X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probowalam do ortopedy, ale to z barkiem, to tylko stracilam 2 m-ce kolejki, bo 'nic nie poradzimy, pani w ciazy, rtg nie zrobimy, wyniki krwi moga byc zaklamane' itp. Odeszlam z kwitkiem.
    Moja gin tez mowila, ze wyniki teraz beda przeklamane, wiec nawet usg piersi itp nie kazala robic.
    A wiesz moze cos na temat tego cyclo3fort? Patrzylam chwile w necie, ale jak zobaczylam side effects, to mi slabo sie zrobilo. Ale moja gin chalila.

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus no właśnie dobrze Nata pisze! Niech się lepiej przyzwyczaja bo jak dzidziuś się urodzi to już lekko nie będzie :) wtedy będzie marzył o przespanej nocy i spokoju :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ;)
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:20

Goplana, maaartinka, mada_lena, Maga31, zupaztytki, lkc, anusiaa90, Agata92, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Viviana, KUNIAK, Paju lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!!

dziewczęta z biodrami:) a czy na pewno bolą was biodra? bo mi się też tak wydawało i się okazało, że nie, to, że z boku boli to nie znaczy, że biodro, to kręgosłup:)

biodro boli na wysokości pachwin, jak wyżej to promieniuje od kręgosłupa. tu wrzuciłam dokładny opis ćwiczeń na smarowanie między kręgami od rehabilitanta:
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/listopadowki-2014,2228,745.html
    a tu cały mój codzienny rytuał:
    http://www.planeta-dziecko.com/2014/07/jak-i-co-cwiczyc-zeby-urodzic.html
    od bólu przy KAŻDYM ruchu (jakbym nerwy miała na wierzchu i każdy ruch je podrażniał) i promieniowania do kolana, w 2 tygodnie doszłam do lekkiego dyskomfortu w prawym boku. po prostu lekko czuję tę stronę, ale już nie boli.
    naprawdę polecam chociaż te ćwiczenia na kręgosłup! zajmują 10 minut, są od fizjoterapeuty z doświadczeniem i nie działają na żadne mięśnie, które mogłyby przeszkadzać w ciąży.

ÓptimusPrime, Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Probowalam do ortopedy, ale to z barkiem, to tylko stracilam 2 m-ce kolejki, bo 'nic nie poradzimy, pani w ciazy, rtg nie zrobimy, wyniki krwi moga byc zaklamane' itp. Odeszlam z kwitkiem.
    Moja gin tez mowila, ze wyniki teraz beda przeklamane, wiec nawet usg piersi itp nie kazala robic.
    A wiesz moze cos na temat tego cyclo3fort? Patrzylam chwile w necie, ale jak zobaczylam side effects, to mi slabo sie zrobilo. Ale moja gin chalila.

Cyclo3forte to chyba suplement wspomagający krążenie żylne i limfy. Na typowe skurcze chyba nie bardzo. Magnez i potas na skurcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 10:06

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz mi oznajmil, ze musi sie wysypiac, wiec bede spala sama z Princem Jr. Szczerze mowiac, mam nadzieje, ze Maly okaze sie taki sam len I spioch jak tata I jakos to bedzie :) Dzieki za wsparcie, ale ja to tak bo podlamalam se tymi kg. Najlepsze jest to ze ja jem w miare zdowo, nie liczac kakao rano I sporadycznie wieczorem. Lepiej I zdrowiej niz przed ciążą. Fast foody to maze z 5 razy jadlam od początku, slodkie to tez srednio.Ale u mnie to brak ruchu I budowa ciala. Moj Tatus tez mega tyje od razu, jak przestaje cwiczyc latem (gra w pilke dla seniorow I lata maja przerwe w treningach). Wiec genyyyy.
    Moj Sr z kolei jak nie cwiczy, chudnie w oczach. W maju miał lekka operacje I od maja do sierpnia nie ćwiczyl, strasznie schudl. Ale to jego budowa.

• Nata Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny że tak powiem rzadszy stolec jest też po żelazie, ja miałam za dużo żelaza to nie dość że kolor dziwny to jeszcze rzadziej (sory za dokładność) śniadanko zjedzone i tak zbieram siły żeby poprasować bo wygrzebałam z szafy koszule męża które leżą i czekają- 13 sztuk, ja pierdole! ehhh ale dam radę, spalę trochę kalorii :-) tymbardziej że troszkę chłodniej więc trzeba korzystać :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina no wlasnie boli na wysokości pachwiny. Chcoc kilka razy mialam tez bol promieniujące do kolana czyli jakby ucisk na kulszowy.. W sob maz ma dyzur poprosze niech mi zorganizuje jakiegoś ortopede. Bo na stanie w poradni nie mam siły...

Nata ja tez dzis mialam w planach prasowanie. Zaczynam ciuszki dla małej powoli ogarniać. Spalimy kalorie razem:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 10:12

Nata lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w sumie tez na te moje palce mi zalecila ten lek. Bo od 3 tyg nie moge zgiac srodkowego palca, dretwieje mi I taki przeszywajacy bol, w dzien nie przechodzi.wczoraj to ziemniakow nie moglam obrac nawer

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus a może na śniadanko spróbuj jeszcze jeść mleczko z błonnikiem i musli? Ja błonnik kupuje osobno do tego osobno musli lub płatki kukurydziane i przy takim śniadanku kibelek murowany :) Przynajmniej u mnie :) miałam na początku zaparcia i to mi strasznie pomogło :) a przy okazji zdrowo i mało kalorycznie :) no może nie mało kalorycznie ale po kibelku coś tam napewno schodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 10:15

201411191762.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najpierw bolało w pachwinie a teraz już przeszło centralnie na spojenie łonowe więc może to spojenie...Tyle że w moim przypadku tylko lewa strona :( męczący ból

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) Óptimus ty to masz przeboje z m,ja to bym robila vice versa heheh,wczoraj na noc tez wypilam cherbatkę zurawinowa i poprawilam kilkoma szklankami wody a noc i tak cala przespana :),dzis umowila sie do naczyniowca a termin spotkania mam dopiero na pazdziernik,masakra

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen to witaj w klubie nieprzespanych nocy i dzisiejszych wizyt. Ja w nocy spać nie mogłam dobre kilka godzin, a jak już na chwilkę mi się udało to pobudka i teraz czuje się fatalnie do tego ta pogoda dodatkowo dołująca. Moja mała dała mi dzisiaj w nocy nieźle popalić całą noc się wypychała i tak oto zaobserwowałam, że brzuchol dzisiaj jest większy, chyba robiła sobie miejsce żeby się obrócić główką w dół, bo teraz czuje kopniaki dość wysoko. Mam nadzieje, że lekarz to dzisiaj potwierdzi.

rwi37s6.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo to uderzasz w nasze strony :) o tak jedz nad morze ;)) tylko na milosc boska nie w sobote bo bedziesz przeklinac korek w Jastrowiu :D
    dzien dobry.... od godziny staralam sie napisac, a tu u mnie ruch jak na Marszalkowskiej normalnie, ciagle ktos dzwoni, jak nie dzwoni to puka do drzwi - szalu dostaje. deszcz pada od rana - cudnie jest :)))
    a ja zre i zre i waga jeszcze pokazuje ze jeszcze 2 kg mi brakuje do wagi z poczatku ciazy. Geny moze u innych z Was rzadza, u mnie nie chca ( mama i ciocia tyly w kazdej ciazy po 25 -30 kg) moj pasozyt w brzuchu przezera wszystko co zjem :) kochana Malutka ;):) a ruszam sie tyle co kot naplakal. Jutro ide do mojego doktorka po zwolnienie :D
    milego dnia ;):) zycze powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

RewolucjaSięDzieje, Rybka Nemo, Dotty84 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja od wczoraj wieczora mogłabym chodzić do kibelka co 5 minut.. Teraz też siedzę z zaciśniętymi nóżkami.. Mimo, że niewiele piłam..

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :) ja mam jutro, już nie mogę się doczekać :)
    I ciekawe co wyniki z wczorajszych badań mi powiedzą..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 10:30

201411191762.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam od rana w III trymestrze :)

Niezła miałam niespodziankę rano, kiedy obudziłam się tak jak już od kilku tygodni nago i odkryta (gorąco mi ciągle było) a tu okno otwarte, ulewa i mąż zawinięty ciasno w kokon. Ładne rzeczy, od dziś chcę swoją połowę z powrotem!

Kręgosłup też mi siada, ale od kiedy mam urlop, jest olbrzymia poprawa. Jeśli chodzi o tycie, to mi jakoś łatwiej idzie kontrolowanie wagi w domu. Jak pracowałam to często mi się robiło słabo po drodze i miałam w torebce zapas batoników musli na tę okazję. Oprócz tego bywało, że akurat miałam zator z pacjentami i nie bardzo było kiedy coś zjeść i jak już miałam chwilę, to leciałam po kanapki w szaleńczym tempie. Trochę mnie martwi, że tych typowo ciążowych kg chyba więcej przypada na III trymestr, samo dziecko może spokojnie 2-3 kg przybrać. Z moich dolegliwości najbardziej odczuwam wątrobę. Próby wątrobowe ostatnie miałam rewelacyjne, ale wtedy jeszcze nic mnie nie bolało.

Maga31, zupaztytki, mada_lena, Viviana lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Oj ja od wczoraj wieczora mogłabym chodzić do kibelka co 5 minut.. Teraz też siedzę z zaciśniętymi nóżkami.. Mimo, że niewiele piłam..

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
    a bierzesz profilaktycznie zurawine?
    ja jak zapomne i dluzszy czas nie biore to moj pecherz wlasnie w ten sposob najpierw sie odzywa - siku co 5 min a wychodzi tylko troszeczke a po jakims czasie dopiero zaczyna bolec.. moze to wlasnie to, albo dziecko tak uciska ;(

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu robi sie parno, a juz myślalam....dzisiaj kolejne pranie, tym razem ciuszki 3-6 miesięcy, potem najwyżej tylko odświeżę.

Mąż w ferworze remontu pojechał po ościeżnice, dla mnie to brzmi jak kałamarnice...:) za kilka dni montują nam rolety, jutro przyjedzie nowa lodówka:)

W przyszłym tyg od poniedziałku do środy codziennie jacyś goście, a i w sobotę grill, ehhh mam nadzieję, ze nie będzie takiego upału, bo jeśłi tak, to zamiast kiełbasy podam arbuza:)

Dziewczyny już sierpień, leci co?
    jeszcze troszkę i nie będie czasu na internet:)

Goplanko, toż Ty przed tymi 15 kg musiałaś być iście mega szczuplutką dziewoją, ja tam nie widzę żadnej nadwagi na zdjęciu, tylko śliczny brzuszek:) Mój skoczył 2 cm w ciągu tygodnia...ale waga trzyma od tygodnia ta sama, też więcej się ruszam na tym L4, bo tak to praca siedząca, a potem leżenie, bo już na nic sił nie było.

Syndrom wicia gniazda u mnie w pełni, non stop coś porządkuję, wyrzucam, przeglądam, ustawiam....

Do końca sierpnia stanie kołyska obok naszego łóżka:)

Nawet syn się przygotowuje na przyjęcie brata i odkłada dla niego zabawki:)

Maga31, Nata, Goplana, xpatiiix3, santoocha lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly pokazuje mi 93 dni do daty porodu, ale to data z OM a wg usg jest minimum tydzień wcześńiej, więc jeszcze ok 85 dni!!! za 70 dni zamienię się w fokę wyrzuconą przez morze na piasek....

pamiętam ten stan, oczekiwanie, żeby to było już...

xpatiiix3, sisiiii, Amnezja, mada_lena, Viviana, Dotty84 lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    a bierzesz profilaktycznie zurawine?
    ja jak zapomne i dluzszy czas nie biore to moj pecherz wlasnie w ten sposob najpierw sie odzywa - siku co 5 min a wychodzi tylko troszeczke a po jakims czasie dopiero zaczyna bolec.. moze to wlasnie to, albo dziecko tak uciska ;(

Tak co drugi dzień biore Żurvit..
    A to bierzesz bo miałaś miałaś infekcję lub coś czy tylko profilaktycznie? Mnie narazie nic nie boli tylko to takie męczące chodzenie do kibelka.. I tak jak ty kilka kropel.. Szkoda zachodu z chodzeniem do wc :)
    Robiłam wczoraj badanie moczu to zobaczymy co mi wyjdzie, może faktycznie to tylko dzieciątko się ułożyło..

201411191762.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ