X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mam cc i o ile termin zmianie nie ulegnie to szykuje sie na koniec paździeenika :-)
    a co do chusteczek to pewnie ja tez kupie jak bede przy okazji te z tych bardziej polecanych :-) raz ze lepsze a dwa ze tansze :-) czego chciec wiecej :-)

• izia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używałam dady niebieskie i mam nadzieje że ich nie zmienili i dalej mam plan ich używać - ona na pierwszy rzut są dziwne bo zostawiają takie coś na dupce ale dupka jest mięciutka, nawilżona, fajnie się ściera z niej potem to co trzeba zetrzeć ;) huggisy białe używałam do wycierania rączek i buzi ale to już jak synek miał więcej .. i tak jak pisałyście tutaj ja chusteczkami wycieram też meble, buty, zabawki itd

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no idę odgrzać ogórkową z wczoraj, jestem taka głodna ,że normalnie mnie ssie już w żołądku :P

lkc lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe - Ty również umawiasz cesarkę, że i Ciebie termin stresuje? Mam nadzieję, że w końcu nie zostanę jakimś niedobitkiem co pójdzie naturalnie rodzić :)

lkc lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana sama nie zostaniesz ja tez pewnie sn ,Nadrabiam Was dziewczyny na przerwie w pracy ale pisze i czyta mi sie kiepsko bo na telefonie,Goplana swietnie wygladasz wiec nie wiem czemu sie przejmujesz kg ktorych zreszta nie widac po tobie,wszystkie wygladacie swietnie jak tak ogladam zdjecia wiec potwierdza sie fakt ze Listopadowki to extra babki ;) Spadam bo zaraz zaczna mnie szukac i pomysla ze gdzies rodze...po karetke zadzwonia a ja zaspana z jakiegos kata sie wyturlam ;)

Goplana lubi tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, ja jestem pierwsza chętna do SN :) Zaczynam obserwować bacznie swoją miednicę, bo mam wąskie biodra. Ostatnio przymierzyłam spódnicę, żeby sprawdzić, czy mi tyłek urósł i okazuje się, że owszem. Ale czy to tłuszcz, czy miednica pracuje? Kto wie :P

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też "planuję" rodzić SN, jeśli mały się odpowiednio ułoży i nie będzie przeszkód żadnych i jestem ciekawa czy będzie to przed, czy po terminie... Mąż mnie wczoraj "pocieszał", że zazwyczaj pierwsze ciąże są przenoszone i On chciałby bym urodziła 11 listopada, bo tego dnia mi się oświadczał :) Tak jakbym mogła to zaplanować ;) a gin ostatnio mówił mi że dziecko duże i pewnie urodzę przed terminem około 2 listopada... hehe... zatem pożyjemy zobaczymy... ;)

A termin mam na 8 listopada ;)

RewolucjaSięDzieje, Paju lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Witam Was dziewczyny :)

Widzę że Wasze maleństwa dobrze się rozwijają a Wasze brzuszki coraz większe :)
    Super widoki, aż się wzruszyłam:) Pomyśleć że gdybym nie straciła okruszka też już bym miała taki brzuszek:)

Ale z dobrych wiadomości to udało Nam się stworzyć kolejne maleństwo i mam nadzieje że już teraz wszystko będzie dobrze i w kwietniu przytulę swoje maleństwo :)

Po starej znajomości mam pytanie do dziewczyn z Warszawy, szukam dobrego i zaufanego ginekologa do prowadzenia ciązy. Może kogoś polecicie?

Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia dla Was wszystkich i dla Waszych dzieci :)

Kochana,
    GRATULUJĘ!!! TRZYMAM MOCNO KCIUKI ZA MALUSZKA!

Ja bardzo polecam doktora Krzysztofa Maja - super specjalista od USG, odpowiada na wszystkie pytania, bardzo sympatyczny, pomocny

http://drmaj.pl/

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas poznanie sie i oswiadczyny 22.11 :-) Moze sie wykluje?Ale wolalabym Skorpiona niz Strzelca.Moj Sr jest Strzelcem i ma okropny charakter,chociaz jest mega inteligientny. :-) Ale Skorpionki to sa fajne i utalentowane ;-)

Maga31 lubi tę wiadomość

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie powiem, że mina mi nie zrzedła jak ułożenie w piątek było nie take, nie take ;) daję sobie i Młodej czas, jej na odwrócenie porządne, a sobie na ewentualne przygotowanie się psychiczne na cc ;)

Nogami i rękami jestem jednak za sn, z całym błogosławieństwem znieczuleń oczywiście :D

AgataP, karmelek, Maga31 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka troche minelo odkad pytalas:) w 1 trymestrze chyba mialam zapalenie pecherza a pozniej bralam profilaktycznie zurawine. po tej infekcji mocz wyszedl mi nieciekawy, a pozniej jak juz pamietalam o zurawinie to wyniki byly ok. ostatnio nie bralam gdzies 3 tyg i znow pecherz dal o sobie znac - wlasnie czestymi wizytami w toalecie. najadlam sie tabletek i przeszlo :)

ja tez jestem chetna na SN :) w cesarce to mi sie podoba tylko jedno - nie czekasz kiedy sie zacznie, masz termin ciach ciach i po sprawie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 14:54

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga jak by sie tak dalo zaplanowac :-) to ja bym chciala 2 listopada urodzic :-) z tego tez dnia mam starszego syna :-) ale wiem ze nie ma co liczyc na cc tego dnia, raz ze niedziela, dwa ze po swiecie..

a ja wlasnie wciagnelam obiad, ale sie obzarlam!! teraz relaks na kanapie :-). szkoda tylko ze oj maz do 17 w pracy i nie ma mi kto tej pysznej mrozonej kawy zrobic

Maga31, RewolucjaSięDzieje, Goplana lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    ejjj biorę się za prasowanie kolejnej koszuli a tam w kieszeni czuję jakieś twarde coś, patrzę a tam 90 zł...koszula wyprana, na szczęście kasa się nie sprała :-) jestem 90 zł do przodu chyba nawet nie powiem mojemu hehehe
    Nata to taka zaplata za prasowanie;) ja bym mojemu powiedziala, ze znalazlam ... ale od tej pory to zawsze tyle ma byc za prasowanie:)

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    maaartinka troche minelo odkad pytalas:) w 1 trymestrze chyba mialam zapalenie pecherza a pozniej bralam profilaktycznie zurawine. po tej infekcji mocz wyszedl mi nieciekawy, a pozniej jak juz pamietalam o zurawinie to wyniki byly ok. ostatnio nie bralam gdzies 3 tyg i znow pecherz dal o sobie znac - wlasnie czestymi wizytami w toalecie. najadlam sie tabletek i przeszlo :)

ja tez jestem chetna na SN :) w cesarce to mi sie podoba tylko jedno - nie czekasz kiedy sie zacznie, masz termin ciach ciach i po sprawie ;)

No właśnie to jest takie przerażające, jest godzina O i koniec, nie masz wpływu na nic, wszystko "robi się" za Ciebie....aaaaa....i ta biedna macica mnie przeraża i ewentualne problemy przy następnej ciąży i blizna, która może mi się ślimaczyć i problem z laktacją i z pionizowaniem się .....
    to są te minusy, czymś trzeba opłacić brak bóli krzyżowych a co ;):D

lkc lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe ja tez mam waskie biodra, ale ponoc nie takie rodza :-) ale jak nie wiem i nie chce wiedziec ;)

kurcze ja to kasy nie znajduje.. jedynie co to rozmemłane chusteczki :/ o zgrozo i jeszcze najgorzej jak sie rozciapie i z calego prania przyjdzie zbierac..

• lkc Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak godzina 0 przyjdzie znienacka i niewiadomo kiedy i bedziemy siedzialy i myslaly czy to moze juz czy jeszcze nie:) a jak bedzie po terminie to tez koszmar, wycieczki co chwile do lekarza i jedna wielka niewiadoma... ;)
    jakby cesarka nie wiazala sie z rozcharataniem mojego tlustego brzucha to bym byla na nia chetna.. a tak mam za duzo oporow:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 15:08

• karmelek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewolucja ale komplikacje takie jak np. zle gojenie rany to i po sn mozesz miec, tak samo jak laktacja, wszystko zalezy od predyspozycji.
    ja po cc od razu mialam pokarm, widocznie jestem do tego stworxona :-) po mleka mialam jak do trojaczkow ;) rana sie pieknie zrosla bez blizn ( mam bardzo nizutko ciecie i zostala tylko mala biala kreska gorzej widoczne sa moje rozstepy.. ) i zrostow:-) bolec tez jakos mocno nie bolalo, tylko poza wstaniem pierwszym z lozka, to byl koszmar, ale trwal z 5-10 minut :-) wiec bez porownania do porodu przez 10 godzin, a potem to bylo juz z gorki, wiadomo jak juz jest dzidzia na swiecie to nie ma ze boli, leci sie do malenstwa jak na skrzydlach :-)

mada_lena, sisiiii lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja moja Mała ułożona główkowo, a ja chcę CC mogę się z Tobą zamienić :)

Sama jestem ciekawa jak to będzie z wyznaczeniem terminu, czy skoro mam wskazanie do CC to gin mi da skierowanie na cc i każe przyjechać czy każe czekać do terminu, ja nie wiem, mój nie chce narazie o tym gadać, bo jak to mówi wszystko w swoim czasie brrrr.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze któraś z Was wstawiła ostatnio zdjęcie z 3 parami butów takie fajne do przerobienia i nie miała programu do obróbki, ten program jest fajny i jest online http://pixlr.com/express/

Ja przerabialam swoje i jestem zadowolona to jest efekt koncowy

28h376q.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 15:14

karmelek, Goplana, lkc, Maga31, anusiaa90, ÓptimusPrime, RewolucjaSięDzieje, zupaztytki, e_v_e, Nata, Agata92, mada_lena, xpatiiix3, sisiiii, Milaszka, caśka lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    No właśnie to jest takie przerażające, jest godzina O i koniec, nie masz wpływu na nic, wszystko "robi się" za Ciebie....aaaaa....i ta biedna macica mnie przeraża i ewentualne problemy przy następnej ciąży i blizna, która może mi się ślimaczyć i problem z laktacją i z pionizowaniem się .....
    to są te minusy, czymś trzeba opłacić brak bóli krzyżowych a co ;):D
    A nie chciałabyś chociaż spróbować dołem? Pośladki tylko u pierwiastek są bezwględnym wskazaniem do cięcia. Wieloródki mogą próbować. Cesarkę zawsze można zrobić...
    Ja jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji, ponieważ widzę plusy obu możliwości porodu. Trudno mi się zdecydować na CC jeśli wszystko przebiega bardzo dobrze... Z drugiej strony jak coś się spieprzy przy porodzie i trzeba będzie użyć vacuum - nie daruję sobie... :(
    Blizna nie będzie Ci się ślimaczyć, bo niby dlaczego... ślimaczy się głównie ludziom wyniszczonym i ... baaardzo otłuszczonym, no i przy kiszeniu rany ciągle w plajstrach i opatrunkach :) (stara szkoła opatrywania) a tak to zazwyczaj goi się jak na psie.

mada_lena lubi tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ