X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze mnie gapa Aga gratuluję ciąży, zdrówka Wam życzę ciesze się, że się z nami podzieliłaś tą informacją.

Pati tak mi ortopeda mówił, że dla dobra mojego kręgosłupa, bym mogła się cieszyć opieką nad dzieckiem a nie leżeć na łożku to lepiej CC. Po porodzie da mi serię zabiegów rehabilitacyjnych.

Pinsleepe To chwilowo Cię złapało. Jak spojrzę na moje nogi, wszędzie żyły widoczne no i inne uroki ciąży to też mnie łapie przygnębienie, ale potem myślę sobie, mogłabym być laska ale bez dziecka to nie życie, będziemy ładne zadbane mamy, zobaczysz, wszystko wyleczyć hemoroidy, żylaki, rozstępy zbledną a Ty będziesz dumna, że urodziłaś :) Ja się tym pocieszam. No i po ciąży minie nam puchnięcie, zmęczenie, i inne dolegliwości, a z mdłości będziesz się jeszcze śmiać. Jak Ci położą Antka na piersiach to będziesz pewna, że było warto, potem tylko po porodzie szybko musimy wziąć się za siebie i nie zaniedbać, ale chyba przy małym dziecku szybko się chudnie :) Głowa do góry, a kilogramy, Kochana kobietki po porodzie gubią od 8-10 kg, a kolejne dni kolejne kilogramy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 13:10

xpatiiix3, pinsleepe, Maga31, lkc, Marzena27 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunia,jaka foka ? Zgrabna,seksowna mamusia z Ciebie :)
    Pati,cieszę się,że przeszło :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe przypominam kochana że parę dni temu sama mnie pocieszałaś:)
    Nie podłamuj się, głowa do góry, wytłumacz sobie że to stan przejściowy:) Zobaczysz, jutro będzie lepiej:) :*

Pati no jeśli wszystkie dotrzymają terminu to ja na bank będę pierwsza bo jeśli nawet nie urodzę do 38 tyg to mi będą wywoływać, no chyba że cc będzie to już w 36:) także fajnie...
    Ale tak naprawdę to chciałabym chyba tę cesarkę...ze względu na dobro dzieci przede wszystkim no i trochę ze względu na mój strach przed bólem.
    Mam nadzieję, że córcia ułoży się znowu poprzecznie bo teraz leży główkowo, a synek na odwrót:) co mnie zdziwiło bo w ogóle nie czuję żadnego dyskomfortu na dole...aha, pytałam lekarki czy jak dziecko leży tak nisko główką to czy szyjka się skraca przez to. Wiecie co mi odpowiedziała? że nie! że to nie ma w ogóle wpływu na szyjkę jak leży dziecko. A Wam w Polsce z tego co rozumiem lekarze mówią inaczej?

Jutro mam wizytę taką normalną, planowaną u lekarza, ciekawe jak dzieciaczki urosły :D

mada_lena, pinsleepe, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak śliczny brzusio, jak po większym obiadku :-) Madlenn to faktycznie super szpital chyba bo wszystko już ładnie przygotowali :-) alka modlimy się za Was i Wasze maleństwo :-)

też Wam coś wkleję :p
    2j2aljn.jpg niestety nie mam programu do obróbki bo chciałam ładnie podpisać, muszę męża zagonić żeby mi coś wgrał na kompa. Zjadłam lody, wstawiłam leczo, gaz się skończył, zamówiłam gaz i idę zaraz po kiełbę do lecza. Zjadłabym pączka, ale takie dobre mają na końcu miasta a nie chce mi się iść po pączki jedynie bo jakoś za gorąco ehhhh.

mada_lena, ÓptimusPrime, Viviana, Amnezja, xpatiiix3, sisiiii, Goplana, lkc, KUNIAK, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, odchomikowalam sobie puszeczke kawioru czerwonego gruboziarnistego. Moj piklarzyk chyba jeszcze nigdy tak nie przewracal ikopal. Mam nadziejr, ze Mu smakuje, bo kawior to ja normalnie lychami przed ciaza wcinalam :)

mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-szarlotki-i-jableczniki

Szukam i szukam i nie moge znaleźć. Ale zobacz tutaj jakie pyszności:)
    Tez cos chyba upichce z jabłuszek bo język juz mi ucieka;)

Goplana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Wiecie co, odchomikowalam sobie puszeczke kawioru czerwonego gruboziarnistego. Moj piklarzyk chyba jeszcze nigdy tak nie przewracal ikopal. Mam nadziejr, ze Mu smakuje, bo kawior to ja normalnie lychami przed ciaza wcinalam :)

Musi sie chłopak uczyć nowych smaków:)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lena, musi, musi bo od tego miesa jest mi juz niedobrze! Jak juz pisalam, przed ciaza nie przepadalam za miesem, a teraz....musze prawie 4 razy dziennie I nie byle jakie!

• Goplana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, kurcze, ale się zagapiłam... my też dzisiaj mamy 100-dniówkę :)
    Dzięki Dziewczyny za przepisy - wszystko wydaje się przepyszne.
    Dzisiaj już nie zdążę z pieczeniem, więc idę świętować gdzieś... na coś dobrego na pewno :)
    No i jabłuszek polskich nakupię na wypieki :)
    Ach, ale ten czas leci...

Madlen ale Ci fajnie, miesiąc mniej w ciąży będziesz :)
    Mnie też ruchy Aloszki na ogół nie bolą, ale wczoraj jak mi nakopał w okolicę jajnika to się wyprostować nie mogłam, na szczęście się potem obrócił i znowu zaczął symulować regularną kolkę żółciową jednosekundową :)

xpatiiix3, Madlen222, mada_lena, Viviana, Maga31, Nata, lkc, Paju, Amnezja, anusiaa90 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i aby siku i juz twardy znowu ale przeszło na razie no i nie bolalo ;)

Madlen no to dobrze u mnie najprawdopodobniej wywołanie tydzień przed terminem będzie, chyba że sama urodze do tego czasu, a ponoć 34tygodnie i juz dziecko jest w stanie samo sobie poradzić i oddychać i puszczana normalnie po 3dobach u Nas takie ;) kurde a mi ciągle śni się 29wrzesien to 36 tydzień będzie ale co się stanie nie wiem.. Miałam poprzedni termin właśnie na ten dzień... ;oo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 13:52

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nu nu nie wkrecamy nic sobie:)
    Mnie tez cos dzi nad spojeniem pobolewa. Chyba mała nisko leży....
    Umowilam sie na prywatę w srode. Zmierzymy sie, zwazymy a na NFZ bede chodzić po L4

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajnie studniówki już lecą :)
    Wy ciasta, placki, a ja dzisiaj na wieczór robię krokiety na jutro, narazie za gorąco na sterczenie w kuchni.

A ja dziś się nachodziłam i w miarę się czuję ufff, czekam na wizytę jak na zbawienie, bo mam sporo pytań do gina, bo często mnie kłuje w szyjce, biorę globulki, jak ginek zbada to będzie mi spokojniej.

A dziś wstąpiłam na chwilę do sklepu mam na osiedlu z ciuszkami, babka zakręcona jak ja ma córcię, nawyciągała mi rany ale śliczne rzeczy, tanie, nowe, z Hameryki hehe i już musiałam kilka kupić. Czekam na wypłatę, no powoli już ciuszków mam a się martwiłam, że tyle trzeba kupić, ale jak się kupuje co trochę to się uzbiera ubranek.

mada_lena lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszłam ze śmieciami i do sklepu, kupiłam kiełbę i oczywiście pączka, no kurde nie mogłam się powstrzymać, co prawda nie jest taki pyszny jak ten z końca miasta ale zawsze to coś :p na dworze duchota jak cholera, dobrze że mam blisko sklep ehhh. No i włączyłam sobie Adele i idę kroić paprykę i kiełbaskę na leczo :-)

Goplana oryginalne to imię Twojego synka, czy Ty jesteś z takich regionów że takie imię? ja już się nie mogę doczekać aż będę miała szuflady dodatkowe w szafie i będę mogła wyprać ciuszki i poukładać wtedy będę wiedziała co nam jeszcze potrzeba :-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 15:03

mada_lena lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dobre kobiety za przepisy :)
    Też postanowiłam coś upiec, choć dwa jabłka już schrupałam bez żadnej obróbki ;) ale tak przeglądałam te przepisy i zatęskniłam za czymś konkretnym, zatem biorę się na szybko za muffinki :D
    Akurat przetoczyła się tu burza i zrobiło się chłodniej, zatem można piec odpalić :)
    A kaloriami będziemy martwić się dopiero jak już nasze dzieciaczki będą na świecie :)

mada_lena, Goplana lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam chłopa po szarlotkę!!! Ja Was uduszę:D narobilyscie ochoty:)

Maga31, xpatiiix3, Goplana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zabieram się właśnie na rajskie babeczki z brzoskwiniami:)

I w dupie mam kalorie :P o!!! haha :)

Maga31, KUNIAK, xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam wspomnieć, że brzuchol mi lata czasem jak piłka do ping-ponga. Młody kopie, łapkami przesuwa, wypycha... śmiesznie to wygląda. Dwa dni temu siedziałam i zastanawiałam się, kiedy się u mnie pojawią Braxton-Hiksy, bo nic nie czułam, a tu następnego dnia na dzień dobry skurczyk...

U mnie dziś na obiadek mieloniaki z cebulą i papryką, zieleniny jest tyle, że wypadają z kotletów, ale pyszne wyszły. Nie ma to jak robić mielone na czuja, bo spróbować nie można... ;)

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tam mielone próbowałam i próbuje jak robię, tzn. liżę tylko, nie połykam. I nie sądzę aby to zaszkodziło. :)

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślicie że można dodać do ciast oliwy z oliwek albo z pestek winogron zamiast normalnego oleju? Bo nie mam a do sklepu za daleko...

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy jesteście nakłaniacie do takich słodkości, hehe a ja ide w czwartek na glukozę i tak nie chce za dużo słodkiego jeść przed, hehe przygotowuje organizm :) ale już pałaszuję znowu lodówkę a dopiero był obiad :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ