X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe 12kg było 2tyg temu jutro znowu się wazę u diabetologa ;)

Lkc betonowa Kasia hehehe:)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoras z Was pytala co sie dzieje z Goplana, chyba nikt nie odpowiedzial - jechala na wesele, a pozniej z mezem nad morze. jak niepotrzebnie powielam informacje to przepraszam.
    to ja Was wkurze , u mnie dzisiaj wg belly zaczal sie 7 miesiac i mam jeszcze 2 kg na minusie:) - ale spoko... to normalne bo ja gruba bylam.. jestem.. bede. :) takze w tym miesiacu i w kolejnych czekam na nadwyzke;)

Milaszka, Paju lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • lkc Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:

Lkc betonowa Kasia hehehe:)
    serio tak mi sie czasem wydaje... ten moj to ma przez caly sezon jakies alergie, cuda. w nocy zmarznie to go glowa boli i bez tabletki nie przezyje. a nawet jak nie to i tak co chwile go cos boli i zre te tabletki wszystkie jak tic tacki. na serio nie pamietam zebym jadla cos przeciwbolowego. na poczatku ciazy kupilam paczke apapu w razie w. to jak go kiedys bol glowy dopadl to mi zezarl te tabletki, po czym stwierdzil, ze nic mu nie pomoglo bo apap jest do bani i teraz mam jechac do apteki i mu kupic ibuprom zatoki :D

xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, gratki! Już dwa kiloski nosisz w sobie, jak fajnie! :)
    Optimus, bardzo przykro się czyta to, co piszesz. Fajna babka z Ciebie, wydawałoby się, że pełna optymizmu, a Twój facet chyba strasznie Cię tłamsi. Nie bądź uległa, spróbuj się postawić, może on wtedy zacznie dostrzegać pewne rzeczy. Życzę Ci powodzenia w życiu, ale z takim mężczyzną nie będziesz miała łatwo :/

lkc, Madlen222, Dotty84 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jestem wściekła po prostu nie dam rady tych soczewek nosić oczy tak mnie pieką i jeszcze jakbym kupkę piachu w oku miała a zdejme i ulga soczewki dobre są... Czyste nic z nimi nie jest krople nic nie dają nic z oczami nie mam a tak szybko schną ze piecze ehh... Najgorsze to ze okulary dopiero w przyszłym tyg będę miała nowe... Masakra jakaś... Żeby to było tylko tak ze źle widzę to ok ale ja ma zeza i mi jedno oko leci trochę... Ehh... Tak bym pochodziła bez, a tak lipa wstyd na ulice iść... Nie wiem co robić kurde a mam straszne kompleksy od dzieciństwa związane z oczami... Jak chodziłam prywatnie to okulistka mowila ze czeka mnie nastepna operacja na oko ale olałam to, bo nie mam tyle ona strasznie droga jest... Ehh... I muszę znowu na okulary się przerzucić, akurat tym się nie martwie tylko tym zezem... Tak bym chodziła bez soczewek te parę dni póki okularów nie zrobie, juz wszystkiego chyba probowalam a jak zakładami soczewki to ozy bolą i łzawia ze nie da się wytrzymać a jutro do lekarza no bezsilna taka się czuje... I chyba za tydzień pójdę... Jeżeli nie przejdzie z oczami, mysl e ze może jakieś niedotlenienie ze tak i dzieje mam tylko nadzieje ze przejdzie do jutra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 20:17

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie za Wami nie nadazam :)

Powiedzcie mi kochane jakiej wielkosci kocyk powinnam zamowic zeby pasowal do wozka gondolki, chodzi mi o te Minky
    Są różne wymiary 75x75 lub 75x50 lub 75x100 ..?

I jeszcze jedno rozek usztywniany czy miekki? :)

nxbhnwz.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, wczoraj wybierałam kocyk to przy jednym wymiarze zawsze było, że do gondoli. Chyba 50x75? Ja zamawiam 75x100 i on na pewno do wózka byłby spory, chyba że jakieś składanie/zawijanie przewidujesz. My mamy śpiworek.

f2w3rjjg7duv7nlc.png

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam spiworek, ale mam wizje ze bedzie taka mrozna zima ze moje dziecko zmarznie bez kocyka :) i chcialabym zeby pozniej do spacerowki tez sie nadal :)

Ten 75x100 tez wydaje mi sie za duzy, ale nie wiem czy 50x75 dla odmiany nie za maly :)

nxbhnwz.png

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinsleepe a bralas letni kocyk czy wiosenna kolderke ? :)

nxbhnwz.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to kupujecie śpiworek i z kombinezonu nie będzie korzystać? Ja myślałam o kombinezonie, bo dziecko można włożyć w nim do nosidełka i gondoli, zarzucić kocyk i myślę, ze będzie ciepło?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam ,pojezdzilam,spalilam co mialam spalic i ...otworzylam pringelsy.....teraz ogladam mistrzostwa europy w lekkoatletyce wiec taki jakby aktywny sportowo wieczór :P aha no i jem te cholerne pringelsy..a niedobre sa strasznie ...ale jem.... bo lubie jak chrupie ...stwierdzam ze lepiej sie je jak sie oglada cwiczacych ludzi w TV :)

xpatiiix3, talia22, Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam z wypełnieniem 1,5 cm, z myślą o zimie. Latem można dokupić cieńszy albo przykryć dziecko flanelą i też będzie dobrze :)

Agusia, kombinezon też mam. Śpiworek pasuje też do spacerówki więc na pewno go wykorzystam. Dziecka zimą bez kombinezonu sobie nie wyobrażam, śpiworek w końcu jest luźny i bardziej przewiewny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 20:20

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Dziewczyny to kupujecie śpiworek i z kombinezonu nie będzie korzystać? Ja myślałam o kombinezonie, bo dziecko można włożyć w nim do nosidełka i gondoli, zarzucić kocyk i myślę, ze będzie ciepło?

ja mam wlasnie kombinezon i bede przykrywac kocykiem

Agusia ;), xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taka opcje cieńszy polarkowy kombinezon i śpiworek do tego albo gruby tylko i pokrywa na gondoli jest przecież ewentualnie cienki kocyk na to zależy jaka temp będzie czy będzie..;) chociaż pewnie w mrozy latać na spacerku nie będę tylko werandowac co najwyżej na ganku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 20:22

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mnie kilka dni teez chyba kopala w odbyt i czułam ból az spinałam poślady:D pozniej przeszlo i juz nie czuje tam kopnięć:)
    Optimus jezeli kazdy ma to na co zasługuje to zdecydowanie Twój mąz ma za duzo (Ciebie) a Ty masz o wiele za mało. Ja nie bede pisac co bym zrobiła na Twoim miejscu czy na swoim tylko żal mi bo jesteś super śliczną i miłą kobietką zasługujesz na dużo wiecej lecz to Twoje zycie i zyczę by sie jakos ułozyło:)
    A Pati popieram wygladasz kwitnąco a nogi masz zgrabne jak sarenka! Agata tak samo laska! Juz bez komentarza jak takie laski narzekaja bo ja wtedy czuje sie jak jescze wiekszy potwór:P:D haha!
    MAdlen super wiesci takich bylam pewna:) Ide poogladac połozne i zajrze dopiero jutro papa:)

xpatiiix3, Agusia ;), Madlen222, zupaztytki, AgataP lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kombinezon i śpiworek pasujący do gondoli, spacerówki i fotelika samochodowego ma otworko na pasy, wiec coby za duzo nie bylo to kocyk wezme bez wypelnienia :)

nxbhnwz.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję dziewuszki za zaintreesowani i miłe słowa:)
    Ja taka zmęczona jestem po tej wizycie że nawet nie mam siły pisać. Nerwy opadły i wyszła nieprzespana noc...zasypiam na siedząco ale czekam aż się ściemni na dworze i wtedy pójdę spać.

Pati wyglądasz super sexy:) na prawdę:)
    A ja nie wiem gdzie mi się mieszczą te dwa dzidzioly, brzuch mam mniejszy niż niejedna kobieta w ciąży pojedynczej. Nawet pani doktor powiedziała mi dzisiaj że mam śliczny zgrabny malutki brzuszek.

Optimus kochana smutne to co piszesz...nie zamierzam nic Ci doradzać ani pouczać bo to Twoje życie i sama wiesz co jest dla Ciebie najlepsze...mam tylko nadzieję, że poczujesz się w końcu kochana i mąż pójdzie po rozum do głowy:)

Agusia ja czuje kopniaki w odbyt bardzo wyraźnie. Tym bardziej teraz jak okazuje się że moje dzieci oboje główkami u góry a cztery nóżki mam nad pęcherzem...i powiem Ci że jak zaczną na raz kopać to strasznie mnie to teraz boli..aż w cewce moczowej czuje, odbycie, pochwie, wszędzie na dole...ale skoro tak lubią, to trudno :) dam radę:)

Jutro przyjeżdżają moi rodzice:) cieszę się ogromnie!!! ale będą dopiero w nocy bo niestety jeszcze muszą do pracy iść...nieszkodzi, będę czekać:)

My po lekarzu pojechaliśmy z mężem do burger kinga:) i zjadłam wiele pyszności:) także miałyście rację, że po wizycie poszliśmy jeść:D
    A w ogóle to od zeszłego tygodnia nic nie przytyłam, mało tego , jeszcze schudłam pół kilograma...nie wiem jak to możliwe...chyba dlatego że na głodniaka tam byłam...
    A ogólnie mam na plusie już 18kg więc nie mówcie mi że Wy wyglądacie grubo :P bo gruba to jestem ja:)

xpatiiix3, zupaztytki, AgataP, Agusia ;) lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dzieki za mile slowa I wsparcie. Buziaki dla Was za Wasze zlote serducha.Wszystko co piszecie, w jakims stopniu jes prawda.Ale bedzie super. Usiadlam na chwilke -mam przerwe, teraz czekam w kolejce do laai2nki I idelulac!
    Dobrej nocki, aby jutro bylo lepsze niz dzis :)

AgataP lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zasiadłam do kompa i postaram się nadrobić pół dnia... :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus skads znam takie rzeczowe traktowanie a najlepsze ze dopiero w ciazy zaczal mnie tak traktowac. Dzisiaj postanowilam sobie ze nie wspomne juz ani slowem o wyprawce czy lekarzu mam go w powazaniu sama sobie poradze jak zawsze. Po urodzeniu sprawa o alimenty i laski nie bedzie robil zeby sie dolozyc do dziecka.
    Wyjelam wlasnie mufinki z piekarnika i czekam jeszcze na ciasto marchewkowe:) z nerwow wzielam sie za pieczenie ciast:p

AgataP, maaartinka, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ