Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
KUNIAK wrote:Mam wyniki glukozy
Tak jak myślałam dla mnie ten kubek był jak kostka cukru dla konia:D
Czyli ok.
Ale wyszło mi w morfologi na czerwono:
Hemoglobina 11,4 g/dl NORMA 12,0 16,0 L
Hematokryt 34,20 % NORMA 37,00 47,00 L
Pewnie powinnam brac dodatkowe zelazo??KUNIAK lubi tę wiadomość
-
IKC ,
ja od dwóch miesięcy chodze z lekkim rozwarciem!
W najgorszym stadium był 1 cm,poznej się to zmniejszyło do 0,5 cm
Na poczatku miałam leżeć plackiem ale jak okazało się że rozwarcie nie postępuje to pozwoliła mi chodzić
Mam tylko nie cwiczyc,nie chodzic na basen i nie dzwigać.
Także będzie dobrze!Dotty84, lkc lubią tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:tyle się naszukałam, nawybierałam, naczytałam, że podnóże mnie nie odstrasza:) dla mnie podstawą jest zawieszenie, amortyzacja, materiały, etc, no i w zasadzie wyłącznie dobre lub bardzo dobre opinie... i już skończyłam szukać
teraz tylko wycieczka do sklepu z wózkami, żeby porównać te dwa na żywo i już
ewelina_d lubi tę wiadomość
-
KUNIAK wrote:Mam wyniki glukozy
Tak jak myślałam dla mnie ten kubek był jak kostka cukru dla konia:D
Czyli ok.
Ale wyszło mi w morfologi na czerwono:
Hemoglobina 11,4 g/dl NORMA 12,0 16,0 L
Hematokryt 34,20 % NORMA 37,00 47,00 L
Pewnie powinnam brac dodatkowe zelazo??
ja się załapałam na 3x L
erytrocyty 3,4
hemoglobina 10,4
hematokrtyt 30,10
i dostałam OLIMP Chela-Ferr Forte 2tabl dziennie i dietka bogata w żelazo,
czy coś się poprawiło dowiem sie po powtórce badańKUNIAK lubi tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:marki mam, jak klikniesz na link to pojawi ci sie strona z konkretnym produktem
Dziękuję :*
A powiedz mi linomag nie powiela się z balsamem do ciała?
W ogóle czytam, żeby nie stosować balsamów tzn. kupić kupię a może użycie wyjdzie w praniu? -
Goplana rozumiem Cię
nie łam się kochana...ja też jak patrze w lustro to czasami mam ochotę je stłuc...
najgorszy celulitis na udach....ale damy radę...przed zajściem w ciążę kupiliśmy xboxa z kintectem i zumbe:D powiem Ci że tańczyłam dzień w dzień chyba z 2 tygodnie i schudłam normalnie 5kg! więc jak tylko znajdę chwilkę i siłę po porodzie to od razu zabieram się za zumbę
nie dość że z domu nie muszę wychodzić to jeszcze chudne tańcząc co uwielbiam:D
Goplana, Lavendula, Agusia ;), mada_lena lubią tę wiadomość
-
eforts wrote:Dziękuję :*
A powiedz mi linomag nie powiela się z balsamem do ciała?
W ogóle czytam, żeby nie stosować balsamów tzn. kupić kupię a może użycie wyjdzie w praniu?
a balsam nie jest konieczny, ale ten konketny ma piekny sklad i nawilzy po mydle/zelu po kapieli, i trzeba stosowac w minimalnej ilosci.
edit:
a jak sie okaze niepotrzebny to ja chetnie przygarne:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 22:09
eforts, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
KUNIAK wrote:IKC ,
ja od dwóch miesięcy chodze z lekkim rozwarciem!
W najgorszym stadium był 1 cm,poznej się to zmniejszyło do 0,5 cm
Na poczatku miałam leżeć plackiem ale jak okazało się że rozwarcie nie postępuje to pozwoliła mi chodzić
Mam tylko nie cwiczyc,nie chodzic na basen i nie dzwigać.
Także będzie dobrze!
Tzn "Lubię" to, że rozwarcie nie postępuje i że możesz coraz więcej robićWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 22:01
-
ewelina_d wrote:linomag to gęsta maść na raczej strategiczne miejsca po kazdym myciu/wytarciu:)
a balsam nie jest konieczny, ale ten konketny ma piekny sklad i nawilzy po mydle/zelu po kapieli, i trzeba stosowac w minimalnej ilosci.
Tylko się nie denerwuj
Strategiczne miejsca w sensie pupa? Bo wtedy nie powielałby się z maścią przeciw odparzeniom?
Obiecuje, że to ostatnie pytanie -
spoko
jakos to bedzie, jeszcze i tak mam troche nadziei, ze moze ten sprzet w szpitalu jest do bani
i nie moglo byc tak bardzo zle skoro nie kazali mi lezec w domu ani nic odrazu nie przepisali... a jakby bylo bardzo zle to bym tam zostala
bedzie dobrze;)
dziekuje za wsparcie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 22:05
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
eforts wrote:Tylko się nie denerwuj
Strategiczne miejsca w sensie pupa? Bo wtedy nie powielałby się z maścią przeciw odparzeniom?
Obiecuje, że to ostatnie pytanie -
ewelina_d wrote:na pupe:) czytalam o masciach i doczytalam, ze jesli nie ma odparzen, to nie ma co meczyc skory dziecka cynkiem, stad obie masci - jedna na "normalnie" i jedna na te okazje, jak pojawiaja sie odparzenia
No to już kumambo zobaczyłam, że w tej nagietkowej jest cynk ale też ja wybiorę zamiar sudocremu czy bepanthenu
a z linomagu wybiorę maść zieloną (na pewno czytałaś o niej)
W każdym razie dziękuję
-
eforts wrote:No to już kumam
bo zobaczyłam, że w tej nagietkowej jest cynk ale też ja wybiorę zamiar sudocremu czy bepanthenu
a z linomagu wybiorę maść zieloną (na pewno czytałaś o niej)
W każdym razie dziękujęeforts lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina super masz tego bloga i ta liste z wyprawka. Dla mnie teraz bardzo pomocna bo juz wrocilam z wakacji i czas na zakupy
a najtrudniej zaczac.. Zauwazylam ze wiekszosc higienicznych rzeczy zamawialas na allegro od jednego uzytkownika.. Wedlug Ciebie ma najlepsze ceny?
-
A ja cynku zero u mojej panieneczki, bo w rodzinie i nie tylko są przypadki sklejania sie warg sromowych po używaniu kremów/ maści z tlenkiem cynku... Późnej te drastyczne rozrywanie itd brr nie zaserwuje tego małej, a ze mam 6tubek bepanthenu to i będę używała bo nie ma tlenku cynku i działa jak dla mnie na równi z sudocremem wypróbowałam obie na mym syńciu
Ewelina właśnie o to chodzi ze nie na wkładke to było tylko tako SE przyłożyłam tam nie wiedziałam jak to napisać tylko hehe no i potem na wkładkę mi niebieski śluz wyleciał może tak to opisze nom plamki małe były niebieskie na wkładce
A teraz sprawdziłam ze te ketony to miałam 50mg/dl a cos mi zamaniło się, że 0,50 ... Ciekawe co jutro powie ginek...Livia
Nela
Marcel
-
Milaszka wrote:Ewelina super masz tego bloga i ta liste z wyprawka. Dla mnie teraz bardzo pomocna bo juz wrocilam z wakacji i czas na zakupy
a najtrudniej zaczac.. Zauwazylam ze wiekszosc higienicznych rzeczy zamawialas na allegro od jednego uzytkownika.. Wedlug Ciebie ma najlepsze ceny?
(teraz dla sprawdzenia zarzuciłam Fride do noska do wyszukiwarki na allegro, żeby zobaczyć jak ten sprzedawca stoi z cenami, to ma jedną z najniższych cen...)Milaszka lubi tę wiadomość
-
Ikc, może taka "uroda" szyjki, jako pierworódka nie dobijałam nawet do 3 z przodu i nikt halo nie robił, też się coś tam skracało;), ale jak odpuściłam dzienne latanie jak pofyrtana to się skończyło, także...odpoczywaj! i nie myśl o tym:)
Co do rozstępów, to Goplana i reszta - olejcie to dziewczyny! to są te negatywne aspekty ciąży, uwarunkowania genetyczne i innemnie pokarało rozstępami na tyłku w wieku 13 lat i musiałabym leżeć i wyć w poduszkę wszystkie lata po tym fakcie?
a pfffffffffffffffffffffffffffff, kompleksy kompleksami, zakasujemy rękawy i dajemy do masaży i lekkich ćwiczeń, a po porodzie voila! same kilory będą z Was schodzić (ze mnie pewnie nie, ale ja zaprawiona w boju jestem i zrzucę na jakimś rowerze, czy cuś deczko później;)).
Uszy, głowy i biusty do góry! Ciąża to taki stan, który uwidacznia w 100%, że baby w babie jest 100% i nie ma co nad tym debatować. Wszystkie jesteście piękne! nawet rozstępy mogą być piękne, wystarczy popatrzeć na fotografię Jade Beall
Popatrzcie:) https://www.youtube.com/watch?v=f6rDNfyVt-M,
nie jest tak?
Milaszka, ewelina_d, Goplana, Viviana, blue00, Dotty84, eforts, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.