X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia piękne zdjęcia:) i śliczna Mamcia z Ciebie no i brzuszek zgrabniutki:)

KasiaKa lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki zacznę od tego że macie mega ładne brzuszki i sporawe :-) Lavendula Ty chudzinka jesteś ale brzuszek masz już konkret :-) u nas spadł deszcz, ale nie wiem czy się polepszy na dworku bo mega duchota była...u nas w szpitalu tylko w jednej pozycji można rodzić, dzisiaj mamy spotkanie z kuzynem męża i jego żoną, ona rodziła w czerwcu więc się może czegoś dowiem:-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne macie brzuszki:)

To my 25+1
    a1f3b2226340dee6med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 17:20

KasiaKa, mada_lena, lkc, Madlen222, karmelek, xpatiiix3, Amnezja, anusiaa90, Viviana, zupaztytki, Nata, Rybka Nemo, Goplana, blue00, e_v_e, Dotty84, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Wszystko zależy od ośrodka... Paznokcie na pewno trzeba zmyć, bo inaczej pulsoksymetr źle czyta saturację.
    Preferuje się brak makijażu, bo często trzeba przykleić do twarzy jakiś plasterek, który na makijażu nie chce trzymać, oczy często łzawią - tusz się rozmazuje, i wpada do oka :)
    Ale zawsze można sobie zrobić wcześniej hennę, czy nawet zagęścić rzęsy ;)
    Najgorzej, że potem człowiek nie ma jak się za bardzo sobą zająć, a tu przyłażą z odwiedzinami... :/ to dopiero niekomfortowe

Ew zmyc tylko kciuki, zawsze moga tez przełożyć pulsoksymetr na ucho;)
    Ja zakazuje odwiedzin. Tylko maz. Beda mi tu chuchać zaraza na dziecię:) nie ma. Dostaną mmsa i tyle.

Amnezja, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde brzuszki świetne to ja Wam jeszcze zasmiecie hehe bo byłam na spacerku i wrócił mój brzunio hehe do swojego kształtu normalnie półkę jak z Marcelem będę miała chyba hehe czyli ciężko będzie ;P

No wiec to My po spacerku nie mogę na dupie usiedziec muszę cos robić, bo w domu nudno zaraz opyle chyba ruskie hihi ;) I powiem Wam ,że po tym morzu jakaś zgrabniejsza jestem heheh i ten brzunio juz nie taki baaaaaaaaalon wielki tylko też kształtu ładnego nabiera :D

2me4j6h.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 18:54

Amnezja, Madlen222, KasiaKa, anusiaa90, Eve, zupaztytki, Nata, lkc, Rybka Nemo, Goplana, e_v_e, Strupka, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena ja przez 2tyg.po porodzie nie wpuszczę nikogo do domu :) Tylko my i maleństwo.

Dziewczyny ale macie piękne brzuszki :) KasiaKa ślicznie wyglądasz i super zdjęcia :) Chyba tylko ja nie mam brzucha :'(

KasiaKa, mada_lena lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczer!
    Ten upał mnie kiedyś zabije, maaasakra, ledwożem ze spacera do domu dopełzła.
    Nadrobiłam strate kalorii,ciazowy mix-chlebek z suszonymi pomidorami, pasztetem profi;p no co, faze mam na paszteta ostatnio, zagryzione sliwkami, popite koktailem malinowym, teraz wpierdzielam wertersy ordzinalsy-jedyne slodkie w domu i sie dziwie chorera , ze zgaga mnie pali;p
    Dziewczeta, jaka jest dozwolona ilosc rennie na dzien w ciazy? nie chce przeholowac, a przed snem obowiazkowo musze se zapodac.

mada_lena lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo szok ale gorąc! troche popdało burza ale nie wiele to dało. My dzis maraton po ikei - łóżeczko materac przewijak podkładki pokrowce lampy reczniki wiele innych i jeszcze fotel do nowego salonu:D ale sie ujebałam!przepraszam za wyrazenie ale 4 godz prawie łaziliśmy stopy to mnie az palą mężuś wymasował. Potem jeszcze droga do domu prawie 3 godz. ale juz leze, wykąpałam się i czekam aż mężuś wróci z pizzą:) zmęczona jestem ale zadowolona z zakupów a mała daje jak nie wiem oczywiscie niziutko ze wszystko boli.

Madlen222, FK81, mada_lena, Nata lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa u mnie buuurzysko idzie i tak przyjemnie na dworze się zrobiło. Wiaterek zimny deszczyk mmm... przyjemność. A w domu sauna ;/ przez tą burze nawet okna nie mogę otworzyć ;/ czekam aż przestanie grzmieć i błyskać i robie wietrzonko,bo na górze to mamy tak gorąco od dachu że szok.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    I powiem Wam ,że po tym morzu jakaś zgrabniejsza jestem heheh i ten brzunio juz nie taki baaaaaaaaalon wielki tylko też kształtu ładnego nabiera :D

2me4j6h.jpg
    Pati, świetnie wyglądasz, schudłaś faktycznie, albo ci woda uciekła z tkanek, bo wyglądasz smuklej:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(:(:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:43

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK ja rennie non stop. Nie zwracam uwage ile mozna inaczej bym nie funkcjonowala;) ale jakby ci sie gdzies obilo o uszy ile mozna daj znac:)
    Desou kochana a moze sprobuj skonsultowac sie z innym lekarzem....
    Fenoterol wycofali,ale sa inne leki chociazby cordafen stosowany na patologi.
    Badz dobrej mysli, musi byc dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 20:33

FK81 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou wspolczuje Ci i trzymam kciuki, moze Ci pomoze fakt ze moja kuzynka lezala cala ciaze i co jakis czas ladowala w szpitalu z plamieniem/krwawieniem i donosila ciaze do terminu zeby urodzic zdtowa corke. U niej odklejalo sie lozysko. Nie poddawaj sie bedzie dobrze to juz blizej niz dalej.

ewelina_d lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou bądź dobrej myśli jesteśmy z Tobą i dzieciątkiem :) 25 tydz. nawet gdyby to kochana 25 tygodniowe maleństwo ma aż 82% szans na przeżycie i myśl tą kategorią nie myśl źle !!!!

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou kochana, no właśnie nic więcej nie możesz zrobić, więc leż grzecznie i myśl pozytywnie. Każdy dzień zaliczony jest ważny. Dzień do przodu to plus dla maluszka i Ciebie. Trzymaj się i wiedz, że jakbyśmy mogły Ci pomóc to z pewnością wszystkie zjawiłybyśmy się na miejscu :) A tak to jesteśmy tylko psychicznie z Tobą. Wspieramy duchowo :)

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szanse wcześniaka na przeżycie

Ukończony tydzień ciąży Szanse na przeżycie
    23 tydzień ciąży 53 %
    24 tydzień ciąży 67 %
    25 tydzień ciąży 82 %
    26 tydzień ciąży 85 %
    27 tydzień ciąży 95 %
    28 tydzień ciąży 96 %
    29 tydzień ciąży 96 %
    30 tydzień ciąży 97 %
    31 tydzień ciąży 97 %
    32 tydzień ciąży 98 %
    Pomiędzy 23 a 25 tygodniem leży granica zdolności dziecka do przeżycia. Dzieci urodzone przed tą granicą, mają, niezależnie od stopnia rozwoju, niewielkie szanse na przeżycie. Poza tym istnieje ryzyko wystąpienia ciężkich upośledzeń. Nie tylko termin narodzin wcześniaka odgrywa ważną rolę w jego przeżyciu, ale także jego waga. Statystycznie wcześniaki ważące poniżej 2500 g mają dwieście razy mniejszą szansę na przeżycie. A nawet jeśli uda im się przeżyć, to istnieje wysokie ryzyko wystąpienia u nich zaburzeń neurologicznych. To, czy wcześniak przeżyje, zależy także od dojrzałości jego płuc. A pęcherzyki płucne zaczynają rozwijać się właśnie na początku 25 tygodnia ciąży.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou myślami jestem z Tobą i Maleństwem! Trzymaj się kochana!
    Madalena, w ulotce piszą,że max 11 tabletek na dobę, pamiętam , ze pod koniec pierwszej ciazy wcinalam jak cukierasy bez opamietania;), teraz jakies opory mam coby nie przesadzic, no ale jak trza, to trza.Sprobuje jutro gine podpytac, ale zazwyczaj na jakiekolwiek pytanie reaguje wzruszeniem ramion, ech nfz...

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jakie procenty i przeżywalności... jeszcze nie pora na nas. Desou, skup się teraz na zasadzie "one day at a time". Wiadomo skąd plamienie? Od łożyska? czy od czego? i czy bierzesz no-spę? bo sam magnez to wiesz... na łydki można brać... może jeszcze w lekkiej elewacji powinnaś leżeć? w sensie podniesione nogi łóżka z jednej strony? w każdym razie też poszukałabym innego, lepszego lekarza, i kazała przywieźć do siebie do domu (żebyś nie musiała się ruszać i narażać)... może z wyników USG i badania palpacyjnego poradziłby coś skuteczniejszego.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caśka, ta informacja, że poniżej 2500 g są 200 razy mniejsze szanse nie pasuje chyba do tych podanych wartości procentowych...

Desou, jako pacjentka masz prawo do drugiej opinii, musisz tylko poprosić, obowiązkiem lekarza prowadzącego jest jej uzyskanie. Wiadomo, skąd te plamienia? Odkleja się coś? Trzymam kciuki za maluszka, oby jeszcze cierpliwie siedział w macicy.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:43

‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ