X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    zieniła bo miała samą chodzież a z doświadczenia studenckiego że rzadko kto wie gdzie chodziez bo to małe miasteczko jest. Chociaz piękne . zapraszam:)
    a gdzie planujesz rodzic? Pila, Chodziez, Trzcianka?

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore cierpialy na mdlosci na poczatku ciazy, wlasnie wyczytalam optymistyczny artykul dla Was :) Ja niestety, nie mialam, wiec wg artykulu raczej na pozycji przegranej :(

http://t.today.com/parents/morning-sickness-pregnancy-has-surprising-upside-1D80007975

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne wiadomości wieczorne :):):)

Evik - super!!!:) "a nie mówiłyśmy":D
    FK - też super! nowy rozkwit związku się szykuje!:):):)

FK81, Evik lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Ten fotelik co dostane ma 5 gwiazek i na necie wyczytalam ze zostal okrzyknięty najbezpieczniejszym fotelikiem

No,całkiem dobrze wypada :) Jak masz ochotę i trochę czasu http://fotelik.info/pl/testy/

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie na to:D

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16428221,Internet_huczy__a_Szpital_Praski_dementuje__Nie_odmowilismy.html

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzcianka
    broń Panie Boże przed porodówką w Chodzieży, leżalam tam po poronieniu w zeszłym roku i nigdy więcej

lkc lubi tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Patrzcie na to:D

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16428221,Internet_huczy__a_Szpital_Praski_dementuje__Nie_odmowilismy.html

Pismaki jak zwykle szukają sensacji. Ale po tej całej nagonce może być 1 plus- ciężarne może zaczną być traktowane po ludzku.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia22 wrote:
    Trzcianka
    broń Panie Boże przed porodówką w Chodzieży, leżalam tam po poronieniu w zeszłym roku i nigdy więcej
    dobry wybor, tez myslalam o Trzciance, ale jednak troche mi za daleko -70 km i bym sie bala, ze nie zdaze dojechac :)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik kochana kamień z serca!!!! cudowne wieści!!!

FK wiedziałam że i Tobie się ułoży:) zobaczysz wszystko będzie jeszcze cudownie:)

Moja teściowa po powrocie dziś do domu stwierdziła że mam ogromny brzuch i że urósł przez noc!!! no i wiecie co? faktycznie...mało tego, przeglądnęłam się w lustrze i zobaczyłam pierwsze rozstępy!!! Zawołałam męża żeby oglądał a on do mnie że mam taki seksowny brzuszek i w ogóle że jestem taka sexy że aż się podkręcił:P haha.... głupol!!! Ale kochany jest, dzięki niemu nadal czuję się kobietą....

lkc, xpatiiix3, Goplana, Amnezja, FK81, sisiiii, Maga31, Evik lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik ale się cieszę, że wszystko dobrze, to daje nadzieję innym którym pomiary wychodzą czasem na granicy by się nie denerwować. :)

Jestem tak zmęczona, że nie usnę, często tak mam, odwrotowiec jestem. Malutka ma co chwilę czkawkę i w ogóle zabawy robi. Burza nadchodziła i guzik przeszła bokiem, jest już masakrycznie parno, nie wiem serio jak usnę.

Madlen te brzusie to tak wyskakują z dnia na dzień, z wagą to samo, ważę się i nic potem nie ważę i nagle są kilogramy hehe, kochany Twój mąż Cię podbudowuje.

Madlen222, Evik lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen uwielbiam czytać Twoje pozytywne posty hehe kochanego masz mężusia :) a rozstępy pikuś zniknąć totanie nie znikną, ale zbledną tak, że będą nie widoczne :D nawet patrz u mnie na zdjęciach nie widać mocno zeberki dopiero teraz bebzun się rozciąga mocniej to widać trochę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 22:18

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja Wam powiem moje kochane że szczerze to mam gdzieś te rozstępy, niestety taki jest jeden z uroków ciąży...ale naprawdę się tym nie przejmuje:)

Vivianka u mnie z wagą jest trochę inaczej...za każdym razem jak mnie waża, średnio co 2 tygodanie to waga przybywa i ja jestem na to przygotowana. Nie było jeszcze tak, żeby mi stała i raptownie skoczyła...ona idzie w górę sukcesywnie;)

Chociaż ja czuję się już bardzo gruba to mąż mi jeszcze wczoraj powiedział że on się cieszy jak ja przybieram na wadze bo wie że i dzieci wtedy rosną i że wszystko jest ok:)

Pati masz rację, nie widać:) bo to przecież na zawsze chyba nie zostaję. Moja mama i teściowa i wiele koleżanek nie ma już żadnych rozstępów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 22:20

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Ty nosisz dwoje Maluszków to waga musi iść :) I brzusio większy pewnie będzie ale co tam, ważne, że Ty to akceptujesz i mąż Cię wspiera. I też uwielbiam czytać jak każda z nas z optymizmem pisze, z taką radością z ciązy, a jak tylko się któraś denerwuje to super tu sie wspieramy :)

Mój to w ogóle też się cieszy że ja tyję hehe, ja sama też zaczynam się cieszyć, bo wiem, że wtedy rośnie też Amelka. I ciągle patrzę czy brzunio urósł. Kilka rzeczy jak te żyły nieszczęsne mnie denerwuje, ale i upały to wzmagają no i więcej krwi przetacza organizm, muszę jakoś przymknąć oko. W ogóle w ciąży wiele rzeczy się akceptuje bo tak musi być. Rozstępy mam na nogach z czasu dorastania ale nikt ich nie zauważa, także jak a brzuchu zbledną to nie będą tak widoczne.

Madlen222, xpatiiix3, Maga31, Evik lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkowicie się z Tobą zgadzam Vivianka:)

A co do mojego brzucha to teraz jest chyba mniej więcej taki jak Patuniowy brzuch;) w środę jak teściowie pojadą to wrzucę Wam świeżą foteczkę:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik - super wieści! Gratuluję!
    FK - z tym prawkiem to na pewno następnym razem się uda ;) No i trzymam kciuki za Twój związek, cieszę się, że wszystko wraca do normy :)
    Madlen - fajnie Cię tu widzieć po krótkiej przerwie.

To prawda, że listopadówki mają moc! Wróciłam od onkologa i jest wszystko dobrze :) Guzek nie rośnie, do obserwacji i komtrola za pół roku. Dzięki za kciuki! :D

Viviana, Madlen222, FK81, lkc, Amnezja, sisiiii, xpatiiix3, izia, Nata, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik - bardzo się cieszę :) chociaż wiedziałam, że będzie dobrze :)

FK - oby już teraz nastała sielska rodzinna harmonia, nadal trzymam za Was mocno kciuki :)

Madlen2 - kochanego masz męża :)

Zupaztytki - no to super! :) no same pozytywne wieści :)

Mąż zabrał mnie na spacer i spotkała nas burza, przemokliśmy do suchej nitki, pioruny strzelały wokół brr... ja to mam pecha :) tyle czasu deszczu nie było... ale dobrze, że się troszkę ochłodziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 22:32

Madlen222, FK81, zupaztytki, Evik lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W brzuchu impreza.Jak zwykle po 22 :) Mam nadzieję,że po porodzie to się mojemu maluszkowi zmieni :)

xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki dobrze że wszystko ok:)

Wasi mężowie pewnie też są bardzo kochani...:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki bardzo się cieszę, że guzek nie rośnie, może jeśli uda nam się karmić to trochę pomoże w walce z guzkami, tak słyszałam :)

zupaztytki lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana, na to wlaśnie liczę :D

Viviana lubi tę wiadomość

‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ