X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe 12kg było 2tyg temu jutro znowu się wazę u diabetologa ;)

Lkc betonowa Kasia hehehe:)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoras z Was pytala co sie dzieje z Goplana, chyba nikt nie odpowiedzial - jechala na wesele, a pozniej z mezem nad morze. jak niepotrzebnie powielam informacje to przepraszam.
    to ja Was wkurze , u mnie dzisiaj wg belly zaczal sie 7 miesiac i mam jeszcze 2 kg na minusie:) - ale spoko... to normalne bo ja gruba bylam.. jestem.. bede. :) takze w tym miesiacu i w kolejnych czekam na nadwyzke;)

Milaszka, Paju lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

Lkc betonowa Kasia hehehe:)
    serio tak mi sie czasem wydaje... ten moj to ma przez caly sezon jakies alergie, cuda. w nocy zmarznie to go glowa boli i bez tabletki nie przezyje. a nawet jak nie to i tak co chwile go cos boli i zre te tabletki wszystkie jak tic tacki. na serio nie pamietam zebym jadla cos przeciwbolowego. na poczatku ciazy kupilam paczke apapu w razie w. to jak go kiedys bol glowy dopadl to mi zezarl te tabletki, po czym stwierdzil, ze nic mu nie pomoglo bo apap jest do bani i teraz mam jechac do apteki i mu kupic ibuprom zatoki :D

xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, gratki! Już dwa kiloski nosisz w sobie, jak fajnie! :)
    Optimus, bardzo przykro się czyta to, co piszesz. Fajna babka z Ciebie, wydawałoby się, że pełna optymizmu, a Twój facet chyba strasznie Cię tłamsi. Nie bądź uległa, spróbuj się postawić, może on wtedy zacznie dostrzegać pewne rzeczy. Życzę Ci powodzenia w życiu, ale z takim mężczyzną nie będziesz miała łatwo :/

lkc, Madlen222, Dotty84 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jestem wściekła po prostu nie dam rady tych soczewek nosić oczy tak mnie pieką i jeszcze jakbym kupkę piachu w oku miała a zdejme i ulga soczewki dobre są... Czyste nic z nimi nie jest krople nic nie dają nic z oczami nie mam a tak szybko schną ze piecze ehh... Najgorsze to ze okulary dopiero w przyszłym tyg będę miała nowe... Masakra jakaś... Żeby to było tylko tak ze źle widzę to ok ale ja ma zeza i mi jedno oko leci trochę... Ehh... Tak bym pochodziła bez, a tak lipa wstyd na ulice iść... Nie wiem co robić kurde a mam straszne kompleksy od dzieciństwa związane z oczami... Jak chodziłam prywatnie to okulistka mowila ze czeka mnie nastepna operacja na oko ale olałam to, bo nie mam tyle ona strasznie droga jest... Ehh... I muszę znowu na okulary się przerzucić, akurat tym się nie martwie tylko tym zezem... Tak bym chodziła bez soczewek te parę dni póki okularów nie zrobie, juz wszystkiego chyba probowalam a jak zakładami soczewki to ozy bolą i łzawia ze nie da się wytrzymać a jutro do lekarza no bezsilna taka się czuje... I chyba za tydzień pójdę... Jeżeli nie przejdzie z oczami, mysl e ze może jakieś niedotlenienie ze tak i dzieje mam tylko nadzieje ze przejdzie do jutra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 20:17

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie za Wami nie nadazam :)

Powiedzcie mi kochane jakiej wielkosci kocyk powinnam zamowic zeby pasowal do wozka gondolki, chodzi mi o te Minky
    Są różne wymiary 75x75 lub 75x50 lub 75x100 ..?

I jeszcze jedno rozek usztywniany czy miekki? :)

nxbhnwz.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, wczoraj wybierałam kocyk to przy jednym wymiarze zawsze było, że do gondoli. Chyba 50x75? Ja zamawiam 75x100 i on na pewno do wózka byłby spory, chyba że jakieś składanie/zawijanie przewidujesz. My mamy śpiworek.

f2w3rjjg7duv7nlc.png

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam spiworek, ale mam wizje ze bedzie taka mrozna zima ze moje dziecko zmarznie bez kocyka :) i chcialabym zeby pozniej do spacerowki tez sie nadal :)

Ten 75x100 tez wydaje mi sie za duzy, ale nie wiem czy 50x75 dla odmiany nie za maly :)

nxbhnwz.png

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe a bralas letni kocyk czy wiosenna kolderke ? :)

nxbhnwz.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to kupujecie śpiworek i z kombinezonu nie będzie korzystać? Ja myślałam o kombinezonie, bo dziecko można włożyć w nim do nosidełka i gondoli, zarzucić kocyk i myślę, ze będzie ciepło?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam ,pojezdzilam,spalilam co mialam spalic i ...otworzylam pringelsy.....teraz ogladam mistrzostwa europy w lekkoatletyce wiec taki jakby aktywny sportowo wieczór :P aha no i jem te cholerne pringelsy..a niedobre sa strasznie ...ale jem.... bo lubie jak chrupie ...stwierdzam ze lepiej sie je jak sie oglada cwiczacych ludzi w TV :)

xpatiiix3, talia22, Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam z wypełnieniem 1,5 cm, z myślą o zimie. Latem można dokupić cieńszy albo przykryć dziecko flanelą i też będzie dobrze :)

Agusia, kombinezon też mam. Śpiworek pasuje też do spacerówki więc na pewno go wykorzystam. Dziecka zimą bez kombinezonu sobie nie wyobrażam, śpiworek w końcu jest luźny i bardziej przewiewny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 20:20

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Dziewczyny to kupujecie śpiworek i z kombinezonu nie będzie korzystać? Ja myślałam o kombinezonie, bo dziecko można włożyć w nim do nosidełka i gondoli, zarzucić kocyk i myślę, ze będzie ciepło?

ja mam wlasnie kombinezon i bede przykrywac kocykiem

Agusia ;), xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taka opcje cieńszy polarkowy kombinezon i śpiworek do tego albo gruby tylko i pokrywa na gondoli jest przecież ewentualnie cienki kocyk na to zależy jaka temp będzie czy będzie..;) chociaż pewnie w mrozy latać na spacerku nie będę tylko werandowac co najwyżej na ganku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 20:22

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mnie kilka dni teez chyba kopala w odbyt i czułam ból az spinałam poślady:D pozniej przeszlo i juz nie czuje tam kopnięć:)
    Optimus jezeli kazdy ma to na co zasługuje to zdecydowanie Twój mąz ma za duzo (Ciebie) a Ty masz o wiele za mało. Ja nie bede pisac co bym zrobiła na Twoim miejscu czy na swoim tylko żal mi bo jesteś super śliczną i miłą kobietką zasługujesz na dużo wiecej lecz to Twoje zycie i zyczę by sie jakos ułozyło:)
    A Pati popieram wygladasz kwitnąco a nogi masz zgrabne jak sarenka! Agata tak samo laska! Juz bez komentarza jak takie laski narzekaja bo ja wtedy czuje sie jak jescze wiekszy potwór:P:D haha!
    MAdlen super wiesci takich bylam pewna:) Ide poogladac połozne i zajrze dopiero jutro papa:)

xpatiiix3, Agusia ;), Madlen222, zupaztytki, AgataP lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kombinezon i śpiworek pasujący do gondoli, spacerówki i fotelika samochodowego ma otworko na pasy, wiec coby za duzo nie bylo to kocyk wezme bez wypelnienia :)

nxbhnwz.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewuszki za zaintreesowani i miłe słowa:)
    Ja taka zmęczona jestem po tej wizycie że nawet nie mam siły pisać. Nerwy opadły i wyszła nieprzespana noc...zasypiam na siedząco ale czekam aż się ściemni na dworze i wtedy pójdę spać.

Pati wyglądasz super sexy:) na prawdę:)
    A ja nie wiem gdzie mi się mieszczą te dwa dzidzioly, brzuch mam mniejszy niż niejedna kobieta w ciąży pojedynczej. Nawet pani doktor powiedziała mi dzisiaj że mam śliczny zgrabny malutki brzuszek.

Optimus kochana smutne to co piszesz...nie zamierzam nic Ci doradzać ani pouczać bo to Twoje życie i sama wiesz co jest dla Ciebie najlepsze...mam tylko nadzieję, że poczujesz się w końcu kochana i mąż pójdzie po rozum do głowy:)

Agusia ja czuje kopniaki w odbyt bardzo wyraźnie. Tym bardziej teraz jak okazuje się że moje dzieci oboje główkami u góry a cztery nóżki mam nad pęcherzem...i powiem Ci że jak zaczną na raz kopać to strasznie mnie to teraz boli..aż w cewce moczowej czuje, odbycie, pochwie, wszędzie na dole...ale skoro tak lubią, to trudno :) dam radę:)

Jutro przyjeżdżają moi rodzice:) cieszę się ogromnie!!! ale będą dopiero w nocy bo niestety jeszcze muszą do pracy iść...nieszkodzi, będę czekać:)

My po lekarzu pojechaliśmy z mężem do burger kinga:) i zjadłam wiele pyszności:) także miałyście rację, że po wizycie poszliśmy jeść:D
    A w ogóle to od zeszłego tygodnia nic nie przytyłam, mało tego , jeszcze schudłam pół kilograma...nie wiem jak to możliwe...chyba dlatego że na głodniaka tam byłam...
    A ogólnie mam na plusie już 18kg więc nie mówcie mi że Wy wyglądacie grubo :P bo gruba to jestem ja:)

xpatiiix3, zupaztytki, AgataP, Agusia ;) lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dzieki za mile slowa I wsparcie. Buziaki dla Was za Wasze zlote serducha.Wszystko co piszecie, w jakims stopniu jes prawda.Ale bedzie super. Usiadlam na chwilke -mam przerwe, teraz czekam w kolejce do laai2nki I idelulac!
    Dobrej nocki, aby jutro bylo lepsze niz dzis :)

AgataP lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasiadłam do kompa i postaram się nadrobić pół dnia... :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus skads znam takie rzeczowe traktowanie a najlepsze ze dopiero w ciazy zaczal mnie tak traktowac. Dzisiaj postanowilam sobie ze nie wspomne juz ani slowem o wyprawce czy lekarzu mam go w powazaniu sama sobie poradze jak zawsze. Po urodzeniu sprawa o alimenty i laski nie bedzie robil zeby sie dolozyc do dziecka.
    Wyjelam wlasnie mufinki z piekarnika i czekam jeszcze na ciasto marchewkowe:) z nerwow wzielam sie za pieczenie ciast:p

AgataP, maaartinka, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ