Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Dziewczyny, nakręcacie się strasznie!
    Zajrzałam we wtorek, w środę, dziś- non stop same negatywne emocje. Dajcie spokój, na tym etapie ciąży nie mamy wpływu na jej rozwój. Jak ma obumrzeć, to tak będzie.
    Ale u większości z nas będzie ok.
    I dziwi mnie, że lekarze zabraniają Wam seksu. Jeśli któraś już poroniła, albo ma niedomogę c.żółtego- ok, ale na miłość boską kobiety zawsze były w ciąży, do tego robiły w polu i rodziły dzieci. Nie dajcie się zwariować. Trzeba żyć normalnie. To tylko ciąża.

Ja jestem na tyle zmęczona i nie mam ochoty na bzykanie, że nie będę się zmuszała. I nie ma tutaj znaczenia, czy można, czy nie można. Jeśli lekarz powie, że nie można, to nie i już. A jeśli powie, że można, to wtedy będzie to i tak zależało od tego, czy będzie mi się chciało, bo nie zamierzam się zmuszać.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Dziewczyny, nakręcacie się strasznie!
    Zajrzałam we wtorek, w środę, dziś- non stop same negatywne emocje. Dajcie spokój, na tym etapie ciąży nie mamy wpływu na jej rozwój. Jak ma obumrzeć, to tak będzie.
    Ale u większości z nas będzie ok.
    I dziwi mnie, że lekarze zabraniają Wam seksu. Jeśli któraś już poroniła, albo ma niedomogę c.żółtego- ok, ale na miłość boską kobiety zawsze były w ciąży, do tego robiły w polu i rodziły dzieci. Nie dajcie się zwariować. Trzeba żyć normalnie. To tylko ciąża.

Moje negatywne emocje wynikają z tego, że zdecydowanie brzuch mi rośnie w zastraszającym tempie :D jakby nie wizyta u gina, to byłabym święcie przekonana, że to trojaczki;)

A dziś...same pawie, od nocy już ohyda.

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kochaliśmy się 3 razy od kiedy wiem, że jestem w ciąży. Wczoraj np miałam megaochotę, ale jak przyszło co do czego to za dużej przyjemności z seksu nie miałam. Bywa, hormony szaleją.
    Lekarz powiedział mi jasno- mam żyć tak jak do tej pory, byle się nie przemęczać. Pracować dalej, spacerować, jeść zdrowiej. Kazał mi być aktywną!
    Powiedział, że najgorsze co może być, to iść od początku na L4 w momencie gdy z ciążą jest wszystko ok i mama czuje się dobrze.
    I uważam, że jest w tym sporo racji. Dlatego pracuję dalej, póki się dobrze czuję. Ale szukam tez pracownika, żeby mnie odciążył jak będzie gorzej/ciężej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 14:45

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że jeżeli praca jest mocno stresująca i może narażać nasze zdrowie psychiczne i samopoczucie to nie warto za wszelka cene pracowac po to tylko zeby byc aktywna. Jest wiele przyjemniejszych sposobow aktywnosci.

U mnie przykładowow codziennie ranno rozgrywa sie bitwa miedzy moja silna wolą a organizmem. Najpierw o to żeby się obudzić i wstać z łóżka a pożniej żeby w miare z jak najmniejszymi mdlosciami wyjsc z domu (malo przyjemne jest haftowanie w komunikacji miejskiej w drodze do pracy)! Na razie pracuje ale zastanawiam się poważnie czy na kilka tygodni nie wziac l4 i wrócic dopiero w II trymestrze do pracy.

Osobiście uważam że do wszystkiego należy podejśc z umiarem, a teraz przede wszystkim licczy się nasze dobre samopoczucie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 14:55

Viviana lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój lekarz a w zasadzie lekarka bo to kobieta powiedziała żeby się oszczędzać - żyć jak do tej pory ale się oszczędzać i dbać o siebie..

o seks nie pytałam ale w pierwszej ciąży libido miałam aż nad to i zrobiliśmy to nawet zaraz po pozytywnym teście i potem było tylko lepiej i było wszystko ok przystopowaliśmy po 32 tc - tyle że teraz jakoś libido mam zerowe - sporo na głowie i jakoś nawet o tym nie myśle.. wogóle po pierwszym dziecku miałam mega problemy z libido - w zasadzie nie istniało mam nadzieje że po drugim tak nie będzie ...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Witaj :)

wreszcie ktoś z Warszawy :)

Przecie ja tu też byłam od samiuśkiego początku haha

Aga89 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to super :)
    kiedyś już pytałam czy jest ktoś jest z warszawy :P

Goplana a tak z ciekawości zapytam czy może u Ciebie lub u Twojego męża w rodzinie były bliźniaki?
    gdzie chodzisz do lekarza jeśli można zapytać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 15:55

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak macie suwaki ustawione?? u mnie jest że 6tydz i 3 dzień, ale w kalendarzu na owu dzisiaj zaczęłam 7 tydzień, to może powinnam zmienić?? ja dzisiaj mam ochotę na pomidorowe rzeczy, na obiad pomidorówka a na drugie kurczak w sosie pomidorowym z makaronem, mąż się "ucieszy" ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez bez bzykanka bo biorę luteine dopochwowo, ale ochota jest ;) trzeba sobie inaczej radzić;)
    Ale powiem lepszy numer mój maz razem ze mną ma objawy zgaga, zmęczenie, zawroty głowy :) jak to on się śmieje: no w koncu jesteśmy w ciąży razem:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    dziewczyny jak macie suwaki ustawione?? u mnie jest że 6tydz i 3 dzień, ale w kalendarzu na owu dzisiaj zaczęłam 7 tydzień, to może powinnam zmienić?? ja dzisiaj mam ochotę na pomidorowe rzeczy, na obiad pomidorówka a na drugie kurczak w sosie pomidorowym z makaronem, mąż się "ucieszy" ;)

ja ustawiłam suwaka wg terminu OM - i sam sobie tak wpisał..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• izia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba chodzi o odwieczny problem liczenia ciąży - ja jestem w 4 tyg 1 dniu czyli 4 tygodniu skończonym + 1 dzień czyli jak czytam o ciąży to aktualnie jestem w 5tym tygodniu który trwa - masło maślane ale inaczej się nie da tego napisać ;) nata ty jesteś w skończonym 6 tygodniu czyli teraz w trakcie 7dmego

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santoocha, Ja myśle ze u nas taki etap ze większość czuje sie nie najlepiej fizycznie, a wtedy trudno tryskac entuzjazmem .Ja niby jestem osoba bardzo aktywna pracuje na 2 etaty , po pracy staram sie ruszać , trochę nadal ćwiczyć itd do tego ogarnąć wielki dom. Ale samej siebie nie przeskocze po prostu jestem słaba,w głowie mi sie kręci, i czuje jakbym miała jakiś ciężki kamień w żołądku i choć do tej ciąży podchodzę z optymizmem czasem trudno mi go uzewnętrznic .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 16:09

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam na owu ustawione od daty owulacji bo miałam później:-) napisane jest 7 tydzień a niżej 6tydz.0dzień czy jakoś tak :-) porabane to jest dla mnie powaga hehehe

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam tych smaków bo ugotowalabym coś dobrego .A ja od rana jem jedna bułkę i jakoś mi ona rośnie w buzi :) choć do niejadkow nigdy nie należałam :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja fasolka po wizycie jesteśmy ma 1,4cm pęcherzyk 2,2cm i jest mniejszy niż powinien ale duży maluszek jest piękne duże pukające serduszko termin 1 listopad dalej taki sam i 04.04 następna wizyta z wynikami na toxo glukoza na czczo morf mocz.

A to mój fasol :)

293kk06.jpg

Lavendula, KUNIAK, Evik, santoocha, Viviana, Fidelissa, mada_lena, RewolucjaSięDzieje, blue00, Aga89, Eve, alka89, alka89, Rybka Nemo, Goplana, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gratuluje Patix ,super!!! Ze wszystko w porządku :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super patii! Gratuluję cudowny fasoleczek:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie dzis totalnie nie chciało gotować choc miałam robic zupę brokułowa a w koccu przeleżałam i czekam na meza az wroci z pracy po drodze ma przywiezc poledwiczki z frytkami i surowka tak mi sie zachcialo!:D Słonce zaglada przez okno i znow mi sie włącza pozytywne myslenie. Wszystko będzie dobrze

Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przytulanek gin mówił, że nie ma przeciwwskazań więc możey do woli chyba, że będzie coś boleć w trakcie lub po wtedy przestać na jakiś czas :)

A i sie zdziwił, że bez faceta byłam i mówi do mnie na następną wizyę zaraszam serdecznie z mężusiem niech poogląda razem dzidziusia :)

Dotty 84 witam :)

Dziękujemy, a ginek mi gratulował parę razy hehe :P :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Wiecie co u Sylvi,byla robic dzisiaj bete?
    byłam ale wyniki jutro po 15 :(

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ