Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdee ja byłam tak pozytywnie nastawiona a jak tak wchodze codziennie i podczytuje to się nakręcam potem szukam w necie ciąż pozamacicznych pustych jaj i coraz gorzej sie nakrecam. Nakręcamy siebie nawzajem musim wyluzowac!!! Bedzie dobrze! W nocy gazy mnie zabiły!A raczej problem z nimi byłam balonem! Dziś juz lepiej ale balon został:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchala ktoras tego?

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra spadam

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Evik Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane znacie tą stronkę? http://www.mamazone.pl/ bardzo fajna jest w kalendarzu ciąży widać na jakim etapie jest nasz dzidziuś jak wygląda itp:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Kochane znacie tą stronkę? http://www.mamazone.pl/ bardzo fajna jest w kalendarzu ciąży widać na jakim etapie jest nasz dzidziuś jak wygląda itp:)

Ja już tego typu stron nie tykam długim kijem. Poprzedniem razem oglądałam co tydzień i sobie wyobrażałam jak wygląda moje dziecko... W ogóle to poprzednim razem ciąża obumarła ok. 7,5 tygodnia, czyli na takim etapie na jakim jestem teraz.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    ja mam czasem taki, przewaznie jest bialy, ale czasem zaobserwuje ma gatkach taki juz przyschniety żółty, sory za doslownosc:-) ale czytalam ze nie ma sie czym martwic, ze ponoc wiele dziewczyn tak ma :-)

u mnie podobnie

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewik ja na tej stronce siedze caly czas :-) i ogladam te filmiki z kazdego tygodnia :-)

alka nie slyszalam tego ale zaraz poszukam na necie :-)

no i wlasnie zmienmy temat bo niepotrzebnie sie nakrecamy :-)
    u mnie termometr pokazuje juz 17 st. :-)

i wlasnie dzwonila tesciowa powiedziec jak bardzo sie cieszy z malenstwa i powiedziala ze mam isc na L4 :-) hmm.. wiem ze ma racje i dzisiaj czeka mnie rozmowa z szefem :/ jak by mi malo stresow bylo!!

• karmelek Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Ja już tego typu stron nie tykam długim kijem. Poprzedniem razem oglądałam co tydzień i sobie wyobrażałam jak wygląda moje dziecko... W ogóle to poprzednim razem ciąża obumarła ok. 7,5 tygodnia, czyli na takim etapie na jakim jestem teraz.
    mysz dopiero pisalam ze wchodze w etap na jakim ostatnio stracilam ciaze i tez sie strasznie boje, ale jestem dobrej mysli, wierze ze po raz drugi nie spotka nas juz taka tragedia... i Ty w to uwierz!! wiem ze boisz sie rozczarowania, ale takie zadreczanie sie wcale nam nie pomoze...

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    mysz dopiero pisalam ze wchodze w etap na jakim ostatnio stracilam ciaze i tez sie strasznie boje, ale jestem dobrej mysli, wierze ze po raz drugi nie spotka nas juz taka tragedia... i Ty w to uwierz!! wiem ze boisz sie rozczarowania, ale takie zadreczanie sie wcale nam nie pomoze...

Jestem dobrej myśli, mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze, jednak wiadomo, że się boję. Ale na takie strony nie mam zamiaru wchodzić. Poprzednim razem kupiłam książkę o ciąży, leży głęboko schowana w szufladzie i też nie mam zamiaru jej tykać. Jakoś zupełnie inaczej podchodze do tej ciąży tym razem.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy wrote:
    a ja znowu plamię :( dość sporo było.. poszłam tylko na dół do piekarni i zrobiło mi się mokro :( po powrocie sprawdziłam a tu brudny śluz :(
    mam to samo z dnia na dzień co raz więcej brudnego śluzu :(

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez inaczej, ogólnie jakoś na razie się nią nie napalam, ciesze się oczywiście ale mam dystans, gazety dostałam od przyjaciółki ale na razie nie będę czytała...może troszkę wyluzuję jak minie ten 8 tydz a najlepiej 12 :-) ja też ciągle latam do wc bo mam mokro, ale to tylko ten żółtawy śluz...dużo go mam, ale to ponoć dobrze. Co ma być do będzie, chociaż ja wierzę że będzie dobrze :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydzielina z pochwy u ciężarnej

Ilość wydzieliny pochwy w czasie ciąży znacznie się zwiększa, co ma związek z większą produkcją estrogenów i większym przepływem krwi do okolic pochwy. Wydzielina składa się ze złuszczonych komórek szyjki macicy i pochwy oraz z prawidłowej flory bakteryjnej. W czasie ciąży śluz pełni funkcję ochronną – chroni drogi rodne przed drobnoustrojami oraz bakteriami, które wywołują groźne dla ciężarnej infekcje. Śluz ciężarnej jest bardziej obfity, powinien mieć białawy, ewentualnie jasnożółty kolor oraz delikatny zapachu (ewentualnie może być bezwonny).

to tak dla uspokojenia :-))

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo :) dobrze ze napisalyscie o tym przytulaniu , no my od pozytywnego testu nic.. Najpierw pobolewal mnie brzuch , pózniej miałam jakieś swedzenia i nie chciałam go niczym zarazić a teraz czekam ma przyzwolenie lekarza :) zaczelam sie zastanawiać czy jakaś dziwna nie jestem :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Halo :) dobrze ze napisalyscie o tym przytulaniu , no my od pozytywnego testu nic.. Najpierw pobolewal mnie brzuch , pózniej miałam jakieś swedzenia i nie chciałam go niczym zarazić a teraz czekam ma przyzwolenie lekarza :) zaczelam sie zastanawiać czy jakaś dziwna nie jestem :)

Nie jesteś dziwna, my też nic. W zasadzie to my ostatni raz tydzień po owulacji. Niby jest tak, że mojego męża prawie w ogóle nie ma w domu, ale jak przyjeżdża to też nic. Zresztą ja padam spać dość wcześnie, jestem notorycznie zmęczona, więc ciężko tak jakoś. A teraz to wolę już zaczekać na wizytę i się dowiedzieć, czy wolno.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz dokładnie trzeba czekać do wizyty, chyba bysmy sobie nie wybaczyli gdyby przez przytulanki sie coś stało .

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja pytałam gina o śluz bo mam bardzo dużo i mówił, że on pełni ważną rolę, jest jak ściółka powiedział.
    A ja też nie decyduję się na przytulaski, nawet gina nie pytałam czy można. Po staraniach trochę tych przylutanek było, teraz najważniejsze zobaczyć serduszko, o przytulankach nie myślę.
    Czekam na dzisiejsze dobre wieści z wizyt :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy można dołączyć? :) :) :)

Co prawda nie mam pojęcia kiedy będę miała dokladnie termin, ale wszystko wskazuje na listopad!

mada_lena, Aga89, Viviana lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty zapraszamy:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj :)

wreszcie ktoś z Warszawy :)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nakręcacie się strasznie!
    Zajrzałam we wtorek, w środę, dziś- non stop same negatywne emocje. Dajcie spokój, na tym etapie ciąży nie mamy wpływu na jej rozwój. Jak ma obumrzeć, to tak będzie.
    Ale u większości z nas będzie ok.
    I dziwi mnie, że lekarze zabraniają Wam seksu. Jeśli któraś już poroniła, albo ma niedomogę c.żółtego- ok, ale na miłość boską kobiety zawsze były w ciąży, do tego robiły w polu i rodziły dzieci. Nie dajcie się zwariować. Trzeba żyć normalnie. To tylko ciąża.

RewolucjaSięDzieje, KocieOczy, Lavendula, niecierpliwa21 lubią tę wiadomość

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ