X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    koleżanka mi podesłała i uważam że skorzystam z kilku wypróbowanych sposobów organizacji wszystkiego dla młodego :-) http://liliija.blogspot.com/2012_08_01_archive.html
    dzięki Nata! czytam sobie posty okoloporodowe i naprawde warto poczytac:) skondensowane informacje co warto, czego nie warto, i w ogole konkrety:)

Nata lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panta Rhei, rozczulające :):):) https://www.youtube.com/watch?v=nKnfjdEPLJ0

ewelina_d, Maga31 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina no dokładnie, szukam właśnie takiego organizera na łóżeczko jak kupiła ta dziewczyna, ale że było to dwa latka temu to teraz robią chyba inne :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    ewelina no dokładnie, szukam właśnie takiego organizera na łóżeczko jak kupiła ta dziewczyna, ale że było to dwa latka temu to teraz robią chyba inne :-)

Dość fajne organizery ma moja ukochana IKEA, bardzo praktyczne i super się u nas sprawdziły, składają się z 3 pojemników:)

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103207/

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    dzięki Nata! czytam sobie posty okoloporodowe i naprawde warto poczytac:) skondensowane informacje co warto, czego nie warto, i w ogole konkrety:)

Otwarłam sobie też i pierwsze co rzuciło mi się w oczy - CAMELEON :D:D:D;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    na blogu pisze o marce prince lionheart
    http://mamaplus.pl/products/modulowy-podwieszany-organizer-na-akcesoria-do-przewijania-prince-lionheart

...ale w zamian mozna kupic 5 z Ikei ;)

u mnie pokoj dziecka bedzie maly, i mimo, ze bedzie musial tam stac orbitrek i jest juz szafa wbudowana, to bedzie masa miejsca, wiec kupuje przewijak oddzielnie....

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Otwarłam sobie też i pierwsze co rzuciło mi się w oczy - CAMELEON :D:D:D;)
    tak, jak zobaczylam od razu pomyslalam o tobie;)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    tak, jak zobaczylam od razu pomyslalam o tobie;)

Niezły ten blog, pojechała mama po leżaczkach i niepotrzebnym, zbyt szybkim "pionizowaniu" dzieci. LUBIĘ TO :D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ikea spoko, ja ogólnie chcę coś takiego plastykowego a nie materiałowe bo jakoś mnie się nie podobają, no ten z firmy prince znalazłam na allegro no ale cena wiadomo wysoka :] a te z ikea to da się zagospodarować na pieluchy? bo ja jakoś nie mam kompletnie wyobrażenia.

rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Sylwi, powiem ci ze purina pro plan jest super oraz eucanuba, sama stosuje od wszczeniaka dla buldozka i naprawdę super, bulu urosl ponad swa miarę. Teraz mu gotuje sama :) woli swojskie jedzonko, ale czasem daje mu suche, to jednak wygoda.
    ja swojemu na śniadanko jak byl maly dawalam taka miksturke, to mi poradzil kynolog i sedzia wystawowy od którego zakupilam bula, twarożek bialy z logurcikiem, do tego dawalam siemie lniane albo trochę oleju budwogowego albo oliwę z oliwek. I taki serek codziennie rano wsowal, pewne zrodlo bialkma i kultury baktery zupelnie przyswajalne przez psy, do tego sycace i pies chętnie takie je. A wieczorem na ostatni posilek ryzyk z warzywami marchewka, Pietrucha, seler, z tego robilam taka wodnista pape. Reszta posilkow to suche, ale pamietaj by moczyć :) malutki psiaczek mysle ze powinien moczone jesc, a potem stopniowo podawac coraz to bardziej suche.

oo super dzięki :) już sobie zapisałam :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle to się zastanawiam czy kupić łożeczko z szufladą czy po prostu dokupić pojemnik na pościel z ikea i wsunąć pod takie bez szuflady?

rfnnk6n.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:

Z książki " oczekiwaniu na dziecko" ściągawka - co się składa na dodatkowe kilogramy?

(wartości przybliżone)

dziecko 3,5 kg
    łożysko 0,7 kg
    płyn owodniowy 0,9 kg
    powiększenie macicy 1,0 kg
    gruczoły piersiowe 0,5 kg
    objętość krwi matki 2,0 kg
    płyny komórkowe 2,0 kg
    tkanka tłuszczowa 3,5 kg

ogółem przyrost 13,5 kg
    gruczoły piersiowe 0,5 kg.... taaaaa w moim przypadku chyba po 1,5 kilo na jedna haha :D

Nata, RewolucjaSięDzieje, Maga31 lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, bleeeeeee co ja czytam, dobrze ze najpierw zjadłam: łożyska spożywanie i picie moczu stanowczo mnie zniesmacza. Co też ludzie nie wymyślą.

My kopiliśmy komodę w IKEA po oględzinach w innych sklepach. Mam pełną świadomość, ze to nie jest rozwiązanie na stale, ale jak już maluch pookleja, porysuje, to nie będzie szkoda. Zastanawialiśmy się nad drewnianą, ale doszliśmy do wniosku że nie ma sensu póki co.

Rewolucja, a co jest nie tak w leżaczkach?

Nata, ewelina_d lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    no ikea spoko, ja ogólnie chcę coś takiego plastykowego a nie materiałowe bo jakoś mnie się nie podobają, no ten z firmy prince znalazłam na allegro no ale cena wiadomo wysoka :] a te z ikea to da się zagospodarować na pieluchy? bo ja jakoś nie mam kompletnie wyobrażenia.

Zestaw to 3 sztuki różnej wielkości pojemników i jednego wieczka - do dowolnej kombinacji,
    u mnie wyglądało to tak, że w tym największym miałam pieluszki (albo wkłady), a w tym średnim artykuły higieniczne (plus wieczko).

Otwarta "nerka" służyła mi w łazience na myjkę i mydełko :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że karmienie piersią pozwoli mi schudnąć i to bardzo :) ogólnie mam tendencję do tycia ale ciąża działa na mnie pozytywnie w tej kwestii :)

o ile dobrze wiem, to przy karmieniu nie można niektórych potraw jeść

ckai3e3k2pedhvnb.png

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    w ogóle to się zastanawiam czy kupić łożeczko z szufladą czy po prostu dokupić pojemnik na pościel z ikea i wsunąć pod takie bez szuflady?

Miałam taką, jedyny minus to to, że zawartość szuflady zabezpieczona jest od góry materiałem, nie ma dykty, jest miękki materiał, trzeba uważać na ilość rzeczy wkładanych, bo robią się "gule" ;)
    no i dla kotów, jak ktoś ma, to nie lada gratka, materiał znakomicie się nadaje pod pazurki i zdarzało się, że mi koty wyciągały szufladę ;):D

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:

Też się nad tym zastanawiam :) Obawiam się,że jak w nocy wstanę do dziecka to mogę kopnąć w szufladę :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Matko, bleeeeeee co ja czytam, dobrze ze najpierw zjadłam: łożyska spożywanie i picie moczu stanowczo mnie zniesmacza. Co też ludzie nie wymyślą.

My kopiliśmy komodę w IKEA po oględzinach w innych sklepach. Mam pełną świadomość, ze to nie jest rozwiązanie na stale, ale jak już maluch pookleja, porysuje, to nie będzie szkoda. Zastanawialiśmy się nad drewnianą, ale doszliśmy do wniosku że nie ma sensu póki co.

Rewolucja, a co jest nie tak w leżaczkach?

Wpis z 6 września :)
    http://liliija.blogspot.com/2012_09_01_archive.html

Mamadomina lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele mamuś mi poleca dla newbornów pieluszki Huggies 1, ale problem w tym, że ich nigdzie nie ma...
    Widziałyście gdzieś Dziewczyny? Nawet na Allegro tylko No3 :/
    Czy ta firma zawija się z Polszy?

jftycms.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Miałam taką, jedyny minus to to, że zawartość szuflady zabezpieczona jest od góry materiałem, nie ma dykty, jest miękki materiał, trzeba uważać na ilość rzeczy wkładanych, bo robią się "gule" ;)
    no i dla kotów, jak ktoś ma, to nie lada gratka, materiał znakomicie się nadaje pod pazurki i zdarzało się, że mi koty wyciągały szufladę ;):D
    taaa koty... zapomniałam dzisiaj zamknąć drzwi od pokoju a miałam na wyrku poszykowane ubrania na wakacje... idealne miejsce dla kota :P

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ