WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK, Pati, oby ci Wasi faceci się ogarnęli, bo aż szkoda komentować.

Z tą szyjką Pati to jakaś komedia. Rozumiem, że lekarz może być zmęczony, ale przecież nie wydrukowała tego zdjęcia, zanim Cię posadziła na fotelu. Pytanie, czy w ogóle zerknęła chociaż na szyjkę... Moim zdaniem nie.

Ja miałam szyjkę mierzoną tylko raz, ale następnym razem zapytam o to. Mój gin ma na odwrocie zapisu wizyty takie zalecenia dla prowadzenia ciąży bez oraz z komplikacjami i tam ma napisane, że na każdej wizycie badanie szyjki palpacyjne a mierzenie sondą w uzasadnionych przypadkach, więc moja musi być nie najgorsza. Ostatnio się zastanawiałam, bo zaczynam się powoli obawiać, w końcu dziecko coraz bardziej naciska a z drugiej strony mąż... Do kiedy właściwie jest bezpiecznie. Pewnie indywidualna sprawa, ale muszę się zapytać, do kiedy dla mnie ;)

Za chwilę zakładam stopery, pokój Antka ciąg dalszy, nasze never ending story.

A Madlen jakoś dawno się nie odzywała, czyżby teściowie wymagali tyle uwagi?

Madlen222 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chodziłam na NFZ z Marcelkiem i do fajnej ginki na USG w szpitalu ona robiła tak USG że zawsze waga się zgadzała co do grama a jak mi zrobili pamiętam przed porodem pare godzin to Marcel 3860 bodajże miał ważyć a ja wiedziałam ze ok 3200 dobije szacujac wagę po ostatnim USG i się wyklocalm z lekarka heheh i faktycznie 3250 ;) i teraz na NFZ nie ma mocnych znowu do niej pójdę na to ostatnie, będę wiedziała ile mniej więcej Nela będzie ważyć jak się urodzi :P sympatyczna babka ,no i ona mi krwiaka znalazła w tej ciazy a dzień wczesniej inna nie widziała tego... Tylko u mnie szybko się wchłonął na szczęście ;) a teraz Nelcia ponoć mniejsza jest niż Marcel także zobaczymy ile przybrał juz powinna z kg ważyć na tym usg ;)

Pinsleepe właśnie nie zerknęła w czerwcu szyjka miała 35mm skracała się powoli, bo 3tyg przed ostatnim mierzeniem miała 47mm a teraz niby 43 tyle co koleżanki torbiel.?? no nie halo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 19:14

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga sprawa, że torbiel a szyjka trochę inaczej wyglądają :P

Siedzę ze stoperami w uszach, mąż już po wiertarkę udarową powędrował. Ja to jakoś zniosę i mam nadzieję, że głuchego dziecka nie urodzę ;) Do tego muszę wykorzystać, że u nas była burza, na dworze zimno i trzeba ugotować obiad, bo jak jutro znowu 30 stopni, to dziękuję za takie gotowanie. Będzie spagetti z mini klopsikami, żebym tylko wszystkiego dziś nie zjadła.

FK81 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taa chate przed chwila skonczylam sprzatac, to jaka rozrywka na wieczór?pudelek;p.
    o, to jest dobre;):
    http://www.pudelek.pl/artykul/69530/17-latek_parodiuje_gwiazdy_genialnie_zdjecia_s/foto_1#s1
    i ten makaron na glowie, no jeblam;).

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to to , tez wykorzystałam fakt, ze w Poznaniu mily chlodek po burzy, jutro juz za sprzatanie bym sie nie brala , mowy nie ma;).

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Naskrobałyście tyle że aż ciężko nadrobić !

Pati niezłe jaja u tych Twoich lekarzy :)

ja mam jutro też USG na NFZ… ciekawa jestem ile mały waży, ostatnio w 19t+2d miał 300g.
    Wybieram się do sklepu z artykułami dla dzieci zrobić rozeznanie w cenach, a później będę buszować po allegro i szukać taniej.

My nianię wybraliśmy Angelcare ac1100 z monitorem oddechu.
    Łóżeczko i wózek też wybrane, ale jeszcze jutro ostateczne porównanie z innymi.
    Teraz walczę z KOMODĄ ! Nic mi nie pasuje… Chciałąbym w miarę tanio, taką nowoczesną

nxbhnwz.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez burza przeszla :-) fajne powietrze sie zrobilo :-)

pati a ja bym do tej lekarki poszla i pokazala jej to zdjecie i zapytala czy to napewnio twoje?!

ja wizyte mam za 10 dni :-) juz nie moge sie doczekac :-)

niecierpliwa trzymamy kciuki jutro :-) pewnie bedzie mial z 700-800 g

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wrzucę Wam mój brzunio z wakacji :)
    f2lxt5z3zbk1_t.jpg

lkc, xpatiiix3, Agata92, Maga31, anusiaa90, Isia14, Viviana, e_v_e, desou, blue00, ÓptimusPrime, Nata, eforts, karmelek, zupaztytki, misiaczk25, madziulka112, Madlen222, Strupka lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa jaki brzunio?:) toz to Niecierpliwa w calej okazalosci - laska jak diabli:) a brzunio to wiadomo - sliczny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 20:46

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek szkoda zachodu, najważniejsze że nic się nie dzieje takiego, boli i owszem dalej z momentem spięcia i jakiś czas po, ale juz rzadziej skurcze są i chyba lżejsze, bo nospy dużo jem..

Niecierpliwa ale laska z Ciebie :oooo

A ja jutro muszę jechac HIV i WR zrobić w szpitalu zakaźnym do którego ponad godzinę się jedzie autobusem... :\ co się równa w ten upał z masakrą w autobusie... Muszę koniecznie wziąć butle 2l zmrozonej dobrze mineralki... I chyba pampersa założyć.. :oo maja szczęście ze wyspa wynik ,bo żebym musiała jechać tam to by masakra jakaś była...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 21:44

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spijcie dobrze, ja odpadam :) dobranoc
    niech juz nic nikomu nie twardnieje, sztywnieje i sie nie stawia... zycze Wam z calego serca

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady dziewczynki :) ale dziekuje to mile, zwlaszcza ze czuje się taka ciężka ostatnio...

Pati a to trzeba powtarzać HIV i WR ? Bo ja miałam robione na samym początku ciąży.

nxbhnwz.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale parno, normalnie po prysznicu a nadal mi duszno, mam dość tej pogody.
    Malutka dzisiaj robi ładne akrobacje moja Kochana :)

Ja jutro jadę do ortopedy, mam wizytę w samo południe, chyba się rozpłynę. Jadę z mężem, bo to wizyta na NFZ w przyszpitalnej przychodni a ja nie mam siły wykłócać się, więc mężo jedzie ze mną na obronę jakby co hehe. Ciekawe co mi lekarz powie na temat mojego kręgosłupa i spojenia.

Pati ale numer z ta lekarką, jakaś była tego dnia zakręcona ale kurdę jednak powinna być bardziej skupiona.

Pinsleepe mnie też gin nie mierzy szyjki sondą tylko paltacyjnie ale teraz jednak już go poproszę, co by być bardziej świadomą i czuć się bezpieczniej.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa w 1 i 3 trym się robi temu teraz muszę znowu ,nie wiem po co, ale trudno z Marcelem wcale nie musialam robić :P

Viviana no cóż bywa.. Akurat trafiło na mnie cale szczęście ze nic poważnego nie było.. Moja dzisiaj juz sama siebie przechodzi tak kopie i wyciąga się na wszystkie strony, ze boli normalnie jakby chciała mogę na zewnątrz wystawić tak kopie w tą moja szyjke :) najgorsze ze znowu cos się usadowiła na pęcherzu niby się przekręca ale jednak wraca do pozycji miednicowej...

I powiem Wam ,że chyba znam przyczynę bicia się Marcelka, bo dzisiaj już zaciskał piąstki albo zatrzymywał rękę ,ale aż się trząsł momentami z nerwów i nie nabił, ale jednak chyba i to powtarzanie nie wolno nie wolno pomoglo znalazłam następną perełkę 5 się przebiła na górze ,chyba w tym tkwią jego nerwy nie miał na czym wyładować to na mnie się wyzywał jeszcze 3 piąteczki wyrżną się i zęby mamy na parę lat z głowy... Albo co najwyżej do przyszłego roku, bo powtórka z rozrywki z Nelka będzie.. ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 22:37

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja. Pati jaja z tym usg. A Ty długo jesteś z R?może za szybko się na dziecko zdecydowaliscie i teraz jego do przeraża. Pewnie nie wiedział jak to jest gdy ukochana w ciąży. Fk trzymam kciuki za egzamin. My nad jeziorem byliśmy i wróciliśmy jakos o 21. Fajnie było ale ja unikam wody żeby czegoś nie złapać. Spać mi się chce i zaraz sie chyba kładę. Aaa wózek to u nas też bebetto albo camarelo albo riko nano ale ten ostatni chyba coraz mniej mi pasuje.

FK81 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie tyle co ma Marcyś on dorastał przy R i on wie jak to jest mieć dziecko póki co był w roli weekendowego ojczyma/tatusia ,ale jak na weekendy długie jeździłam do Niego się zajmował małym itd umie wszystko przy dziecku sam kapal przewijal usypial karmil na spacery bral przebieral, wiedział sporo mówiłam jemu o wszystkim o humorkach itd że mogę się źle czuć że nie zawsze wszytko jest tak jak powinno i bywa ze trzeba dużo leżeć tylko teraz są wakacje koledzy itd mają na Niego wpływ zauważyłam pewnie też bo cos zaczęło się tak końcem maja walić powoli, z reszta sama nie wiem juz można szukać przyczyny wszedzie, także tak jak pisałam temat rzeka ja dałam mu czas albo cos zrobi ze sobą albo się pożegnamy, widocznie woli z kolegami weekend spędzać ,bo dzisiaj nawet nie oddzwonił cały dzień tel wyłączony ma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 23:49

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę robić badania i pic slodkosci :) trzymać kciuki :)

zupaztytki, ÓptimusPrime, Lavendula, FK81, lkc, sisiiii, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek!
    W koncu chlodniej, bez upalu. Mozna zyc.:)
    Dzis mialam sen, ze jade sobie rowerem, zmeczylam sie I zeszlam z niego I nagle lapie mnie skurcz. Obudzilam sie od wlasnego ryku, okazalo sie ze skurcz zlapal mnie w realu I chyba mocno pedalowalam, bo od 40min mi nie mija. Juz wzielam magnez, wypilam kakao, jem owsianke I nic. Polozylam nogi wysoko. Mam nadzieje, ze minie :)

Maaartinka, smacznego :) ze tak powiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, u nas kolejny upalny dzien, sluchajcie, mam pytanko, czy wiecie co jest dobre na pekajace zylaki, mam ogromnego krwiaka na kolanie bo zyla puscila, z tym sie idzie do ogolnego czy gin?

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Hejka dziewczyny, u nas kolejny upalny dzien, sluchajcie, mam pytanko, czy wiecie co jest dobre na pekajace zylaki, mam ogromnego krwiaka na kolanie bo zyla puscila, z tym sie idzie do ogolnego czy gin?

wydaje mi się, że do rodzinnego po skierowanie do naczyniowca, ale niczego sobie nie dam odciąć za to :)

dzień dobry z filiżanką kawy w łapce :)

.L

‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ