X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z marszu wróciłyśmy - 6,5 km. za nami.....

xpatiiix3, Amnezja, Viviana, Dotty84, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6,5 km?? łoo matko!!! dla mnie 200 metrów to wyprawa teraz!! szacun!

Lavendula lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Kochane moje bardzo Wam dziekuję za te kciuki i za wsparcie w ogóle to takie miłe i cieszę się ze Was mam:)
    Maja zdrowa!:) Komory z 11 mm zmniejszyły się do 7 mm gdzie norma jest do 10:) Serduszko tez zdrowe, doktorek powiedział że nie ma nic co by go niepokoiło wszystko ksiązkowe i mam sie cieszyc ciążą. No może poza moja wagą, musiałam go oszukac że słodyczy nie jem i pojęcia nie mam skąd te kilogramy w końcu dałam mu wymyślec że może to przez jogurty słodzone których praktycznie wcale nie jem:P No i Maja w 2 tyg przytyła 300 g, wazy juz 800:D ginek zmierzył męża i powiedział że w niego wysoka będzie nogi bardzo długie bo widzi już po kościach udowych:D No ale nie chciała się ułozyć pięknie i ani zdjęcia buzki nie mam ani potwierdzenia w 100% że to Maja:d ginek kazał się jeszcze wstrzymac z tą płcia, no niech nie żartuje ja juz kiecuszki kupiłam:D Za 3 tyg kolejna wizyta a teraz czeka i mnie w koncu glukoza:D

cudowne wieści.... <3

Evik lubi tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biegać już się nie da, więc marsze mi pozostały..... :)

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    z marszu wróciłyśmy - 6,5 km. za nami.....

Wow :) Masz zdrowie,kobieto :) Szacun :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc moje drogie:) kolorowych snów i przespanej całej nocy!!! bez sikania i głupich snów:P

Ja jutro o 14:15 mam wizytę , potem jedziemy z teściami na obiad, odezwę się pewnie wieczorkiem. Trzymajcie kciuki aby moje skarby ważyły już co najmniej po kilogramie:)

xpatiiix3, zupaztytki, Amnezja, Viviana, Lavendula, KUNIAK, Dotty84, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen na pewno taki jak mój.? no pewnie większy, parę dni różnicy ,a jednak dwójeczka w Tobie i to już spore mauszki, więc i brzunio większy musi być, ja często zagądam do folderu ze zdjęciami brzuszka z ciąży z Marcysiem i sobie wspominam jak rósł powoli a potem nagle wybiło mi go pod koniec i wyszły rozstępy parę dni przed porodem, a brzuch wygądał jak półka się śmiałam z tego a tak na serio to mogłam talerz stawiać na nim i kubek i normanie sobie jadłam na kanapie czy fotelu ,stół nie był potrzebny :D no i będę czekała na świeżutkie foto :P no i kciuki zaciśnięte :D

dzień przed porodem moja półeczka popękana i to tyko z jednej strony hehe tzn z prawej miałam pare ae deikatniejsze a z lewej mocniej spękało ale też tragedii nie było :P

dbsa68.jpg
    20aavic.jpg

zupaztytki super wieści :D

Lavendua świetnie ,że dajesz jeszcze radę ,ale i ja jak się zawezmę to sporo robię z Marcelem :D

No ja jak spałam całą noc tak od czwartku/piątku sikanie w nocy min.2 razy wstaje ,czyli teraz już tylko częściej będzie hehe ale wiecie co ciesze się powoli się przyzwyczajam do krótszego czasu snu i lepiej w dzień się czuje niedługo się zahartuje i będę do dyspozycji Nelki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 22:57

zupaztytki, Lavendula, Madlen222, anusiaa90, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... aaaa!! Jutro wizyta u "mojego szalonego" endo.... - może będzie miał lepszy dzień niż ostatnio....

xpatiiix3, KUNIAK, Evik lubią tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    dobranoc moje drogie:) kolorowych snów i przespanej całej nocy!!! bez sikania i głupich snów:P

Ja jutro o 14:15 mam wizytę , potem jedziemy z teściami na obiad, odezwę się pewnie wieczorkiem. Trzymajcie kciuki aby moje skarby ważyły już co najmniej po kilogramie:)

trzymamy :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja zmykam, spać się nie chce, ale może jak powyłączam wszystko i się wyciszę to i usnę.

Pati ale fajowy miałaś brzuszek taki do przodu Ci poszedł, a nie w górę hehe jajko ale przed porodem brzuszki opadają. :)

Madlen kciukam za wizytę i za Twoje dzieciaczki :)

Lavendula masz kondycję, ja dziś pochodziłam po mieście i nogi obolałe, ale polewałam wodą jak radziła Goplanka i uuuulga :) a i za Twoją sprawą też zrobię TSH, co by wiedzieć czy mi nie rośnie.

Dobrej nocki Kochane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2014, 22:56

xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to i my pod prysznic, szklanka mleczka i kimono

dobrej nocy !!!

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, zanim doczytałam, że to zdjęcia z poprzedniej ciąży, kopara mi opadła, że znowu tak wyskoczyłaś :P Ja się szykuję na eksplozję rozmiaru niedługo, czuję w kościach, że coś jest na rzeczy.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski trzymam kciuki za jutro. Mnie coś bolą nogi pod kolanami i obawiwm się,że to żylaki cholera..no i powiem Wam że zaczyna mi siadać prawe biodro. Ogólnie od dłuższego czasu coś czułam ale teraz jak wstaję z łóżka to jak starsza pani...a nad jeziorem jak polezałam na kocu to ledwo wstałam taki ból...ehhh

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wstałam po prawie 2 godzinnej próbie uśnięcia i jestem zła że znowu spać nie mogę. Walam się z boku na bok i co 15 minut siku...masakra! więc stwierdziłam że wstaje no bo co mam w tym łóżku tak się kręcić. Włączę tv, może jakiś film będzie. A jutro znowu będę się masakrycznie czuła...nie cierpię tych nieprzespanych nocy.

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzil mnie znowu skurcz lydki I dretwienie palcow rak. Nie moge spac. Jeszcze ta moja waga ze wczoraj. Kurcze, przytylam juz uwaga... 21kg! Waze 91! Tragedia! Troche jestem zalamana..

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.. Ehh..

Nie dość ,że gorąco to Marce strasznie się kopie w nocy, też biedaczek poci się strasznie, jak tu spać, waam się już od jakiegoś czasu po łóżku... Zaraz wstane chyba śniadanko i kawkę zrobię w końcu, szybki prysznic ogarne się i wyjdziemy chyba ,bo co tu innego robić :)

Miłego dnia :**

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Ja wlasnie obudzilam sie z lekkim bólem Glowy i bolsca lydka, chyba zaczna sie skurcze :/ trzeba cos kupić... Co to sie je ?

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie!

WItam się po-wakacyjnie... ledwo dziś zwlekłam mój ciężki tyłek z łóżka... (+7kg w tym +3kg w ciągu ostatnich trzech wakacyjnych tygodni <OLABOGA>)
    No ale coż... trzeba było do pracy wrócić!

W poniedziałek mam wizytę u mojego gina, więc chyba już poproszę o zwolnienie, bo coraz trudniej mi się zmotywować do pracy umysłowej :)

Pozdrówki, lecę nadganiać wasze posty (na szczęście trochę Was podczytywałam :))

KUNIAK, Viviana, zupaztytki, Maga31, anusiaa90, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Obudzil mnie znowu skurcz lydki I dretwienie palcow rak. Nie moge spac. Jeszcze ta moja waga ze wczoraj. Kurcze, przytylam juz uwaga... 21kg! Waze 91! Tragedia! Troche jestem zalamana..
    Oprimus sporo ale przecież z tego co wiem to ty leżysz?! Przez większość dnia ! Jak zaczniesz biegać za maluchem to sie ani nie obejrzysz jak wszystko stracisz ! Wymaglowalm ostatnio przyjaciółkę która sporo przytyła i 12 kg poszło juz w szpitalu , a pozostałych 16 nie było miesiąc po porodzie.Az trudno uwierzyć jak szybko jej poszło , ale mnie to bardzo pocieszylo :) Terazcwyglada super :) 4 msc po wszystkim

Goplana lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, dlugo mnie nie było, bo sobie na wakacje samolotem poleciałam. Ale na szczęście doleciałam, gdzie trzeba bez katastrofy. A teraz wracam do normalności, co wcale proste nie jest.
    Też mam problemy ze spaniem. Wieczorem zasnę normalnie, budzę się po północy, przewalam dwie godziny a nawet i trzy i jak już zasnę nad ranem, to potem nie mogę wstać - a tu do pracy trzeba iść.
    Na skurcze łydek mi pomaga magnez. Ja to mam takie, że mi normalnie aż nogę wykręca, muszę dziś o tym z lekarzem pogadać.

‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ