Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Nata wrote:koleżanka mi podesłała i uważam że skorzystam z kilku wypróbowanych sposobów organizacji wszystkiego dla młodego
http://liliija.blogspot.com/2012_08_01_archive.html
Nata lubi tę wiadomość
-
Nata wrote:ewelina no dokładnie, szukam właśnie takiego organizera na łóżeczko jak kupiła ta dziewczyna, ale że było to dwa latka temu to teraz robią chyba inne
Dość fajne organizery ma moja ukochana IKEA, bardzo praktyczne i super się u nas sprawdziły, składają się z 3 pojemników:)
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103207/
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
ewelina_d wrote:dzięki Nata! czytam sobie posty okoloporodowe i naprawde warto poczytac:) skondensowane informacje co warto, czego nie warto, i w ogole konkrety:)
Otwarłam sobie też i pierwsze co rzuciło mi się w oczy - CAMELEON:D:D;)
Nata wrote:ewelina no dokładnie, szukam właśnie takiego organizera na łóżeczko jak kupiła ta dziewczyna, ale że było to dwa latka temu to teraz robią chyba inne
http://mamaplus.pl/products/modulowy-podwieszany-organizer-na-akcesoria-do-przewijania-prince-lionheart
...ale w zamian mozna kupic 5 z Ikei
u mnie pokoj dziecka bedzie maly, i mimo, ze bedzie musial tam stac orbitrek i jest juz szafa wbudowana, to bedzie masa miejsca, wiec kupuje przewijak oddzielnie.... -
no ikea spoko, ja ogólnie chcę coś takiego plastykowego a nie materiałowe bo jakoś mnie się nie podobają, no ten z firmy prince znalazłam na allegro no ale cena wiadomo wysoka :] a te z ikea to da się zagospodarować na pieluchy? bo ja jakoś nie mam kompletnie wyobrażenia.
-
caśka wrote:Sylwi, powiem ci ze purina pro plan jest super oraz eucanuba, sama stosuje od wszczeniaka dla buldozka i naprawdę super, bulu urosl ponad swa miarę. Teraz mu gotuje sama
woli swojskie jedzonko, ale czasem daje mu suche, to jednak wygoda.
ja swojemu na śniadanko jak byl maly dawalam taka miksturke, to mi poradzil kynolog i sedzia wystawowy od którego zakupilam bula, twarożek bialy z logurcikiem, do tego dawalam siemie lniane albo trochę oleju budwogowego albo oliwę z oliwek. I taki serek codziennie rano wsowal, pewne zrodlo bialkma i kultury baktery zupelnie przyswajalne przez psy, do tego sycace i pies chętnie takie je. A wieczorem na ostatni posilek ryzyk z warzywami marchewka, Pietrucha, seler, z tego robilam taka wodnista pape. Reszta posilkow to suche, ale pamietaj by moczyćmalutki psiaczek mysle ze powinien moczone jesc, a potem stopniowo podawac coraz to bardziej suche.
oo super dziękijuż sobie zapisałam
-
Maga31 wrote:
Z książki " oczekiwaniu na dziecko" ściągawka - co się składa na dodatkowe kilogramy?
(wartości przybliżone)
dziecko 3,5 kg
łożysko 0,7 kg
płyn owodniowy 0,9 kg
powiększenie macicy 1,0 kg
gruczoły piersiowe 0,5 kg
objętość krwi matki 2,0 kg
płyny komórkowe 2,0 kg
tkanka tłuszczowa 3,5 kg
ogółem przyrost 13,5 kgNata, RewolucjaSięDzieje, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Matko, bleeeeeee co ja czytam, dobrze ze najpierw zjadłam: łożyska spożywanie i picie moczu stanowczo mnie zniesmacza. Co też ludzie nie wymyślą.
My kopiliśmy komodę w IKEA po oględzinach w innych sklepach. Mam pełną świadomość, ze to nie jest rozwiązanie na stale, ale jak już maluch pookleja, porysuje, to nie będzie szkoda. Zastanawialiśmy się nad drewnianą, ale doszliśmy do wniosku że nie ma sensu póki co.
Rewolucja, a co jest nie tak w leżaczkach?Nata, ewelina_d lubią tę wiadomość
-
Nata wrote:no ikea spoko, ja ogólnie chcę coś takiego plastykowego a nie materiałowe bo jakoś mnie się nie podobają, no ten z firmy prince znalazłam na allegro no ale cena wiadomo wysoka :] a te z ikea to da się zagospodarować na pieluchy? bo ja jakoś nie mam kompletnie wyobrażenia.
Zestaw to 3 sztuki różnej wielkości pojemników i jednego wieczka - do dowolnej kombinacji,
u mnie wyglądało to tak, że w tym największym miałam pieluszki (albo wkłady), a w tym średnim artykuły higieniczne (plus wieczko).
Otwarta "nerka" służyła mi w łazience na myjkę i mydełko
Nata wrote:w ogóle to się zastanawiam czy kupić łożeczko z szufladą czy po prostu dokupić pojemnik na pościel z ikea i wsunąć pod takie bez szuflady?
Miałam taką, jedyny minus to to, że zawartość szuflady zabezpieczona jest od góry materiałem, nie ma dykty, jest miękki materiał, trzeba uważać na ilość rzeczy wkładanych, bo robią się "gule"
no i dla kotów, jak ktoś ma, to nie lada gratka, materiał znakomicie się nadaje pod pazurki i zdarzało się, że mi koty wyciągały szufladęGoplana lubi tę wiadomość
Nata wrote:w ogóle to się zastanawiam czy kupić łożeczko z szufladą czy po prostu dokupić pojemnik na pościel z ikea i wsunąć pod takie bez szuflady?
Też się nad tym zastanawiamObawiam się,że jak w nocy wstanę do dziecka to mogę kopnąć w szufladę
-
Mamadomina wrote:Matko, bleeeeeee co ja czytam, dobrze ze najpierw zjadłam: łożyska spożywanie i picie moczu stanowczo mnie zniesmacza. Co też ludzie nie wymyślą.
My kopiliśmy komodę w IKEA po oględzinach w innych sklepach. Mam pełną świadomość, ze to nie jest rozwiązanie na stale, ale jak już maluch pookleja, porysuje, to nie będzie szkoda. Zastanawialiśmy się nad drewnianą, ale doszliśmy do wniosku że nie ma sensu póki co.
Rewolucja, a co jest nie tak w leżaczkach?
Wpis z 6 września
http://liliija.blogspot.com/2012_09_01_archive.htmlMamadomina lubi tę wiadomość
RewolucjaSięDzieje wrote:Miałam taką, jedyny minus to to, że zawartość szuflady zabezpieczona jest od góry materiałem, nie ma dykty, jest miękki materiał, trzeba uważać na ilość rzeczy wkładanych, bo robią się "gule"
no i dla kotów, jak ktoś ma, to nie lada gratka, materiał znakomicie się nadaje pod pazurki i zdarzało się, że mi koty wyciągały szufladę