X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci byly chrzczone zaraz po skonczeniu miesiaca, tak wiec i tym razem zamierzam ochrzcic zaraz po swietach lub nowym roku, witam nowe mamy :)

• Nata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no madlenn dzieciom się ponoć nie odmawia, więc wątpię żeby to miało miejsce, fakt troszkę gorzej dla chrzestnych bo nie oszukujmy się ale chrzest, Komunia itd mało nie kosztują, chociaż ja uważam że nie o prezenty chodzi...zobaczymy kto u nas będzie chrzestnym jak na razie sobie głowy tym nie zawracam :-) no ja wczoraj też się trochę nadzwigałam bo kupiłam w lidlu rondelek, w kauflandzie proszek i płyn dla dziecka, jogurty i owoce a wsio na piecho bo mąż autem do pracy jeździ więc wiadomo...odebrałam wyniki, cukry spoko :-) mocz spoko :-) morfologii mi nie dała a ja się nie zorientowałam, dopiero w połowie drogi do domku więc odbiorę we wtorek bo wtedy też mam wynik toksoplazmozy :-) w szpitalu spotkałam mojego lekarza i od razu sobie zerknął na wyniki :-))

Madlen222, maaartinka lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę chrzcić na wakacje jak mały będzie miał jako 8 miesięcy. Ani ja ani mąż nie jesteśmy super wierzący, nie chodzimy za bardzo do kościoła, aczkolwiek braliśmy ślub kościelny i obchodzimy wszystkie święta. Bardziej podchodzimy do tego kulturowo. Wydaje mi się, że żyjemy w takim społeczeństwie, że dzieci które nie będą ochrzczone, albo nie chodzą na religie mogą być gorzej traktowane przez inne dzieci. Wiadomo, że dzieciaczki idące do komunii za bardzo nie rozumieją o co chodzi, ale wiedzą, że to coś ważnego przygotowują się i oczywiście chwalą się prezentami:P Ja nie chce tego dziecku odbierać:)

zupaztytki, sylvi lubią tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka witam :)

Maga ja się wogóle dziwie że to mieszkanie jeszcze nie spłoneło :) mój M ciągle tam jeździ z prądem coś robić bo dziwnym trafem mu wybija :)
    Niedawno też miałam zaszczyt oglądać ognisko w piekarniku.. bo robił zapiekankę z biedronki i zapomniał tekturki ściągnąć na której ona leży..
    Cóż tak ich wychowała mamusia..

blue00, Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też witam nową mamusię :-) a co do wiary to ja w kościół nie wierzę a w Boga, nie jestem jakaś tam praktykująca, ochrzcić chcę bo żyć mi nie dadzą a jak coś to syn może się później wypisać z kościoła tak samo jak Wasze dzieci będą mogły się ochrzcić jak będą miały ochotę :p

mada_lena lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen222 jestem altowiolistką i pracuje w orkiestrze :) artysta nie łatwą prace ma, ale za to jaka przyjemna!!

A Ty nic sie nie martw! Zawsze mozesz odkopac instrument i pograc sobie troche (oczywiscie nie przeszkadzajac za bardzo sasiadom) ;) albo małemu dziecku do kołyski ;)

Madlen222, Goplana lubią tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z kandydatem na chrzestnego mam duuzy problem. Mam 3 siostry cioteczne jedna mężatka, mąż ma siostrę rodzoną która ma narzeczonego ale niestety nie jest on ochrzczony wiec chrzestnym nie moze zostać. Zostaje tylko mąż mojej siostry ciotecznej ale on juz ma chrzesniaka i w ogole jakos glupio nam go prosic mimo ze sie lubimy. Mam pytanko jaki materac do łózeczka kupiłyscie/kupujecie?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    madlen222 jestem altowiolistką i pracuje w orkiestrze :) artysta nie łatwą prace ma, ale za to jaka przyjemna!!

A Ty nic sie nie martw! Zawsze mozesz odkopac instrument i pograc sobie troche (oczywiscie nie przeszkadzajac za bardzo sasiadom) ;) albo małemu dziecku do kołyski ;)

WOW! zazdroszczę pracy w orkiestrze:) szczęściara z Ciebie:) moje marzenie!!!! och, aż się łza w oku kręci jak sobie przypomnę moje muzykowanie;)

Milaszka lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenn będziesz śpiewała kołysanki maluszkom :-)

Milaszka, Madlen222 lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi słoń na ucho nadepnął :P dla mnie muzyka to muzyka :)
    Mój M za to prowadzi studio nagrań i zawsze podziwiam go że on tam słyszy tyle rzeczy :) a ja nic :) teraz się modli żeby maluszek odziedziczył słuch po nim bo przynajmniej potem będzie miał to kto przejąć:) oczywiście jeśli do tego czasu to studio będzie istniało :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas jest odwrotnie. Ja słuch mam, a mąż zupełnie nie, wiec liczymy ze dzidzia odziedziczy go po mnie ;)

Ps. Dziewczyny, jak Was zaczna za bardzo kusic te pierogi to zmienie avatar. hmm.. Moze na cos zdrowszego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Ja będę chrzcić na wakacje jak mały będzie miał jako 8 miesięcy. Ani ja ani mąż nie jesteśmy super wierzący, nie chodzimy za bardzo do kościoła, aczkolwiek braliśmy ślub kościelny i obchodzimy wszystkie święta. Bardziej podchodzimy do tego kulturowo. Wydaje mi się, że żyjemy w takim społeczeństwie, że dzieci które nie będą ochrzczone, albo nie chodzą na religie mogą być gorzej traktowane przez inne dzieci. Wiadomo, że dzieciaczki idące do komunii za bardzo nie rozumieją o co chodzi, ale wiedzą, że to coś ważnego przygotowują się i oczywiście chwalą się prezentami:P Ja nie chce tego dziecku odbierać:)

O to to! Dokładnie wychodzimy z mężem z tego samego założenia (tak, wiem, lekka hipokryzja i zakłamanie) i właśnie dlatego pewnie ochrzcimy synka. I również będziemy chrzcić pewnie w okolicach czerwca/lipca.

e_v_e lubi tę wiadomość

• talia22 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Drugi dzień na l4 i powiem Wam że łatwo nie jest. Teraz sobie uświadamiam że to rzeczywiście jakieś zaburzenie psychiczne u mnie jest bo kto normalny tak tęskni za pracą. Chociaż na usprawiedliwienie powiem, że to wszystko wina mmojej rodzicielki bo mnie tak wytresowała na pracoholika - taki mi przykład dawała.

Temat porodu póki co jawi mi się jako totalna abstrakcja, chociaż powtarzam sobie że będzie bolało strasznie i okropnie bo wolę się miło zaskoczyć niż rozczarować.
    Za tydzień w środę mamy 1 spotkanie w szkole rodzenia zobaczymy co tam ciekawego powiedzą.

Powiem wam dziewczyny że z wyprawki to nie mam jeszcze nic zupełnie. Ponoć szwagierka naszykowała 2 wory ciuchów ale musimy po to do Wrocławia jechać a to 250 kilometrów i jakoś zebrać się nie możemy.

f2w343r88uf9xtcb.png

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata no jasne że będę śpiewała moim dzieciom:) już im śpiewam:D:D
    Milaszka wątpię aby polubiły grę na klarnecie :) może na niższych dźwiękach, choć dalej wątpie :P mój pies to szczeka jak słyszy klarnet, sąsiedzi pukali w ściany, jedynie mąż mnie zawsze wspierał i mówił że ładnie:) haha...
    Bardzo bym chciała aby choć jedno z moich dzieci odziedziczyło talent muzyczny po mnie i żeby kształciło się w tym kierunku:) no zobaczymy...
    Milaszka z czym są te piergoi? bo jak z jagodami to lepiej zmieniaj bo ślinka mi na komputer leci :P

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruskie na szczeście wiec jeszcze troche tu z nami zostaną :)

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem zbyt wierząca, chociaż niby w takiej rodzinie się wychowałam. Raczej ochrzcimy dziecko, bo mąż będzie chciał. Ma dwie siostry. Młodsza już ma chrześniaka (siostrzeńca) a starsza nie. Ja bym zdecydowanie wolała młodszą, ale M coś mówi, że może jednak starszą by wziął, skoro młoda już była. Na początku mówiłam, że nie, ale doszłam do wniosku, że to jego siostry i obie są w porządku, więc właściwie niech wybiera. Chrzestnym będzie mój brat, z którym nigdy nie miałam dobrego kontaktu, ale nie mamy absolutnie nikogo, kto by się nadawał. Nie weźmiemy kolegi, a krewni albo mieszkają bardzo daleko, albo się nie nadają. On mieszka jeszcze z moimi rodzicami, więc przynajmniej na początku będzie miał z młodym dużo kontaktu.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:42

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia - z dnia na dzien nic sie nie dzieje, daj sobie czas, i zajmij sie czyms innym, np. allegro:D czas plynie wtedy bardzo szybko:)

co do muzyki, to ja nawet kiedys trenowalam taniec towarzyski, ale nie wiem jakim cudem, bo slysze moze z polowe dzwiekow.

moj maz natomiast ma sluch absolutny i gra na wszystkim czego sie dotknie. na razie w domu mamy pianino, gitary, bas i perkusje (na szczescie elektryczna) i absolutnie kazdy instrument musi byc wystawiony do swiata "bo malutka musi od malego sie napatrzec i grac na czyms!". a na 60m2 to juz na wiele wiecej miejsca nie zostaje;)

Milaszka, Goplana lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki , maz właśnie do mnie zadzwonił ze zapomniał mi powiedzieć ale idziemy dzis do teatru i na kolacje z jego szefem -wiedział od tygodnia! Co za bezmyślny typ! A ja nie mam co na swój wielki zadek włożyć :(( cały czas chodzę w dresach, szortach i wzorzystej sukience maxi:/ I co teraz ja sie pytam??!

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu Dał plamę. Moze na szybko jakas kiecka z sieciówki??

KUNIAK, Goplana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ