X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zywo widziałam takie dzieci urodzone max do 25 tygodnia i uwierzcie ze widok straszny. Moja lezała w inkubatorze wlasnie z takimi maluchami pierwszy raz jak weszłam do pomieszczenia z inkubatorami to az mnie odepchneło na wejsciu. Normalnie stałam tam 30 minut nim weszlam dalej do środka. Poczatkowo nie ogłam patrzec na te maluszki były takie pokrzywione, ciemne pozarastane włoskami. No dla mnie widok był porazajacy z czasem to ustepowalo ale pierwsze wrazenie skonczylo sie lzami płynacymi po policzkach

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Dziewczyny pytanie "intymne", czy Wasze dzieci też kopią w odbyt, czasami tak mnie zaboli z tyłu, kilka sekund i puszcza.....

Kopie, kopie :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Evik Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo zamówiłam narazie jedne żeby oblookać te siateczkowe ale nie są takie złe naprawde i mieciutki damy rade:D
    A Zus? bez komentarza!nic tu nie pisze narazie bo mam przeboje z nimi jak sie sparwa zakończy to wtedy opiszę!Ale to ostatnio jedna z głównych przyczyn moich nerwów i stresów! Dziś wstałam z dobrym humorkiem męzus świetna wiadomośc zapodał z rana chyba mu sie uda nową dobra pracę złapać:) No i sie tak zbieram powoli za depilacje woskiem nóg! Średnio mi się chce ale chyba musze to ogarnąc. A jutro w końcu zebrać się i iść na glukozę przeciez mnie to nie ominie!:D

lkc lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piszecie ze powinni wypłacac srednia z 12 miesiecy liczona z premiami. Cholera to mnie rowno oszukuja wtedy. Moja podstawa to najnizsza krajowa czyli 1200zł na reke ale zarabialam od 1800 do 2400 miesiecznie a dalej mi placa tylko 1200zł czyli co powinnam odwołanie napisac jakies ze firma mnie okrada czy co?

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ZUSem też będę miała przejścia, bo mając własną firmę od roku nie opłacam składek chorobowych i zamierzam zacząć od września, muszę mieć opłacone wysokie składki przez pełen miesiąc poprzedzajacy miesiąc w którym urodzę.
    Dla bezpieczeństwa opłacę dwa, bo a nuż urodzę w październiku i byłby zonk.

I tak wczoraj dumam i sobie myślę, a co będzie jak przenoszę ciążę do chociażby 1 grudnia.
    Ale gin mi obiecał, że urodzę jeszcze w listopadzie, nie dopuści żebym przenosiła ciążę o 2 tyg :) Więc luz.
    Od 1 października mogę rodzić.

No i powiedział, że patrząc na wymiary małego teraz i wiedząc ile ja i mąż ważyliśmy przy urodzeniu, spodziewamy się dziecka ok 4kg. Tak myślałam...
    Cud jak mi Szymek dupy nie rozerwie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:55

lkc, karmelek, Dotty84, KasiaKa, Paju lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    piszecie ze powinni wypłacac srednia z 12 miesiecy liczona z premiami. Cholera to mnie rowno oszukuja wtedy. Moja podstawa to najnizsza krajowa czyli 1200zł na reke ale zarabialam od 1800 do 2400 miesiecznie a dalej mi placa tylko 1200zł czyli co powinnam odwołanie napisac jakies ze firma mnie okrada czy co?
    A dostajesz premię pod stołem, czy jest wliczona w zarobki i od całej kwoty odprowadzony podatek?

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest tzn byla wliczana w zarobki zawsze

u nas jest podstawa plus to co sobie wypracujesz ze sprzedazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:43

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jestem, zamówione jutro po 14 mam wpaść odebrać :D uff hehe tylko 249 zł myslalam ze się w 300 ni wyrobiea tu psikus ;)

Desou j obserwuje dawidka od kiedy zostalam mama i bardzo mu kibicuje ;)

Kurde przeszła się i nie mogę oddychać czuje się jakby słoń mi na klatce usiadł aż płuca bola i oddech ciężko złapać a to przecież tylko jakieś 150-200m od domu ;( ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:47

lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde złodzieje cholerni ... Normalnie masakra

f2w343r88uf9xtcb.png

• talia22 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej się tym nie interesowałam bo jakby nie miałam potrzeby ale teraz się bede wkurzać. Dobra kończe ten temat bo zaraz bede słowami wularnymi i powszechnie uznanymi za obelżywe rzucać

f2w343r88uf9xtcb.png

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak masz sobie ulżyć to mi to nie przeszkadza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:54

Dotty84 lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele ;oo normalnie szok co z R się stało...?! Ja nie wiem czy on chce mnie przekupić czy co, mówię ze byłam okulary zamówić i ze 250 zł a ten to 400 Ci starczy na okulary i lekarza... ;oo powedzcie mi co go ruszyło.?? Ja nie prosilam Go wcale... Nic nie wspomnialam sam ie spytał ile na okulary... Aha i żebym listę sobie zrobiła i zsumowala jeszcze ile mi trzeba na to wszystko co brakuje dla malej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:59

desou, Maga31, ewelina_d, zupaztytki, Agata92 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podstawę wymiaru zasiłku dla pracownika stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających powstanie niezdolności do pracy albo z faktycznego okresu zatrudnienia za pełne kalendarzowe miesiące, jeżeli niezdolność do pracy powstała przed upływem tego okresu.

No ale póki co ja na l4 na którym byłam nie pobierałam zasiłku. Zasiłek będzie mi pzysługiwał po wykorzystaniu 30 dni l4 za które normalnie mam pensję bo płaci pracodawca. Chyba sobie zadzownię do ZUS i dopytam

f2w343r88uf9xtcb.png

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet u mężczyzn czasem odzywa się sumienie. Może trochę sobie przemyślał. Wierzę, że jednak mu na Was zależy...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruszylo bo sie postawilas i mu prawde wygarnelas jakim durniem jest,no i moze przejrzal na oczy i zobaczyl jakie go szczescie w dupe kopnelo ze z nim jestes i uswiadomil sobie co moze stracic.

ja dopiero godzine w pracy jestem a ciagnie sie jak osiem...help....nie wiem cos dzisiaj ten czas sie dluzy...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak póki co taka gadka bez uczuć tylko finansowe sprawy ;oo no ale jak daje na mała to najważniejsze ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ja pierdziele ;oo normalnie szok co z R się stało...?! Ja nie wiem czy on chce mnie przekupić czy co, mówię ze byłam okulary zamówić i ze 250 zł a ten to 400 Ci starczy na okulary i lekarza... ;oo powedzcie mi co go ruszyło.?? Ja nie prosilam Go wcale... Nic nie wspomnialam sam ie spytał ile na okulary... Aha i żebym listę sobie zrobiła i zsumowala jeszcze ile mi trzeba na to wszystko co brakuje dla malej...
    Pati moze czyta nasze forum?:)

Viviana, KUNIAK, Milaszka lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahahaha ale jajca by były ;oo haaha

AgataP, lkc lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teściowymi sie nie przejmujcie :) my jak poszliśmy z moim M powiedzieć o ciąży to pierwsze co to była wściekłość "bo my dowiadujemy się ostatni" A ja biedna nie wiem o co chodzi bo praktycznie nikt nie wiedział, jedynie moi rodzice i siostra. Mina taka że nie wiedziałam co powiedzieć i co robić! Patrze na mojego M ale z jego strony też zmieszanie więc widzę, że się nie wygadał.. I takie głupie napięcie przy stole.. Potem przyszła do nich rodzinka, witamy się a oni do mnie "i jak się czujesz". Ja se myśle o co chodzi?! A tu jego ciotka mówi, że powiedziała jego mamie że w ciąży jestem.. Bo miała takie przeczucie!!! Bo M jej przyjechał domofon zrobić, który od pół roku miał naprawić i nie było kiedy.. I to było wiadome, że jakieś zmiany nastąpily.. No śmiech na sali! Szkoda tylko że przekazując wymyślone plotki nie powiedziała jego mamie że te plotki ona sama WYMYŚLIŁA! Bo nikt o niczym jeszcze nie powiedział! Oj te baby.. Ale takie nerwy miałam że szkoda gadać :/

lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ahahaha ale jajca by były ;oo haaha
    jakby tak bylo to jeszcze inni powinni poczytac :):)

xpatiiix3, AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ