Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Słuchajcie, ja do zakupu tej komody podchodziłam dwa razy. Pochodziłam po salonach meblowych to są oczywiście ładne ale od 400zł wzwyż .I wróciłam dziś do Biedronki, jeszcze były to się zdecydowałam. Za tą cenę to wiadomo żadna rewelacja, ale ja jestem zadowolona,bo wygląda ładnie. Chociażby miała posłużyć rok, to nie żal będzie takich pieniędzy. Głębokość 30cm, na małe ubranka wystarczy.
-
Witam;)
Marcelunio kochany wstał i ja tez okno otworżyłam i wietrze się hehe cos ok.10 idę okulary zamówić mam tylko nadzieje ze będzie szefoowa licze na rabacik no i fajnie by było gdyby jednak do piątku się wyrobili i dosztalam do wniosku że nie będę czekała, spierdziele sobie oczy i będzie potem a tak w dupie będę miała hehe nawet w nocy to było uciążliwe jak ja ślepa wstawać i przewijac a tak okulary założył zdjął i dalej spać poszedł
Kurde a ja wieczorem mimo głodu poszlam spać bo nie chciało mi się robić i wstalam z takim burczeniem, ze normalnie zo zołądek chyba mi juz na druga stronę przekręciło.. Idę jeść ;P
Agatko to ja będę czekać, ale w sumie lepiej żeby mocno Ciebie denerwował
Kasiu no niezle mixy na noc jajka z majonezem hehe miód mleko u mnie chyba sraczka murowana by była
Nata czy dużo wód to nie wiem
hehe jutro się zobaczy no i najważniejsze to jak królewna przytyła 
Miłego dnia
lkc lubi tę wiadomość
Livia

Nela

Marcel

-
Ktoś cos tutaj kiedys wspominal o snikersie w sloiku?
http://m.youtube.com/watch?v=Q9wUbG0cbe0
proszę przepis jak zrobić wlasny.
polecam tego gościa i jego przepis na sajgonki i pizze smażona mniaaaam palce lizać. Robi dobre rzeczy, amator ale uwielbiam go bardziej niż te programy z tv. A sajgonki sa masakrycznie aż ściska mnie w zoladku, wstaje jesc
lkc, Isia14 lubią tę wiadomość
-
Hej, u mnie dziś 27 tc, Belly wskazuje już 7mc, ale to chyba coś o tydzień za wcześnie, bo 7mc zaczyna III trymestr, ale ważne, że kolejny tydzień zaczęty.
Wcinam śniadanie i musze wyleźć na miasto. Zrobiło się chłodno.
Mała skopała mi prawy bok, do tego boli mnie nerka, uczucie jakbym nadwyrężyła bok. Wrrrr. Może rozchodzę w ciągu dnia.
Dziś kolejny dzień kiedy nie wiem na na co mam ochotę do zjedzenia, napoczynam i nie mogę dojeść.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry! Nareszcie jest czym oddychać! Ja też jeszcze pracuję, wolne robię sobie dopiero od października, ale jak już wspominałam - u mnie to trochę inna sytuacja, bo jestem tłumaczem i pracuję z domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 08:20
-
wyglada smakowiciecaśka wrote:Ktoś cos tutaj kiedys wspominal o snikersie w sloiku?
http://m.youtube.com/watch?v=Q9wUbG0cbe0
proszę przepis jak zrobić wlasny.
polecam tego gościa i jego przepis na sajgonki i pizze smażona mniaaaam palce lizać. Robi dobre rzeczy, amator ale uwielbiam go bardziej niż te programy z tv. A sajgonki sa masakrycznie aż ściska mnie w zoladku, wstaje jesc

kiedys chyba wg jego przepisu robilam domowe chipsy ziemniaczane, dobre byly;) moj K go lubi ogladac, mnie jakos ten facet drazni, chyba przez ten glos.. nie wazne
ale smaczne rzeczy gotuje:)
ta wanienka zajmuje jeszcze mniej miejsca
ale komu by sie chcialo dmuchac.... 
http://allegro.pl/dmuchana-wanienka-turystyczna-podrozna-basen-5663-i4481604705.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 08:41
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry. Taka pogoda mi odpowiada, pochmurno i rześko

Już kolejną noc mój Igor do mnie przyłazi i śpi, a ja nawet nie wiem kiedy. Budzę się a on śpi ze mną. Jak będzie maleństwo, to nie wiem, ale muszę czujniej spać.
Wczoraj byłam w przychodni z moją teściową i w poczekalni była taka dziewczynka może z 10lat z mamą, miała chyba porażenie mózgowe, ściskała sobie piłeczki sensoryczne ciągle i taka miła i uśmiechnięta była. Słyszałam jak ta mama mówiła do kogoś, że to podczas porodu coś się stało, coś jej uszkodzili chyba przy pośladkowym ułożeniu. I tak teraz myślę, oby nam porody pomyślnie przebiegły, bo jak widać cała ciąża zdrowa to jeszcze nie jest pełen sukces. Zaczęłam się trochę bać.
A, i ona w końcu do mnie podeszła, wzięła mnie za rękę i chciała ze mną iść. Zaczęłam wstawać, ale jej mama mówi, że nie, niech Pani siedzi, ona tak często ludzi zaczepia. -
nick nieaktualnyDzien dobry!! nas dzis przywital 29 tydzienn
niech leci szybko, bo juz sie doczekac nie moge!
Pati, jak chcesz okulary w tym tygodniu to pewnie do jutra musialabys je odebrac.. Piatek jest wolnym dniem..
lkc, zupaztytki, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Ja pracuje cały czasmarynka wrote:Witam się rano pokolejnej nocy zakończonej bardzo wcześnie skurczami łydek. Idę do lekarza, niech co poradzi a potem do pracy.
No właśnie, która z was jeszcze pracuje?
i chyba jeszcze pociągnę tak do połowy października
-
nick nieaktualnyWitam się i ja ,jak zwykle niewyspana,już wykąpana coś tam,jakos tam umalowana i lece do pracy rodacy.
Pati wymarzyłas sobie te krokiety bo coś mam dzis nerwa
ale pewnie dlatego ze dopiero sroda i piatek jakos tak wielce daleko sie wydaje...
KasiaKa nie martw sie porodem, wszystko pomyslnie sie skonczy,nie ma sie co bac komplikacji bo wiekszosc porodow przebiega prawidlowo i twoj tez na pewno taki bedzie.Relaksik i spokojnie.
Pytanko mam ,bo sie nie znam kompletnie ,czy te takie majtuszki z siateczki to ja musze sobie kupic do szpitala i po? bo wlasnie koncze zamowienia na allegro i bede robic paczke z PL bo sie nazbieralo i juz chcialabym miec tam wszystko zapakowane zeby potem mi nie musieli dosylac znowu bo to koszta sa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 09:02
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Bez kitu piątek wolny... Ojj pewnie dopiero w poniedziałek będą... Ehh a ja w soczewkach nie dam rady chodzić już poważnie cos mnie strzela juz tak oczy pieką to cos kluje w oku jakby siedziało a tony kropli poszło i dawno by wylecialo pewnie w jakieś naczynko mi soczewka uwiera... Krople ani nic nie pomaga.. No idę jakoś za godz do optyka obok ale ten czas tak wolno mi leci jak cholera... Ciekawe czy dałoby rade na jutro ogarnąć te okulary... Dobrze by było bo nie wiem jak do lekarza pojde jutro ,dzisiaj do diabetologa nie idę za tydzien pójdę pierdziele jak slepak iść albo zaplakana przez te soczewki ;o
Agatko tez dzisiaj mam nerwa... Ale przez oczy..
No przydają się ja w domu nawet w nich chodziłam wietrzlm pipkę i po drugie nie musiałam się martwić ze majtki do wyrzucenia pójdą w razie ubrudzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 09:10
AgataP lubi tę wiadomość
Livia

Nela

Marcel

-
Witam,
Ja też jeszcze pracuję, ale tylko do końca sierpnia (Jupi!!!)
I to tylko dlatego, że sprawdziłam i faktycznie ZUS wylicza podstawę do L4 i do macierzyńskiego w ten sam sposób - średnia z 12 miesięcy od miesiąca poprzedzającego miesiąć w której powstała PIERWSZA niezdolność do pracy (w moim przypadku byłby to maj 2013-kwiecień 2014 przez to, że wzięłam tygodniowe "ciążowe" zwolnienie w maju), chyba że od tej niezdolności jeszcze przepracuje się PEŁNE 3 MIESIĄCE (w moim przypadku: czerwiec, lipiec, sierpień).
Więc jak dopracuję do końca sierpnia to policzą mi do L4 i macierzyńskiego średnią z wrzesień 2013-sierpień 2014. Dla mnie to ważne, bo dostałam fajną podwyżkę w marcu tego roku i chciałam, żeby do tej średniej weszło mi jak najwięcej miesięcy...
Ufff... tak czy inaczej, podsumuję to jednym słowem: ZŁODZIEJE!
Gdybym wiedziała, że tak jest, to nie wzięłabym tego tygodniowego zwolnienia w maju na 100% tylko na 80% i mogłabym iść teraz w spokoju na zwolnienie.
To tak k'woli ostrzeżenia dla wszystkich tych które mają podobną sytuację i nie wiedzą o tym jak ZUS kombinuje.
W moim przypadku przez ten cały okres ponad roku (z macierzyńskim) straciłabym łącznie ponad 5000 PLN.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 09:10