X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam też teraz z owoców sezonowych do tych bułeczek jakby następnym razem śliwek nie było, jabłka, ja smażę na maśle, dodaje miód i cynamon i zapiekam w cieście francuskim ale myślę że bułeczki też byłyby cudowne :-) przepisy też poproszę.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najprostszy przepis na swiecie, zawsze sie udaje:
    http://www.mojewypieki.com/przepis/jagodzianki
    robilam z malinami, jagodami, borowkami, porzeczkami...
    zwykle wieczorem maszyna do chleba robi mi ciasto, wstawiam do lodowki, a rano wyjmuje i robie juz buleczki i do piekarnika:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 15:59

RewolucjaSięDzieje, Goplana lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis na jagodzianki
    http://www.mniammniam.com/Jagodzianki__buleczki_drozdzowe_z_jagodami____puszyste_i_pelne_jagod___prawie_BEZ_wyrabiania___-17798p.html

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucierane ze śliwkami
    1, 5szkl maki, 1,5 szkl cukru, pol kostki masła, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 jajka, śliwki, aromat waniliowy, bułka tarta
    Maslo utrzeć z cukrem, dodać 3 żółtka. Dodać powoli przestiana mąkę z proszkiem. Ubić pianę z 3 białek. Delikatnie wmieszać do reszty. Blachę wysmarowac masłem, obsypać bułka. Wyłożyć ciasto ma wierzch śliwki, skórka do ciasta. Śliwek ile kto chce:) ja z aromatu akurat rezygnuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 16:04

Goplana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    180st 40 minut

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    no i po wizycie dostałam opierdol za endokrynologa ze jeszcze nei bylam ale jakby to byla moja wina ze takie terminy są:/ Mała leży jakoś dziwnie głowe ma przy moich żebrach nogami mi napiera na szyjkę i powiedziała że jak sięnie przekreci to cesarka mnie czeka. Z tego wszytskiego niedosłyszałam ile niunia waży. Opierdzieliła mnie ze chodze po sklepach (bo mnie widziała) a mam leżeć niby...
    w pracy do mnnei z mordą ze tylko zwolnienia wysyłam i sie niczym nei interesuje.
    Dzisiaj przeprowadzka a ja nawet nei spakowana jestem jeszcze bo nie mam kiedy i sił brak.
    Dobrze ze mała zdrowa i że się chłodniej zrobiło na dworze.

Córcia zdrowa:) najwazniejsze, ma czas zeby sie przekręcić. Lekarki gadanie puść mimo uszu.
    Tym co w pracy mówią tez sie nie przejmuj, jeszcze sie taki nie urodził co by każdemu dogodził.
    A oni sie Tobą zainteresują???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 16:09

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnei w pracy czekaja żeby mi tylko wypowiedzenie dać za to że w ciąże zaszłam bez ich zgody:P:P:P:P

Paju lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 27 tygodniu, 7 msc i wg. Belly jeszcze II trymestrze, chociaz inne zrodla podaja ze to juz III :)

Bylam wczoraj u gina, posluchalam serducha i po wizycie.

Wczoraj przyszla tez kolejna paczka z ciuszkami, serio juz nic nie kupuje! Mamy ich tyle ze masakra!

Co do wagi i piersi.. wiec moje maja miske juz H i mam nadzieje, ze wiekszej miec nie beda.. i teraz uwaga! Wage mam nadal na minusie.. 3 kg, bylo 5.
    Tyle schudlam na poczatku, ze z dyszka spokojnie by byla gdyby nie rosnace piersi.. tylko ja wagowo jestem na minusie???

Co do gadania innych..

Mnie wkurza jak ktos pyta mnie czy czuje ruchy.. no chyba to logiczne, ze na tym etapie juz KAZDY czuje!

Duzo ludzi mi mowi, ze ladnie wygladam.. i ze schudlam tylko brzuch rosnie..
    Swoja droga maly chyba jest.. tak mi sie wydaje..

I teraz najlepsze czyli kto i dlaczego mnie wkurza..

Bylismy na weekend u tesciowej..

I jak przyjechalismy to maz taki uradowany mowi do swojej matki cos na temat mojego brzucha.. no cieszy sie chlop, ze juz widac, ze kopie.. itp.. a ta krowa zamiast powiedziec cos milego.. to mu walnela tekstem "nic nie widac, zobacz jaki ja teraz mam brzuch, jak przytylam" no toz myslalam, ze ja rozniose.. chociaz by udala ze sie cieszy.. i podziela jego optymizm..
    Podobnie zareagowala jak jej powiedzielismy o ciazy.. a raczej wcale nie zareagowala.. ja sie poczulam jakbysmy byli 16letnimi dzieciakami i zrobili cos zlego..

No i szwagierka.. mowi do mnie jak tam jej bratanek.. to jej odpowiedzialam, ze nie wiem bo jeszcze nie mowi :D
    Troche chamskie.. ale skad ja mam wiedziec jak Mlody? Przeciez z nim nie rozmawiam.. by mnie lepiej zapytala jak sie czuje a nie :P

Ja tam czuje sie jak niepotrzebna.. najwazniejszy jest maz.. zawsze tak bylo spoko. To jego rodzina, ale mogly by nie byc takie chlodne w stosunku do mnie.. a teraz doszedl jeszcze Szymi.. i ja na dzien dzisiejszy jestem jego inkubatorem i posrednikiem bo po co komu ja..
    Bylismy tam trzy dni! Zadna nawet raz mnie nie zapytala jak sie czuje.. tak po prostu, zeby mi sie milo zrobilo.

Nastepny nasz wyjazd tam dopiero w maju/czerwcu na slub szwagierki.. nie podziele sie moim malym! Nie dam nikomu :P
    He he

To tyle z zali :D

Aaa.. i jeszcze o pogodzie mialo byc :P
    Wiec w koncu sie u nas ochlodzilo i mozna zyc!
    Fakt, ze bardzo pochmurno.. ale lepsze to niz ten skwar co byl jeszcze wczoraj..

mada_lena, zupaztytki, Viviana, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    u mnei w pracy czekaja żeby mi tylko wypowiedzenie dać za to że w ciąże zaszłam bez ich zgody:P:P:P:P

Jak mogłas ?:) tak bez podania i dwóch zdjeć:)

Paju, Lavendula lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TADAM ;-)
    ayv82b.jpg

Paju, mada_lena, Madlen222, Amnezja, Lavendula, anusiaa90, zupaztytki, Viviana, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Mamadomina, Maga31, maaartinka, Strupka lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rocznic to nasza pierwsza rocznica slubu juz za 10 dni :)

Nata lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wyglada pysznie.:)

Nata lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju,wagowo jedziemy tak samo :) Od początku ciąży -5,2 a teraz już tylko -3 :)

Nata,jadę do Ciebie na ciacho :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 16:31

Paju lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena zgubiło się na poczcie podanie a na zdjęciach wyszłam jak czarownica więc stwierdziłam że ich straszyć nie będę:P:P:P:P:P Mi wprost powiedzieli w pracy że zdurniałam że w ciązy jestem i że praca jest najważniejsza. Ale tak chyba większość koropracji ma ....

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena no powiem Ci że jest pyszny, koleżanka zrobiła na wieczór panieńki i się zakochałam w tym torcie bo jest na bazie bezy i bitej śmietany i owoców, a ja kremów nie lubię, na urodzinach męża poszedł cały i każdy powiedział że takiego pysznego nie jadł :-) Amnezja wpadaj, tylko szybko bo to ciacho na serio szybko znika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 16:42

Amnezja lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzycie przyszło łóżeczko z allegro nie te co zamawiałam oczywiście. Pojebany ten gość jakiś mówiłam ze chce kase spowrotem a nei inne łóżeczko. Nie odebrałam przesyłki oczywiście:/

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka no jakiś faktycznie jebnięty ten koleś jest, a założyłaś spór na allegro??

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zmykam, zjemy zupkę pieczarkową na szybko a później ustawimy stół i czekamy na gości, muszę chyba znowu się wykąpać bo pod cycami to mam potok...

mada_lena lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za debil. Jakby ciężko było przewidzieć, że go nie weźmiesz. A facet dobrze wie, że masz prawo do zwrotu.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja za kremami tez nie przepadam. Chyba ze sama zrobie budyniowy z masłem np do ananasowca. Jak znajdę spod zrobie. Ew zrobie małe beziki torciki;)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ