X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcę sobie zamówić olejek ze słodkich migdałów, polecacie jakąś firmę? Ewelina Ty chyba coś się orientujesz kochana?? :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/lavea-luksusowy-100-olejek-do-masazu-migdalowy-i4448873335.html
    Polecam ten olejek. Używam go tylko do masażu krocza ale bardzo fajnie się wchłania też winne części ciała :)
    Dzięki za komplement :)

Dotty84 lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówisz że zaczęłaś masaże robić? jezu ja nawet nie wiem jak się zabrać za to :p

rfnnk6n.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w tym pomaga mąż :) i tak naprawdę zaczęłam w 20 tygodniu tak 2-3 razy w tygodniu, a teraz robimy codziennie. Powiem szczerze że to wcale nie jest przyjemne i moim zdaniem przynajmniej u mnie gdybym zaczęła w 34 tygodniu to napewno nie przyniosło by pożądanego efektu przy porodzie. :)

njr11rs.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurna na czym to polega? jeśli można..:-)

rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mnie korci fryzjer i chyba krótka fryzurka mnie pocieszy takie na serio ostre ciecie ale wstrzymam się do po porodzie na wiosnę zrzuce futro może ;) hehe kiedy będę juz bez czapki chodzić albo o na chrzest chociaż wolalabym juz ale będę zapuszczona chodzić wiem to hehe bo nie będzie mi sie chcialo ukladac :P zaraz rok bedzie jak się nie strzyglam nawet końcówek... No ale po farbowac trzeba trzeba na dniach ale tez się niej chce chociaż farba stoi, może znowu wredna Rudzia będę haahah taką mega zmiane zrobię po porodzie hehe jak dobre do siebie i odpuchne po ciąży ;)

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    ja pierdziele http://allegro.pl/smieszne-body-niemowlece-biale-do-zrobienia-i4484664218.html jaki napis...my jak byliśmy w sklepie to on też wypytywał o wózek itd, oglądał wszystko ale w necie to jakoś mu się nie chce. Ogólnie to ja nie wiem czy on sobie zdaje sprawę że to tylko 2,5 miesiąca :-)

Ja sobie sama nie zdaję sprawy, że tak niewiele czasu do rozpakowania zostało;)

Co do olejku migdałowego to ja przyzwyczaiłam się do tego z Fitomedu i jestem baaardzo zadowolona z efektów:)

http://www.fitomed.pl/strona-glowna/cms_s/?ids=1

lkc lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do masażu krocza to robię to automatycznie, ale nie za wiele się spodziewam, chyba jestem TAM za bardzo umięśniona, ale odnoszę wrażenie, że podczas porodu guzik te masaże dały;) chociaż po porodzie goiłam się jak młody pies jakby to Goplana powiedziała ;)
    Także masować zawsze warto, a z małżami to już inny wymiar ;):D

lkc lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    chcę sobie zamówić olejek ze słodkich migdałów, polecacie jakąś firmę? Ewelina Ty chyba coś się orientujesz kochana?? :-)
    ja takie składniki kupuję wyłącznie w sklepach specjalizujących się w kosmetycznych półproduktach, czyli olejek tutaj:
    http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Olej-ze-slodkich-migdalow-ORGANICZNY/167

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx
    Tutaj masz filmik instruktażowy :) moja wiedza na ten temat pochodzi właśnie z takich filmików:) wydaje mi się, że partner zrobi to dokładniej niż ty sama :)

Nata lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 23 tyg lekarz ocenił mi łożysko w II stopniu dojrzałości czy to źle?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    Ja byłam dzisiaj na wizycie, szyjka moja jest z natury krótka, ale teraz ma 1,5 do 2,0 cm Lipa troszkę, bo boję się, że będzie powtórka z rozrywki z pierwszej ciąży dokładnie w tym samym okresie. Te moje chłopaki śpieszą się na świat niemiłosiernie. Dostałam luteinę 2 razy dziennie po 2 tabletki dopochwowo, oszczedny tryb życia, ale nie leżenie, bo mimo wszystko jest ona twarda. 25 sierpnia idę na kontrolę szyjki przez usg i dokąłdny pomiar z wykluczneiem lub potwierdzeniem robienia się wewnętrznego rozwarcia a 27 do gina i jakby było rozwarcie wew to szpital, sterydy na płucka i szew lub pessar. Na dzień dzisiejszy rozwarcia dzięki Bogu brak i ktg bez skurczy.

eve no jakże inne podejście lekarza niż to do pati - szyjka twarda a on odrazu plan ma jakby co itd a u pati to zachowywał się to generalnie niech rodzi.. straszne jest to że człowiek jest uzależniony gdzie trafi i na kogo.. oszczędzaj się a napewno nic złego się nie dzieje - jesteś pod dobrą opieką

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no właśnie znalazłam ten filmik :-) jezu już widzę jak mówię do mojego męża "wymasuj mi krocze :p "

blue00, xpatiiix3, Dotty84, Maga31 lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Agata no właśnie znalazłam ten filmik :-) jezu już widzę jak mówię do mojego męża "wymasuj mi krocze :p "

Myślę ze by się ucieszył :) faceci to lubią i bardzo to zbliża do siebie :) może to jakiś sposób na złagodzenie męskich głupich humorków :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zobaczymy, jak mu powiedziałam to się dziwnie na mnie spojzał :p

rfnnk6n.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluch mój ma sie dobrze, lekarz pochwalil ma wage:D przytulam tylko tyle co przybralo dziecko, ale mam znow antybiotyk, tym razem na uklad moczowy, infekcja. Duomox

ide spac...branoc

Nata, KasiaKa, Maga31 lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro mojemu pokaze, ciekawe co powie... ale znajac jego to nie wiem jak dlugo wytrzyma z tym masowaniem :D

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts Ja w ciazy z Marcelem tak samo miałam i było ok ;)

Nata hahah usmialam się ;)

Izia kochana niestety są lekarze i lekarze ciekawa jestem co się dowiem po jutrzejszej wizycie, bo może nic takiego się nie dzieje ;) powiem żeby zmierzył mi dokładnie szyjkę i sprawdził to rozwarcie no i mała mi w końcu dobrze wymierza ze się nie będę musiała mam nadzieje niepotrzebnie stresować po wizycie ;) także lepiej żeby jutro dobre wieści były ;) hehe ale będę miała stresu ze tam chyba padne w poczekalni i jeszcze cały dzień czekania do 17.30.. ;o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 22:13

eforts lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts ja się nie znam niestety, caśka lubię bo maluszek ma się dobrze, a nie lubię bo infekcja ehhh. Pati jutro zapytaj o swędzenia, no i powiedz o oczach może to też ma jakiś związek bo w sumie też Cię swędziały... no właśnie z tym masowaniem krocza to dziwna sprawa, bo jak facet robi to jak gra wstępna :p spijam herbe i idę spać chyba.

lkc lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    eforts ja się nie znam niestety, caśka lubię bo maluszek ma się dobrze, a nie lubię bo infekcja ehhh. Pati jutro zapytaj o swędzenia, no i powiedz o oczach może to też ma jakiś związek bo w sumie też Cię swędziały... no właśnie z tym masowaniem krocza to dziwna sprawa, bo jak facet robi to jak gra wstępna :p spijam herbe i idę spać chyba.

Coś w tej grze wstępnej jest, bo u nas często kończy się przytulankami :) Miłej nocki:)
    Ja też uciekam. Dobranoc :)

njr11rs.png
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ