Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ninusia wrote:a i ja się wczoraj nasłuchałam...
"jaki Ty masz już brzuch... rośnie w zastraszającym tempie, z dnia na dzień....taki już duży, ciekawe jak będziesz wyglądała w 9 m-cu"...nie wytrzymałam i powiedziałam, że jak szczęśliwa kobietka w 9 mc-u
i ta, żeby chociaż miała figuę modelki.. to nie...
przykro mi się zrobiło, bo mój nawet nie zareagował... w domu powiedział tylko, że przecież ma ona miała rację, bo brzuch mi rośnie... nosz kurwa, dziwnym by było gdyby nie rósł ...
w ogóle to wkur... jestem. wakacje musimy sobie odpuścić i większość zaplanowanych wydatków również ;( okazało się, że mój "wspaniały" przepuścił większość kasy... mam dość... nie chce mi się nawet o tym pisać, bo szlak mnie trafi... przepłakałam cały wczorajszy dzień ;(
ale za to wczoraj kupiłam Juniosiowi wózeki karuzelę do łóżeczka
Normalnie, postawić komentujących pod ścianą i wypróbować strzelanie z kbksu
Nie przejmuj się toksycznymi uwagami, jak wiadomo większość z nich powodowana jest przez zazdrość i brak akceptacji swojego "ja", masz dobre podejście - OLEJ TO!
Jaki wózek kupiłaś i jaką karuzelkę? chwal się! chwal się!
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Rewolucja no powiem Ci, że te szklane są super ponoć u nas w szpitalu mają takie "stare" szklane i dziewczyny sobie biorą do domu po parę sztuk
tak sobie myślę że może nie będę kupowała tylko zakoszę
o taką chodzi np tak? http://allegro.pl/nuk-butelka-szklana-first-choice-120ml-2-kolory-i4411257441.html -
No i jestem w poczekalni u endo... jak narazie bez okrzyków, przyszłam godzinę przed czasem, oczywiście nikt ustalonych godzin nie przestrzega, jestem dziewiąta.... lekarz przyjmuje do 13 (teoretycznie, jak powiedziała Pani w rejestracji ) ciekawe czy zdążę....
-
Nata wrote:aaaa no i miałam Wam napisać od jutra w carrefurze będą chusteczki pampers 6-pak za 26 zł
ja idę po dwa opakowania jak nic
Chusteczki Pampersa nie są takie dobre
Doti mnie zabije:D:D:D
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza-chusteczki-nawilzane.htmlPaju, Dotty84 lubią tę wiadomość
smoczek silikon czy lateks?
dla każdego inna firma jest najlepsza
dla jednych są za mokre np, a te dady moim zdaniem są za suche i bądź tu mądrym :p ja będę zmieniała, mam nadzieję że moje dziecko nie będzie na nic uczulone.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 11:40
-
Nata wrote:Rewolucja no powiem Ci, że te szklane są super ponoć u nas w szpitalu mają takie "stare" szklane i dziewczyny sobie biorą do domu po parę sztuk
tak sobie myślę że może nie będę kupowała tylko zakoszę
o taką chodzi np tak? http://allegro.pl/nuk-butelka-szklana-first-choice-120ml-2-kolory-i4411257441.html
Dokładnie o taką,
są jeszcze klasyczne, ale są węższe i mają inne smoczki, First Choice są moim zdaniem lepsze:)
Rybka Nemo u mnie ostatnio co 2-3 dni generalne czyszczenie a wcześniej po magnezie nie miałam tak, więc raczej nie to, od tygodnia gdzieś tak jest czyli razem z tymi komediami moimi się zaczęło..
AgataP fajnie, że się odezwałaś
Goplana ,chyba kżda z Nas zwoniła troszkę tempo ja żebym chciała nawet swim tempem chodzić teraz to nie daje rady kiedyś to R mnie gonił, a teraz ja muszę podbiegać, albo focha strzelam i się zatrzymuje, bo nie daje rady Go gonić..
izia ja nie słyszałam o tym, żeby probiotyki jeść z resztą mało na necie czytam, tylko tylw co tutaj na Naszym forum, a ja magnezu biorę tyle co wcześniej, także nie miało to wpływu na to, no i ciągle ten sam i zawsze tabetki biorę dopiero po śniadaniu i po kolacji
Mi krwiawią dziąsła od ciąży z Marcyśkiem do tej pory... także to akurat kwestia przyzwyczajenia ,tyle ,że było mniej, a teraz zamiast piany z pasty żywą krwią pluje ,więc tylko się nasiliło, a zęby ok są, także jeżeli o to chodzi chyba taka moja uroda, a z nosa dawno nie leciało, myślałam ,że w 3 trym już nie będzie lecieć, a nie pamiętam jak to przy małym było
Biedne mamcie.. ;/ A mnie boli lewe (czasem to jak wyskakuje ze stawu to normalnie krzywą wykręconą nogę mam i muszę rozruszać, bo bokuje mi i ani nie podniosę do boku ani do przodu ani do tyły) ,ale to się zaczęło w ciąży z Marcelem i tak zostało, że ja taka kaleka teraz, a po porodzie co jakiś czas wracało, teraz jeszcze ta noga cała drętwieje mi, no i ręce masakra jakaś.. A wiem i jestem tego w pełni świadoma ,że będzie co raz gorzej, niedługo niestety będę już miała pewnie poważniejsze problemy z chodzeniem, daje sobie jakieś 1,5-2 miesiąca na to, że odpuszczę albo przynajmniej ogranicze spacery, bo niestety każdy krok już będzie bolał no i krocze o kuźwa co to za ból, chyba wolałabym rodzić, bo wtedy to stawałam na ulicy i płakałam, że nie mogę kroku zrobić tak mi rwało podbrzusze i w środku a co się okazało rozwarcie się robiło..
Madalena już 7 miesiąc gratuluje i witam w 3 trym
desou smacznego, miłej wyżerki hehehe
Optimus ależ ja bym mu dogadała, no gburek taki, normanie bym powiedziała mu ,że jak mu nie pasuje niech sobie do hotelu idzie albo na kanape, mógł się liczyć z tym ,że różne rzeczy w ciąży się dzieją z kobietą teraz będzie co raz mniej spania i niech się przyzwyczai do tego, że dzidziuś będzie niedługo i jednak czas na sen będzie okrojony
Mamadomina hehe fajnie ,że synek tak fajnie z Wami przygotowuje się na przyjęcie młodszego braciszka
Ja tam wagą się nie przejmuje ,bo wiem ,że co przytyje to się zrzuci ,no wiadomo ,ale i tak chyba mniej tyje niż z Marcelemi oby już tak nie skakała waga, bo nie chce daej ok.1-1,5 na tydzień tyć, bo boczki, uda i dupsko konkret się robią
jak usiąde to moje uda wyglądają jakbym ze 100kg już ważyłA :p
Już nie mogę R się łaskawie dopiero dzisiaj odezwał z pretensjami jak zwykle, że czego ja chce przecież on czekał na teefon ode mnie ,a kuźwa ,żeby jeszcze nie dzwoniła wcale do Niego wczoraj ani w niedziele... No tak mnie to drażni jak durnia z siebie robi, nie odbiera, a potem pretensje ,że niby ja nie dzwonie...
Dady.. ;oo ja sobie kiedyś makijaż chciałam zmyć nimi i zakosiłam od Marcela ze świeżo otwartej paczki, myślałam że twarz mi wyżera jakiś kwas tak piekło i podziękowałam, a się dziwiłam czemu mi piszczał jak zaczęłam mu dupsko wycierać Nimi.. ;oo i zużyliśmy je do wycierania rąk czy tak czegoś jak się rozało...
Butelki mam TT i dokupie tyko jedną różową da księżniczki ,bo mam 11 butelek nie wszystkie używane, bo nie było po co tyle używać... ;ooAgataP, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Co do spania to ja śpię jak dziecko, przed zaśnięciem muszę kuper gdzieś ułożył i przygotować cały kościec
, ale w nocy - śpię jak zabita, czasami ocknę się, bo akurat mam stopę Jaśka na twarzy, ale nic innego mnie raczej nie ruszy:D
Korzystam póki mogę, jak Lil będzie drugim terrorystą to znowu zacznie się dosypianie na parkowych ławkach
Co do tycia, to dziewczyny nie przejmujcie się tak strasznie, każda z nas ma inny metabolizm i inne genetyczne uwarunkowania na pewne sprawy. Dla mnie słuchanie, że ktoś stracił kilosy po porodzie jest balsamem dla uszu, bo przeżyłam katastrofęPo porodzie zrzuciłam, żeby przy karmieniu tyć!
przy jedzeniu 100% zdrowszym niż sobie aplikowałam w ciąży, ot taki paradoksik:D potrafiłam na wadze widzieć w jeden dzień kilo do przodu przy normalnym funkcjonowaniu jelit, że tak się wyrażę
Mam nadzieję, że teraz będzie inaczej, ale szczerze wątpię...no i trudno...jakoś te pół roku, czy rok przeżyję. Altruistycznie - dla dobra przyszłości narodu;)
Maga31 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyA to moj Pilkarzyk i Jego Mamka-Bramka
http://zapodaj.net/37c267ff04ed3.jpg.html
http://zapodaj.net/99d02ffc3a681.jpg.html
http://zapodaj.net/3fde54831575c.jpg.html
http://zapodaj.net/590471209ed14.jpg.html
Nata, Agata92, xpatiiix3, anusiaa90, Maga31, ewelina_d, zupaztytki, RewolucjaSięDzieje, mada_lena, Viviana, Isia14, maaartinka, Amnezja, Goplana, lkc, KasiaKa, Milaszka, Ninusia, Dotty84, Strupka, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
mój mały się jakoś przekręcił znowu, wczoraj czułam go znowu jak mnie kopie w okolice szyjki, dzisiaj czuję w okolicach przepony że mnie dotyka i w dole brzucha, dosłownie nie wiem co on tam robi, chyba się przeciąga bo to takie rozpychanie:-) mój gin ma być w czwartek w gab prywatnym więc będę Go maltretowała telefonami, zadzwoniłam w końcu do przychodni zapytać czy ma urlop czy co bo nie odbiera i ma być w czw i spoko, bo na wtorek chcę się zapisać na wizytę
-
Wróciłam od lekarza ogólnego, dostałam sporo badan do zrobienia, lekarka mówi, że serce pracuje w porządku, a czemu mam duszności, pewnie upały i naciskająca macica, ale trzeba wyeliminować inne sprawy, także podstawowe badania plus potas, kreatynina, TSH. Myślę, że ten potas to może być powód. No i na koniec lekarka do mnie - gdybym Pani nie znała pomyślałabym, że dziecko będzie mieć dziecko - hmmmm to komplement miał być
hehe.
Zaraz Was nadrobię bo tylko ogólnie przebiegłam.zupaztytki, xpatiiix3, mada_lena, maaartinka, Goplana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyxpatiiix3 wrote:Optimus fajny brzunio, a gdzie Ty ulokowałaś te 21kg.?? ;oo bo nie powiedziałabym, że tye przytyłaś
poważnie chyba w cycki brzuch i fajny tyłek poszło, no i pięknie Ci z brzuszkiem
Ale monster truck jenak!
-
Sukces Marcysio co raz kochańszy się robi i akceptuje chyba nową sytuację, przyszedł właśnie wycałował mnie po brzuszku, potrzymał w paru miejscach rączkę i przytuił się policzkiem, a że mała akurat nie kopała to mówi a a a a (śpi) Nelci ciii, pogłaskał po brzuchu powiedział ciaci ciaci Nelci i poszedł jeszcze wychodząc mówił ciii Nelci
) Dziewczęta działa kurde działa tłumaczenie chyba pokochał siostre jednak i zrozumiał ,że nie wolno się bić i się uspokoił..
Kochany brzdąc, co raz mniej się już martwie tym, że może nie akceptować na początku nowego członka rodziny..
zupaztytki, ÓptimusPrime, RewolucjaSięDzieje, mada_lena, Maga31, Goplana, desou, Strupka, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyNata, dokładnie tak planuję karmić, bez ciśnienia, na spokojnie, w razie czego dokarmiać, żeby mały był najedzony, a jak mleko zacznie płynąć, to się postaramy całkowicie przerzucić
Dzięki wszystkim za info co do butelek, chyba zdecyduję się w takim razie na dwie butle różnych firm, nie wiem tylko jeszcze jakich (na razie obstawiam Avent i TT).
mada_lena lubi tę wiadomość
-
Madalena no to dobrze, że ciśnienie masz prawidłowe, jednak nie trzeba brać leków, a tylko to kontrolować. A co do bólu może to rwa kulszowa jest, ona tak promieniuje. Jesli to rwa, może do neurologa próbuj zamiast do ortopedy.
Optimus Prime jeśli musisz leżeć to leż, nie przejmuj się wagą.
Madziulka112 oj spojenie zaczyna Cię bolec, współczuję, taki ból denerwujący i mocny.
Anusia kciukam za wizytę
Zupaztytki ja kupuje buletkę i smoczek Aventa.
Ninusia nie przejmuj sie komentarzami na temat wielkości brzucha, nigdy nie dogodzisz ludziom, a zauwązyłam, że inni leczą kompleksy wyżywając się na kobietach w ciąży, ważne, że w brzuszku jest Maluszek,
Lavendula trzymaj sie tam w tej kolejce i zbieraj siły na humorek doktora, bo to chyba dziś ten sam Cię przyjmuje co ostatnio pamiętam.
anusiaa90, mada_lena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati,Ty to jednak fajne masz podejscie do dieciakow!A Twoj Malec - cudo.Dzielnie tak sama porzadkujesz,uczysz.Fajnie,moze to i lepiej,zeby obok nie bylo gorszego wzorca,bo zepsuje Ci dzieciaka.
Nie wiem,moze sie myle.To takie przemyslenia.AgataP, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
ejjj biorę się za prasowanie kolejnej koszuli a tam w kieszeni czuję jakieś twarde coś, patrzę a tam 90 zł...koszula wyprana, na szczęście kasa się nie sprała
jestem 90 zł do przodu chyba nawet nie powiem mojemu hehehe
ÓptimusPrime, mada_lena, Viviana, ewelina_d, zupaztytki, RewolucjaSięDzieje, Maga31, pinsleepe, santoocha, Amnezja, xpatiiix3, sisiiii, lkc, desou, Agata92, Milaszka, Dotty84, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
Nata, zupaztytki podzielam Wasze zdanie co do karmienia:) spokojnie, nic na sile. Wyjdzie w praniu.
Nata synuś pewnie ułożył sie główka w dóła moja dla odmiany leży w poprzek, plecki do brzucha, kopniaki w lewy bok i majstruje rączkami
Viviana zrob badania bedziesz spokojniejsza, a komplementu zazdroszczę
Optimus ja tam tez nie widze 21 plus:) chyba cos ci waga szwankuje:)
Pierdziele nie prasuje. Duchota dzisiaj taka:) zrobilam obiad o sałatkę na dzis to i tak wyczyn;)Viviana, zupaztytki, xpatiiix3 lubią tę wiadomość