X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probowalam do ortopedy, ale to z barkiem, to tylko stracilam 2 m-ce kolejki, bo 'nic nie poradzimy, pani w ciazy, rtg nie zrobimy, wyniki krwi moga byc zaklamane' itp. Odeszlam z kwitkiem.
    Moja gin tez mowila, ze wyniki teraz beda przeklamane, wiec nawet usg piersi itp nie kazala robic.
    A wiesz moze cos na temat tego cyclo3fort? Patrzylam chwile w necie, ale jak zobaczylam side effects, to mi slabo sie zrobilo. Ale moja gin chalila.

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus no właśnie dobrze Nata pisze! Niech się lepiej przyzwyczaja bo jak dzidziuś się urodzi to już lekko nie będzie :) wtedy będzie marzył o przespanej nocy i spokoju :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ;)
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:20

Goplana, maaartinka, mada_lena, Maga31, zupaztytki, lkc, anusiaa90, Agata92, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Viviana, KUNIAK, Paju lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!!

dziewczęta z biodrami:) a czy na pewno bolą was biodra? bo mi się też tak wydawało i się okazało, że nie, to, że z boku boli to nie znaczy, że biodro, to kręgosłup:)

biodro boli na wysokości pachwin, jak wyżej to promieniuje od kręgosłupa. tu wrzuciłam dokładny opis ćwiczeń na smarowanie między kręgami od rehabilitanta:
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/listopadowki-2014,2228,745.html
    a tu cały mój codzienny rytuał:
    http://www.planeta-dziecko.com/2014/07/jak-i-co-cwiczyc-zeby-urodzic.html
    od bólu przy KAŻDYM ruchu (jakbym nerwy miała na wierzchu i każdy ruch je podrażniał) i promieniowania do kolana, w 2 tygodnie doszłam do lekkiego dyskomfortu w prawym boku. po prostu lekko czuję tę stronę, ale już nie boli.
    naprawdę polecam chociaż te ćwiczenia na kręgosłup! zajmują 10 minut, są od fizjoterapeuty z doświadczeniem i nie działają na żadne mięśnie, które mogłyby przeszkadzać w ciąży.

ÓptimusPrime, Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Probowalam do ortopedy, ale to z barkiem, to tylko stracilam 2 m-ce kolejki, bo 'nic nie poradzimy, pani w ciazy, rtg nie zrobimy, wyniki krwi moga byc zaklamane' itp. Odeszlam z kwitkiem.
    Moja gin tez mowila, ze wyniki teraz beda przeklamane, wiec nawet usg piersi itp nie kazala robic.
    A wiesz moze cos na temat tego cyclo3fort? Patrzylam chwile w necie, ale jak zobaczylam side effects, to mi slabo sie zrobilo. Ale moja gin chalila.

Cyclo3forte to chyba suplement wspomagający krążenie żylne i limfy. Na typowe skurcze chyba nie bardzo. Magnez i potas na skurcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 10:06

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz mi oznajmil, ze musi sie wysypiac, wiec bede spala sama z Princem Jr. Szczerze mowiac, mam nadzieje, ze Maly okaze sie taki sam len I spioch jak tata I jakos to bedzie :) Dzieki za wsparcie, ale ja to tak bo podlamalam se tymi kg. Najlepsze jest to ze ja jem w miare zdowo, nie liczac kakao rano I sporadycznie wieczorem. Lepiej I zdrowiej niz przed ciążą. Fast foody to maze z 5 razy jadlam od początku, slodkie to tez srednio.Ale u mnie to brak ruchu I budowa ciala. Moj Tatus tez mega tyje od razu, jak przestaje cwiczyc latem (gra w pilke dla seniorow I lata maja przerwe w treningach). Wiec genyyyy.
    Moj Sr z kolei jak nie cwiczy, chudnie w oczach. W maju miał lekka operacje I od maja do sierpnia nie ćwiczyl, strasznie schudl. Ale to jego budowa.

• Nata Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny że tak powiem rzadszy stolec jest też po żelazie, ja miałam za dużo żelaza to nie dość że kolor dziwny to jeszcze rzadziej (sory za dokładność) śniadanko zjedzone i tak zbieram siły żeby poprasować bo wygrzebałam z szafy koszule męża które leżą i czekają- 13 sztuk, ja pierdole! ehhh ale dam radę, spalę trochę kalorii :-) tymbardziej że troszkę chłodniej więc trzeba korzystać :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina no wlasnie boli na wysokości pachwiny. Chcoc kilka razy mialam tez bol promieniujące do kolana czyli jakby ucisk na kulszowy.. W sob maz ma dyzur poprosze niech mi zorganizuje jakiegoś ortopede. Bo na stanie w poradni nie mam siły...

Nata ja tez dzis mialam w planach prasowanie. Zaczynam ciuszki dla małej powoli ogarniać. Spalimy kalorie razem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 10:12

Nata lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie tez na te moje palce mi zalecila ten lek. Bo od 3 tyg nie moge zgiac srodkowego palca, dretwieje mi I taki przeszywajacy bol, w dzien nie przechodzi.wczoraj to ziemniakow nie moglam obrac nawer

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus a może na śniadanko spróbuj jeszcze jeść mleczko z błonnikiem i musli? Ja błonnik kupuje osobno do tego osobno musli lub płatki kukurydziane i przy takim śniadanku kibelek murowany :) Przynajmniej u mnie :) miałam na początku zaparcia i to mi strasznie pomogło :) a przy okazji zdrowo i mało kalorycznie :) no może nie mało kalorycznie ale po kibelku coś tam napewno schodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 10:15

201411191762.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najpierw bolało w pachwinie a teraz już przeszło centralnie na spojenie łonowe więc może to spojenie...Tyle że w moim przypadku tylko lewa strona :( męczący ból

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) Óptimus ty to masz przeboje z m,ja to bym robila vice versa heheh,wczoraj na noc tez wypilam cherbatkę zurawinowa i poprawilam kilkoma szklankami wody a noc i tak cala przespana :),dzis umowila sie do naczyniowca a termin spotkania mam dopiero na pazdziernik,masakra

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen to witaj w klubie nieprzespanych nocy i dzisiejszych wizyt. Ja w nocy spać nie mogłam dobre kilka godzin, a jak już na chwilkę mi się udało to pobudka i teraz czuje się fatalnie do tego ta pogoda dodatkowo dołująca. Moja mała dała mi dzisiaj w nocy nieźle popalić całą noc się wypychała i tak oto zaobserwowałam, że brzuchol dzisiaj jest większy, chyba robiła sobie miejsce żeby się obrócić główką w dół, bo teraz czuje kopniaki dość wysoko. Mam nadzieje, że lekarz to dzisiaj potwierdzi.

rwi37s6.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo to uderzasz w nasze strony :) o tak jedz nad morze ;)) tylko na milosc boska nie w sobote bo bedziesz przeklinac korek w Jastrowiu :D
    dzien dobry.... od godziny staralam sie napisac, a tu u mnie ruch jak na Marszalkowskiej normalnie, ciagle ktos dzwoni, jak nie dzwoni to puka do drzwi - szalu dostaje. deszcz pada od rana - cudnie jest :)))
    a ja zre i zre i waga jeszcze pokazuje ze jeszcze 2 kg mi brakuje do wagi z poczatku ciazy. Geny moze u innych z Was rzadza, u mnie nie chca ( mama i ciocia tyly w kazdej ciazy po 25 -30 kg) moj pasozyt w brzuchu przezera wszystko co zjem :) kochana Malutka ;):) a ruszam sie tyle co kot naplakal. Jutro ide do mojego doktorka po zwolnienie :D
    milego dnia ;):) zycze powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

RewolucjaSięDzieje, Rybka Nemo, Dotty84 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja od wczoraj wieczora mogłabym chodzić do kibelka co 5 minut.. Teraz też siedzę z zaciśniętymi nóżkami.. Mimo, że niewiele piłam..

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :) ja mam jutro, już nie mogę się doczekać :)
    I ciekawe co wyniki z wczorajszych badań mi powiedzą..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 10:30

201411191762.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam od rana w III trymestrze :)

Niezła miałam niespodziankę rano, kiedy obudziłam się tak jak już od kilku tygodni nago i odkryta (gorąco mi ciągle było) a tu okno otwarte, ulewa i mąż zawinięty ciasno w kokon. Ładne rzeczy, od dziś chcę swoją połowę z powrotem!

Kręgosłup też mi siada, ale od kiedy mam urlop, jest olbrzymia poprawa. Jeśli chodzi o tycie, to mi jakoś łatwiej idzie kontrolowanie wagi w domu. Jak pracowałam to często mi się robiło słabo po drodze i miałam w torebce zapas batoników musli na tę okazję. Oprócz tego bywało, że akurat miałam zator z pacjentami i nie bardzo było kiedy coś zjeść i jak już miałam chwilę, to leciałam po kanapki w szaleńczym tempie. Trochę mnie martwi, że tych typowo ciążowych kg chyba więcej przypada na III trymestr, samo dziecko może spokojnie 2-3 kg przybrać. Z moich dolegliwości najbardziej odczuwam wątrobę. Próby wątrobowe ostatnie miałam rewelacyjne, ale wtedy jeszcze nic mnie nie bolało.

Maga31, zupaztytki, mada_lena, Viviana lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Oj ja od wczoraj wieczora mogłabym chodzić do kibelka co 5 minut.. Teraz też siedzę z zaciśniętymi nóżkami.. Mimo, że niewiele piłam..

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
    a bierzesz profilaktycznie zurawine?
    ja jak zapomne i dluzszy czas nie biore to moj pecherz wlasnie w ten sposob najpierw sie odzywa - siku co 5 min a wychodzi tylko troszeczke a po jakims czasie dopiero zaczyna bolec.. moze to wlasnie to, albo dziecko tak uciska ;(

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu robi sie parno, a juz myślalam....dzisiaj kolejne pranie, tym razem ciuszki 3-6 miesięcy, potem najwyżej tylko odświeżę.

Mąż w ferworze remontu pojechał po ościeżnice, dla mnie to brzmi jak kałamarnice...:) za kilka dni montują nam rolety, jutro przyjedzie nowa lodówka:)

W przyszłym tyg od poniedziałku do środy codziennie jacyś goście, a i w sobotę grill, ehhh mam nadzieję, ze nie będzie takiego upału, bo jeśłi tak, to zamiast kiełbasy podam arbuza:)

Dziewczyny już sierpień, leci co?
    jeszcze troszkę i nie będie czasu na internet:)

Goplanko, toż Ty przed tymi 15 kg musiałaś być iście mega szczuplutką dziewoją, ja tam nie widzę żadnej nadwagi na zdjęciu, tylko śliczny brzuszek:) Mój skoczył 2 cm w ciągu tygodnia...ale waga trzyma od tygodnia ta sama, też więcej się ruszam na tym L4, bo tak to praca siedząca, a potem leżenie, bo już na nic sił nie było.

Syndrom wicia gniazda u mnie w pełni, non stop coś porządkuję, wyrzucam, przeglądam, ustawiam....

Do końca sierpnia stanie kołyska obok naszego łóżka:)

Nawet syn się przygotowuje na przyjęcie brata i odkłada dla niego zabawki:)

Maga31, Nata, Goplana, xpatiiix3, santoocha lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly pokazuje mi 93 dni do daty porodu, ale to data z OM a wg usg jest minimum tydzień wcześńiej, więc jeszcze ok 85 dni!!! za 70 dni zamienię się w fokę wyrzuconą przez morze na piasek....

pamiętam ten stan, oczekiwanie, żeby to było już...

xpatiiix3, sisiiii, Amnezja, mada_lena, Viviana, Dotty84 lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    a bierzesz profilaktycznie zurawine?
    ja jak zapomne i dluzszy czas nie biore to moj pecherz wlasnie w ten sposob najpierw sie odzywa - siku co 5 min a wychodzi tylko troszeczke a po jakims czasie dopiero zaczyna bolec.. moze to wlasnie to, albo dziecko tak uciska ;(

Tak co drugi dzień biore Żurvit..
    A to bierzesz bo miałaś miałaś infekcję lub coś czy tylko profilaktycznie? Mnie narazie nic nie boli tylko to takie męczące chodzenie do kibelka.. I tak jak ty kilka kropel.. Szkoda zachodu z chodzeniem do wc :)
    Robiłam wczoraj badanie moczu to zobaczymy co mi wyjdzie, może faktycznie to tylko dzieciątko się ułożyło..

201411191762.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ