X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ale niewyspana, aż sobie rano lód przykładałam do opuchniętych oczu, w nocy się kręciłam, a to pić, a to siku, a to duszno, ojejku. Dziś coś chmury naszły, o wiele lepiej.
    Niedługo zmykam do lekarza ogólnego tak kontrolnie z tym sercem i dusznościami i może wymanię skierowanie na TSH.
    A ja dziś staję na wagę i od 3 dni nie drgnęla buuuu cholera 3kg aby to przez te upały wszystko wypocę to też mnie martwi, że tak mało tyję. Tak źle i tak niedobrze.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostałam sama na spanie muli coś jeszcze, ehh jeszcze włosy tylko umyć ale jakoś nie chce mi się teraz.. potem na spacerek z koleżanką i 7-miesięczną Amelką :D

Wiecie co no jak wstałam to krew z nosa poszła to coś z ciśnieniem.? normalne, bo chyba już teraz nie powinno tego być..??

marynka witamy z powrotem :)) opowiadaj jak ta u Was.? i jak wakacje spędzone.? :)

Viviana a ja bym się cieszyła na tym etapie dopiero tyle przytyć :D hehe lepsze to niż moje 4razy tyle :D

Optimus a Ty też się nie przejmuj wagą, tym bardziej przy leżącym trybie ciążowym :) Bardzo szybko spadnie kochana i na spokojnie daj sobie roczek na dojście do siebie, mi zajęło bez diety i ćwiczeń 7/8 miesięcy na powrót do figurki i wagi, przy dziecku i stresach związanych z odnajdywaniem się w nowej sytuacji szybko spada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 08:28

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak na początku ciąży zgubiłam jakieś 4 kg, tak waga stanęła w miejscu i w ogóle jeszcze nie przytyłam, ciągle mam - 4 kg od początku ciąży. Ale z ciąży jest wszystko ok a ja przed nią sporo przytyłam.

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj tez rano krew sie saczyla z nosa. Wogole nie dosc ze latam siusiu co 10 minut to jeszcze wypolam ma noc sok z zurawiny co jeszcze bardziej pobudza i wdtawalam co 4 minuty. Ale za to chlodniej jest dzisiaj bo pada jupi:) bede zyc ;):)

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Hej dziewczyny. Wczoraj pisałam na forum dla staraczek,ale jeszcze do Was musiałam zajrzec. Wrociłam ze szpitala,to załamanie kosci udowej u małego okazało sie wrodzona łamliwocia kosci(mimo,ze u mnie i u mojego nikt nie mial zadnych chorob)poprostu nasze geny sie nie dopasowały. Nie bede opisywac,Swiat mi sie zawalił.Zegnam sie z Wami i zycze zdrowych dzieciaczkow i szczesliwych rozwiazan.

Alka, strasznie mi przykro... trzymam kciuki za Was i mam nadzieję, że jakoś się wszystko ułoży...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheheh to chyba nie tyko ja takie myslenie głupie mam, bo karton wieczorem machnęłam żurawinki i też wstawałam ;oo

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Trochę mnie nie było ale wszystko nadrobilam. Siedzę sobie teraz w labku bo jestem na glukozie. Wypilam i stwierdzam że wcale nie jest tak źle. Piszecie że u Was gorąco więc podeślijcie trochę ciepła pod Kraków bo u mnie po wczorajszej ulewie z burzą to chłodno. Aż mi zimno jak siedzę tak nieruchomo.
    Pati ja też czasem mam takie rozwolnienia i dochodzę do wniosku że to zbyt duża dawka magnezu tak na mnie działa.
    Nie oddzywalam się długo bo robiłam przetwory na zimę z ogórków. Ogórki konserwowe, kiszone, z chilii i sałatka szwedzka. Masakra jak mnie poniosło.

Maga31, KUNIAK lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listopadówki Was kochane nadrobić to jest wyczyn ...co myśle że nadrobiłam boom! 100 nowych wpisów :)

Ale jestem czytam i sie staram nadrobic,wlasnie lece do pracy i pewnie znowu potem 2 h czytania po 8h w pracy( a gdzie obiad a gdzie polezec psa na spacer zabrac o matko ja juz chce macierzynski :P) :P i co chce cos napisac to juz nie wiem jaki teraz temat omawiacie ;P

Dobra jak wroce z pracy to napisze co by cie nie dzialo :)

Ja rodze na poczatku Listopada mieszkam i pracuje w Irlandii u nas opieka w ciazy wyglada troche inaczej niz w PL (wydaje mi sie ze gorzej,bardziej olewatorsko moim zdaniem niz w PL,mam mniej badan mniej wizyt itp,ale jakos daje rade chodze tez prywatnie),laski kochane lece Wy tu popiszcie a ja nadrobie i tez sie odezwe !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 09:22

zupaztytki, mada_lena, ÓptimusPrime, Nata, Maga31, anusiaa90, lkc, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Dotty84 lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że męczące noce nastały na forum :)
    Optimus, z tą wagą to nigdy nic nie wiadomo co nam pisane w genach, Ty leżysz, więc jak ruszysz z miejsca po porodzie, to tak Ci metabolizm skoczy, że hej :)
    Ja mam gorzej, bo dużo łażę, pływam i co 15kg na plusie :/ , nie spodziewałam się tego przed ciążą w naśmielszych snach. Całe życie się właściwie odchudzałam, pilnowałam wagi, a tu... dobije do 23-25kg jak nic... a zawsze krzywo patrzyłam na takie przyrosty ciążowe i teraz sama mam i wiem jak to jest :) Nie powiem już nigdy złego słowa :)

Stanik dusiciel mimo że bez fiszbin znów mnie doprowadza do omdlenia... W ogóle już mi strasznie duszno i ciężko jak chodzę. Na spacerach mąż się śmieje, że aby mi dotrzymać kroku musi robić 2 do przodu i 1 do tyłu, bo tak człapię, a kiedyś się złościł - gdzie ja tak ciągle pędzę :D

jftycms.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja dziś- u nas też chłodniej - super uff - dziewczyny pisałyście o biegunkach - podobno magnez zwłaszcza naczczo tak działa no i magnez w dużych dawkach.. a zapytam was czy wy słyszałyście/czytałyście coś na temat zażywania probiotyków w ostatnim trymestrze? ja już nie wiem gdzie to czytałam bo było to po pierwszej ciąży że podobno zmniejsza to prawdopodobieństwo skazy - doczytałam się oczywiście już po fakcie jak synek miał skazę i gdzieś pisało że kobiety w ciąży w ostatnich 3 czy 2 miesiącach powinny zażywać ..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie:)
    Noc przesłana, ale nad ranem bol biodra:(
    RR od rana 100/70. Także włączanie leków na nadciśnienie po jednym pomiarze i to aparatem elektro chyba było nie na miejscu...
    Viviana powodzenia u doktorka:)
    Marynka jak wakacje, opowiadaj:)
    Pati mnie tez czesto sączy sie krew z nosa, dziąsła mi krwawią. Chyba uroki naszego stanu;)
    Rybka ze ci sie chciało, ale bedziesz miała super zapasy na zime mniam:)
    Od wczoraj mam wrazenie, ze brzuch mi rosnie. Tzn ciagnie mnie tak 3cm nad pępkiem. Dziwne uczucie. Nie boli, ciagnie jakby do przodu..... I skora swędzi.

Rybka Nemo, Viviana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po raz drugi. Ok 5.30 udalo mi sie zasnac, ale od 6.15 co 10 min przez 40min dzwonil budzik mojego Sr do pracy.nigdy nie myslalam, ze ta melodia w tel.jest tak wkurzajaca!blagalam o wstanie I wylaczenie tego hałasu, ale tylko od rana waty, ze mu spac w nocy nie daje, ze wstaje I sie slaniam po mieszkanuu, ze stekam, ze w dzien sie wyleze, wyspie, a on przemeczony bedzie w pracy. Matko, I jak tu zyc? Jak wytlumaczyc, ze to Jego dziecko tak na mnie dziala! Wzystko moja wina.
    Wiem, ze przez te kilo sie rozpelzlam, ale czy to tylko moja wina? Mam taka budowe ciala. Jak sie nie ruszam, nie cwicze -tyje, rozplywam zie na boki.Wiem, ze przestałam byc atrakcyjna dla niego jakies 7lat temu, co mi notorycznie wypominal, wiem ze teraz to ja sama wygladam dla siebie jak truck, ale kurcze, no zejda te kg!Schudne dla siebie. Moze mi to zajmie dluzej niz innym, ale dam rade.
    Kuniak, Pati , Goplana dziekuje za mile slowa otuchy z tymi kg!!! Oczywiscie, moglabym cwiczyc, jezdzic na rowerze, basen itp, ale z tymi przebojami co mialam I ginek I moja kardiolog zakazaly mi. Wole dmuchac na zimne I miec calego Pilkarzyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 09:43

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena wydaje mi się że to kwestia przyzwyczajenia. Od dobrych kilku lat robie zapasy na zimę. W tym roku jeszcze czekają mnie buraczki i papryka czerwona.
    A nie napisalam jeszcze najważniejszego w piątek wieczorem wyjeżdżamy z mężem do jego rodziny na krótki wakacje niedaleko Piły. Jednego dnia mamy skoczyć nad morze. Kurcze no już nie mogę się doczekać kiedy moje stopy pogilga piasek nad morzem.

mada_lena, Nata, Maga31, lkc, Evik, xpatiiix3, Dotty84 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się nie wyspałam dzisiaj.. Jak nie siku to pies po głowie nam chodził :/ M raz się tak przestraszył bo mu stanął na klacie otwiera oczy o a tu mordka patrzy haha potem tylko chodził nam po plecach i się kładł i tak w kółko :)
    Dopiero po jakimś czasie zorientowałam się o co temu psu chodzi :)

Pati mi często leciała krew z nosa gin powiedziała że to nic nie znaczy.. Powiększone naczynka i tyle trzeba przeboleć :)

Rybka Nemo ja glukoze przetrawiałam wczoraj :) przy ostatnim łyku myślałam że zwymiotuje tak mnie naciągło.. Ale dałam radę :) szkoda tylko że wody nie pozwalali mi się napić bo przecież przez tyle czasu myślałam że padnę.. Ale M wysłał mnie do kibelka i dał wody :)

FK super że w końcu się dogadaliście :)

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lena, witaj w klubie bolacych bioder.mi tez dzis lewe zaczelo.
    I skurcze prawej lydki!Magnez mi nie pomaga, dostalam recepte na Cyklo3forte ma niby pomoc, jak nie - reumatolog z babciami do kolejki.....chyba predzej urodze niz dostam sie na nfz do reumatologa :)

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia u mnie na magnezie dużymi literkami pisze żeby nie spożywać na czczo bo wywołuje biegunkę :)

201411191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Mada_lena, witaj w klubie bolacych bioder.mi tez dzis lewe zaczelo.
    I skurcze prawej lydki!Magnez mi nie pomaga, dostalam recepte na Cyklo3forte ma niby pomoc, jak nie - reumatolog z babciami do kolejki.....chyba predzej urodze niz dostam sie na nfz do reumatologa :)

U mnie tez lewe. Cos musze z tym zrobic. Kolejki sa niebotyczne:/ a moze zacząć od ortopedy?
    Skurcze łapią mnie sporadycznie. Biore magnez 3x1. Ale chyba sobie zwiększenie do 4x, mam nieco obniżony poziom Mg i nie zaszkodzi, a zanim poziom magnezu wzrośnie mijają tygodnie jak nie miesiace

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly pokazuje 28tydzien <3

maaartinka, Nata, Maga31, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Viviana, Dotty84 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Witam sie po raz drugi. Ok 5.30 udalo mi sie zasnac, ale od 6.15 co 10 min przez 40min dzwonil budzik mojego Sr do pracy.nigdy nie myslalam, ze ta melodia w tel.jest tak wkurzajaca!blagalam o wstanie I wylaczenie tego hałasu, ale tylko od rana waty, ze mu spac w nocy nie daje, ze wstaje I sie slaniam po mieszkanuu, ze stekam, ze w dzien sie wyleze, wyspie, a on przemeczony bedzie w pracy. Matko, I jak tu zyc? Jak wytlumaczyc, ze to Jego dziecko tak na mnie dziala! Wzystko moja wina.
    Wiem, ze przez te kilo sie rozpelzlam, ale czy to tylko moja wina? Mam taka budowe ciala. Jak sie nie ruszam, nie cwicze -tyje, rozplywam zie na boki.Wiem, ze przestałam byc atrakcyjna dla niego jakies 7lat temu, co mi notorycznie wypominal, wiem ze teraz to ja sama wygladam dla siebie jak truck, ale kurcze, no zejda te kg!Schudne dla siebie. Moze mi to zajmie dluzej niz innym, ale dam rade.
    Kuniak, Pati , Goplana dziekuje za mile slowa otuchy z tymi kg!!! Oczywiscie, moglabym cwiczyc, jezdzic na rowerze, basen itp, ale z tymi przebojami co mialam I ginek I moja kardiolog zakazaly mi. Wole dmuchac na zimne I miec calego Pilkarzyka.

Mężem się nie przejmuj i mu nie ustępuj! Jak mu nie pasuje to jego zmartwienie..
    Ja mojemu na złość ostatnio robiłam i w nocy budziłam ze sto razy bo spać nie mogłam! To pić mi się chciało to jasia chciałam tego na którym akurat on spał to stroną spania zamienić itd niech też wie co to jest ciąża!
    I tak są w wygodniejszej sytuacji od nas..
    A kg się nie przejmuj weźmiesz się za siebie po porodzie i znowu będziesz fajną laseczką :) ja nigdy nie byłam szczuplutka i też przeżywam każdy dodatkowy kg.. Jeszcze wczoraj M o godz 20 mi pączka przywiózł! Musiałam go zjeść żeby mu przykrości nie zrobić ale miałam takie wyrzuty sumienia za te kalorie że szkoda gadać.. A na wagę wole nie stawać :) nie mam odwagi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 09:55

ÓptimusPrime, blue00 lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka! ja śpię w nocy jak zabita, odpukać, na siku to wstaję jakoś koło 5 i śpię dalej, rano jak się przeciągam to z lekka mnie skurcze łapią ale leciutkie i wystarczy paluchy do siebie przyciagnąć i jest ok, ginek powiedział że jak się nasili to kupić aspargin albo magnez. U mnie na osiedlu robią nowy plac zabaw i codziennie od 7 nawalają czym się da...więc jestem taka jakaś rozbita przez to bo nie dadzą mi pospać normalnie..no i jestem w szoku bo zaczęłam wczoraj zdaje się 7 miesiąc :-)
    Optimus nie martw się kg, z tego co piszesz masz motywację i zrzucisz je po porodzie, będzie dobrze :-) a Sr no cóż może sam nie widzi że on na pewno nie jest idealny a Tobie ma śmiałość cokolwiek wypominać heh..powiedz mu że teraz to niech on się cieszy, że w ogóle śpi bo jak młody się urodzi to może być różnie :p

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ