X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaproponowałabym mężowi ten masaż, ale dzis wraca z roboty a od pon sie nie widzieliśmy a pisze mi juz z stęsknił sie wiec będzie ciezka noc, zwłaszcza ze na antybiotyku jestem i na razie nici z seksu bo zapalenie drog moczowych mam, tak wiec wole nie ryzykować. :) Ech.. I jak tu przezyc ta noc tak by nie urazić męska dumę?

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Diewuszki!
    Wczoraj mialam totalny brak sil.Chociaz noc byla przespana,ale pozniej ok 9 zaczal mnie strasznie bolec brzuch w ok.pepka.Pilkarzy wczoraj caly dzien non-stop strzelal gole w sam srodek.Jak to bolalo!Pierwszy raz,bo zazwyczaj to smiech mialam od Jego kopania,a wczoraj kilka razy poplakalam sie.I ten bol,twardy,wypiety brzuch,myslalam,ze mnie rozsadzi!Jak w dzien sie polozylam,przysnelam - nic z tego kopal mnie przez sen.Taka wykonczona wczoraj bylam...Wieczorem na szczescie moi goscie pojechali do domu i troche sie polozylam wyciszyc sie.Ale i tak twardy,wypiety brzuch mialam,wiec bez no-spy sie nie obeszlo...
    Dzis juz jestem po wypiciu glukozy-pychotka,mialam ochote na wiecej i az zalowalam,ze mis sie skonczyla...Ale teraz musze 2h siedziec na krzesle w przychodni.Nie pozwolili mi isc do domu,chociaz mam 4 min od przychodni...:-( Tel.mi pada,dobrze ze wzielam tablet i czytam sobie ksiazke.
    chyba jutro zaczne powoli zamawiac na allegro rzeczy.Tylko mam taki misz-masz w glowie..Od czego zaczac?Jak zaczac?Cos poradzicie?
    Wlasnie czytam o laktatorach i elektryczne sie radzi dla wczesniakow,a tak to lepiej reczne.

AgataP, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    A jak u Was z tymi poduszkami dla ciężarówek ? jakie macie ich wymiary ? sprawdzają się ?

mam od maja: http://motherhood.pl/sklep/kojec-premium-47

absolutna rewelacja

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Jeśli chodzi o masaż krocza w wykonaniu męża???? już to widzę, byłabym codziennie molestowana :D
    Chyba jednak spróbuję sama, hehehe
    o tak zly dotyk boli... przez cale zycie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 08:57

AgataP, Agata92, Dotty84 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny !

Kochana a to biodro to moze wlasnie cos na styl rwy? moze ci dzidzia jakis nerw uciska? nie wiem jak tabsy nie pomagaja to sredni przyjemnie?, mam nadzieje ze Ci szybko przejdzie.

Optimus ja chyba sie skusze tak czy siak na laktator elektryczny,bo odciagac bede pewnie duzo o ile bede miala co (wiadomo jak to jest z planowaniem w ciazy i po),macierzynski konczy mi sie w marcu a w marcu to dzidzia bedzie maleńka jeszcze i na cycu przyssana.

Madlen milych chwil z rodzicami zycze !

Ja sie musze zmusic i zaczac do pracy syzkowac ,u mnie dzis 13 stopni i leje okropnie,zimno i szaro...az sie nie chce z lozka wylazic...

Pati trzymam kciuki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 08:58

xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie wlasnie molestuje kotka mojego Krzyska...lezy mi na kolanach i domaga sie glaskania, mruczy szczesliwa...;) jak przestaje glaskac to lapkami dotyka mojego brzucha:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:00

AgataP lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    a mnie wlasnie molestuje kotka mojego Krzyska...lezy mi na kolanach i domaga sie glaskania, mruczy szczesliwa...;) jak przestaje glaskac to lapkami dotyka mojego brzucha:)

mój pieseł tak mi zawsze na brzuszku kładzie pysk i zasypia na dobre,a ja nie mam serca sie ruszyc...i dupa drętwieje po paru minutach :P a mala zawsze wyczuwa cieplo od pieseła i sie tam gramoli i stuka mu po pysku :)

zupaztytki, Agata92, Madlen222 lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:

Poza tym to włśnie się dowiedziałam, że moja szwagierka ma niedrożne jajniki i najprawdopodobniej tylko in vitro wejdzie w grę...;( smutno mi strasznie bo ona jest cudowną osobą i marzy o dziecku. Poszła do szpitala na operację usuwania torbieli i przy okazji zrobili jej drożność jajników i wyszło...eh...ale dobrze, że żyjemy w czasach gdzie są inne możliwości zajścia w ciążę:)

Moja siostra miała udrażniane jajniki bo też miała niedrożne i wcale nie oznacza to że są zmuszeni na in vitro.. Wystarczył zabieg i je udrożnili..

Madlen222 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    a to przypadkiem nie jest ta slynna qrwa.... tzn RWA KULSZOWA?
    Nigdy jej nie miałam.. ale właśnie poczytałam w internecie i wszystko możliwe że to ona mnie dopadła..
    Szkoda tylko, że w pracy z takim bólem trzeba siedzieć..

AgataP lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Moja siostra miała udrażniane jajniki bo też miała niedrożne i wcale nie oznacza to że są zmuszeni na in vitro.. Wystarczył zabieg i je udrożnili..

moja kuzynka miala taka sama sytuacje udroznili i teraz jest w 17 tygodniu ciazy :)

lkc, Madlen222 lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP średnio przyjemne to mało powiedziane.. A najgorsze, że do tego muszę siedzieć w określonej pozycji przy komputerze.. Dobrze że już pierwsza godzina za mną.. Jeszcze tylko 7 :(

AgataP lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    moja kuzynka miala taka sama sytuacje udroznili i teraz jest w 17 tygodniu ciazy :)
    No właśnie :) także Madlen może pocieszyć szwagierkę, że nic straconego :)
    Do in vitro im jeszcze daleko :) bo wcześniej jeszcze jest inseminacja...

AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    AgataP średnio przyjemne to mało powiedziane.. A najgorsze, że do tego muszę siedzieć w określonej pozycji przy komputerze.. Dobrze że już pierwsza godzina za mną.. Jeszcze tylko 7 :(

maaartinka wspolczuje mialam rwe i wiem jakie to cholerstwo,koleznka z pracy teraz jest w 20 tyg i tez ma rwe ale od poczatku ciazy :( jest wykonczona i wreszcie zdecydowala ze idzie na zwolnienie,bo fizjoterapia jej nie pomaga,tabsy tez nie a jeszcze 6 latke ma w domu i tez nie polezy i nie odpocznie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:17

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju Agata to się nazywa dopiero porażka.. Wiem że kobiety są silne ale ja na jej miejscu już dawno bym kaputła :/ przecież ten ból jest okropny..
    Gdyby nie to, że jestem sama w pracy bo koleżanka na urlopie to już dawno by mnie tu nie było..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:20

AgataP lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do poduszki ciazowej ja mam kojec motherhood juz mnie meczy powoli bo mnie starsznie wszystko boli jak z nim spie budze sie jak reumatyk i ostatnio wzielam druga koldre do lozka ktora zawijam pod brzuszek i jakos mi lepiej sie spi.
    ale moj pieseł jest zadowolony z kojca :)

10cn4a0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:20

maaartinka, lkc, Maga31, niecierpliwa21 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaartinka, ja też stawiam na rwę :/ Podobno straszne cholerstwo!
    Optimus, skłaniam się raczej ku elektrycznemu laktatorowi, jakoś to zautomatyzowanie procesu bardziej do mnie przemawia ;)

Babeczki powiedzcie, ja to jest, że Wy potraficie wyczuć, którą część ciała maleństwo wypycha, albo wiecie, że gładzi Was rączką, wystawia nóźkę etc.? Dla mnie to totalna abstrakcja! :D Mój mały jest aktywny, rusza się często i gęsto, robi kuleczkę z brzucha, ale nie mam pojęcia, gdzie znajduje się dana część jego ciałka. Może to przez łożysko na przedniej ścianie? Ma to znaczenie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Ojeju Agata to się nazywa dopiero porażka.. Wiem że kobiety są silne ale ja na jej miejscu już dawno bym kaputła :/ przecież ten ból jest okropny..
    Gdyby nie to, że jestem sama w pracy bo koleżanka na urlopie to już dawno by mnie tu nie było..

no niestety ,jej lekarz powiedzial ze to moze trwac az do konca...masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Maaartinka, ja też stawiam na rwę :/ Podobno straszne cholerstwo!
    Optimus, skłaniam się raczej ku elektrycznemu laktatorowi, jakoś to zautomatyzowanie procesu bardziej do mnie przemawia ;)

Babeczki powiedzcie, ja to jest, że Wy potraficie wyczuć, którą część ciała maleństwo wypycha, albo wiecie, że gładzi Was rączką, wystawia nóźkę etc.? Dla mnie to totalna abstrakcja! :D Mój mały jest aktywny, rusza się często i gęsto, robi kuleczkę z brzucha, ale nie mam pojęcia, gdzie znajduje się dana część jego ciałka. Może to przez łożysko na przedniej ścianie? Ma to znaczenie?

ja zawsze mowie mojemu patrz patrz wypycha glowe albo tylek,,,bo tez nie wiem :P

zupaztytki lubi tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jak nie ty to ktoś inny sobie znalazł korzyść z podusi :) przynajmniej się nie marnuje :P Ale wygląda to słodko :)

Zupaztytki ja niczego nie rozróżniam.. Ale mój M zawsze jak głaszcze brzuch jak malutki kopie to mówi żebym dotknęła bo tu ma np. rączkę albo coś.. Ale ja to tam nic nie czuje :P

AgataP, zupaztytki lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam rwę na samym początku w 8tc, wtedy też zaopatrzyłam się w poduszke Motherhood i po 2 tygodniach bólu przeszło, wtedy nawet nie myślałam o przeciwbólowych tabletkach, nie chciałam nic brać i nie zazdroszczę jak kogoś złapie, okropny ból.
    A mnie wczoraj Mała przekręciła się nieco, miała główkę przy szyjce, uciskala mi spojenie, co bolało okropnie, na wieczór robiłam kolację i poczułam jakby taki obrót, uderzyła aż mnie w pęcherz, ale po chwili mega ulga, także Dzidzie też nam uciskają poprzez swoje położenie. Ja przy wszelkich bólach tego typu leżę na lewym boku naprawdę pomaga.
    Zupaztytki ja jestem dopiero po usg także dzięki temu wiem, jak Mała jest ułozona, poza tym odróżniam jak rusza rączkami, bo to jest delikatne, a jak kopie nóżkami bo to mocne boksy. Głowę ma nisko i ją normalnie dotykam i czuję, a pupę ma przy pępku i to ją wyciska mi często. Także jak będziesz u gina zobacz jak leży Maluszek, potem jak czujesz ruchy łatwiej to sobie wyobrazić i potem odróżnić ruchy rączek, nóżek, dupeczki :) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:27

AgataP, zupaztytki lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 974 975 976 977 978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ