Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Przepuszczanie w kolejce jest bardzo miłe, ja już nie wystoję za bardzo a i zaraz jest mi duszno, a sama się wstydzę prosić by mnie ktoś przepuścił, no i zauważyłam, że mężczyźni przepuszczają chętniej niż kobiety.
Najgorzej jest u lekarzy na NFZ, jak ktoś ma na godzinę ale babki i tak przychodzą i siedzą od rana.
Ja teraz zakładam bardziej obcisłe bluzki coby widać było brzuszek, bo w sklepach to też ludzie nie uważąją, pchają się wózkami.Nata, Paju lubią tę wiadomość
-
Koleżanka mi chciała przywieźć z Londynu (tam można wziąć na stacji metra) takie przypinki "baby on board", bo w Anglii wtedy podobno wszyscy ustępują miejsca, ale wytłumaczyłam jej, że gdybym chodziła z brzuchem wielkości beczki, to by nic nie zmieniło
Moja mama była w sklepie i słyszy za plecami rozmowę "to kasa pierwszeństwa, no idź do przodu" więc się odwróciła i mówi, żeby przed nią weszli. Podziękowali, od razu zagadała, no bo jej córeczka w ciąży i wiadomo, że trzeba się obcym ludziom pochwalićPrzed nimi nadal było kilka osób i nikt więcej jej nie wpuścił.
A w Ikei to same ciężarne albo z małymi dziećmi, tam co drugą kasę powinni zrobić pierwszeństwa. -
Blue, popłakałam się! Ale maleństwo, ale cudownie, że takie maluszki mają szansę na życie poza łonem matki. Chociaż, niestety sporo z nich będzie się zmagać z różnymi chorobami, których by nie było, gdyby urodziły się trochę później. Także zaciskajmy nogi, jeszcze nie czas dla naszych dzieciątek
A ja też podzielę się z Wami moimi poszukiwaniami youtubowymi: oto dr Harvey Karpi jego metody uspokajania maluszków:
https://www.youtube.com/watch?v=Pkf_wHQWrKE
Któraś z mam stosowała kiedyś? Chyba nie jest to nic odkrywczego, ale powiem szczerze, na moim mężu zrobiło wrażenie i chce przeczytać książkę tego doktorka -
Łoo od rana sie dzieje u Was kochane... A ja zaliczyłam godzinna drzemke i kąpiel wzielam a co hehe wypachnilam się arbuzowym balsamem i nastrajam sie pozytywnie z Beyoncé hehe a taka tam faza
ze poszła bym sobie gdzieś potanczyc ale jak zobaczyli by gdzie w klubie z brzuchem i soczkiem zaraz fame by puścili ze z klubu pijana wynosili hha tacy znajomi/nieznajomi..
hehehe kopando się zaczęło po zebrach chyba sie podoba mjuzyczka mojej kici ze tak się tarabani w środku hihi
a ja dzisiaj się odpierdziele heheh bo sie zaniedbalam trochę nawet tuszu na rzęsach od ponad miesiąca nie miałam
hehe także oby tylko mi nikt humoru nie zepsuł ;P jak odbiore okulary to się jeszcze za ciacho wezme szarlotte z jablek ze swojego ogrodu upiecze sie
) ale sobie ochoty narobilam ;oo
No i tak ogólnie to Wam powiem ,ze mimo pogody super dzionek ale czas leci tak wolno ze w łeb można sobie strzelićbabcia naobierała Nam jabłek hehe jak dla dziecka hehe w ćwiartki
ja mowie a po co to tyle a ta ty owoców nie jesz ani warzyw to jedź niech Neli rosnie
I kochaniutkie Wam tez miłego dzionka bez żadnych dziwnych wydarzeń i tych wstretnych bóli... :***maaartinka, Maga31 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Isia14 - masakra, ciekawe że maluszki lubią takie telepanie
się wypróbuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:10
xpatiiix3, KUNIAK, karmelek, madziulka112, Agata92, maaartinka, izia, Viviana, Maga31, blue00 lubią tę wiadomość
-
Desou na 30.10, ale to po wielkości dziecka czy jak? ja jestem w 27 i 3 dniu i mam na 10.11 termin
współczuje Ci kochana z tym ciśnieniem, za wysokie to nie dobrze za niskie tak samo ehhh, ja mam wysokie tylko u lekarza a takto codziennie 100/50 ostatnio i nawet puls mi się uspokoił bo zawsze miałam w granicach 100 a teraz mam około 80.
-
Ja już po zakupach, stęskniona żona przygotuje dziś polędwiczki w sosie śmietanowo - pieczarkowym do tego podsmażane ziemniaczki i surówka z selera naciowego, mixem sałat, octem jabłkowym i miodem....(pierwszy raz zrobię taką surówkę ciekawe jak będzie smakowała)
karmelek, Dotty84, zupaztytki, Lavendula lubią tę wiadomość
-
A wogóle jaki wczoraj miałam polew
byliśmy z M na zakupach bo szukałam koszuli i szlafroka i weszliśmy przy okazji do pepco, tak oglądamy oglądamy za chwilę patrze M ciach koszulkę do ręki i mówi że ją bierzemy! Ja se myśle o co chodzi
a tu napis na koszulce "Mój tata jest super"
Tłumaczę mu, że jest czerwona że będzie farbowała, że rozmiar nie taki próbowałam mu ją odradzić (fakt z czystej złośliwości
) odwracam się na chwilę a ten koło mnie dumny stoi i mówi że już za nią zapłacił i oddać się nie da haha
Bo jak ja czegoś nie chce wziąść to wyciągam mu z ręki i się biedak bałMaga31, desou, lkc lubią tę wiadomość
-
maaartinka wrote:A wogóle jaki wczoraj miałam polew
byliśmy z M na zakupach bo szukałam koszuli i szlafroka i weszliśmy przy okazji do pepco, tak oglądamy oglądamy za chwilę patrze M ciach koszulkę do ręki i mówi że ją bierzemy! Ja se myśle o co chodzi
a tu napis na koszulce "Mój tata jest super"
Tłumaczę mu, że jest czerwona że będzie farbowała, że rozmiar nie taki próbowałam mu ją odradzić (fakt z czystej złośliwości
) odwracam się na chwilę a ten koło mnie dumny stoi i mówi że już za nią zapłacił i oddać się nie da haha
Bo jak ja czegoś nie chce wziąść to wyciągam mu z ręki i się biedak bał
My tez mamy tą koszulkę tylko, że niebieską.. jak mąż zobaczył to nie było zmiłuj ;P
a co do kolejek to ja wczoraj czekałam w żabce w kolejce długiej na cały sklep.. z 15 osob było przedemną! Ja z paluszkami i lodami.. nikt mnie nie przepuścił..
Starsze baby odwracały głowę a młodzież miała to gdzieś.. na moje nieszczęście nie było żadnego miłego pana w średnim wieku ;/
i stałam..
-
Obejrzałam trochę filmów o wcześniakach, chyba największe wrażenie robi ten: https://www.youtube.com/watch?v=TqlaDJ352uU
Urodzony w 22 tygodniu. Zdrowy! To jest niesamowite. Muszę teściową wypytać, jak to w Polsce wygląda. Ona się zajmuje głównie wcześniakami i dziećmi z upośledzonym rozwojem, ale na neonatologię też musiała chodzić na obchody i konsultacje. Po prostu zastanawiam się, na ile bezpieczne są teraz nasze dzieciaczki.
Mój M też podpadł z zakupami. Trzymam zapas gotówki w szufladzie, ale szuflady ni ma. Wyjechała na czas remontu. To się pytam, gdzie ta kasa, czy w garażu? To on mówi, że nie, oczywiście przełożył gdzieś tam do koszyczka, żeby nie zginęła. Ale tam już prawie nic nie ma, bo płaci tym od dawna za swoje lekcje niemieckiego. No co za paskud, ja to miałam dziś wszystko w patimaksie przewalićmaaartinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak czesto wykonujecie usg swoich maluszkow? Co miesiac na wizycie? Czy tylko te wskazane? Typu przeziernosci, polowkowe i teraz te 28-32 tydz?
Ja dwa poprzednie badania mialam w 3d na dosc dobrym sprzecie, myslalam ze to juz do konca w ten sposob badaja. A sie okazuje ze to badanie teraz w pakiecie medicover mam 2d. Muslicie ze badanie przez to jest gorszej jakosci? Czy to ma jakies znaczenie? Lepiej zapisac sie gdzies prywatnie? Czy 2d wystarczy? A 3d to tylko "bajer"?
-
Hej dziewczyny, nie przesadzajcie z tymi dietami...
Ja mam już 10 kg na plusie, a jak byłam ostatnio w pracy w odwiedziny to koleżanka się dziwiła, ze wcale w ciąży nie przytyłami nie mogła uwierzyć, ze 10 kg się rozlokowało w moim ciele
. A powiem Wam, ze ja jednak te kg widzę, no i brzuszek już konkretny jest
Teraz w III trymestrze to już nie będzie tak źle z tą wagą, bo zostanie nam do przybrania tak max do 5 kg, a i to pójdzie głównie w dziecko, które przecież rośnie teraz jak szalone
Odnośnie kolejek, to fakt - byłam w Ikei po wanienkę i w kasie uprzywilejowanej same ciężarówki lub matki z dziećmi, więc i tak swoje odstałam. Za to w aptece ostatnio przepuściła mnie matka z dzieckiem w wózku, mówiąc, ze jej nikt w ciąży nie przepuszczał...(to smutne), to ja powinnam korzystać. Za bardzo nie chciałam, bo w końcu była z małym dzieckiem ale się uparła, by mnie przepuścić to musiałam skorzystać i jej podziękowałam
zupaztytki lubi tę wiadomość