Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMaartinka, ja wlasnie nie mialam od poczatku zadnych zaparc. Powiem, ze metabolizm nmi sie poprawil, ze az uradowana jestem. Pisalam juzmwczesniej, ze moje dzieckomrano jak sie obudze kopie mnie w jelita I musze sie zrywac do WC.
Kiedys raz zjadlam platki z blonnikiem I mlekiem, to mialam biegunke caly dzien, wiec odstawilam. Mam nadzieje, ze te kg to woda w organizmie, witaminy I dziecko
Ale dzieki za rade!
Blue, a z Sr - on to takie niekochane dziecko, niedopieszczone przez rodzicow, oschle, brak podstawowego rozumienia uczuc, wymaga duzo uwagi w stosunku do siebie, wiec mi go zawsze szkoda bylo I tak go rozpuscilam sama pozwalam mu na wszystkie dasania sie, byle by byl ze mna. Jest OK-nie pije, nie bije, siedzi raczej w domu, nawet mi laweczke zrobil. Tylko troche sie boje, ze zazdrosny o Jr bedzie I beda problemy I fochy.Ale dam rade. -
pinsleepe, nie martw się, że "tych typowo ciążowych kg chyba więcej przypada na III trymestr" bo ja czytałam, że akurat w III trymestrze waga wyhamowuje i przybrać zdrowo należy tak 4-5 kg tylko.
Optimus też się nie zamartwiaj kilogramami. Moja koleżanka z Anglii w ciąży przytyła 30 kg, też nie mogła się za bardzo ruszać i ćwiczyć, a teraz pół roku po porodzie z nadprogramowych kilogramów zostało jej tylko 6, więc nie jest źle
Na drętwienia i skurcze najlepszy magnez + potas. Polecam Aspargin (5 zł bez recepty)pinsleepe, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzymierzam się właśnie do założenia koszyka w aptece Gemini i zrobienia listy z zakupami kosmetyczno-lekowo-laktacyjnymi i przychodzę do was z tematem butelkowym. Chciałabym karmić piersią, ale wiadomo, że różnie z tym bywa. Czy na początek wystarczą 2 butelki po 125 ml? Żeby w razie czego odciągnąć mleko albo podać wodę itp.? Jakie polecacie? Jakie smoczki do tych butelek?
-
Maga, mam nadzieję, że faktycznie jeszcze 4-5 kg przybiorę. Zrzucić można zawsze, ale skóra w tym procesie bardzo obrywa i wolałabym zmieścić się w tym sugerowanym przez belly zakresie 11-14 kg.
Zuzaztytki, ja będę miała 2 butelki 125 awaryjnie, jedna Avent i jedna TT. Obie dostaliśmy. Zainteresuję się tematem na poważnie, jak młody będzie z nich więcej korzystał.zupaztytki lubi tę wiadomość
-
Witam się dziś i ja...
nadrobić Was-cięzko było, ale warto...
Foteczki ciążowe przecudne - jejku, jakie z Was laseczki
Goplana, co do ciasta z jabłkami - ja zawsze robię amerykańca - szybki i smaczny
FK - następnym razem zdasz na pewno.. a i trzymam kciukasy za Was...
Aga89 - my chyba nie miałyśmy okazji się poznać, ale ogromnie Ci gratulujębędzie wszystko ok...i termin porodu masz cudowny
Pati, mi krew z nosa leci średnio co 2 -3 dni...moja gin mówiła, że taki mój urok -
optimus jak piszesz o swoim mężu to jakbym tescia widziała(ojczyma mojego męża) nie dopieszony przez rodzicow wiecznie potzrebujacy uwagi od tesciowej zazdrosny o nia strasznie nawet o jej syna zazdrosny a mojego męża, a o corki narzeczonego?nie daj boże wyjda razem na papierosa, tylko tyle ze on pije. Jest chciwy ma własna firme zajebisty samochód duze mieszkanie i dom w warszawie po rodzicach, dzialki jakies wszytsko jest jego niczym sie nie dzieli, nam żydzi wszytskiego dosłownie!i ciagle na wszytsko narzeka. Moze jednak tylko w pewnym stopniu jest podobny do Twojego jak juz tak zaczelam na niego pisac to zdalam sobie sprawe ze drugiego takiego na swiecie chyba byc nie moze!
Ja dzis o 13 lece na spotkanie z polozna ale jestem ciekawa:)ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
zupaztytki wrote:Przymierzam się właśnie do założenia koszyka w aptece Gemini i zrobienia listy z zakupami kosmetyczno-lekowo-laktacyjnymi i przychodzę do was z tematem butelkowym. Chciałabym karmić piersią, ale wiadomo, że różnie z tym bywa. Czy na początek wystarczą 2 butelki po 125 ml? Żeby w razie czego odciągnąć mleko albo podać wodę itp.? Jakie polecacie? Jakie smoczki do tych butelek?
zupaztytki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie, no az tak zle chyba nie bedzie.
Tak naprawde, oprocz mnie, samochodu (z kt bedzie musial sie najprawdopodobniej niedlugo rozstac) I kredytu na 30 lat nikogo nie ma I wie, ze raczej nikt z nim nie wytrzyma. A ze ja go kocham I przywiazana jestem, to moze kiedys doceni?
Trzymam kciuki za spotkanie z poloznaEvik lubi tę wiadomość
-
a i ja się wczoraj nasłuchałam...
"jaki Ty masz już brzuch... rośnie w zastraszającym tempie, z dnia na dzień....taki już duży, ciekawe jak będziesz wyglądała w 9 m-cu"...nie wytrzymałam i powiedziałam, że jak szczęśliwa kobietka w 9 mc-u
i ta, żeby chociaż miała figuę modelki.. to nie...
przykro mi się zrobiło, bo mój nawet nie zareagował... w domu powiedział tylko, że przecież ma ona miała rację, bo brzuch mi rośnie... nosz kurwa, dziwnym by było gdyby nie rósł ...
w ogóle to wkur... jestem. wakacje musimy sobie odpuścić i większość zaplanowanych wydatków również ;( okazało się, że mój "wspaniały" przepuścił większość kasy... mam dość... nie chce mi się nawet o tym pisać, bo szlak mnie trafi... przepłakałam cały wczorajszy dzień ;(
ale za to wczoraj kupiłam Juniosiowi wózeki karuzelę do łóżeczka
-
no nie dziewczyny ale pedzicie!!
wczoraj miy wieczorek z mezem spedzilam wiec juz nie mialam czasu wpasc
poza tym tez bolala mnie kosc ogonowa i na nogi promieniowalo.. wrr.. na szczescie dis lepiej
i wstalismy dzis o 9.30jakos na sen nie moglam dzis narzekac i do wc stalam tylko raz o 5, co moge uznac za skuces
evik super! ciesze sie ze wizyta udana
fkoby bylo juz tylko lepiej
zupaztytki tez gratuluje wizytyzupaztytki, Evik lubią tę wiadomość
-
KUNIAK wrote:Oprimus sporo ale przecież z tego co wiem to ty leżysz?! Przez większość dnia ! Jak zaczniesz biegać za maluchem to sie ani nie obejrzysz jak wszystko stracisz ! Wymaglowalm ostatnio przyjaciółkę która sporo przytyła i 12 kg poszło juz w szpitalu , a pozostałych 16 nie było miesiąc po porodzie.Az trudno uwierzyć jak szybko jej poszło , ale mnie to bardzo pocieszylo
Terazcwyglada super
4 msc po wszystkim
O rany, szczęściara:)
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
ja mam aventa, słuchajcie wszystkie nastawiamy się na karmienie piersią, ale wiadomo że w szpitalu czeka się na laktację i wtedy najlepiej dokarmiać mlekiem które oferuje szpital, nie ma co się katować, ja na pewno będę tak robiła, bo moi znajomi to wypraktykowali, dziecko najedzone i nie płakało a z sali obok ojciec i matka chodzili jak zombie, więc ja na początku nie będę się stresowała, normalnie będę przystawiała synka do piersi i laktatorem je pobudzała ale mleko z butli też dostanie żebyśmy mieli spokojniejsze noce (mam nadzieję), same położne po ciuchu doradzają żeby tak robić, bo wiadomo że ta siara to jest taka lekka że dzieciak je 40 minuut a za 10 znowu płacze. Jak pojawi się mleczko to wtedy mam nadzieję zostaniemy tylko przy cycu a te kilka dni na mleku moim i z butli mu nie zaszkodzi
wyprasowałam 6 sztuk i zrobiłam przerwę bo jednak mi za gorąco od tej pary
Maga31, zupaztytki lubią tę wiadomość
-
Wg belly do porodu zostało...100 dni! No jak to? Tak szybko? To już?
Otworzyłam rano lodówkę i stwierdziłam,że nie mam nic do jedzenia(oczywiście nieprawda,bo było wszystko oprócz kiełbasy) Poczłapałam do sklepu i natknęłam się na koleżankę mojej mamy.Bardzo się ucieszyła,powiedziała,że mam śliczny,malutki brzuszek i że schudłam.A jak dodała,że bardzo ładnie wyglądam to szczękę zbierałam z podłogi. Do domu wróciłam tak zakręcona,że zamiast kiełbasy zeżarłam biały ser
Maga31, anusiaa90, KUNIAK, zupaztytki, Goplana, lkc lubią tę wiadomość
-
Ninusia nie przejmuj się, kurwa no w ciąży jesteś to jaki masz mieć? ja mam mały wg mnie a każdy wow, kiedy Ci tak urósł. No ale o tym to akurat mówią osoby które jeszcze dzieci nie mają,nie przejmuje się tym wcale, brzuch jak brzuch, ważne że dzieciątko rośnie
no ja też bym była zła na męża jakby kasę przepuścił, ale on oszczędny bardzo więc raczej mi to nie grozi, nie stresuj się zbytnio, a jaki wózek wybrałaś?
Optimus ja mam nadzieję że Twój to wszystko doceni jak się dzidziak urodzi, wtedy powie o matko ale dałaś mi piękne dziecko, dziękuję
)
Amnezja no ja mogę prasować ale koszul nienawidzę!!!! szczególnie tych bawełnianych bo wyprasujesz a to ciągle pogniecione :p no i stwierdzam że muszę kupić nową deskę do prasowania bo ta mi się jakoś wygina dziwne i chyba się zaraz złamie na końcówceWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 11:33
ÓptimusPrime, Ninusia lubią tę wiadomość
-
zupaztytki wrote:Przymierzam się właśnie do założenia koszyka w aptece Gemini i zrobienia listy z zakupami kosmetyczno-lekowo-laktacyjnymi i przychodzę do was z tematem butelkowym. Chciałabym karmić piersią, ale wiadomo, że różnie z tym bywa. Czy na początek wystarczą 2 butelki po 125 ml? Żeby w razie czego odciągnąć mleko albo podać wodę itp.? Jakie polecacie? Jakie smoczki do tych butelek?
Jak zdecydujesz się karmić piersią, to woda idzie w odstawkę. No water
Wystarczą dwie butelki 125 ml, kup dwie różne, z dwoma różnymi smoczkami, nie wiadomo, czy dzidziuś nie będzie wybredny:)
Ja polecam szklane Nuki z anatomicznymi smokami (First Choice), ale dziewczyny chwalą sobie Philipowskie Aventy i Tommee Tippeezupaztytki lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.