X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece do pracy kobietki mielgo dnia !

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w tym okropnym deszczowym dniu :)

Pati trzymam kciuki za wizytę:) Ja też dzisiaj mam o 16:) Mężuś nie może się doczekać:)

Viviana tak to ja :) dziękuje za komplement:)

maaartinka miałam różne bóle tutaj wcześniej opisywane i nic na to nie pomagało, w pewnym momencie miałam straszne skurcze łydek więc zaczęłam przyjmować regularnie magnez i powiem Ci że oprócz skurczy przeszły i bóle. Może spróbuj właśnie przyjmować magnez. Napewno nie zaszkodzi a może pomóc:)

Miłego dnia :*

Viviana lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo ranne ptaszyny :-) maartinka myślę, że to rwa kulszowa, wczoraj pytałam o nią lekarza bo też mnie dopadła, ale chyba nie aż tak drastycznie jak Ciebie, powiedział że w tej chwili to tylko przeciwbólowe i jakieś ćwiczenia, przyjaciółka ma mi pokazać jakie bo ona też miała w ciąży, a no i ona chodziła do masażysty i jej to bardzo pomogło, tak ją wymasował że miała siniaki ale jednak pomogło :-) Aga nie pamiętam czy to Ty pisałaś o wymiotach, ale dla pocieszenia powiem że ja miałam ostatnio 3 dni mdłości i to takie masakryczne, wisiałam nad kibelkiem z nadmiarem śliny ale nie wyrzygałam...soryy :-)
    Pati pytaj o wszystko lekarza, ja mam nadzieję że jakieś konkrety Ci powie ten tym razem. Ja śpię bez żadnej poduchy pod brzuchem, jeszcze mnie brzuszek nie ciągnie i zmieniam strony sobie.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    no niestety ,jej lekarz powiedzial ze to moze trwac az do konca...masakra
    Ale mnie pocieszyłaś :P

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    ja zawsze mowie mojemu patrz patrz wypycha glowe albo tylek,,,bo tez nie wiem :P
    Haha, dokładnie tak samo mówię! :D

AgataP lubi tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana też mam tą poduchę i z nią śpie ale tej nocy musiałam ją porzucić bo i tak nie spałam i tylko się wierciłam.. Nie dało się wytrzymać w jednej pozycji..

Agata92 magnez wcinam codziennie po 3 tabletki.. Mimo, że gin zalecała 6, więc niestety ratunku muszę szukać gdzie indziej..

Nata a myślisz że taki zwykły masaż zrobiony przez mojego M coś pomoże? Chociaż przy jego sile to jutro mogłabym nie wstać wogóle z łóżka :/

201411191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taką moją koleżankę złapała rwa kulszowa jak schodziła ze schodów, tak ją dopadło że zaległa na tych schodach, ścieło ją z nóg i musiał ją jej facet dosłownie wciągać na górę...masakra :( co do laktatora ja mam ręczny mimo że cały czas nastawiałam się na elektryka, ale łatwiej Go spakować do torby do szpitala i uznałam że jak coś to zawsze mogę sobie dokupić później ten elektryczny a ten będę miała na podróże :-) zobaczymy jak laktacja będzie wyglądała, gorzej jak nie będzie (odpukać) a wydam 400 zł :-)
    Maartinka no nie wiem, wydaje mi się że profesjonalista to wie gdzie ma uciskać żeby to cholerstwo puściło, z tego co wiem to masaż nieumiejętny może zaszkodzić ale jak mąż potrafi to możecie spróbować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:39

rfnnk6n.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje pod ręką kostki albo piete hehe a glowa mniejsza niż pupka;)

AgataP, zupaztytki, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez nie mam pojecia czym dostaje kopy;) moge sie tylko domyslac.. skoro jest ciagle glowkowo polozona i nie czuje zeby sie przekrecila to te ruchy nizej od pepka obstawiam, ze raczki a te wyzej nozki.
    tez spie z poduszka - tzn tym kojcem, ale co jakis czas musze zrobic przerwe i przez 2 -3 dni spi mi sie bez niej rewelacyjnie... a pozniej powrot do poduchy.
    Agata nic dziwnego, ze Twoj pies pokochal kojec .... w koncu to pies:):)
    u nas jedna kicia tez lubi w moim pospac:):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:43

AgataP lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Aga nie pamiętam czy to Ty pisałaś o wymiotach, ale dla pocieszenia powiem że ja miałam ostatnio 3 dni mdłości i to takie masakryczne, wisiałam nad kibelkiem z nadmiarem śliny ale nie wyrzygałam...soryy :-)

Hehe tak to ja mnie męczyło tylko jeden dzień, ale już wiem po czym to miałam, jak się łączy zielone winogrona z jogurtem brzoskwiniowym i jajkami z majonezem to mogą dopaść mdłości :), współczuje bidulko, może też działać zmiana pogody i ciśnienia....

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby tego bólu było mało to jeszcze drugi raz już dzisiaj leci mi krew z nosa :/
    A mój M dzwonił, że miał wypadek :/
    Mam dość tego dnia..

201411191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kojec bede wystawiac dzisiaj na sprzedaż i tak z niego nie korzystam leży na fotelu w foli tylko. Jakoś nie umialam z nim spac i moja corka sobie wziela dla lalki na jakis tydzien

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Jakby tego bólu było mało to jeszcze drugi raz już dzisiaj leci mi krew z nosa :/
    Mam dość tego dnia..
    mam nadzieje, ze nic powaznego....

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Mam dość tego dnia..

Biedna :( Weź dzisiaj wolne jeśli masz taką możliwość i odpocznij sobie w domu :*

njr11rs.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartinka współczuję, ale nie martw się jutro będzie lepiej. U mnie to na bank na zmianę pogody te mdłości albo młody mnie okładał po żołądku...

maartinka mam nadzieję że mąż cały i zdrowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 09:56

rfnnk6n.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj nie wstałam w nocy na siku, a jak już poszłam do toalety, to przepraszam za dosłowność, ale miałam strasznie ciemne siuski, prawie brązowe. Nawet przed ciążą nigdy tak nie miałam, a od początku ciąży bardzo często sikam i tak prawie bez koloru. Zdenerwowałam sie trochę. Myślicie, że odwodnienie? Napiłam się wody, muszę chyba pić więcej...

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka zdecydowanie pij wiecej, zacznij juz teraz i nie przestawaj. jak sie nic nie zmieni z kolorem to chyba lekarz Cie czeka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh,maartinka!Ale przygoda,mam nadzieje,ze z Twoim M jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam tak niskie ciśnienie, że ledwo żyję. Dopadło mnie wczoraj, okropna słabość, zmęczenie itd. Nie wiedziałam, czy wysokie, czy niskie i pożyczyłam od sąsiadki ciśnieniomierz. Dziś już wiem, na pewno nie jest wysokie. Ostatnie mierzenie 77/48. NO i jak tu pracować...

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata niestety nie mam możliwości wzięcia wolnego.. Gdybym poszła do domu to trzeba by było zamknąć firmę bo koleżanka która jest ze mną jest na urlopie..

Narazie niewiele wiem, jedynie tyle że czekają na policje i szefa bo jechał firmówką..

201411191762.png
‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ