Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ajj.. moja właśnie kopie do środka, właśnie te kopniaki są średnio przyjemne, czasem wręcz bolesne
caśka tego wózka też nei widziałam, podoba mi się ten brązowy, z wyjątkiem tego daszkunie bardzo rozumiem jego ideę
Pato ile cm miał Twój marcel jak miał rok? bo właśnie zastanawiam się czy aby na pewno ta mega gondola na 85cm. to jest potrzebna? -
Karmelek w tych większych gondolach chodzi chyba o to żeby zimowe dziecko zmieściło się w kombinezonie ew kocyku.
A powiedzcie mi czy w drugiej części ciąży tyje się więcej? Tak mniej więcej wiem że każda jest inna, ja trochę się obawiam bo już dużo złapałam a na razie utyłam tylko ja ja jeszcze synek musi nabrać masy -
No właśnie, a i tak w gondoli myślę że będę wozić max do czerwca czyli do jakiś 7 miesięcy to chyba gondola 80 by wystarczyła, tym bardziej że już od kwietnia nie myśle by trzeba było tak upychać malucha w kombinezonie i kocu..
co prawda te moje upatrzone modele maja dużą ta gondolę ale może warto jeszcze zastanowić się nad czymś innym..
Temat wózka wraca jak bumerangtutki są ładne ale nie podoba mi się kolorystyka..
tz. podoba mi się ta chłopięca albo biała
eforts lubi tę wiadomość
-
Hej kobietki!NAdrabiam was od samego rana, najpierw przy śniadaniu i w trakcie robienia jagodzianek, a teraz dokonczylam jak wrocilam z obiadku u mamy. Jest taaka duchota ze ja juz nie wytrzymuje oddechu złapać nie moge i dostaje wrecz furii ze to sie nie zamierza zmienic!!! Wiecie cooo??!!Mąz mi dziś głaskał całował brzusio jak codzień i zauwazył rozstepy lece do lustra i faktyczne 3 rozstepy po lewej stronie na brzuchu! Nieeeee!!!;/;/
Ja uwielbiam jak moja niunia mnie kopie a robi to w różnych częściach zazwyczaj czuje po lewej stronie pod pępkiem ale dziś czułam i nad, i przy szyjce oczywiscie tez. no wszedzie:) Ja już nie chce tyć ale obawiam sie ze sie nie obejdzie apetyt mam strasznie duzy;/
Mój mężus mnie drazni tym ze jest czasami gburowaty, szczegolnie jak jestesmy u rodzicow nieraz mało gada nie jest usmiechniety od ucha do ucha(czasem mu wypominam bo ja u jego rodzzicow sie sile chocby na sztuczny usmiech mimo glupiego ojczyma) mąz widze najlepiej czuje sie w domu i ze mana sama wtedy jest wesoly zabawny rozśmiesza no i robi wszyysciutko gotuje sprzata zmywa bez żadnej łachy. Także ta gburowatosc czasami musze poprostu olac:D -
dziewczyny a polecacie elektroniczną nianię? i w razie czego czy warto odrazu kupić taką z monitorem oddechu?
na allegro ta jest najbardziej popularna
http://allegro.pl/angelcare-ac-401-monitor-oddechu-i-niania-pl-i4467460080.html
macie zdanie?
Evik mój mąż nie jest typowym gburem ale nie udaje jak mu ktoś podpadnie i jak pada na kogoś z mojej rodziny to zawsze proszę go żeby troszkę pudawał mimo że wiem że ma racjęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 17:00
-
Ale jak Wam teraz coś napisze to oczy Wam wyjdą na wierzch
kuuurwa no ta lekarka co "robila" USG "szyjki" wcale nie zrobiła mi USG tam jak weszlam koleżanka z klasy mojej była przede mną i miała mierzona torbiel jajnika ,bo w 11tyg jest i wiecie co, mowilam ze włożyła i wyjela sondę od razu i wydrukowała na zdjęciu i dopiero teraz patrze ze ona mi wydrukowała i zmierzyla to co juz było na ekranie jak weszłam z danymi koleżanki na zdjęciu, baba po całodobowym dyżurze... Nie dość ze jedna na sorze to i ginekologii, położnictwie patologii i porodowce sama jedna była... I chyba ze zmęczenia taka gafe strzelila... Wychodzi na to ,ze nie zmierzyła mi szyjki dopiero teraz się przyjrzalam temu zdjęciu bo wczesniej na ekran popatrzylam i poszlam sie ubrać, nie zwróciła na to uwagi i to samo ma koleżanka na zdjęciu z takimi samymi wymiarami ,bo z ciekawości wyslalam jej i spytalam... No od razu widziałam ze to co mam na zdjęciu to nie szyjka... ;oo trudno pójdę prywatnie na USG w środę przelew powinna mieć ,a nie będę żałować na dziecko ,no komedia czysta ale szpital a żeby trzeba było na raz 2cc robić a ona jedna z soru co chwila latała to czyszczenie to cc ... ;oo i na ktg się zarysowały dwa skurcze lekkie jeden na 30 i gadała ze płasko ni nie ma ,a ja mogłam od razu to obejrzeć i dyskutować z Nią... Ale co schowalam do torebki i sama juz zmęczona byłam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 17:18
Livia
Nela
Marcel
-
Przy Stasiu niani "elektro'
nie mialam, ale mysle, ze nie glupia to rzecz, jak Maluch spi a my w drugim pomieszczeniu jestesmy. W żlobku jak pracowalam mielismy i fajna sprawa, od razu bylo wiadomo ,ze w sypialnianym pobudka/i nastapila/y i mozna bylo z bawialnianego po obudzone dziecie leciec;).
Z niania mi sie jedna historia smieszna przypomina. Kuzyn mez opowiadal, jak to poszli z zona na sylwka do sasiadow, a spiaca cora w domu z niania elektryczna zostala. i nagle zamarli, bo uslyszeli meski glos w odbiorniku " ciiiicho, ciiicho". w te pedy do chaty, nic nie znalezli, ale juz schize mieli do rana..na drugi dzien zgadali sie z innym sasiadem, tez mial nianie i to jego glos sie "przelaczyl" jak wlasne dziecko we wlasnym domu usypial..hehe.
lkc, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Z drugiej strony lekarz też człowiek ,ale jak nie da rady to nie powinna się podejmować czegoś takiego, bo koń by nie wyrobił... Bo się nie dziwie na tyle oddziałów i SOR, że potem lekarz za błędy posądzany...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 17:39
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
Mama tam pracuje moja, nie będę roztrząsała sprawy, bo nie chce jej zaszkodzić, a po prostu będę unikała tej lekarki i tyle ,skonsultuje wszystko u prywatnego
do środy czy czwartku wytrzymam już, na razie nie jest źle daje rade na nospie ,a mała kopie
obym nie trafiła na Nią na porodówce ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 18:23
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
No co Ty 70
no ale przynajmniej na porzadnym sprzecie usg zrobia, bo ja po tamtym połówkowym i tak miałam w sierpniu skontrolować jak mała rośnie, bo teraz na NFZ dopiero we wrześniu będę miała USG i to ostatnie.. A chce zobaczyć jak mała rośnie bo wtedy w ciągu 9 dni praktycznie nic nie urosła, także będę spokój iejsza jak pójdę do gina do którego mam zaufanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2014, 18:45
Livia
Nela
Marcel
-
maaartinka wrote:Znalazłam w internecie używany wózek.. Podoba mi się bardzo wyglądowo ale nie znalazłam nic na jego temat.. Może mieliscie z nim styczność?http://www.babybum.com.pl/pl/komis/1700-wozek-typu-3w1-alu.html
nie wygląda źle, firmy kompletnie nie znam, ale jak widzę taki fotelik to mnie bierze choleraja fotelik to tylko z pułki maxi cosi będę brać ze względu na bezpieczeństwo, nasi polscy producenci nie robią testów, te foteliki posiadają tylko atest, a testów zero.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny