Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na zywo widziałam takie dzieci urodzone max do 25 tygodnia i uwierzcie ze widok straszny. Moja lezała w inkubatorze wlasnie z takimi maluchami pierwszy raz jak weszłam do pomieszczenia z inkubatorami to az mnie odepchneło na wejsciu. Normalnie stałam tam 30 minut nim weszlam dalej do środka. Poczatkowo nie ogłam patrzec na te maluszki były takie pokrzywione, ciemne pozarastane włoskami. No dla mnie widok był porazajacy z czasem to ustepowalo ale pierwsze wrazenie skonczylo sie lzami płynacymi po policzkach
-
Ja tak samo zamówiłam narazie jedne żeby oblookać te siateczkowe ale nie są takie złe naprawde i mieciutki damy rade:D
A Zus? bez komentarza!nic tu nie pisze narazie bo mam przeboje z nimi jak sie sparwa zakończy to wtedy opiszę!Ale to ostatnio jedna z głównych przyczyn moich nerwów i stresów! Dziś wstałam z dobrym humorkiem męzus świetna wiadomośc zapodał z rana chyba mu sie uda nową dobra pracę złapaćNo i sie tak zbieram powoli za depilacje woskiem nóg! Średnio mi się chce ale chyba musze to ogarnąc. A jutro w końcu zebrać się i iść na glukozę przeciez mnie to nie ominie!
lkc lubi tę wiadomość
-
piszecie ze powinni wypłacac srednia z 12 miesiecy liczona z premiami. Cholera to mnie rowno oszukuja wtedy. Moja podstawa to najnizsza krajowa czyli 1200zł na reke ale zarabialam od 1800 do 2400 miesiecznie a dalej mi placa tylko 1200zł czyli co powinnam odwołanie napisac jakies ze firma mnie okrada czy co?
-
Ja z ZUSem też będę miała przejścia, bo mając własną firmę od roku nie opłacam składek chorobowych i zamierzam zacząć od września, muszę mieć opłacone wysokie składki przez pełen miesiąc poprzedzajacy miesiąc w którym urodzę.
Dla bezpieczeństwa opłacę dwa, bo a nuż urodzę w październiku i byłby zonk.
I tak wczoraj dumam i sobie myślę, a co będzie jak przenoszę ciążę do chociażby 1 grudnia.
Ale gin mi obiecał, że urodzę jeszcze w listopadzie, nie dopuści żebym przenosiła ciążę o 2 tygWięc luz.
Od 1 października mogę rodzić.
No i powiedział, że patrząc na wymiary małego teraz i wiedząc ile ja i mąż ważyliśmy przy urodzeniu, spodziewamy się dziecka ok 4kg. Tak myślałam...
Cud jak mi Szymek dupy nie rozerwieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:55
lkc, karmelek, Dotty84, KasiaKa, Paju lubią tę wiadomość
-
nastka151 wrote:piszecie ze powinni wypłacac srednia z 12 miesiecy liczona z premiami. Cholera to mnie rowno oszukuja wtedy. Moja podstawa to najnizsza krajowa czyli 1200zł na reke ale zarabialam od 1800 do 2400 miesiecznie a dalej mi placa tylko 1200zł czyli co powinnam odwołanie napisac jakies ze firma mnie okrada czy co?
-
Juz jestem, zamówione jutro po 14 mam wpaść odebrać
uff hehe tylko 249 zł myslalam ze się w 300 ni wyrobiea tu psikus
Desou j obserwuje dawidka od kiedy zostalam mama i bardzo mu kibicuje
Kurde przeszła się i nie mogę oddychać czuje się jakby słoń mi na klatce usiadł aż płuca bola i oddech ciężko złapać a to przecież tylko jakieś 150-200m od domu ;( ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:47
lkc, Maga31 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ja pierdziele ;oo normalnie szok co z R się stało...?! Ja nie wiem czy on chce mnie przekupić czy co, mówię ze byłam okulary zamówić i ze 250 zł a ten to 400 Ci starczy na okulary i lekarza... ;oo powedzcie mi co go ruszyło.?? Ja nie prosilam Go wcale... Nic nie wspomnialam sam ie spytał ile na okulary... Aha i żebym listę sobie zrobiła i zsumowala jeszcze ile mi trzeba na to wszystko co brakuje dla malej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 10:59
desou, Maga31, ewelina_d, zupaztytki, Agata92 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Podstawę wymiaru zasiłku dla pracownika stanowi przeciętne miesięczne wynagrodzenie wypłacone za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających powstanie niezdolności do pracy albo z faktycznego okresu zatrudnienia za pełne kalendarzowe miesiące, jeżeli niezdolność do pracy powstała przed upływem tego okresu.
No ale póki co ja na l4 na którym byłam nie pobierałam zasiłku. Zasiłek będzie mi pzysługiwał po wykorzystaniu 30 dni l4 za które normalnie mam pensję bo płaci pracodawca. Chyba sobie zadzownię do ZUS i dopytam -
nick nieaktualnyruszylo bo sie postawilas i mu prawde wygarnelas jakim durniem jest,no i moze przejrzal na oczy i zobaczyl jakie go szczescie w dupe kopnelo ze z nim jestes i uswiadomil sobie co moze stracic.
ja dopiero godzine w pracy jestem a ciagnie sie jak osiem...help....nie wiem cos dzisiaj ten czas sie dluzy...xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Ja pierdziele ;oo normalnie szok co z R się stało...?! Ja nie wiem czy on chce mnie przekupić czy co, mówię ze byłam okulary zamówić i ze 250 zł a ten to 400 Ci starczy na okulary i lekarza... ;oo powedzcie mi co go ruszyło.?? Ja nie prosilam Go wcale... Nic nie wspomnialam sam ie spytał ile na okulary... Aha i żebym listę sobie zrobiła i zsumowala jeszcze ile mi trzeba na to wszystko co brakuje dla malej...
Viviana, KUNIAK, Milaszka lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Dziewczyny teściowymi sie nie przejmujcie
my jak poszliśmy z moim M powiedzieć o ciąży to pierwsze co to była wściekłość "bo my dowiadujemy się ostatni" A ja biedna nie wiem o co chodzi bo praktycznie nikt nie wiedział, jedynie moi rodzice i siostra. Mina taka że nie wiedziałam co powiedzieć i co robić! Patrze na mojego M ale z jego strony też zmieszanie więc widzę, że się nie wygadał.. I takie głupie napięcie przy stole.. Potem przyszła do nich rodzinka, witamy się a oni do mnie "i jak się czujesz". Ja se myśle o co chodzi?! A tu jego ciotka mówi, że powiedziała jego mamie że w ciąży jestem.. Bo miała takie przeczucie!!! Bo M jej przyjechał domofon zrobić, który od pół roku miał naprawić i nie było kiedy.. I to było wiadome, że jakieś zmiany nastąpily.. No śmiech na sali! Szkoda tylko że przekazując wymyślone plotki nie powiedziała jego mamie że te plotki ona sama WYMYŚLIŁA! Bo nikt o niczym jeszcze nie powiedział! Oj te baby.. Ale takie nerwy miałam że szkoda gadać
lkc, Maga31 lubią tę wiadomość