząc cały dzień na plaży :D jeszcze tylko 2 dni..

Tu poprawki dzisiejsze :) jutropewnie lepiej będzie widać :) no i mój blondasek platynowy :D

scu9gl.jpg

I mój turban hahah ;)))

vy6zd0.jpg

Madlen222, mada_lena, Goplana, Evik, Maga31, Eve, Nata, blue00, lkc, maaartinka, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi, caska cudowne wiesci:) maleństwa zdrowe i dorodne:) bosko
    Paju patrząc na Twój brzuch widze swój:) tyle, ze moja upodobała sobie prawa stronę:) Wyginam śmiało ciało :D

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś po wizycie :)
    Umowiłam się tuż po wakacjach zeby sprawdzić czy długa podróż nad morze nie zaszkodziła mojej kapryśnej szyjce a tu proszę...szyjka się wydłużyła :O

Az lekarka się zdziwiła:) Dalej jest to lekkie rozwarcie ale ani o mm sie nie powiększyło za to szyjka 3,5 cm
    Także jupii..nawet zmniejszyła mi dawkę luteiny:D
    Mała ma 760g i znów się przekręciła główką do góry.

mada_lena, sylvi, FK81, xpatiiix3, Madlen222, Maga31, Viviana, Eve, maaartinka, Mamadomina, anusiaa90 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    odebrałam wyniki TSH: 8,340µIU/ml norma:0,270 - 4,200 H

coś wysoko... w maju miałam 3,81 i zalecono jod. Wizytę mam dopiero 13.08. czy myślicie, żeby się kontaktować z ginem wcześniej czy czekać spokojnie do wyznaczonej wizyty...

morfologia też nie bardzo mi sie widzi:

Erytrocyty 3,4 mln/µl norma: 3,7-5,1 L
    Hemoglobina 10,4 g/dl norma: 12-16 L
    Hematokryt 30,1 % norma: 37-47 L

reszta w normie - na glukoze czekam

.L

hmm jak na moje oko powinnas isc do endo
    Jeśli chcesz polecę ci swoją bardzo rzeczowa i sympatyczna kobieta
    dr.Beata Piwońska-Solska
    Przyjmuje na Łużyckiej, w Emedzie.
    Z terminami ciężko ale jak powiesz ze jesteś w ciąży to cię wcisną!

Lavendula lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Tylko że obróciło mi zdjęcia nie wiem czemu:(

ef61pxwzyaz2_t.jpg
    sa4m0snux1mx_t.jpg

gratuluję Synusia ;)

jmmg93c.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę mam straszne bóle brzucha tzn boli mnie tak na przemian raz z prawej raz z lewej strony ból jest taki jakby kolkowy i boli jak tylko się kładę obojetnie w jakiej pozycji, jak siedze czy chodzę jest ok, nie wiecie co to moze byc?martwie sie bardzo, do tego mam ostatnio tyle stresów, dzis np pogotowie zabrało ojca do szpitala nie wiem co bedzie, non stop cos, tak sie boje o dzidziusia:(

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam pojęcia, może lepiej skonsultuj się z ginem? może to zwyczajnie wiezadła? Kuniak ale duże to Twoje dziecko, mój to ważył w 23 tyg zaledwie 560g, ale lekarz powiedział że prawidłowo. Madlenn no u Ciebie to podwójnie idzie więc upust Ci się należy i to duuuuuży! my byliśmy na małych zakupach spozywczysz, mąż wcina golonkę a ja jestem tak objedzona jakoś że nie mam ochoty na nic...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko jak ja bym wciągnęła golonkę!!!! mimo iż przed chwilą objadłam się śledziem z cebulką:D

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik mi się wydaję że gdyby to było coś naprawdę poważnego to bolało by Cię w każdej pozycji. Mnie też często męczą różne bóle, mocniejsze, słabsze, nawet dzisiaj mam z prawej strony. I właśnie to czuję to jak kolkę. Oczywiście też za każdym razem się stresuję, ale rozmawiałam z ginką i ona mówi że te bóle to normalka. W dalszym ciągu wszystko rośnie więc musi poboleć. Skurcze to chyba inaczej bolą i są regularne...tak myślę...
    Weź sobie paracetamol, mi zawsze po nim przechodzi:) albo po porstu idź spać a rano jak nie przejdzie i będziesz się bardzo martwiła do zadzwoń do ginki, ale wydaję mi się że do jutra CI przejdzie:)
    I rozumiem Twój ciągły niepokój o dzidzię:) Mam to samo...tyle że podwójnie:P

Evik lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmmm pachnie deszczem, dzisiaj śpię z mężem u teściów (oni na wczasach, my z babciami)ide rano do lidla, od nich mam 3 minuty a od siebie 2,5km :-) musiałam pojechac po ciuchy na długi rękaw, bo sie ochłodziło i pada a ja przyszłam w sandałkach i na ramiączka :-) jeeeeja ale jestem pełna a jadłam jakoś o 19, no chyba że to moja dzidzia mnie ciśnie tak.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    kurczę mam straszne bóle brzucha tzn boli mnie tak na przemian raz z prawej raz z lewej strony ból jest taki jakby kolkowy i boli jak tylko się kładę obojetnie w jakiej pozycji, jak siedze czy chodzę jest ok, nie wiecie co to moze byc?martwie sie bardzo, do tego mam ostatnio tyle stresów, dzis np pogotowie zabrało ojca do szpitala nie wiem co bedzie, non stop cos, tak sie boje o dzidziusia:(
    wez 2x espumisan, wypij ciepla czerwona/zielona herbate/melise/pokrzywe i zobacz czy przejdzie... moze jelita sie upychaja.

Evik lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku , wy tez macie tak że Wasze smaki się zmieniają? mnie np jabłka pachną marchewką którą szczerze nienawidzę ;p

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słyszałam, że nie powinno pić się zielonej herbaty w ciąży.

relgh3714vlmssyj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    ja słyszałam, że nie powinno pić się zielonej herbaty w ciąży.
    a czemu?

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://parenting.pl/portal/zielona-herbata-w-ciazy

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    a czemu?

Utrudnia wchłanianie kwasu foliowego, i zawiera kofeinę.

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Utrudnia wchłanianie kwasu foliowego, i zawiera kofeinę.

A jeszcze ktoś mi powiedział że może powodować skurcze ale nie sądze żeby to była prawda.

relgh3714vlmssyj.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostaam o p r od lekarza za to ze za fuzo przytulam, wiec ograniczanko bezwzględne. Tez bym sobie wciela śledzie ale po seczulansku, tzn z rpdzynkami.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ