X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina93 wrote:
    Mam pytanie czy już macie duży brzuch? Bo ja mam mały i sie trochę tym martwie.

Karolina, na pierwszej stronie Listopadówek jest link do tabelki - wpisz się, są w niej również informacje na temat obwodu brzuszków, kto chce ten sobie wpisuje :)
    Nie martw się - wielkość brzucha to sprawa indywidualna, wiec nie ma za bardzo co porównywać ;)

wff2trd8302o6ogx.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    Karolina, na pierwszej stronie Listopadówek jest link do tabelki - wpisz się, są w niej również informacje na temat obwodu brzuszków, kto chce ten sobie wpisuje :)
    Nie martw się - wielkość brzucha to sprawa indywidualna, wiec nie ma za bardzo co porównywać ;)
    Karolina nie martw sie, jesli faktycznie Twoj jest maly to 95 % listopadowek Ci zazdrosci ;)

Goplana lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic nie jest w stanie wyprowadzic mnie z rownowagi jak brak w biedgronie moich ulubionych jogurtow musli ze sliwkami :(
    Pati dobrze, ze mozesz przez weekend w domu polezec.. zawsze to mniej nerwow we wlasnym domu, oby tylko Ci przeszlo. duzo zdrowka Ci zycze.

xpatiiix3, Goplana lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a ja Ci powiem zapodaj Nam tu brzunio a My to ocenimy czy faktycznie taki mały ;)

A i kochane chciałam Wam bardzo podziękować za kciuki :** Miło było pomyśleć sobie podczas tego niekończącego się czekania że ktoś jeszcze o mnie myśli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 21:05

monikamina, Goplana, RewolucjaSięDzieje, zupaztytki, Madlen222, maaartinka, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po dzisiejszej wizycie. Szyjka mi się skróciła,ale nie ma rozwarcia i powiedziała,że jak się nie rozwiera to się nie zakłada nic.Mam się oszczędzać, ale przecież to robię.Trochę miękka też jest. Powiedziała że jeszcze nie ma tragedii, bo dziecko sobie siedzi na pupie i nie uciska na nią. No właśnie, siedzi, a miałam nadzieję że się już przekręciło od połówkowych. I nie mogła potwierdzić mi dziewczynki, bo ta się ustawiła że się nie dało. Niby na połówkowych lekarz mi napisał, że córka czarno na białym, ale ja wciąż nie mogę uwierzyć.

RewolucjaSięDzieje, karmelek, xpatiiix3, Nata lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Pati dobrze, że już jesteś, oby Ci to przeszło przez weekend, odpoczniesz, poleżysz, oj mnie też się macica stawia, w zasadzie dziś od 16 gdzieś, tak napina i puszcza, wrrrr, już nie chce tej no-spy tak brać.

KasiaKa to Ci ginka mierzy szyjkę sondą czy tylko paltacyjnie?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na połówkowych byłam u innego lekarza i tam mierzył mi sondą było 29mm, ale twarda i zamknięta. A ona dziś tylko palpacyjnie mnie badała, ale miała opis tamtego badania i stwierdziła, że się skróciła. Ale ja nie wpadam jeszcze w panikę, bo z dzieckiem ok, i nic mnie nie boli w ogóle. Ani żadnych skurczów, twardnień,kłócia, nic w ogóle mi nie dolega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 21:18

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina93 wrote:
    Mam pytanie czy już macie duży brzuch? Bo ja mam mały i sie trochę tym martwie.

Nic się nie martw,urośnie.A w upały lepszy mały :) Mój na razie wygląda jak po dobrym obiedzie :)

Pati,odpoczywaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 21:19

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgl komedia była nawet moja mama ze mną w gabinecie była ,a ja z gołą pipką i na fotel ;o ja nie wiem zero wstydu dzisiaj, ale szczerze ona i tak wsio widziała już i mama buraka zapuściła trochę i głowę odwróciła oczywiście ,ale miała być ze mną przy pierwszym porodzie będzie moe przy drugim jak zdąży albo jak ja zdaze poinformować że rodze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 21:47

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to Ty masz niezly kontakt z Mama. moja to za chiny by nie weszla ze mna do gabinetu - by splonela ze wstydu ;), a co dopiero rodzic :) chociaz ja bym nie miala checi ani na 1 ani na 2 opcje:)
    moja Panna kopie i kopie nie chce przestac :)

jak dzis pamietam jak moja opowiadala mi o miesiaczce :D byla tak zawstydzona ze hoho. a rozmowa o seksie byla jeszcze lepsza :D - dowiedzialam sie jednego - TRZEBA SIE ZABEZPIECZAC :)
    obie rozmowy byly z jej inicjatywy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 21:47

xpatiiix3, karmelek lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech te państwowe szpitale... w ogóle nie dbają o komfort pacjentów...
    Pamiętam jak na Karowej bez pytania pacjentek, kazali nam studentom wchodzić podczas porodu do sal porodowych, w grupach 7-10 osobowych, tak, że drzwi się nie domykały... Jak pacjentki się czasami oburzały to personel na nie wrzeszczał, że są w szpitalu klinicznym i ich samo przyjęcie jest tożsame ze zgodą... poniekąd rzeczywiście tak jest. W szpitalach klinicznych dlatego można doświadczyć dodatkowych atrakcji... Mam nadzieję, że tam nigdy nie trafię :)

RewolucjaSięDzieje, Madlen222 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o te sprawy (ogólnie lekarzy i wizyty różne) to otwarcie z Nią gadam wchodzi ze mną do gabinetu a chyba poza tym nie mamy zbytnio tematów... Pierwszy raz była ze mną w gabineciepodczas badania, ale bluzka za tyłek no i chyba nie patrzyła :P widziałam ze głowę odwróciła czerwona :)
    No ja będę w klinicznym znowu rodzić i licze znowu na nocke, żeby studentów nie było najwyżej wyproszę i tyle po to mi mama między innymi w końcu jakieś przywilej powinna mieć ale u Nas pytają o zgodę ;) bo jak sobie przypomne jak mi we dwójkę majstrowali u dołu na patolgi że mnie kuzwa z bólu w samolot wgniotlo to dziękuje... Wole rodzic niż takie oglądania i grzebanie w mojej potem jak kaczka z gabinetu wyszłam...
    A i dzisiaj na studentkę trafiłam do ktg podłączała aż mama się za głowę złapała auuua mój brzuch obolały a ta mi tak te sondy wgniatala i wciskała w brzuch że myślałam ze zejde...

Lkc ja o seksie z ojcem miałam rozmowe ;OOo usmialam się jak nie wiem jak mi zaczął o oralnym gadać a ja miałam 15lat a ja nawet nie wiedziałam co to seks wtedy szczerze powiem i do ojca tatusiu co Ty do mnie mówisz ja nic nigdy i jak cos wpadne po rade a ojciec aha no dobra ok fajnie ze pogadalismy :p a zaczął gadac od siebie ze mial 13 lat jak pierwszy raz itd ze myslał ze to była miłość ale ze się mylił i żebym była ostrozna, ze nie chce żebym teo żałowała ze lepiej żebym po czekała bla bla zawsze się o mnie martwil do tej pory pyta o takie sprawy czasem pyta ale mnie to peszy i zmieniam temat ;) a o okresie z mamą gadalam i całkiem sympatycznie i delikatnie przebiegło ma podejście dobre także jeżeli o to chodzi też bym chciała umieć tak z moimi dziećmi gadac na te tematy jak moja mama z Nami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 22:16

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa, może dziś gorszy dzień, zresztą ciężko powiedzieć, że się skróciła, skoro tamten pomiar był robiony sondą a tu tylko badanie palpacyjne. Na pewno wszystko wróci do normy, spokojnie.

Goplana, ja będę rodzić w szpitalu klinicznym. Już leżałam na endokrynologii (dla niewtajemniczonych: wstępne badanie wygląda tak, że po kolei wszystkie kobietki wchodzą do gabinetu, zrzucają szlafrok, pielęgniarka dopala lampą a lekarz ocenia owłosienie ciała w różnych miejscach, potem badanie piersi i na fotel - naprawdę polecam). Powiedziałam, że rok wcześniej kończyłam uczelnię i znam dużo osób z leku. Wchodziłam ostatnia i co chwilę słyszałam, że się upewniają, czy to już nie ja mam wchodzić. Studenci wylecieli :D Teraz zrobię tak samo. Zresztą nawet jeśli zgoda jest domniemana, to jak jest protest, muszą to respektować. Pacjent może sobie nie życzyć nawet obecności konkretnego lekarza. Co więcej, wszędzie leżą u nich laminowane kartki z prawami pacjenta, gdzie sami o tym informują.

Goplana lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecna!

Młoda jest kluchorem, waży 991 g! :D:D:D
    Słodycz taka pusiata, ruchliwe toto, ustawka poprzeczna tym razem,

glukoza śpiewająco, mogę żreć dalej ;)

Zaraz nadgonię:)

Viviana, xpatiiix3, Goplana, lkc, FK81, Amnezja, mada_lena, karmelek, ewelina_d, pinsleepe, Agata92, Maga31, zupaztytki, e_v_e, Madlen222, Lavendula, Nata, anusiaa90, Ninusia, Mamadomina, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • karolina93 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od czego rośnie brzuch w ciąży?

KUNIAK lubi tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3os65g0v5qrc04.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toż dziecko rośnie ,macica i wypycha Ci flaki i tak oto masz bęben :P

Rewolucja supcio kluseczka świetnie ze ok :)

lkc, FK81, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina93 wrote:
    A od czego rośnie brzuch w ciąży?
    Karolina to prowokacja?
    jak Ty powaznie pytasz to padlam ze smiechu :D sorryyyyyyyyy

Rewolucja super, ze juz po wizycie i Mala cala i zdrowa;) smacznego!!
    dobrze, ze sie przypadkiem w chlopca nie zamienila. ja to sie stresuje tylko dlatego wizyta, zeby z mojej sie juz chlop nie zrobil bo bym sie troche wkurzyla na doktorka.

Goplana, mada_lena, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Agata92 lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Pati, ale Ty powazna kobieta jestes;):) zapomnialas jeszcze o tluszczyku ktory sie odklada gdzie chce, jak chce i kiedy chce:)

blue00, xpatiiix3, eforts lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły.

Biorę się w końcu za zakup staników bezszwowych, ale będę chciała też kupić takie normalne. Kiedy kupić? No i pytanie, zakładając, że kupię krótko przed porodem, zostawić jakiś zapas? Jak będę miała nawał pokarmu to mam zamiar korzystać z tych bezszwowych, tych ładniejszych chcę używać jak już się trochę uspokoi laktacja.

Dobrze kombinujesz:)
    staniki bezszwowe, te zwyczajki takie bawełniane kup praktycznie przed porodem, nawet jak laktacja narobi kuku i biust się jeszcze powiększy, to powinnaś wytrzymać. Po 2 tygodniach (plus minus) wybierz się po coś porządniejszego, te materiałowe staniki są beznadziejne, a piersi w nich wołają o pomstę do nieba :D:D:D

FK81, xpatiiix3, pinsleepe lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

Rewolucja supcio kluseczka świetnie ze ok :)

Dzięki kochanie!
    a Ty wypoczywaj, kulasy w górę i niech się dzieje wola nieba, cobyś nie musiała łazić po szpitalach i stresować się niepotrzebnie!:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ