X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy bliźniakach zdecydowałabym się na cc ze względu na to, że nie dokońca p[rzewidzi się ułożenie drugiego dziecka jak już to pierwsze wyjdzie, a poza tym brak sił na parcie właśnie.

Madlen222 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Hehe, miejsce to będę miała, już mi Panie w labo powiedziały, że mam wziąć coś do czytania, bo przez 2 godziny nigdzie mnie nie wypuszczą, a powinno się wypić na jeden łyk i czy na kilka, i jaką to ma konsystencję płynną czy glutowatą, mąż się śmieje, że dam radę, bo lubię słodkości, ale teraz w ciąży nie mam na nie w ogóle ochoty, wolę kwaśne i owoce :)
    Właśnie tego się obawiam, że wypiję i zwymiotuję i będzie po badaniu, i ostatnie pytanie czy po badaniu jest się jaką skołowaną?? Chyba pojadę komunikacją będę bała się później kierować :(

Przepraszam, za natłok pytań ale muszę Cię wykorzystać :))

Mi po glukozie nie bylo nic, od razu po wypiciu pojechalam samochodem, w laboratorium nic nie mówili zeby siedziec. No i wynik wyszedł ok,cukrzycy napewno nie mam.

Agusia ;) lubi tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    niecierpliwa pochwal się co kupiłaś dokładnie :p

Kochana dokładnie to tak

wózeczek http://wozkidzieciece.pl/pl/p/teutonia-Cosmo-spacerowy-z-gondolka-Comfort-Plus-kolekcja-coolclassic%2C-chicksmart-fotelik-Tario-z-baza%2C-torba%2C-adapter/148

śpiworek http://wozkidzieciece.pl/pl/p/teutonia-Mini-nest/138

rożek http://allegro.pl/motherhood-bawelniany-rozek-niemowlecy-z-kokosem-i4482983847.html

i komoda http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00214553/

będzie jeszcze kocyk
    http://allegro.pl/szyjemy-minky-bawelna-stworz-swoj-wyjatkowy-kocyk-i4492455931.html - ten czerwony z kotwicami na granatowym tle, jak w miniaturce :)

dopytuje o rabaty na łóżeczko, więc mam zajęcie.

A powiedzcie mi jakie macie te rogale do spania?

nxbhnwz.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 ja też przy bliźniakach zdecydowanie wybrałabym cc. Wydaje mi się, że wtedy jest mniejsze ryzyko a urodzić sn też wcale nie będzie łatwo i nie wiadomo jak to się potoczy.

Madlen222 lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jedna koleżanka SN dwóch chłopców urodziła drugiego przekrecili i normalnie dwojka główka poszła :) czekała do terminu urodziła w 39 tyg bodajże czekała na skurcze i wody odeszły pojechała do szpital tak jak przy pojedynczej ciąży ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to się zdarza chyba stosunkowo nie za często:)
    A jak tam Twoje dolegliwości wyciekowe?

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Blue00 ten program był na TTV.

Tutaj z porodami to jest tak: najbardziej zależy lekarzom na porodach naturalnych, ale. Właśnie się w sobotę dowiedziałam, że jeżeli powiem swojemu lekarzowi, że panicznie boję się naturalneg, że źle znoszę ból, itp. to zrobią mi cesarkę. I od tego momentu zaczęłam się zastanawiać i rozmyślać, czy sn czy cc...większość przemawia za cc, tym bardziej po tym dzisiejszym programie...chociaż ufam bardzo tutejszym lekarzom, ale chyba kwestia zaufania nie ma tu nic do rzeczy, bo nikt mi nie da gwarancji, że poród sn pójdzie mi lekko. Nigdy nie rodziłam i cholera wie jak zareaguje moje ciało na poród siłami natury, boję się że też mi zabraknie sił dla drugiego dzidziusia. Co myślicie dziewczyny? Co Wy byście zrobiły mając do wyboru przy ciąży bliźniaczej? sn czy cc?

Poza tym to włśnie się dowiedziałam, że moja szwagierka ma niedrożne jajniki i najprawdopodobniej tylko in vitro wejdzie w grę...;( smutno mi strasznie bo ona jest cudowną osobą i marzy o dziecku. Poszła do szpitala na operację usuwania torbieli i przy okazji zrobili jej drożność jajników i wyszło...eh...ale dobrze, że żyjemy w czasach gdzie są inne możliwości zajścia w ciążę:)

Przy bliźniakach zdecydowałabym się na cc, ale łatwo mi mówić, nie spodziewam się;)
    ale to Twoja pierwsza ciąża, pierwszy poród i jeszcze mnogi, także myślę, że CC jest tu rozsądnym wyjściem:)

Madlen222, blue00 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Madlen ja bym przy blizniakach wybrala cc na 99 %
    a jesli chodzi o Twoja szwagierke - smutne, ale lepsze in vitro i jakas nadzieja niz jej brak :)

Rewolucja uzywalas takich kubeczkow? http://medela.strefamarek.allegro.pl/medela-kubek-do-karmienia-niemowlt.html
    tak mysle, ze korzystajac z muszli moglyby sie przydac..

Używałam:) najwięcej korzystała z nich babcia, bo Młody wybrzydzał jako maluszek z butelkami, a później używaliśmy doidy cup bo miał uchwyt i mógł sobie sam trzymać:)
    Ale warto ten kubek Medeli mieć:)

lkc lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa super :-) a ja nadal w czarnej dupie :-) nic nie zamówiłam i chyba nie zamówię...mam jakoś dość, pytam męża wyprawkę kupujemy na allegro czy w sklepie? a on się pyta a co potrzeba?? <lol> a jakie ceny, no to mówię moim zdaniem podobne są, więc uznał że w sklepie, tylko mówię że nie mają betów takich jak mnie się podobają tylko jakieś mega tęczowo-kolorowe a on no to co pytasz to na allegro zamów, ale żeby mi pomógł wybrać to ni chuja :/ ehhh boże jaka ja jestem niezdecydowana no!!!!

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    mam pytanie do tych co dostały "w spadku" ubranka - czy i czym prałyście białe? bo ja zauważyłam że o ile kolorowe wyglądają ok o tyle te białe są albo poszarzałe albo zażółcone - myśle że proszek dla dzieci raczej nie da sobie z tym rady - myślałam wyprać w kapsułce plus vanish a potem drugi raz już w dziecięcym - co myślicie? i na ile stopni? szaleć z 90?

Spróbuj prać z sodą, daje radę,
    co do temperatury to również prałam w 90 stopniach i w sumie wielkich szkód nie było,
    tetra zawsze gotowana i było bielutko aż oczy bolały:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, bardzo rzadko ;) dodam ,ze dziewczyna miała 16lat :o hehe także tez szok, ale chyba u Nas już tak jest... Parcie na naturę ;) ale fakt faktem tak jak dziewczyny mówią jako pierworodka pewnie tez bym się zdecydowała na CC dla dobra dzieci, tylko i wyłącznie dlatego ;) a teraz bym się nie wahała i próbowała SN w następnej ciąży ;)

A no tak evik leci leci jeszcze ale co najlepsze ani wody ani mocz tez bo sprawdzała pasek na moczu i na iplawach i różne kolory wychodza ;) i nie tak mocno także luzik a co do tego czopa nic a nic tez juz nic dzisiaj ogólnie super się czuje chyba z 4 skurcze tylko konkretne na cały dzień ;) a tak na twardnienia nawet uwagi nie zwracalam bo nie by jakoś mocne dzisiaj ;P także mogę gory przenosić, tylko to swędzenie doszło im później tym gorzej zaraz dostane jaigoś pierdolca za przeproszeniem ;@

Nata a dla Radka odjebalo naobiecywał i ciekawe czy się wywiaze bo i juz do smyka sie ze mną wybiera... Bo ma ponoć rabaty 30-50%... I on nie ma jeszcze pieniędzy ale on idzie ze mną i wszystko kupi co trzeba a ja sie śmieje to naszykuj z min.300 jak chcesz od razu wszystko kupic juz co trzeba no dobra dobra mówi ;oo śmiechu warte z przymrużeniem oka biorę te obiecanki bo i tak nie wierze hehe ;) poważnie juz potem sie zaczęłam śmiać z tego naobiecuje a potem się nie wywiązuje hehe ale mówi zaczekamy do września tak samo oszust pierdzielony jeszcze nie wyjechał i sie żegnał a w piątek miał wyjeżdżać dopiero ,ale powoli sie rozmysla ;oo kłamca kłamca szkoda slow poważnie hehe ;P na serio ja juz nawet zła na niego nie jestem ale on takiego pajaca z siebie teraz robi no juz tak w żywe oczy kłamie ,na szczęście dzisiaj mi przelew przyszedł wiec mam na wizytę gdyby mnie w ch... zrobił ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 20:39

Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja dzieki - kupie:):)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest tak, że wystarczy że jedno dziecko będzie główkowo ułożone, a drugie to już oni jakoś obkręcają...nie rozumiem tego, ale tak mi lekarka powiedziała. Tak czy siak też jestem bardziej skłonna do cc niż do sn.
    Dziękuję dziewczyny za rady. :)

relgh3714vlmssyj.png

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata mój o dziwo się zaangażował bardzo, zwłaszcza w wybór wózka sprzedawcę w sklepie maltretował przez godzinę! Ale wypytał o wszystko i w końcu decyzja zapadła :)

resztę wybieram ja, staram się szukać u jednego sprzedawcy bo wiadomo przesyłka za darmo :)
    mój zawsze opinię wyda czy mu się podoba, powoli do niego dociera ile rzeczy potrzebuje dziecko… ale jeszcze długa droga przed nami

nxbhnwz.png

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z tymi poduszkami dla ciężarówek ? jakie macie ich wymiary ? sprawdzają się ?

nxbhnwz.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki i ja mam pytanie dziś byłam w świecie dziecka kupiłam kilka ciuszków, niedrapki, chciałam kupić czapeczki i tu mam problem, bo one mają takie różne rozmiary, 34 wydaje mi się bardzo małe i nie wiem jaki rozmiar kupić....

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak u tej koleżanki pierwszy poszedł główka drugiego obrócili, normalnie łapę wsadzaja całą i przekrecaja w brzuchu... ;oo ona mówiła ze jej lekarz prawie po łokcia wsadził, przepraszam ale mi się śmiać chce do tej pory ;) hehe bo ona tak to śmiesznie opowiadała ;P

Mój miał wyjątkowo mała główkę 32cm hehe a donoszony :oo i 34 nosił ja miał prawie 2miesice ;) ogólnie był malus i drobniutki ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 20:46

Madlen222, lkc lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierdziele http://allegro.pl/smieszne-body-niemowlece-biale-do-zrobienia-i4484664218.html jaki napis...my jak byliśmy w sklepie to on też wypytywał o wózek itd, oglądał wszystko ale w necie to jakoś mu się nie chce. Ogólnie to ja nie wiem czy on sobie zdaje sprawę że to tylko 2,5 miesiąca :-)

Agata92, Maga31, karmelek lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata super te body :)

njr11rs.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napis mnie powalił, szczególnie to possać cyca..:-) śliczne zdjęcie w avatarze.

Agata92 lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ