WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Mam wyniki glukozy
    Tak jak myślałam dla mnie ten kubek był jak kostka cukru dla konia:D
    Czyli ok.

Ale wyszło mi w morfologi na czerwono:
    Hemoglobina 11,4 g/dl NORMA 12,0 16,0 L
    Hematokryt 34,20 % NORMA 37,00 47,00 L

Pewnie powinnam brac dodatkowe zelazo??
    Kuniaku, ja takie wyniki mialam po miesiacu brania zelaza:D

KUNIAK lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IKC ,
    ja od dwóch miesięcy chodze z lekkim rozwarciem!
    W najgorszym stadium był 1 cm,poznej się to zmniejszyło do 0,5 cm
    Na poczatku miałam leżeć plackiem ale jak okazało się że rozwarcie nie postępuje to pozwoliła mi chodzić
    Mam tylko nie cwiczyc,nie chodzic na basen i nie dzwigać.
    Także będzie dobrze!

Dotty84, lkc lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    tyle się naszukałam, nawybierałam, naczytałam, że podnóże mnie nie odstrasza:) dla mnie podstawą jest zawieszenie, amortyzacja, materiały, etc, no i w zasadzie wyłącznie dobre lub bardzo dobre opinie... i już skończyłam szukać:) teraz tylko wycieczka do sklepu z wózkami, żeby porównać te dwa na żywo i już:)
    Oj tak ja też mam metlik w głowie, na dzień dzisiejszy jestem najbardziej nastawiona na Camarelo Carera :-)

ewelina_d lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina dzięki, a w ogóle otwieram swój notesik żeby sobie zapisać patrzę a tam jak wół "lanolina na brodawki" ehhhh skleroza :-)

ewelina_d lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camarel sevila tez ladna

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Mam wyniki glukozy
    Tak jak myślałam dla mnie ten kubek był jak kostka cukru dla konia:D
    Czyli ok.

Ale wyszło mi w morfologi na czerwono:
    Hemoglobina 11,4 g/dl NORMA 12,0 16,0 L
    Hematokryt 34,20 % NORMA 37,00 47,00 L

Pewnie powinnam brac dodatkowe zelazo??

ja się załapałam na 3x L

erytrocyty 3,4
    hemoglobina 10,4
    hematokrtyt 30,10

i dostałam OLIMP Chela-Ferr Forte 2tabl dziennie i dietka bogata w żelazo,
    czy coś się poprawiło dowiem sie po powtórce badań

KUNIAK lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    marki mam, jak klikniesz na link to pojawi ci sie strona z konkretnym produktem

Dziękuję :*

A powiedz mi linomag nie powiela się z balsamem do ciała?
    W ogóle czytam, żeby nie stosować balsamów tzn. kupić kupię a może użycie wyjdzie w praniu?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana rozumiem Cię:) nie łam się kochana...ja też jak patrze w lustro to czasami mam ochotę je stłuc...:/ najgorszy celulitis na udach....ale damy radę...przed zajściem w ciążę kupiliśmy xboxa z kintectem i zumbe:D powiem Ci że tańczyłam dzień w dzień chyba z 2 tygodnie i schudłam normalnie 5kg! więc jak tylko znajdę chwilkę i siłę po porodzie to od razu zabieram się za zumbę:) nie dość że z domu nie muszę wychodzić to jeszcze chudne tańcząc co uwielbiam:D

Goplana, Lavendula, Agusia ;), mada_lena lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Dziękuję :*

A powiedz mi linomag nie powiela się z balsamem do ciała?
    W ogóle czytam, żeby nie stosować balsamów tzn. kupić kupię a może użycie wyjdzie w praniu?
    linomag to gęsta maść na raczej strategiczne miejsca po kazdym myciu/wytarciu:)
    a balsam nie jest konieczny, ale ten konketny ma piekny sklad i nawilzy po mydle/zelu po kapieli, i trzeba stosowac w minimalnej ilosci.

edit:
    a jak sie okaze niepotrzebny to ja chetnie przygarne:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 22:09

eforts, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    IKC ,
    ja od dwóch miesięcy chodze z lekkim rozwarciem!
    W najgorszym stadium był 1 cm,poznej się to zmniejszyło do 0,5 cm
    Na poczatku miałam leżeć plackiem ale jak okazało się że rozwarcie nie postępuje to pozwoliła mi chodzić
    Mam tylko nie cwiczyc,nie chodzic na basen i nie dzwigać.
    Także będzie dobrze!

Tzn "Lubię" to, że rozwarcie nie postępuje i że możesz coraz więcej robić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 22:01

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    linomag to gęsta maść na raczej strategiczne miejsca po kazdym myciu/wytarciu:)
    a balsam nie jest konieczny, ale ten konketny ma piekny sklad i nawilzy po mydle/zelu po kapieli, i trzeba stosowac w minimalnej ilosci.

Tylko się nie denerwuj :)

Strategiczne miejsca w sensie pupa? Bo wtedy nie powielałby się z maścią przeciw odparzeniom?

Obiecuje, że to ostatnie pytanie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko ;):) jakos to bedzie, jeszcze i tak mam troche nadziei, ze moze ten sprzet w szpitalu jest do bani :) i nie moglo byc tak bardzo zle skoro nie kazali mi lezec w domu ani nic odrazu nie przepisali... a jakby bylo bardzo zle to bym tam zostala ;) bedzie dobrze;)
    dziekuje za wsparcie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 22:05

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Tylko się nie denerwuj :)

Strategiczne miejsca w sensie pupa? Bo wtedy nie powielałby się z maścią przeciw odparzeniom?

Obiecuje, że to ostatnie pytanie :)
    na pupe:) czytalam o masciach i doczytalam, ze jesli nie ma odparzen, to nie ma co meczyc skory dziecka cynkiem, stad obie masci - jedna na "normalnie" i jedna na te okazje, jak pojawiaja sie odparzenia

Ewelina
    hhojzmj.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    na pupe:) czytalam o masciach i doczytalam, ze jesli nie ma odparzen, to nie ma co meczyc skory dziecka cynkiem, stad obie masci - jedna na "normalnie" i jedna na te okazje, jak pojawiaja sie odparzenia

No to już kumam :) bo zobaczyłam, że w tej nagietkowej jest cynk ale też ja wybiorę zamiar sudocremu czy bepanthenu
    a z linomagu wybiorę maść zieloną (na pewno czytałaś o niej :) )

W każdym razie dziękuję :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    No to już kumam :) bo zobaczyłam, że w tej nagietkowej jest cynk ale też ja wybiorę zamiar sudocremu czy bepanthenu
    a z linomagu wybiorę maść zieloną (na pewno czytałaś o niej :) )

W każdym razie dziękuję :)
    czytalam, ten linomag wrzucilam "jakby cos", alantanu bede pewnie bardziej uzywac:)

eforts lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linoderm czerwony ponoć najlepszy :-) kremy z cynkiem, ciężko z pupy zmyć :-) wypiłam herbatkę z syropem żurawinowym i boli mnie żołądek...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super masz tego bloga i ta liste z wyprawka. Dla mnie teraz bardzo pomocna bo juz wrocilam z wakacji i czas na zakupy ;) a najtrudniej zaczac.. Zauwazylam ze wiekszosc higienicznych rzeczy zamawialas na allegro od jednego uzytkownika.. Wedlug Ciebie ma najlepsze ceny? :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cynku zero u mojej panieneczki, bo w rodzinie i nie tylko są przypadki sklejania sie warg sromowych po używaniu kremów/ maści z tlenkiem cynku... Późnej te drastyczne rozrywanie itd brr nie zaserwuje tego małej, a ze mam 6tubek bepanthenu to i będę używała bo nie ma tlenku cynku i działa jak dla mnie na równi z sudocremem wypróbowałam obie na mym syńciu ;)

Ewelina właśnie o to chodzi ze nie na wkładke to było tylko tako SE przyłożyłam tam nie wiedziałam jak to napisać tylko hehe no i potem na wkładkę mi niebieski śluz wyleciał może tak to opisze nom plamki małe były niebieskie na wkładce

A teraz sprawdziłam ze te ketony to miałam 50mg/dl a cos mi zamaniło się, że 0,50 ... Ciekawe co jutro powie ginek...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Ewelina super masz tego bloga i ta liste z wyprawka. Dla mnie teraz bardzo pomocna bo juz wrocilam z wakacji i czas na zakupy ;) a najtrudniej zaczac.. Zauwazylam ze wiekszosc higienicznych rzeczy zamawialas na allegro od jednego uzytkownika.. Wedlug Ciebie ma najlepsze ceny? :)
    cen nie sprawdzałam, ale ma 100% pozytywów i miał zdecydowaną większość tego, co chciałam kupić. a w zasadzie zaczęłam szukać od art. higienicznych dla mnie do szpitala, a skończyłam z wieloma rzeczami też dla maluszka:) zobaczyłam, że ma, a ja nie miałam sprecyzowanych żądań co do np. szczoteczki do włosów:)

(teraz dla sprawdzenia zarzuciłam Fride do noska do wyszukiwarki na allegro, żeby zobaczyć jak ten sprzedawca stoi z cenami, to ma jedną z najniższych cen...)

Milaszka lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc, może taka "uroda" szyjki, jako pierworódka nie dobijałam nawet do 3 z przodu i nikt halo nie robił, też się coś tam skracało;), ale jak odpuściłam dzienne latanie jak pofyrtana to się skończyło, także...odpoczywaj! i nie myśl o tym:)

Co do rozstępów, to Goplana i reszta - olejcie to dziewczyny! to są te negatywne aspekty ciąży, uwarunkowania genetyczne i inne ;) mnie pokarało rozstępami na tyłku w wieku 13 lat i musiałabym leżeć i wyć w poduszkę wszystkie lata po tym fakcie? ;)
    a pfffffffffffffffffffffffffffff, kompleksy kompleksami, zakasujemy rękawy i dajemy do masaży i lekkich ćwiczeń, a po porodzie voila! same kilory będą z Was schodzić (ze mnie pewnie nie, ale ja zaprawiona w boju jestem i zrzucę na jakimś rowerze, czy cuś deczko później;)).
    Uszy, głowy i biusty do góry! Ciąża to taki stan, który uwidacznia w 100%, że baby w babie jest 100% i nie ma co nad tym debatować. Wszystkie jesteście piękne! nawet rozstępy mogą być piękne, wystarczy popatrzeć na fotografię Jade Beall :):):)

Popatrzcie:) https://www.youtube.com/watch?v=f6rDNfyVt-M,
    nie jest tak? :)

Milaszka, ewelina_d, Goplana, Viviana, blue00, Dotty84, eforts, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ