WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jednej strony chcialabym by ktos byl ze mna a z drugiej strony wolalabym byc sama, i wez tu dogódź kobiecie :)

FK81 lubi tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dyrektor jakis walniety ze daje urlopy tylu osobom na raz czym zagraza pacjentom niestety.
    Evik skonczylam opaseczke dla twojej corci troszke mi to zajelo przez przeprowadzke ale jest gotowa. Jutro wstawie jej fotke a na priv poprosze dane do wysylki:)

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a ja sie boje sama byc. Mama w Anglii, siora w Anglii, do tego tez w ciazy,termin na 21 pazdziernika ma;), jedna przyjaciolka ma 1,5 roczna core, poza tym staraja sie o drugie, calkiem mozliwe ze sie uda do tego czasu:), druga baaardzo chcialaby byc, ale tez ma core, ktora sama wychowuje i nie wiadomo czy jej sie uda opieke na poczekaniu zorganizowac.
    Maz, z jednej strony bym chciala zeby przy porodzie byl, a z drugiej nie, mysle, ze go to przeroslo wtedy, moze lepiej zeby go nie bylo..
    aaa ogloszenie dam, ciezarna, fajnej, cierpliwej, spokojnej, cieplej osoby do towarzyszenia przy porodzie szukaaa!;)

xpatiiix3, Goplana, Maga31, ÓptimusPrime, lkc, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a ja chyba bardziej opanowana będę jak będę sama niż z kimś ,bo będą mnie rozpraszać i możliwe ,ze wkurwiać, a z reszta moja mama źle znosi takie sytuacje kiedy widzi ,ze któreś z Nas cierpi, mi taki skład odpowiada jak był przy Marcelu ja i 2 położne ;) chociaż niby chciałam żeby ktoś ze mną był, ale na ten moment nie chce by R był ze mną w sali...

Nastka NFZ... ;oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 09:39

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie.

Blue - Idź póki co do rodzinnego, najszybszy kontakt. Pewnie Cie pokieruje dalej i może jakieś heparynki dostaniesz. Spróbuj hartować nogi zimną wodą i jak najczęściej nogi w górze. Ech takie uroki ciąży. Ja mam kilka nowych pajączków na kostkach :/ krążenie żylne ewidentnie nie wydala...

Wstawiam moje jedyne zdjęcie w ciąży, które mi zrobiono ukradkiem w piątek na panieńskim. Ogólnie nie lubię być teraz fotografowana, co wynika chyba z braku akceptacji zmieniającego się ciała - oczywiście o brzuszek tu najmniej chodzi :) A brzuszek zrobił się piłeczkowaty :) prawie podpiera mi biust ;)

sbtkk3do608l_t.jpg

Chyba zrobiłam się poważną mamuśką, bo w ogóle nie kręciły mnie szaleństwa panieńskiego, kompletnie nie ten etap w życiu... ale jakoś przeżyłam połowę, bo clubbingu już sobie oszczędziłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 09:45

blue00, xpatiiix3, FK81, anusiaa90, Maga31, Marzena27, santoocha, ewelina_d, zupaztytki, Isia14, sisiiii, Lavendula, mada_lena, lkc, desou, e_v_e, Amnezja, RewolucjaSięDzieje, KUNIAK, Nata, Madlen222, Viviana, Agata92, Agusia ;), Milaszka, Ninusia, Dotty84 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co ty wygadujesz, bardzo ladnie wygladasz, no kiedy jak nie teraz ?:)

Goplana lubi tę wiadomość

• FK81 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana nie wiem czemu , ale wyobrażalam sobie Ciebie jako brunetke;). Ślicznie wygladasz:)!

Lavendula, Goplana, Milaszka lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • caśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo snów i porodów, przedwczoraj śniło mi się że mój mały miał dużo czarnych włosków na głowie ehhehehe

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • FK81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ostatni żłop kawy, zadzieram kiecę i leceee;).
    paaa:).

Maga31, xpatiiix3, lkc, Nata lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, piękna Ty! śliczny brzunio, kiecka, włosy!

Goplana lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana - pięknie wyglądasz :) Nie powinnaś mieć żadnych kompleksów! Przy okazji: śliczna sukienka!
    Fiolet, amarant i szary to ostatnio moje ulubione kolory :D
    Nawet śmiałam się z mężem w sobotę jak robiłam selekcję ciuszków po mojej chrześnicy, ze przecież różowa lamówka na body chyba naszemu synkowi nie zaszkodzi, szczególnie, że na początku i tak noworodki niewiele kolorów rozróżniają ;)

Goplana, FK81 lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi również śniły się straszne głupoty, m.in., że mąż mojej siostry złapał wirusa Eboli (!) i muszę teraz na siebie uważać... No chyba czas ograniczyć oglądanie teleekspresu, wydarzeń i faktów, bo zwariować można...

mada_lena, lkc lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, blondynka? <zdziw>
    Czekoladki sa brazowe! :D

Goplana, Milaszka lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mój synio zafundował świetną noc na początek 26 tc...
    Od dwóch dni mam zgagę, ale znośną.
    Dziś w nocy nie dość, że wierciłam się do drugiej, bo mam zespół niespokojnych nóg, to około trzeciej napiłam się wody mineralnej i jak w końcu zasnęłam ulało mi się wszystko ustami i nosem. Obudziłam się z wrażeniem że się topię, kwasy żołądkowe wyżerały nozdrza, fuu!
    Dobrze, że spałam na boku, a nie na plecach, bo bym się nieźle zachłysnęła.

Które z leków na zgagę można brać w ciąży? Rennie?

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio trafiłam na informację o pasie ciążowym dla mężczyzn, który pozwala im poczuć ruchy dziecka :D. Aż mi się łezka w oku zakręciła jak patrzyłam na twarze tych tatusiów ;)
    http://baby-shower.pl/huggies-z-prezentem-dla-przyszlych-ojcow

xpatiiix3, Goplana, lkc, mada_lena, Agata92 lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,hej

Ładne brzuszki widzę :)) od samego rana. Mój maly cos od 4 się wiercil i kopal. Z reszta teraz tez kopie. Jakiś ruchliwy się zrobił. Może tez ma dość tych upałów jak ja.

Ja na zgage gavisvcon biorę, choć jest okropny:((

r5bup6u.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    A mi mój synio zafundował świetną noc na początek 26 tc...
    Od dwóch dni mam zgagę, ale znośną.
    Dziś w nocy nie dość, że wierciłam się do drugiej, bo mam zespół niespokojnych nóg, to około trzeciej napiłam się wody mineralnej i jak w końcu zasnęłam ulało mi się wszystko ustami i nosem. Obudziłam się z wrażeniem że się topię, kwasy żołądkowe wyżerały nozdrza, fuu!
    Dobrze, że spałam na boku, a nie na plecach, bo bym się nieźle zachłysnęła.

Które z leków na zgagę można brać w ciąży? Rennie?

Rennie, gaviscon, siemie lniane.
    Wysokie ulozenie do snu i nie objadanie sie przeć pójściem spac.
    Ale szczerze go...o to daje. Zgaga meczy mnie do poczatku. Czy zjem słodkie, smażone czy nie Jem zgaga jest. Moja lek na pytanie o zgagę odp ze zniknie w listopadzie:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moje maleństwo bardzo dużo ostatnimi czasy czka po kilka razy w dzień... trochę zaczyna mnie denerwować te tykanie w brzuchu :D no ale niech chłopak ćwiczy te płuca nie?

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwruszajace :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety niektórym nie pomaga nic na zgage.. ;/ ale pomyślcie sobie ze juz niedługo, a najlepsze uczucie po porodzie ,ze nie chce Ci się sikać i możesz spokojnie parę godzin przesiedzieć bez latania do kibelka ;) ja zapominałam się i jak ktoś mi przypomniał albo sam to chodziłam siku a jak nie raz od rana do wieczora ni byłam no po prostu stałam np i prasowalam dla małego i po nogach leciało wcale nic nie czulam ,ze mi sie chce zero parcia na pęcherz trwało to gdzieś z miesiąc czasu i samo przeszło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 10:24

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ