Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja używałam dady niebieskie i mam nadzieje że ich nie zmienili i dalej mam plan ich używać - ona na pierwszy rzut są dziwne bo zostawiają takie coś na dupce ale dupka jest mięciutka, nawilżona, fajnie się ściera z niej potem to co trzeba zetrzeć
huggisy białe używałam do wycierania rączek i buzi ale to już jak synek miał więcej .. i tak jak pisałyście tutaj ja chusteczkami wycieram też meble, buty, zabawki itd
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGoplana sama nie zostaniesz ja tez pewnie sn ,Nadrabiam Was dziewczyny na przerwie w pracy ale pisze i czyta mi sie kiepsko bo na telefonie,Goplana swietnie wygladasz wiec nie wiem czemu sie przejmujesz kg ktorych zreszta nie widac po tobie,wszystkie wygladacie swietnie jak tak ogladam zdjecia wiec potwierdza sie fakt ze Listopadowki to extra babki
Spadam bo zaraz zaczna mnie szukac i pomysla ze gdzies rodze...po karetke zadzwonia a ja zaspana z jakiegos kata sie wyturlam
Goplana lubi tę wiadomość
-
Goplana, ja jestem pierwsza chętna do SN
Zaczynam obserwować bacznie swoją miednicę, bo mam wąskie biodra. Ostatnio przymierzyłam spódnicę, żeby sprawdzić, czy mi tyłek urósł i okazuje się, że owszem. Ale czy to tłuszcz, czy miednica pracuje? Kto wie
-
No ja też "planuję" rodzić SN, jeśli mały się odpowiednio ułoży i nie będzie przeszkód żadnych i jestem ciekawa czy będzie to przed, czy po terminie... Mąż mnie wczoraj "pocieszał", że zazwyczaj pierwsze ciąże są przenoszone i On chciałby bym urodziła 11 listopada, bo tego dnia mi się oświadczał
Tak jakbym mogła to zaplanować
a gin ostatnio mówił mi że dziecko duże i pewnie urodzę przed terminem około 2 listopada... hehe... zatem pożyjemy zobaczymy...
A termin mam na 8 listopadaRewolucjaSięDzieje, Paju lubią tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Witam Was dziewczyny
Widzę że Wasze maleństwa dobrze się rozwijają a Wasze brzuszki coraz większe
Super widoki, aż się wzruszyłam:) Pomyśleć że gdybym nie straciła okruszka też już bym miała taki brzuszek:)
Ale z dobrych wiadomości to udało Nam się stworzyć kolejne maleństwo i mam nadzieje że już teraz wszystko będzie dobrze i w kwietniu przytulę swoje maleństwo
Po starej znajomości mam pytanie do dziewczyn z Warszawy, szukam dobrego i zaufanego ginekologa do prowadzenia ciązy. Może kogoś polecicie?
Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia dla Was wszystkich i dla Waszych dzieci
Kochana,
GRATULUJĘ!!! TRZYMAM MOCNO KCIUKI ZA MALUSZKA!
Ja bardzo polecam doktora Krzysztofa Maja - super specjalista od USG, odpowiada na wszystkie pytania, bardzo sympatyczny, pomocny
http://drmaj.pl/ -
nick nieaktualny
-
No nie powiem, że mina mi nie zrzedła jak ułożenie w piątek było nie take, nie take
daję sobie i Młodej czas, jej na odwrócenie porządne, a sobie na ewentualne przygotowanie się psychiczne na cc
Nogami i rękami jestem jednak za sn, z całym błogosławieństwem znieczuleń oczywiścieAgataP, karmelek, Maga31 lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
maaartinka troche minelo odkad pytalas:) w 1 trymestrze chyba mialam zapalenie pecherza a pozniej bralam profilaktycznie zurawine. po tej infekcji mocz wyszedl mi nieciekawy, a pozniej jak juz pamietalam o zurawinie to wyniki byly ok. ostatnio nie bralam gdzies 3 tyg i znow pecherz dal o sobie znac - wlasnie czestymi wizytami w toalecie. najadlam sie tabletek i przeszlo
ja tez jestem chetna na SNw cesarce to mi sie podoba tylko jedno - nie czekasz kiedy sie zacznie, masz termin ciach ciach i po sprawie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 14:54
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Maga jak by sie tak dalo zaplanowac
to ja bym chciala 2 listopada urodzic
z tego tez dnia mam starszego syna
ale wiem ze nie ma co liczyc na cc tego dnia, raz ze niedziela, dwa ze po swiecie..
a ja wlasnie wciagnelam obiad, ale sie obzarlam!! teraz relaks na kanapie. szkoda tylko ze oj maz do 17 w pracy i nie ma mi kto tej pysznej mrozonej kawy zrobic
Maga31, RewolucjaSięDzieje, Goplana lubią tę wiadomość
-
Nata wrote:ejjj biorę się za prasowanie kolejnej koszuli a tam w kieszeni czuję jakieś twarde coś, patrzę a tam 90 zł...koszula wyprana, na szczęście kasa się nie sprała
jestem 90 zł do przodu chyba nawet nie powiem mojemu hehehe
lkc wrote:maaartinka troche minelo odkad pytalas:) w 1 trymestrze chyba mialam zapalenie pecherza a pozniej bralam profilaktycznie zurawine. po tej infekcji mocz wyszedl mi nieciekawy, a pozniej jak juz pamietalam o zurawinie to wyniki byly ok. ostatnio nie bralam gdzies 3 tyg i znow pecherz dal o sobie znac - wlasnie czestymi wizytami w toalecie. najadlam sie tabletek i przeszlo
ja tez jestem chetna na SNw cesarce to mi sie podoba tylko jedno - nie czekasz kiedy sie zacznie, masz termin ciach ciach i po sprawie
No właśnie to jest takie przerażające, jest godzina O i koniec, nie masz wpływu na nic, wszystko "robi się" za Ciebie....aaaaa....i ta biedna macica mnie przeraża i ewentualne problemy przy następnej ciąży i blizna, która może mi się ślimaczyć i problem z laktacją i z pionizowaniem się .....
to są te minusy, czymś trzeba opłacić brak bóli krzyżowych a colkc lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
pinsleepe ja tez mam waskie biodra, ale ponoc nie takie rodza
ale jak nie wiem i nie chce wiedziec
kurcze ja to kasy nie znajduje.. jedynie co to rozmemłane chusteczkio zgrozo i jeszcze najgorzej jak sie rozciapie i z calego prania przyjdzie zbierac..
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
tak godzina 0 przyjdzie znienacka i niewiadomo kiedy i bedziemy siedzialy i myslaly czy to moze juz czy jeszcze nie:) a jak bedzie po terminie to tez koszmar, wycieczki co chwile do lekarza i jedna wielka niewiadoma...
jakby cesarka nie wiazala sie z rozcharataniem mojego tlustego brzucha to bym byla na nia chetna.. a tak mam za duzo oporow:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 15:08
rewolucja ale komplikacje takie jak np. zle gojenie rany to i po sn mozesz miec, tak samo jak laktacja, wszystko zalezy od predyspozycji.
ja po cc od razu mialam pokarm, widocznie jestem do tego stworxonapo mleka mialam jak do trojaczkow
rana sie pieknie zrosla bez blizn ( mam bardzo nizutko ciecie i zostala tylko mala biala kreska gorzej widoczne sa moje rozstepy.. ) i zrostow:-) bolec tez jakos mocno nie bolalo, tylko poza wstaniem pierwszym z lozka, to byl koszmar, ale trwal z 5-10 minut
wiec bez porownania do porodu przez 10 godzin, a potem to bylo juz z gorki, wiadomo jak juz jest dzidzia na swiecie to nie ma ze boli, leci sie do malenstwa jak na skrzydlach
mada_lena, sisiiii lubią tę wiadomość
-
Rewolucja moja Mała ułożona główkowo, a ja chcę CC mogę się z Tobą zamienić
Sama jestem ciekawa jak to będzie z wyznaczeniem terminu, czy skoro mam wskazanie do CC to gin mi da skierowanie na cc i każe przyjechać czy każe czekać do terminu, ja nie wiem, mój nie chce narazie o tym gadać, bo jak to mówi wszystko w swoim czasie brrrr.RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiem ze któraś z Was wstawiła ostatnio zdjęcie z 3 parami butów takie fajne do przerobienia i nie miała programu do obróbki, ten program jest fajny i jest online http://pixlr.com/express/
Ja przerabialam swoje i jestem zadowolona to jest efekt koncowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 15:14
karmelek, Goplana, lkc, Maga31, anusiaa90, ÓptimusPrime, RewolucjaSięDzieje, zupaztytki, e_v_e, Nata, Agata92, mada_lena, xpatiiix3, sisiiii, Milaszka, caśka lubią tę wiadomość
-
RewolucjaSięDzieje wrote:No właśnie to jest takie przerażające, jest godzina O i koniec, nie masz wpływu na nic, wszystko "robi się" za Ciebie....aaaaa....i ta biedna macica mnie przeraża i ewentualne problemy przy następnej ciąży i blizna, która może mi się ślimaczyć i problem z laktacją i z pionizowaniem się .....
to są te minusy, czymś trzeba opłacić brak bóli krzyżowych a co
Ja jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji, ponieważ widzę plusy obu możliwości porodu. Trudno mi się zdecydować na CC jeśli wszystko przebiega bardzo dobrze... Z drugiej strony jak coś się spieprzy przy porodzie i trzeba będzie użyć vacuum - nie daruję sobie...
Blizna nie będzie Ci się ślimaczyć, bo niby dlaczego... ślimaczy się głównie ludziom wyniszczonym i ... baaardzo otłuszczonym, no i przy kiszeniu rany ciągle w plajstrach i opatrunkach(stara szkoła opatrywania) a tak to zazwyczaj goi się jak na psie.
mada_lena lubi tę wiadomość