Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
sylvi wrote:ja póki co nadrobiłam wage sprzed ciąży także myślę, że nie jest źle;)
Od Caśki też lekarz de facto chce, aby w ciąży schudła - +6kg nie pokryje wagi wody, łożyska i dziecka.
No można i tak, ale u mnie by się kompletnie nie dało... takie geny...
Jejku spać nie mogę, no...
Wszystko przez to, że mąż przy kompie siedzi, a ja nie lubię spać sama, budzę się co chwilę...
Pooglądam wózeczki zakupowe -
Goplana wrote:Czyli schudłaś
Od Caśki też lekarz de facto chce, aby w ciąży schudła - +6kg nie pokryje wagi wody, łożyska i dziecka.
No można i tak, ale u mnie by się kompletnie nie dało... takie geny...
Jejku spać nie mogę, no...
Wszystko przez to, że mąż przy kompie siedzi, a ja nie lubię spać sama, budzę się co chwilę...
Pooglądam wózeczki zakupowe
wystarczajaco powiedział ze wystarczy te 6 kg, im wiecej przytyje tym gorzej dla mnie, ja waze ponad 100, wstyd przyznac sie ile, ale jestem tez wysoka prawie 180 cm. Po ciazy i karmieniu chce sie zabrac za mnie, juz planuje dietetyka wprowadzićhehe
-
Sylwi, powiem ci ze purina pro plan jest super oraz eucanuba, sama stosuje od wszczeniaka dla buldozka i naprawdę super, bulu urosl ponad swa miarę. Teraz mu gotuje sama
woli swojskie jedzonko, ale czasem daje mu suche, to jednak wygoda.
ja swojemu na śniadanko jak byl maly dawalam taka miksturke, to mi poradzil kynolog i sedzia wystawowy od którego zakupilam bula, twarożek bialy z logurcikiem, do tego dawalam siemie lniane albo trochę oleju budwogowego albo oliwę z oliwek. I taki serek codziennie rano wsowal, pewne zrodlo bialkma i kultury baktery zupelnie przyswajalne przez psy, do tego sycace i pies chętnie takie je. A wieczorem na ostatni posilek ryzyk z warzywami marchewka, Pietrucha, seler, z tego robilam taka wodnista pape. Reszta posilkow to suche, ale pamietaj by moczyćmalutki psiaczek mysle ze powinien moczone jesc, a potem stopniowo podawac coraz to bardziej suche.
-
Hej i ja na nogach, zaraz śniadanie i musze skoczyć po mięsko do spaghetti.
Oj spałam sobie dobrze na lewym boku, a rano nie mogłam się przekręcić, zakwasy czy cóś takiego, po prostu prawy bok obolały, naciągnięty. Jak jest kość biodrowa to równo z nią w górę mam obolałe. Rozchodzę w ciągu dnia, ale jak tu spać już nie moge sobie pozycji znaleźć.
Oooo Madalena glukoza, trzymam kciuki byś spokojnie przeszła. Ja za 2 tygodnie.
Ja przytyłam 2,5 kg i mój gin się ucieszył hehe. -
Hej Bąbelki!
Oj ciężko mi nadrobić, rodzice nadal są u mnie, naszczęście już obywa się bez kłótni, całkiem miło czas spędzamy:).
Lece zaraz na upust krwi, pulmonolog zlecił ponowne badanie crp, bo było lekko podwyższone, ale rodzinna stwierdziła, że wg niej niekoniecznie potrzebne, bo przy tak niewielkim podwyższeniu nie zamierza mnie i Juniora antybiotykiem szprycować. w kazdym badz razie ide;p.Przy okazji, wczoraj lekarka mierzyła mi cisnienie i wzorcowe, 120/80, słabawo mi jeszcze od czasu do czasu jest,ale to pewnie ten upał robi swoje.
Oj jaki zajebisty chłodek dziś, myślałam, że już sie nie doczekam..
Miłego dnia:)!! -
Matko laski 2,5 kg , toż to nic. Ja przybrałam 10 do teraz więc ważę 72 kg przy 170cm wzrostu i myślę, że jeszcze z 8 przybiorę. I nie zamierzam się tym stresować. Wiadomo, te 10 zostanie w tłuszczyku, ale w pół roku po porodzie się z tym uporam bez problemu. Od marca będę znowu biegać, wiec luz.
W pierwszej ciąży przybrałam 16 kg i wszystko zeszło w miesiąc po porodzie - za szybko, bo anemie miałam, że hej.
Wiem, że osoby, które miały nadwagę przed ciążą powinny przybrać mniej, ale bez przesady. W końcu ile razy planujecie jeszcze być w ciąży?
To specjalny czas i tyle.
Miłego dzionkaGoplana, Maga31, FK81 lubią tę wiadomość
-
Witamy
Ciąg dalszy odsmoczkowywania a Marceluch nauczył się tak drzec ze jąaaaa Cie... Decybeli to on z siebie wydaje za dużo bo uszy bola wszystko wymusza ale i jest bardziej calusny i przytulasny
A Neli dzisiaj rano na pobudeczke skopala mnie na raz w oba boki po lewej rączkami majstrowala a po prawej nóżkami tak gwałtownie prostowala się i smiesznie to wyglądało dwiegule z dwóch stron
Mami znowu na ryby z bratem poszla ... A my sami nie mam nawet jak iść się umyć teraz bo Marcelo Armagedon zrobi hahaha
Miłego dzionka :**Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jak wy to robicie że tak mało tyjecie? Ja nie jem ani trochę więcej niż wcześniej i nie mam żadnych smaków a waga rośnie
Madlen ja na początek kupiłam taką butelkę
http://allegro.pl/avent-butelka-natural-125ml-smoczek-0m-i4429470130.html
choć nie do końca wiem czym się różni od tej tańszej
http://allegro.pl/philips-avent-butelka-antykolkowa-125ml-smoczek-i4435156653.htmlMadlen222 lubi tę wiadomość
-
hej.. milego dnia... tak mnie moja matka wkurw przez tel, a pozniej brat na fb, ze rece mi opadly. porazka poprostu. ekstra poczatek dnia.
a snilo mi sie, ze mnie tak wscieki ze rano jak sie obudzilam to mialam lzy w oczach. jasny piorun niech w nich trzasnie.
smacznej glukozy dla wszystkichAleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
KUNIAK wrote:hmm jak na moje oko powinnas isc do endo
Jeśli chcesz polecę ci swoją bardzo rzeczowa i sympatyczna kobieta
dr.Beata Piwońska-Solska
Przyjmuje na Łużyckiej, w Emedzie.
Z terminami ciężko ale jak powiesz ze jesteś w ciąży to cię wcisną!
bardzo dziękuję za namiar :*
-
czesc dziewczynki:)
Ciężko nadrobić czasami forum:P:P:P Macie tempo że hoho...
Byłam wczoraj aż 30 minut w sklepie a po powrocie ból niestworzony podbrzusza aż sie przestraszyłam i odrazu do wyrka leżeć. Pierwszy raz tak bolało...
Właśnie czytałam że zielonej herbatki nie można ojej ojej a ja innej nie pijam. Za to z kawą problem rozwiązany kupiliśmy mama cofe i nie czuje różnicy między rozpuszczalną a tą
-
nastka151 wrote:Właśnie czytałam że zielonej herbatki nie można ojej ojej a ja innej nie pijam.
sorry, ale wkurza mnie to strasznie, jak ktos rzuci jakims tekstem bez zastanowienia i potwierdzenia i nastepnych 10 osob bez sprawdzenia wezmie to do siebie i pojdzie dalej szerzyc glupoty.Goplana, Mamadomina lubią tę wiadomość
-
Nastka jak mnie moja slaba pamiec nie myli to kiedys Jacobs mial kawe i sypana i rozpuszczalna bezkofeinowa, poszukalam i jest:
Jacobs Kronung Kawa rozpuszczalna bezkofeinowa Night&Day
nescafe: nescafe classic bezkofeinowa ( taka z czerwona zakretka..)
Kawa tchibo Sana rozpuszczalna bezkofeinowa
takie smieszne z ta zielona herbata, bo skoro pilyscie do tej pory i dzieci rosna, rozwijaja sie i sa zdrowe to raczej na chlopski rozum i teraz nic im sie od niej nie stanie.
nie jestem wielbicielka herbat, ale w ciazy zdazylam wypic zielona, czerwona, yerbe i jest ok. a kawe pije normalna z kofeina. chociaz szczerze polecam Jacobsa z listy wyzej,bo kiedys ja pilam i bardzo mi smakowala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 09:43
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Witam się i ja
Ja mam już 9 kg na plusie i myślę, że jest okWażę tyle co mąż, czyli 74 kg, tylko, że on jest wyższy ode mnie i chudy
Z książki " oczekiwaniu na dziecko" ściągawka - co się składa na dodatkowe kilogramy?
(wartości przybliżone)
dziecko 3,5 kg
łożysko 0,7 kg
płyn owodniowy 0,9 kg
powiększenie macicy 1,0 kg
gruczoły piersiowe 0,5 kg
objętość krwi matki 2,0 kg
płyny komórkowe 2,0 kg
tkanka tłuszczowa 3,5 kg
ogółem przyrost 13,5 kg
Zatem dziewczyny nie ma co się przejmowaćW sumie tłuszczyku w tych kg jest niewiele ;P
lkc, Nata, Mamadomina, Madlen222, FK81 lubią tę wiadomość
-
Ja napisałam, że przytyłam 2,5kg i gin się ucieszył, bo całe życie miałam niedowagę i cięzko mi było przytyć, a na początku ciązy ciągle chudłam. W zasadzie mam prikaz od gina kontrolować wagę by nie chudnąć i co wizyta mniej więcej mówi mi ile powinnam przytyć, by wyjść z niedowagi.
Co do zielonej herbaty się nie znam, jedynie gin mnie przestrzegał przed herbatami gdzie jest hibiscus, a tak inne nic nie mówił, że nie można pić. -
Maga31 wrote:
Z książki " oczekiwaniu na dziecko" ściągawka - co się składa na dodatkowe kilogramy?
(wartości przybliżone)
dziecko 3,5 kg
łożysko 0,7 kg
płyn owodniowy 0,9 kg
powiększenie macicy 1,0 kg
gruczoły piersiowe 0,5 kg
objętość krwi matki 2,0 kg
płyny komórkowe 2,0 kg
tkanka tłuszczowa 3,5 kg
ogółem przyrost 13,5 kg
pobawie sie w aptekarza14,1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 09:46