Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga89 wrote:Ewelina_d dzięki za kontakt:) fajnie bo blisko domu bym miała lekarza:)
A czy jesteś w stanie udzielić mi info odnośnie kosztów np wizyty i usg ?
umawianie sie przez znanylekarz jest umowne, jest to raczej informacja dla lekarza, ze masz zamiar przyjsc, ale do niego idzie sie po prostu w kolejke "ktora pierwsza", a nie na godzine. ja zwykle przychodze na sam poczatek wizyt albo umawiam sie z nim telefonicznie na pol godziny przed wizytami (bo do niego mozna dzwonic 24h i umowic sie na kazda godzine, nie tylko w godzinach przyjec). generalnie nie jest to potrzebne bo przyjmuje 6 dni w tygodniu...
L4 wystawia chetnie. moje wizyty z USG trwaja ok. 30-40 minut:) wiec nie szczedzi czasu, chyba ze wie, ze czeka duzo kobiet (i ja to wiem), to nie siedze nie wiadomo ile, ale ostatnio jak nikogo nie bylo, to bylam 50 minut i gadalismy o porodach, wozkach, i w ogole:).
w komentarzach znajdziesz duzo informacji, ze jest łasy na kase - no jest, jak to prywatny lekarz, on moze ci zrobic wszystkie badania swiata jak bedziesz chciala, ale mowi co jest zalecane a co jedynie fanaberia (nie namawia w ogole na 3/4d, ale robiac normalne USG przelacza zwykle na chwile, zeby buzke zobaczyc:)).
kazde USG u niego wyglada jak NT/polowkowe, mierzy i oglada wszystko, zawsze slucha serduszka a od polowy slucha nawet przeplywow w pepowinie:).
no i nie udaje, ze wie wszystko, z kregoslupem wyslal do ortopedy, z wysypka do dermatologa, nie silil sie na madrosci, skoro wie, ze sie nie zna.
generalnie ja rzadko ufam lekarzom, a temu wyjatkowo bardzo:)Aga89 lubi tę wiadomość
-
zupaztytki wrote:Goplana, moje zmiany były obserwowane i jedna na tyle urosła, że trzeba się jej było pozbyć (była ogromna). Mam bardzo dobrego onkologa, ufam mu, ale tym razem na pewno nie dam się przekonać do usunięcia guzka (jeśli lekarz będzie to proponował). Tym bardziej, że - tak jak mówisz - w ciąży coś się pod względem hormonalnym zmieni, a gdy zakończę karmienie, wszystko może wrócić do normy. Pół roku temu znów pojawił mi się w piersi jakiś gad, ale lekarz kazał obserwować. Nic to, zobaczymy, czego się dzisiaj dowiem i czy zmiana się powiększyła (u mnie to typowe gruczolakowłokniaki, bez cech złośliwych).
Mi się po odstawieniu tabletek zmniejszyły, więc po ciąży jest podobnie.
Też bym nie dała usuwać w ciąży, no chyba, że coś by się pojawiło niepokojącego. W każdym razie jestem dzisiaj z Tobą myślami na badaniu!
zupaztytki lubi tę wiadomość
-
A ja wróciłam z porannego spacerku na targ zrobionego w celach spożywczych , a tu kicha: śliwek niet, ogórków niet
wszystko wykupione! fakt, że dziś mało ludzi stoi, ale żeby taka posucha? Zakupiłam za to polskie jabłka
Goplana, ewelina_d, zupaztytki, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
W ogole dzis dzien pieknych i sexy blondynek:) Goplana i madalena - wygladacie zachwycajaco!
i pominelam post Blue! kochana przepraszam! ewidetnie nie tylko piekne blondynki dzis kroluja, ciemnowlose tez:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 11:55
Goplana, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Maga31 wrote:Zakupiłam za to polskie jabłka
Trzeba by powrzucać jakieś dobre przepisy na dania z jabłkami
Jakbyście cosik znały fajnego oprócz zwykłej szarlotki na kruchym (tylko to umiem) to dajcie znać!
Maga31 lubi tę wiadomość
-
FK81 wrote:Dzień dobry!
Też myslę, że do rodzinnego.
Humor, bez kija nie podchodz, nie wyspana.Małz wpadl na cudowny pomysl zeby do mnie o 3:30 zadzwonic, godzine gadalismy, potem nie mogal zasnac i w koncu padłam na chwile, a o 7 powstan!! egzamin z prawka na 11, taki mam nastrój , ze egzaminatorowi przywalę jak nie zdam;p.nie , nie przywale, ale focha walne, to napewno, ech.
Fajnego dnia Wszystkim Dwu- i 3-paczkom;)!
Trzymam kciukasy!!!!FK81 lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
zupaztytki wrote:FK powodzenia na egzaminie! Daj czadu i zdaj
Goplana rewelacyjnie wyglądasz! Piękna figurka, piękne włosy i piękna sukienka! Jakie kompleksy?!?
A ja dziś wybieram się na kontrolę usg moich cycków. Mam tendencje do twarzenia się guzków w piersiach, już trzy zmiany miałam usuwane metodą biopsji mammotomicznej i co 6 miesięcy muszę stawiać się na wizycie u mojego onkologa. Naprawdę (NAPRAWDĘ) mam nadzieję, że nic złego mi się znów nie wytworzyło, bo zdecydowanie nie nastawiam się na zabieg przed porodem. Bardzo Was proszę, trzymajcie kciuki!
Poza tym, po przeczytaniu miliona opinii (w tym wypowiedzi Rewolucji;)) coraz bardziej nastawiam się jednak na cc w bielskim Eskulapie. Na pewno pojadę do nich na wizytę przedporodową, zobaczymy, czy mnie do siebie przekonają na 100%, ale coraz bardziej jestem na TAK
Trzymam mocno kciuki i przytulam, coby stres się odwalił!!!
Co do Eskulapa, to tak tak tak, a nuż się gdzieś tam miniemy?zupaztytki lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Goplana wrote:Aaaa to się chwali
Trzeba by powrzucać jakieś dobre przepisy na dania z jabłkami
Jakbyście cosik znały fajnego oprócz zwykłej szarlotki na kruchym (tylko to umiem) to dajcie znać!
Mam przepis na takie dziwne ciasto, które jest nieco rozciamkane i całe w aromacie z masła. Mnie i Młodemu smakuje wybornie, bo jemy na zimno z lodami, jak będziesz chętna to dawaj znać, podeślę przepis, ale ostrzegam! naszpikowane wrednymi kaloriami straszliwie!:D:D
Aaaa no i Apfelstrudel - genialnyyyyy, w pergaminowym cieście, mniam mniamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 11:36
Aguniu, bardzo się cieszę i serdecznie gratuluję! nuuuudnej ciąży Ci życzę
Goplana, Blue i mada_lena - pięknie wyglądacie dziewczyny, nie ma się co rozdrabniać.
Ale chyba tylko ja nie "widziałam" Goplany w ciemnych włosach, jakoś mi pasowała na blond pazia z prostą grzywką jak Sia:D:D:D
Aga89, mada_lena lubią tę wiadomość
ewelina_d bardzo dziękuję za wyczerpującą opinię
Przekonałaś mnie, wybiorę się do niego i zobaczę czy powstanie między nami "chemia". Mi zależy przede wszystkim na profesjonalizmie ale także na dobrej relacji, żebym mogła o wszystko (bez obawy że zostane zbesztana) zapytać
Dziękuję dziewczyny za dobre słowa:) naprawde jesteście kochane... przez te kilka miesięcy bywałam w wielu tematach i nigdzie nie było tyle ciepła i życzliwości co u Wasmada_lena, ewelina_d, zupaztytki, Evik, KUNIAK, Lavendula, Rybka Nemo, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
hejka! a ja nawet nie zastanawiałam się jakie Goplana ma włosy
śliczna kobietka z Ciebie, nie przejmuj się wyglądam bo wyglądasz bardzo ładnie
Trzymam kciuki za wizyty u lekarzy różnych maści dzisiaj, FK kciuki trzymam od wczoraj
Aga wielkie gratulacje, życzę zdrowego dzidziulka :-* Ja wczoraj wieczorem rozmawiałam z moim M czy odkłada na lekarza dla mnie, bo cycki pewnie jak worki będę miała i powiedziałam że jak nie będzie chciał na mnie patrzeć to zostają przytulanki "od tyłu;-)) zaczął się śmiać i powiedział że ja głupia jestem, że on nie ma z tym problemu i mnie kocha. Zapytałam jakie są jego odczucia w stosunku do mojej zmieniającej się figury, powiedział że dla niego to naturalne bo jestem w ciąży
Czasem mówi na mnie gruabasie, ale chyba jednak pieszczotliwie chociaż ja różnie to odbieram, ale dłużna nie jestem i mówie na niego chudzielec bo on szczupły jest a chciałby nabrać masy
Maga31, Goplana, FK81 lubią tę wiadomość
-
Witajcie, a oto mały Antoś pierwszy raz w górach - w Harrachovie, Małż pół drogi w aucie wołał "Antoś patrz góry, Antoś patrz rzeczka..."
Aga gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 11:52
Amnezja, ÓptimusPrime, zupaztytki, Aga89, desou, Nata, lkc, RewolucjaSięDzieje, Madlen222, sisiiii, Viviana, mada_lena, Maga31, Goplana, xpatiiix3, santoocha, e_v_e, blue00, Lavendula, Agata92, Mamadomina, anusiaa90, KasiaKa, FK81, Strupka lubią tę wiadomość
-
hej Dziewuszki
FK trzymam kciuki za zdany
ogółem czy wy tez się zaczynacie stresować porodem? bo on mnie jakos oecnie przeraza!!blue00, blue00, FK81 lubią tę wiadomość
-
aga gratulacje
dziewczyny trzymam kciuki za te co mają dziś wizyty ginekologiczne i te nie ginekologiczne
i za prawko FK.. apropo telefonów o 3 nad ranem to zawsze w nocy najlepiej się myśli o życiu- my sami praktykowaliśmy "mądre" rozmowy nocą ale z doświadczenia wiem że zawsze takie rozmowy nie w oczy kończą się jakimiś niedomówieniami, niezrozumieniami itd
wiecie co - ja nie chce was straszyć ale tak chciałam tylko porazić żebyście teraz trochę więcej czasu i energii poświęciły waszym związkom i facetom - wiele z was ma problemy jak tu czytam - wiele z was się wkurza itd a prawda jest taka że to są ostatnie momenty we dwoje a potem już zawsze będziecie we troje i uwierzcie że wtedy się dopiero zacznie.. pal licho jak będzie to grzeczne śpiące dziecko a wy wtuleni będziecie na nie patrzeć ale rzeczywistość bywa taka że dopiero wtedy są hormony, złości, emocje, nerwy, zmęczenie i dopiero wtedy pojawiają się kryzysy w związkach - najgorzej przy kolkach, chorobach, i wielu życiowych rzeczach.. także korzystajcie teraz i obok myśli o maluszku w brzuszku pomyślcie też o waszych związkach - smutno jak się czyta jak np. pati zostaje sama z tym wszystkim na głowieAga89, Maga31, zupaztytki, Goplana, Amnezja, santoocha, FK81 lubią tę wiadomość