SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka - my będziemy mieć maxi cosi mura 4 (zestaw 3 w 1), wózek po siostrzeńcu męża, więc szkoda byłoby nie skorzystać ;)

Ja też całe życie z niedowagą. Ile razy już musiałam powtarzać znajomym, źe zwrotów typu "ale z ciebie chudzinka" wcale nie traktuję jako komplement :/ Do tego jestem wysoka, więc moja chudość pewnie dosyć rzuca się w oczy. Od początku ciąży udało mi się przytyć 4 kg i każdy z nich witałam z euforią :D Marzę, żeby po porodzie nie zejść do mojej wagi początkowej, ale obawiam się, źe będzie to niemożliwe:/

Viviana, Milaszka lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy chodzimy i jeszcze raz chodzimy po kołobrzegu... nogi w dupe wlaza obiad zjedlismy i duuuuuuza mrożoną kawę z losami i bita śmietana :) może trochę postawi na nogi :P idziemy teraz na molo i jakąś wyspę solna potem dopiero o 19.45 pociąg... no także lepiej niech szybciej to minie chciałabym już odpocząć pogoda okropna duchota fest... oddychać nie da się :/ jeszcze brzuchu od rana skała.. :oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 15:13

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Kolobrzeg<3 zazdroszczę. Chętnie bym wróciła.
    Na wyspie jest fajna miejscówka zeby usiąść i odpocząć. Marcelo z babcia pójdzie ogladac jachty a ty odpocznij.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchota straszna, dobrze, że pociąg macie tak późno (żeby tylko tłumów nie było).

Ja się już w prawie żadne ciuchy nie mieszczę. Raczej nie gustowałam w luźnych rzeczach, więc w większości mam w szafie dobrze dopasowane ubrania a je luźniejsze, np. odcinane pod biustem, nie mieszczą mi już cycków... Dobrze, że nie będę teraz chodzić do pracy, bo w domu to jakoś sobie poradzę.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

Wrocilam do Polski i wrzucam Wam zdjecie mojego brzusia z 21tc :)

k8owkh33q34d_t.jpg

zupaztytki, mada_lena, Madlen222, lkc, ewelina_d, Viviana, misiaczk25, sisiiii, Nata, Goplana, xpatiiix3, Maga31, karmelek, anusiaa90, Rybka Nemo, Strupka, Agata92, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caśka ano nadal ze sobą nie gadamy. Ja juz nieco zmieklam, ske pojednawcza tydzien temu napisalam, ze nie wytrzymuje takiego zawieszenia, ze z dziecmi go potrzebujemy, w odpowiedzi bylo, ze mam se przemyslec czego tak naprawde chce od zycia. i tyle.no wiec nadal ograniczamy sie do przekazywania sobie informacji o Stachu, tudziez przekazywania samego Stacha, jak jedzie do tesciow na weekend. Chce z nim pogadac, ale uparta zołza ze mnie, nie wiem jak zaczac. Duma tez nieco urazona, mial blagac, kleczec z nareczem kwiatow bym wrocila , a tu nic, dupa;p. Ajj, mam nadzieje, ze wyklaruje sie ta sytuacja w koncu.
    Na dobicie wybralam romansowy film, Pozadanie, najwyzej bede ryczec na seansie;p.Zreszta niezaleznie od gatunku i tak rycze ostatnio, tak mam;).
    Co do brzucha wielkosci, szlam sie zapisac do szkoly rodzenia ale nie wiedzialam jak trafic, podprowadzila mnie kobitka kolo 60-tki, mieszkala na tej samej ulicy co szkola. Wypytywala nieco, tez ma core z terminem porodu na poczatek listopada i caly czas lookala mi na bebenek.W koncu palnela na pozegnanie , ze aleeee duuuuzy, jej cora ma o polowe mniejszy, nie wiedzialam, czy to komplement czy nie;p, zaczelam sie tlumaczyc ze w pierwszej ciazy byl duzo mniejszy w tym czasie;).

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :) wrocilam, przeczytalam co pisalyscie. u mnie tez upal dzisiaj nieziemski. jak wieczorem jeszcze bedzie mi sie chcialo to sie zabiore za ogladanie wozkow :)
    Desou trzymaj sie.. masz przekichane tyle czasu w szpitalu i do tego pobudka skoro swit.. nawet we Wronkach tak wczesnie nie budza wiezniow:)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:) my dziś od rana zakupy a potem pojechaliśmy nad jeziorko:) Piesek się pokąpał a ja pomoczyłam nóżki:) Kupiliśmy sobie na obiad ogromne pstrągi, leżą już doprawione w lodówce i zaraz będziemy je wrzucać na grilla:)

Ja do dzisiaj nie przejmowałam się swoją wagą, ale jak mąż porobił zdjęcia i je obejrzałam to się przeraziłam...nie chce już więcej tyć!!! niby wiem, że w ciąży trzeba przytyć i tak jak mówię wcześniej mi to nie przeszkadzało, ale teraz nie mogę na siebie patrzeć!!!! bleee...

Desou trzumaj się kochana!!! wspieram Cię myślami:) Swoją drogą szkoda że nie mogą Ci założyć tego pessara bo to wygoda jest. Przynajmniej nie trzeba leżeć całymi dniami. Ja mam już od 5 tygodni i wszystko jest ok:)

Niecierpliwa fajny zgrabny brzunio:)

Pati wracaj bezpiecznie do nas:)

FK kochana myślę że mąż w końcu pójdzie po rozum do głowy.

A co do bóli to mnie prawie co dziennie boli krzyż, plecy i czasami podbrzusze...myślę że to nie oznacza od razdu najgorszego:)

A i tak sobie pomyślałam że wkleje Wam zdjecie i pokażę jak mi brzuchol wysadziło przez parę dni dosłownie, w dodatku zdjęcie zrobione przed obiadem:)

xy8o0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 17:29

Lavendula, Viviana, blue00, zupaztytki, Dotty84, lkc, mada_lena, misiaczk25, sisiiii, Amnezja, Nata, Goplana, KUNIAK, xpatiiix3, desou, Mamadomina, Maga31, karmelek, anusiaa90, Rybka Nemo, FK81, Strupka, Agata92, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no no, jak siedzisz to masz wiekszy niz moj :) :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen - super wyglądasz i brzuszek bardzo kształtny :)

• Viviana Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen piękna piłeczka, fajnie, że masz już brzusio wysoko, moja Mała siedzi nisko, a już bym chciała by był brzusio bardziej piłeczkowaty :)

Niecierpliwa no ruszył brzuszek :)

Pati kciukam za spokojną podróż, oby nie było już tak parno.

Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen - miło Cie poznać :)

• lkc Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen pieknie:) gdzies ta dwojka musi sie chowac wiec nie ma sie co dziwic, ze tak rosnie:)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane za komplementy!!! :) miłe jesteście bardzo :)

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen ślicznie mamuśka :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku co za dzien. Dzisiaj wszystko robie na raty. Duszno, nie ma czym oddychać a niunia nisko leży i uciska wiec długo nie postoje. Znow zrobiłam redukcje w szafie. Odłożyłam worek dla bratanicy meza. Zaczynam prac ciuszki dla niuni. Zamówiłam worki próżniowe. Wypiore, zapakuje posegregowane.
    Zbieram sie do prasowania....cieżko.
    Śliczne macie brzuszki dziewczyny:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam od teściowej. Pierożki wyszly pyszne :D bylo fajnie, szkoda ze tak krótko, ale męża juz ciagnelo do domu :] w drodze powrotnej zajechalismy do sklepu kupilam sobie ogórki i cukinie na kolacje, zeby sobie pochrupac. Chleba nie moge to najem sie warzywami chociaż, a cukinie mozna do oporu taka surowa, mniaaam.

U tesciowej przyszla do nad na taras jaszczurka i wiedziala z nami ze 2 godziny patrzac na nas :D wcale sie nie bala, ale nie miala polowy ogona. Biedna zwinka.

mój synio dzis nawet spokojny. Wczoraj dawal czasu a dzis spokojniutki. Od czasu do czasu cos tam sobie wierzgnie. Tesciowa podjela moja decyzje. Powiedziala ze imie Miron jest fajne i jej sie podoba :D tak wiec chyba będzie maly Miru.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena - gdzie kupujesz worki próżniowe? Przydałoby mi się kilka na zbędne ciuchy, a nie wiem, gdzie się opłaca kupić ;)

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki kupiłam na allegro.
    http://allegro.pl/worki-prozniowe-60x50cm-wyprzedaz-wysylka-24h-i4367785344.html
    Wzięłam tez kilka wiszących. Na kurtki, grube bluzy, koszule itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 19:38

zupaztytki lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my już w pociągu :) zaraz rusza ale lepiej ze wieczorem bo lzejsza pogoda i pospac w nocy bedzie mozna.. :)

Madlen śliczna z Ciebie mamusia cudownie z brzuszkiem wygladasz :* i faktycznie pieknie się zaokragliliscie już spory apartamencik mają Lenka z Julkiem na pewno im wygodnie :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 19:47

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ