X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z marszu wróciłyśmy - 6,5 km. za nami.....

xpatiiix3, Amnezja, Viviana, Dotty84, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6,5 km?? łoo matko!!! dla mnie 200 metrów to wyprawa teraz!! szacun!

Lavendula lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Kochane moje bardzo Wam dziekuję za te kciuki i za wsparcie w ogóle to takie miłe i cieszę się ze Was mam:)
    Maja zdrowa!:) Komory z 11 mm zmniejszyły się do 7 mm gdzie norma jest do 10:) Serduszko tez zdrowe, doktorek powiedział że nie ma nic co by go niepokoiło wszystko ksiązkowe i mam sie cieszyc ciążą. No może poza moja wagą, musiałam go oszukac że słodyczy nie jem i pojęcia nie mam skąd te kilogramy w końcu dałam mu wymyślec że może to przez jogurty słodzone których praktycznie wcale nie jem:P No i Maja w 2 tyg przytyła 300 g, wazy juz 800:D ginek zmierzył męża i powiedział że w niego wysoka będzie nogi bardzo długie bo widzi już po kościach udowych:D No ale nie chciała się ułozyć pięknie i ani zdjęcia buzki nie mam ani potwierdzenia w 100% że to Maja:d ginek kazał się jeszcze wstrzymac z tą płcia, no niech nie żartuje ja juz kiecuszki kupiłam:D Za 3 tyg kolejna wizyta a teraz czeka i mnie w koncu glukoza:D

cudowne wieści.... <3

Evik lubi tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biegać już się nie da, więc marsze mi pozostały..... :)

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    z marszu wróciłyśmy - 6,5 km. za nami.....

Wow :) Masz zdrowie,kobieto :) Szacun :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc moje drogie:) kolorowych snów i przespanej całej nocy!!! bez sikania i głupich snów:P

Ja jutro o 14:15 mam wizytę , potem jedziemy z teściami na obiad, odezwę się pewnie wieczorkiem. Trzymajcie kciuki aby moje skarby ważyły już co najmniej po kilogramie:)

xpatiiix3, zupaztytki, Amnezja, Viviana, Lavendula, KUNIAK, Dotty84, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen na pewno taki jak mój.? no pewnie większy, parę dni różnicy ,a jednak dwójeczka w Tobie i to już spore mauszki, więc i brzunio większy musi być, ja często zagądam do folderu ze zdjęciami brzuszka z ciąży z Marcysiem i sobie wspominam jak rósł powoli a potem nagle wybiło mi go pod koniec i wyszły rozstępy parę dni przed porodem, a brzuch wygądał jak półka się śmiałam z tego a tak na serio to mogłam talerz stawiać na nim i kubek i normanie sobie jadłam na kanapie czy fotelu ,stół nie był potrzebny :D no i będę czekała na świeżutkie foto :P no i kciuki zaciśnięte :D

dzień przed porodem moja półeczka popękana i to tyko z jednej strony hehe tzn z prawej miałam pare ae deikatniejsze a z lewej mocniej spękało ale też tragedii nie było :P

dbsa68.jpg
    20aavic.jpg

zupaztytki super wieści :D

Lavendua świetnie ,że dajesz jeszcze radę ,ale i ja jak się zawezmę to sporo robię z Marcelem :D

No ja jak spałam całą noc tak od czwartku/piątku sikanie w nocy min.2 razy wstaje ,czyli teraz już tylko częściej będzie hehe ale wiecie co ciesze się powoli się przyzwyczajam do krótszego czasu snu i lepiej w dzień się czuje niedługo się zahartuje i będę do dyspozycji Nelki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 22:57

zupaztytki, Lavendula, Madlen222, anusiaa90, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... aaaa!! Jutro wizyta u "mojego szalonego" endo.... - może będzie miał lepszy dzień niż ostatnio....

xpatiiix3, KUNIAK, Evik lubią tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    dobranoc moje drogie:) kolorowych snów i przespanej całej nocy!!! bez sikania i głupich snów:P

Ja jutro o 14:15 mam wizytę , potem jedziemy z teściami na obiad, odezwę się pewnie wieczorkiem. Trzymajcie kciuki aby moje skarby ważyły już co najmniej po kilogramie:)

trzymamy :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja zmykam, spać się nie chce, ale może jak powyłączam wszystko i się wyciszę to i usnę.

Pati ale fajowy miałaś brzuszek taki do przodu Ci poszedł, a nie w górę hehe jajko ale przed porodem brzuszki opadają. :)

Madlen kciukam za wizytę i za Twoje dzieciaczki :)

Lavendula masz kondycję, ja dziś pochodziłam po mieście i nogi obolałe, ale polewałam wodą jak radziła Goplanka i uuuulga :) a i za Twoją sprawą też zrobię TSH, co by wiedzieć czy mi nie rośnie.

Dobrej nocki Kochane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 22:56

xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to i my pod prysznic, szklanka mleczka i kimono

dobrej nocy !!!

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, zanim doczytałam, że to zdjęcia z poprzedniej ciąży, kopara mi opadła, że znowu tak wyskoczyłaś :P Ja się szykuję na eksplozję rozmiaru niedługo, czuję w kościach, że coś jest na rzeczy.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski trzymam kciuki za jutro. Mnie coś bolą nogi pod kolanami i obawiwm się,że to żylaki cholera..no i powiem Wam że zaczyna mi siadać prawe biodro. Ogólnie od dłuższego czasu coś czułam ale teraz jak wstaję z łóżka to jak starsza pani...a nad jeziorem jak polezałam na kocu to ledwo wstałam taki ból...ehhh

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wstałam po prawie 2 godzinnej próbie uśnięcia i jestem zła że znowu spać nie mogę. Walam się z boku na bok i co 15 minut siku...masakra! więc stwierdziłam że wstaje no bo co mam w tym łóżku tak się kręcić. Włączę tv, może jakiś film będzie. A jutro znowu będę się masakrycznie czuła...nie cierpię tych nieprzespanych nocy.

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzil mnie znowu skurcz lydki I dretwienie palcow rak. Nie moge spac. Jeszcze ta moja waga ze wczoraj. Kurcze, przytylam juz uwaga... 21kg! Waze 91! Tragedia! Troche jestem zalamana..

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.. Ehh..

Nie dość ,że gorąco to Marce strasznie się kopie w nocy, też biedaczek poci się strasznie, jak tu spać, waam się już od jakiegoś czasu po łóżku... Zaraz wstane chyba śniadanko i kawkę zrobię w końcu, szybki prysznic ogarne się i wyjdziemy chyba ,bo co tu innego robić :)

Miłego dnia :**

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Ja wlasnie obudzilam sie z lekkim bólem Glowy i bolsca lydka, chyba zaczna sie skurcze :/ trzeba cos kupić... Co to sie je ?

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie!

WItam się po-wakacyjnie... ledwo dziś zwlekłam mój ciężki tyłek z łóżka... (+7kg w tym +3kg w ciągu ostatnich trzech wakacyjnych tygodni <OLABOGA>)
    No ale coż... trzeba było do pracy wrócić!

W poniedziałek mam wizytę u mojego gina, więc chyba już poproszę o zwolnienie, bo coraz trudniej mi się zmotywować do pracy umysłowej :)

Pozdrówki, lecę nadganiać wasze posty (na szczęście trochę Was podczytywałam :))

KUNIAK, Viviana, zupaztytki, Maga31, anusiaa90, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Obudzil mnie znowu skurcz lydki I dretwienie palcow rak. Nie moge spac. Jeszcze ta moja waga ze wczoraj. Kurcze, przytylam juz uwaga... 21kg! Waze 91! Tragedia! Troche jestem zalamana..
    Oprimus sporo ale przecież z tego co wiem to ty leżysz?! Przez większość dnia ! Jak zaczniesz biegać za maluchem to sie ani nie obejrzysz jak wszystko stracisz ! Wymaglowalm ostatnio przyjaciółkę która sporo przytyła i 12 kg poszło juz w szpitalu , a pozostałych 16 nie było miesiąc po porodzie.Az trudno uwierzyć jak szybko jej poszło , ale mnie to bardzo pocieszylo :) Terazcwyglada super :) 4 msc po wszystkim

Goplana lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, dlugo mnie nie było, bo sobie na wakacje samolotem poleciałam. Ale na szczęście doleciałam, gdzie trzeba bez katastrofy. A teraz wracam do normalności, co wcale proste nie jest.
    Też mam problemy ze spaniem. Wieczorem zasnę normalnie, budzę się po północy, przewalam dwie godziny a nawet i trzy i jak już zasnę nad ranem, to potem nie mogę wstać - a tu do pracy trzeba iść.
    Na skurcze łydek mi pomaga magnez. Ja to mam takie, że mi normalnie aż nogę wykręca, muszę dziś o tym z lekarzem pogadać.

‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ