X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka - my będziemy mieć maxi cosi mura 4 (zestaw 3 w 1), wózek po siostrzeńcu męża, więc szkoda byłoby nie skorzystać ;)

Ja też całe życie z niedowagą. Ile razy już musiałam powtarzać znajomym, źe zwrotów typu "ale z ciebie chudzinka" wcale nie traktuję jako komplement :/ Do tego jestem wysoka, więc moja chudość pewnie dosyć rzuca się w oczy. Od początku ciąży udało mi się przytyć 4 kg i każdy z nich witałam z euforią :D Marzę, żeby po porodzie nie zejść do mojej wagi początkowej, ale obawiam się, źe będzie to niemożliwe:/

Viviana, Milaszka lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy chodzimy i jeszcze raz chodzimy po kołobrzegu... nogi w dupe wlaza obiad zjedlismy i duuuuuuza mrożoną kawę z losami i bita śmietana :) może trochę postawi na nogi :P idziemy teraz na molo i jakąś wyspę solna potem dopiero o 19.45 pociąg... no także lepiej niech szybciej to minie chciałabym już odpocząć pogoda okropna duchota fest... oddychać nie da się :/ jeszcze brzuchu od rana skała.. :oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 15:13

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Kolobrzeg<3 zazdroszczę. Chętnie bym wróciła.
    Na wyspie jest fajna miejscówka zeby usiąść i odpocząć. Marcelo z babcia pójdzie ogladac jachty a ty odpocznij.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchota straszna, dobrze, że pociąg macie tak późno (żeby tylko tłumów nie było).

Ja się już w prawie żadne ciuchy nie mieszczę. Raczej nie gustowałam w luźnych rzeczach, więc w większości mam w szafie dobrze dopasowane ubrania a je luźniejsze, np. odcinane pod biustem, nie mieszczą mi już cycków... Dobrze, że nie będę teraz chodzić do pracy, bo w domu to jakoś sobie poradzę.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

Wrocilam do Polski i wrzucam Wam zdjecie mojego brzusia z 21tc :)

k8owkh33q34d_t.jpg

zupaztytki, mada_lena, Madlen222, lkc, ewelina_d, Viviana, misiaczk25, sisiiii, Nata, Goplana, xpatiiix3, Maga31, karmelek, anusiaa90, Rybka Nemo, Strupka, Agata92, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caśka ano nadal ze sobą nie gadamy. Ja juz nieco zmieklam, ske pojednawcza tydzien temu napisalam, ze nie wytrzymuje takiego zawieszenia, ze z dziecmi go potrzebujemy, w odpowiedzi bylo, ze mam se przemyslec czego tak naprawde chce od zycia. i tyle.no wiec nadal ograniczamy sie do przekazywania sobie informacji o Stachu, tudziez przekazywania samego Stacha, jak jedzie do tesciow na weekend. Chce z nim pogadac, ale uparta zołza ze mnie, nie wiem jak zaczac. Duma tez nieco urazona, mial blagac, kleczec z nareczem kwiatow bym wrocila , a tu nic, dupa;p. Ajj, mam nadzieje, ze wyklaruje sie ta sytuacja w koncu.
    Na dobicie wybralam romansowy film, Pozadanie, najwyzej bede ryczec na seansie;p.Zreszta niezaleznie od gatunku i tak rycze ostatnio, tak mam;).
    Co do brzucha wielkosci, szlam sie zapisac do szkoly rodzenia ale nie wiedzialam jak trafic, podprowadzila mnie kobitka kolo 60-tki, mieszkala na tej samej ulicy co szkola. Wypytywala nieco, tez ma core z terminem porodu na poczatek listopada i caly czas lookala mi na bebenek.W koncu palnela na pozegnanie , ze aleeee duuuuzy, jej cora ma o polowe mniejszy, nie wiedzialam, czy to komplement czy nie;p, zaczelam sie tlumaczyc ze w pierwszej ciazy byl duzo mniejszy w tym czasie;).

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :) wrocilam, przeczytalam co pisalyscie. u mnie tez upal dzisiaj nieziemski. jak wieczorem jeszcze bedzie mi sie chcialo to sie zabiore za ogladanie wozkow :)
    Desou trzymaj sie.. masz przekichane tyle czasu w szpitalu i do tego pobudka skoro swit.. nawet we Wronkach tak wczesnie nie budza wiezniow:)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:) my dziś od rana zakupy a potem pojechaliśmy nad jeziorko:) Piesek się pokąpał a ja pomoczyłam nóżki:) Kupiliśmy sobie na obiad ogromne pstrągi, leżą już doprawione w lodówce i zaraz będziemy je wrzucać na grilla:)

Ja do dzisiaj nie przejmowałam się swoją wagą, ale jak mąż porobił zdjęcia i je obejrzałam to się przeraziłam...nie chce już więcej tyć!!! niby wiem, że w ciąży trzeba przytyć i tak jak mówię wcześniej mi to nie przeszkadzało, ale teraz nie mogę na siebie patrzeć!!!! bleee...

Desou trzumaj się kochana!!! wspieram Cię myślami:) Swoją drogą szkoda że nie mogą Ci założyć tego pessara bo to wygoda jest. Przynajmniej nie trzeba leżeć całymi dniami. Ja mam już od 5 tygodni i wszystko jest ok:)

Niecierpliwa fajny zgrabny brzunio:)

Pati wracaj bezpiecznie do nas:)

FK kochana myślę że mąż w końcu pójdzie po rozum do głowy.

A co do bóli to mnie prawie co dziennie boli krzyż, plecy i czasami podbrzusze...myślę że to nie oznacza od razdu najgorszego:)

A i tak sobie pomyślałam że wkleje Wam zdjecie i pokażę jak mi brzuchol wysadziło przez parę dni dosłownie, w dodatku zdjęcie zrobione przed obiadem:)

xy8o0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 17:29

Lavendula, Viviana, blue00, zupaztytki, Dotty84, lkc, mada_lena, misiaczk25, sisiiii, Amnezja, Nata, Goplana, KUNIAK, xpatiiix3, desou, Mamadomina, Maga31, karmelek, anusiaa90, Rybka Nemo, FK81, Strupka, Agata92, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no no, jak siedzisz to masz wiekszy niz moj :) :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen - super wyglądasz i brzuszek bardzo kształtny :)

• Viviana Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen piękna piłeczka, fajnie, że masz już brzusio wysoko, moja Mała siedzi nisko, a już bym chciała by był brzusio bardziej piłeczkowaty :)

Niecierpliwa no ruszył brzuszek :)

Pati kciukam za spokojną podróż, oby nie było już tak parno.

Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen - miło Cie poznać :)

• lkc Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen pieknie:) gdzies ta dwojka musi sie chowac wiec nie ma sie co dziwic, ze tak rosnie:)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane za komplementy!!! :) miłe jesteście bardzo :)

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen ślicznie mamuśka :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku co za dzien. Dzisiaj wszystko robie na raty. Duszno, nie ma czym oddychać a niunia nisko leży i uciska wiec długo nie postoje. Znow zrobiłam redukcje w szafie. Odłożyłam worek dla bratanicy meza. Zaczynam prac ciuszki dla niuni. Zamówiłam worki próżniowe. Wypiore, zapakuje posegregowane.
    Zbieram sie do prasowania....cieżko.
    Śliczne macie brzuszki dziewczyny:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam od teściowej. Pierożki wyszly pyszne :D bylo fajnie, szkoda ze tak krótko, ale męża juz ciagnelo do domu :] w drodze powrotnej zajechalismy do sklepu kupilam sobie ogórki i cukinie na kolacje, zeby sobie pochrupac. Chleba nie moge to najem sie warzywami chociaż, a cukinie mozna do oporu taka surowa, mniaaam.

U tesciowej przyszla do nad na taras jaszczurka i wiedziala z nami ze 2 godziny patrzac na nas :D wcale sie nie bala, ale nie miala polowy ogona. Biedna zwinka.

mój synio dzis nawet spokojny. Wczoraj dawal czasu a dzis spokojniutki. Od czasu do czasu cos tam sobie wierzgnie. Tesciowa podjela moja decyzje. Powiedziala ze imie Miron jest fajne i jej sie podoba :D tak wiec chyba będzie maly Miru.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena - gdzie kupujesz worki próżniowe? Przydałoby mi się kilka na zbędne ciuchy, a nie wiem, gdzie się opłaca kupić ;)

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki kupiłam na allegro.
    http://allegro.pl/worki-prozniowe-60x50cm-wyprzedaz-wysylka-24h-i4367785344.html
    Wzięłam tez kilka wiszących. Na kurtki, grube bluzy, koszule itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 19:38

zupaztytki lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my już w pociągu :) zaraz rusza ale lepiej ze wieczorem bo lzejsza pogoda i pospac w nocy bedzie mozna.. :)

Madlen śliczna z Ciebie mamusia cudownie z brzuszkiem wygladasz :* i faktycznie pieknie się zaokragliliscie już spory apartamencik mają Lenka z Julkiem na pewno im wygodnie :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 19:47

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ