Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
madziulka112 wrote:No niezła sumka. Mnie najbardziej denerwuje w zusie to że jak już piszą o zasadach przyznawania rent czy zasiłków itd. to tak żeby nikt nie zrozumiał.
Zanim zrozumiałam ten przepis też duuuuuużo musiałam się nagadać z Panią z ZUS. -
Wody niebieski nawet granatowy, a normalnie dużo się nie zmieni kolor tylko odcień
Ja pierdziele jaki tempo maja sierpniowe mamuski heheh następną rano się rozpakowała
A u mnie do porodu jak ładnie dzisiaj sie zlozylo zostalo 2miesiace 2tygodnie i 2 dni heheh))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 09:28
AgataP, Dotty84, Milaszka, Maga31 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Agata majtasy się przydadzą więc zamawiaj, drogie nie są :p Pati moja koleżanka też w ciąży nie mogła nosić soczewek, czasem tak jest że coś się zmienia i niestety ale nagle zaczynają uwierać. My już po śniadanku, miałam wstać wcześniej ale oko mi się przymknęło i dobrze że się obudziłam o 8:45, szybki prysznic, śniadanie i lecę niedługo do lekarza.
Ciekawe ile moje dziecko przybrało, już się tak stęskniłam za jego widokiem, mam nadzieję że wszystko jest ok.AgataP, lkc, Agusia ;), Madlen222 lubią tę wiadomość
-
No to ja miałam w takim układzie w czerwcu tydzień no i teraz w lipcu pod koniec ale to jeszcze płacił pracodawca wiec nie wiem jak to będzie. Kurcze też dostałam podwyżkę i mam nadzieję że się bedzie liczyć i nie wiem jak tera mam długo pracować. Chciałam na początku września wziąć 2 tygodnie l4 i potem już od października normalnie do porodu ale tera nie wiem.
-
HEJ DZIEWCZYNY
Wsałam dzisiaj z mega katarem a kicham jak szalona. Napiekłam się wczoraj babeczek a rano patrze Oliwia wcina ostatnią ciekawe gdzie wyparowały moje wypieki dobrze że marchwiowe ciasto schowałam na szafe to nie dorwali:P:P:P:P
Ta komoda z biedronki podoba mi się zrobiłabym sobie naklejki różowe jakieś np motylki i byłoby ok. Musze poszukać u mnie w biedronkach dzisiaj.
Dzisiaj dzień robienia kwiatków do opasek jak któraś chętna to adres na priv to wyśle gotową opaskęMam tkaniny na kwiatki jasny róż, fioletowy i kremowy
-
Ja wróciłam z miasta, ojejku zrobiłam sobie zakupy cokolwiek, nie miałam siły tego donieść, a dosłownie kilka rzeczy. Zrobiło się chłodniej, ale jakoś nadal parno. Ale rozruszałam nerkę i przestało boleć.
Ja mam też okulary, nosiłam sporadycznie, ale teraz w ciąży częściej noszę, bo oczy się męczą bardzo, jeszcze ja mam astygmatyzm.
Czy zamawiałyście coś z apteki Gemini, bo ja czekam od soboty na przesyłkę.lkc, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViviama, ja zamawiam z apteki Gemini, ale odbieram osobiscie w punkcie. Na przesylke troche sie czeka.. Mi dzis przyszla paczka z allegro, jak zobaczylam te siateczkowe majty, to mnie az ciarki przeszly... Brrrrr.. Biedna moja pipka bedzie, oj biedna
zamowilam tez koszule do karmienia
http://allegro.pl/italian-fashion-koszula-dla-kobiet-karmiacych-l-i4494882309.html
Powiem Wam ze bardzo fajna, tylko jakas rozmiarowka zawyzona chyba.. Wzielam "L" tak na wszelki wypadek, i normalnie wisi.. Ale lepiej ze jest za duza, niz za mala
-
Hej
Ja dziś urządziłam sobie ważenie. Teraz siedzę bardzo niezadowolona. Wczoraj przymierzałam sukienkę, która miała troszkę luzu w brzuchu. Okazało się, że najwięcej mi brakowało na samej górze!!! No cycki urosły, ale bez przesady. Nie boję się, że zostanę z dodatkowymi kg, ale ta klata trochę mnie przeraziła. Niby te narządy gdzieś się muszą pomieścić i na logikę żebra się inaczej ustawiają... Ehhh....
Jeszcze mąż mnie o kolejną tartę błaga a ja mam miękkie serce. W końcu biedny rozwala te ściany to kalorie spala, niech ma.lkc lubi tę wiadomość
-
Milaszka no czytam opinie o tej aptece, że na przesyłkę to się czeka tydzień, nawet dwa, kurdę a ja kupiłam też leki i mi zostało 6 tabletek, może dojdzie paczka.
Jedne siateczkowe majtki kupiłam na allegro, kurdę kawalek siatki i dwie dziury na nogi hehehKoszula fajna, ważne, by była wygodna
Milaszka lubi tę wiadomość
-
Buziaki z rana :*:*:*
Madziulko, nie jesteś z "tym" sama, moja teściowa też trzyma "w tajemnicy" i nie mówi na prawo i lewo o ciąży, także czasami jak gdzieś się napatoczymy na kogoś z rodziny to ten ktoś ma palpitacje serca, oczy mu wychodzą z orbit i nie wie co powiedzieć. Dziwactwa jakieś, nie ma się co przejmować,
mnie też doprowadzają do szewskiej pasji jakieś idiotyczne zachowania, ale nie mam na nie wpływu, mogę jedynie się grzecznie odgryźć i tyle:)
Kiedy w końcu ochrzciliśmy Młodego (bo nie po miesiącu i nie u biskupa:D:D:D) teściowa ariami zawodziła wszystkim "że nareszcie mamy aniołka" jak niezrównoważona, odpowiadaliśmy spokojnie, że "aniołkiem nasze dziecko jest od początku, a polanie go wodą w kościele nie czyni go lepszym i świętym". I skończyło się bajdurzenie. I o to chodziło:D:D
lkc lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
talia22 wrote:No to ja miałam w takim układzie w czerwcu tydzień no i teraz w lipcu pod koniec ale to jeszcze płacił pracodawca wiec nie wiem jak to będzie. Kurcze też dostałam podwyżkę i mam nadzieję że się bedzie liczyć i nie wiem jak tera mam długo pracować. Chciałam na początku września wziąć 2 tygodnie l4 i potem już od października normalnie do porodu ale tera nie wiem.
Kochana, w takim razie wyliczą ci od czerwca 2013 do maja 2014. Gdybyś chciała to zniwelować to musiała byś pracować cały sierpień, wrzesień i pażdziernik i wtedy podstawa byłaby listopad 2013 - październik 2014. Jeśli zatem nie zamierzasz pracować do końca października bez przerwy, to idź spokojnie na zwolnienie, bo swojej sytuacji już nie zmienisz...
Nawet jak weźmiesz L4 na chorobę nie związaną z ciążą, to i tak się już nie uratujesz przez Złodziejami....Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:26
-
zamawiam przez internet leki z http://bliskaapteka.pl/
ale wiadomo, nie ma wszystkiego i tylko to co bez recepty. ale ceny o wiele nizsze niz u mnie w miescie. wczesniej zamowienia przychodzily momentalnie, a teraz trzeba swoje odczekac. cos za cos. dla mnie wartoAleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
ÓptimusPrime - zgadzam się z dziewczynami,
nie pozwól traktować siebie jako osoby drugiej kategorii, nie zasłużyłaś na to i masz prawo czuć się kochana i szanowana!
Nikt nie dał przyzwolenia Twojej matce do opluwania Cię za własne zdanie (i to jeszcze odnośnie nasion na balkon o tempora o mores), ani Twojemu facetowi do wycierania sobie Tobą gęby.
Miej godność! postaw się! ludzie, którzy tak Cię traktują są toksyczni, zatruwają życie każdego dnia, pomniejszają Twoją wartość, sprawiają, że czujesz się nikim, a to NIE JEST PRAWDA!
Zajrzyj do książki "Toksyczni ludzie - 10 sposobów postępowania z ludźmi, którzy uprzykrzają ci życie" Lillian Glass, lekka książka, która Ci pokaże, że jesteś na takim etapie życia, że warto powiedzieć "Basta" i podnieść głowę do góry.
Trzymam za Ciebie kciuki:)Dotty84, zupaztytki, Madlen222, Strupka lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.