X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogladalismy ten filmik jakis czas temu, moj sie tak wzruszyl ze plakal - ale u niego to norma.. ;) wzrusza sie nawet jak 50 raz oglada Znachora. szkoda, ze u nas czegos takiego nie ma.
    Goplana slicznie wygladasz i masz piekny brzuszek :) jak wiekszosc myslalam, ze jestes brunetka :):)

Goplana, Maga31, Agata92 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK powodzenia na egzaminie! Daj czadu i zdaj :D
    Goplana rewelacyjnie wyglądasz! Piękna figurka, piękne włosy i piękna sukienka! Jakie kompleksy?!?

A ja dziś wybieram się na kontrolę usg moich cycków. Mam tendencje do twarzenia się guzków w piersiach, już trzy zmiany miałam usuwane metodą biopsji mammotomicznej i co 6 miesięcy muszę stawiać się na wizycie u mojego onkologa. Naprawdę (NAPRAWDĘ) mam nadzieję, że nic złego mi się znów nie wytworzyło, bo zdecydowanie nie nastawiam się na zabieg przed porodem. Bardzo Was proszę, trzymajcie kciuki!

Poza tym, po przeczytaniu miliona opinii (w tym wypowiedzi Rewolucji;)) coraz bardziej nastawiam się jednak na cc w bielskim Eskulapie. Na pewno pojadę do nich na wizytę przedporodową, zobaczymy, czy mnie do siebie przekonają na 100%, ale coraz bardziej jestem na TAK :)

blue00, RewolucjaSięDzieje, maaartinka, Agata92, FK81 lubią tę wiadomość

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :)

Widzę że Wasze maleństwa dobrze się rozwijają a Wasze brzuszki coraz większe :)
    Super widoki, aż się wzruszyłam:) Pomyśleć że gdybym nie straciła okruszka też już bym miała taki brzuszek:)

Ale z dobrych wiadomości to udało Nam się stworzyć kolejne maleństwo i mam nadzieje że już teraz wszystko będzie dobrze i w kwietniu przytulę swoje maleństwo :)

Po starej znajomości mam pytanie do dziewczyn z Warszawy, szukam dobrego i zaufanego ginekologa do prowadzenia ciązy. Może kogoś polecicie?

Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia dla Was wszystkich i dla Waszych dzieci :)

xpatiiix3, Marzena27, mada_lena, zupaztytki, KasiaKa, blue00, lkc, desou, ÓptimusPrime, Isia14, Evik, anusiaa90, Goplana, Maga31, izia, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje, sisiiii, Nata, santoocha, Madlen222, Viviana, Mamadomina, maaartinka, Paju, Lavendula, karmelek, Agata92, Agusia ;), Milaszka, FK81, Rybka Nemo, Ninusia, Dotty84, Strupka lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki będziemy trzymam kciuki aż posinieją :**

Aga gratulacje ogromneee.!! :** Cieszę się ,że udało Wam się ;)) zaglądają tu do Nas często i opowiadaj jak się czujesz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 10:40

zupaztytki, Aga89 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam pokaze sie z dzisiaj :) mvp65z.jpg

xpatiiix3, mada_lena, zupaztytki, KasiaKa, lkc, desou, ÓptimusPrime, Isia14, anusiaa90, Goplana, Maga31, Amnezja, e_v_e, RewolucjaSięDzieje, sisiiii, Nata, Madlen222, Viviana, maaartinka, Lavendula, Agata92, FK81, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 gratulacje!!:):):) zaglądaj do nas :)

Aga89 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, tak się cieszę, że się udało,zawsze po burzy wychodzi słońce! Będzie dobrze!!
    I masz fajny termin na kwiecień, wiosennie, ja miałam na kwiecień poprzednią ciążę, którą też straciłam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 10:49

Aga89 lubi tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Po starej znajomości mam pytanie do dziewczyn z Warszawy, szukam dobrego i zaufanego ginekologa do prowadzenia ciązy. Może kogoś polecicie?
    Gratulacje!:) wszystkie trzymamy kciuki:)

a co do lekarza: http://www.znanylekarz.pl/mariusz-sadowski2/ginekolog-polozna-poloznik/warszawa

dostępny i przejmujący się:)

Aga89 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to wspaniała wiadomość! Gratulacje ;)

Aga89 lubi tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dzieczyny, kochane jesteście :) Na zdjęciu chyba słabo widać, że przybrałam 14kg :) bo ja jestem typowa gruszka i wszystko mi się odkłada w dolnych partiach :)

FK - Trzymam kciuki, dasz radę! Nie stresuj się tylko :)

Zupaztytki - Również trzymam kciuki, coby nic się poważnego nie zrobiło. Trochę mnie dziwi to wycinanie u Was (chyba Vivianka też po wycięciu) niezłośliwych zmian, jeśli oczywiście chodzi o gruczolakowłókniaki. Sama mam trzy i jestem pod obserwacją, ale wycinać... przecież to są zmiany dynamiczne, potrafią się z zależności od stanu hormonalnego (np. tabletki, ciążą) powiększać, potem zmniejszać, pojawiać, znikać, a ryzyko uzłośliwienia - mikronowe... ale wszystko zależy od histpatu, może coś tam było dodatkowego... Gdybym wycinała każdego, również te co dawno znikły, miałabym sitko zamiast cycków...

Kuniak - na lęk przedporodowy ja również Ci polecę książkę "Położna", ja miałam straszny, teraz zredukowany do minimum, i nie ważne jak zdecydujesz się rodzić :)
    Zrobiłam kolejną sondę na panieńskim - na 8 lekarskich babeczek 6 wybrałoby cesarkę, a dwie SN, z tym, że żadna z cesarkowych nie rodziła, a jedna, która już ma potomstwo wybrałaby drugi raz sn... i bądź tu mądrym :) Ja się skłaniam ku sn, mimo nalegań męża i zdziwienia koleżanek... i mojego własnego...

Aga - Tak się cieszę! :) Gratulacje! Poleciłabym Ci szczerze moją, ale rodzi miesiąc przede mną to chyba z niej pożytku nie będzie :) Termin (właśnie doczytałam) masz idealny - nie będziesz się męczyła upałami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 11:02

ewelina_d, KUNIAK, FK81 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Marcysio dzisiaj kochany jest przyszedł poprzytulał myślałam ,że chce mnie pogryźć albo uderzyć znowu ,a on kochany po brzuchu mnie pogłaskał i wycałował a tak słodko mówi : Nelci Nelci ;))

zupaztytki, desou, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Aga89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina_d dzięki za kontakt:) fajnie bo blisko domu bym miała lekarza:)

A czy jesteś w stanie udzielić mi info odnośnie kosztów np wizyty i usg ?

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • lkc Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga swietna wiadomosc :) gratuluje Maluszka
    Desou jak sie czujesz?

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto i my z rana :)
    <a href=http://zapodaj.net/d18b8a1d71d4a.jpg.html>image.jpg</a>

<a href=http://zapodaj.net/32ef6d0fd52de.jpg.html>image.jpg</a>

lkc, xpatiiix3, Goplana, Maga31, zupaztytki, ewelina_d, Amnezja, RewolucjaSięDzieje, sisiiii, Viviana, anusiaa90, KasiaKa, FK81, Ninusia, Strupka lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)U mnie dzis kolejna ciężka gorąca noc spałam nago i az wiatrak włączyłam co zawsze przeszkadzało mi by zasnąc. Powtarzam sie ale nienawidze tego upału!
    Nastka! dziekuje Ci bardzo kochana kobietka z Ciebie przesle na priv dane.
    Goplana sliczna i seksowna kobieta z Ciebie wyrzuc te kompleksy i to migiem mówię!!!
    Aga wielkie gratulacje teraz napewno wszytsko będzie dobrze! Ja równiez jestm po poronieniu i nastepnym razem wszystko musi sie udac i nie ma innej opcji tak mi ginek powtarza!:)
    Dzis wieczorem mam ginka,bedziemy sprawdzac te komory mam wielka nadzieje ze sie zmniejszyly jakos nic innego nie chce nie umiem przyjac do wiadomosci. Ale caly dzien czekania bo wizyta wieczorem i trzese portami;/

Goplana lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik kciukam, ale wiem ze wszystko ok;) zobaczysz. Nie denerwuj sie na zapas!:)

Evik lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahaaa tylko ciekawe jak tu wiadomosc na priv wyslac jestem ciemna:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalenka ale sexy mamusia z Ciebie ;))

Evik kochana to i za Ciebie kciukasy zaciśnięte cos czuje posnieją dzisiaj ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 11:08

Evik, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, moje zmiany były obserwowane i jedna na tyle urosła, że trzeba się jej było pozbyć (była ogromna). Mam bardzo dobrego onkologa, ufam mu, ale tym razem na pewno nie dam się przekonać do usunięcia guzka (jeśli lekarz będzie to proponował). Tym bardziej, że - tak jak mówisz - w ciąży coś się pod względem hormonalnym zmieni, a gdy zakończę karmienie, wszystko może wrócić do normy. Pół roku temu znów pojawił mi się w piersi jakiś gad, ale lekarz kazał obserwować. Nic to, zobaczymy, czego się dzisiaj dowiem i czy zmiana się powiększyła (u mnie to typowe gruczolakowłokniaki, bez cech złośliwych).

Aga - nie zdążyłyśmy się poznać, ale bardzo się cieszę z Twojego szczęścia i gratuluję!

Goplana, Aga89, sisiiii lubią tę wiadomość

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 - serdeczne gratulacje!!!

Aga89 lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ