X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :) zobaczcie co dzis znalazlam na fb http://www.youtube.com/watch?v=b8M0S8hAahw chlopiec urodzony w 26tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 11:37

• Viviana Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepuszczanie w kolejce jest bardzo miłe, ja już nie wystoję za bardzo a i zaraz jest mi duszno, a sama się wstydzę prosić by mnie ktoś przepuścił, no i zauważyłam, że mężczyźni przepuszczają chętniej niż kobiety.
    Najgorzej jest u lekarzy na NFZ, jak ktoś ma na godzinę ale babki i tak przychodzą i siedzą od rana.
    Ja teraz zakładam bardziej obcisłe bluzki coby widać było brzuszek, bo w sklepach to też ludzie nie uważąją, pchają się wózkami.

Nata, Paju lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka mi chciała przywieźć z Londynu (tam można wziąć na stacji metra) takie przypinki "baby on board", bo w Anglii wtedy podobno wszyscy ustępują miejsca, ale wytłumaczyłam jej, że gdybym chodziła z brzuchem wielkości beczki, to by nic nie zmieniło :)

Moja mama była w sklepie i słyszy za plecami rozmowę "to kasa pierwszeństwa, no idź do przodu" więc się odwróciła i mówi, żeby przed nią weszli. Podziękowali, od razu zagadała, no bo jej córeczka w ciąży i wiadomo, że trzeba się obcym ludziom pochwalić :D Przed nimi nadal było kilka osób i nikt więcej jej nie wpuścił.

A w Ikei to same ciężarne albo z małymi dziećmi, tam co drugą kasę powinni zrobić pierwszeństwa.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, popłakałam się! Ale maleństwo, ale cudownie, że takie maluszki mają szansę na życie poza łonem matki. Chociaż, niestety sporo z nich będzie się zmagać z różnymi chorobami, których by nie było, gdyby urodziły się trochę później. Także zaciskajmy nogi, jeszcze nie czas dla naszych dzieciątek :)

A ja też podzielę się z Wami moimi poszukiwaniami youtubowymi: oto dr Harvey Karp :D i jego metody uspokajania maluszków:
    https://www.youtube.com/watch?v=Pkf_wHQWrKE

Któraś z mam stosowała kiedyś? Chyba nie jest to nic odkrywczego, ale powiem szczerze, na moim mężu zrobiło wrażenie i chce przeczytać książkę tego doktorka :P

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś rozpoczynamy 3 ci trymestr JUPI :D
    f2vj8i.jpg

Oczywiscie bezalkoholowy:)

Viviana, xpatiiix3, desou, Isia14, Agata92, Agusia ;), Nata, pinsleepe, zupaztytki, maaartinka, Maga31, karmelek, Dotty84, Lavendula, lkc lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo od rana sie dzieje u Was kochane... A ja zaliczyłam godzinna drzemke i kąpiel wzielam a co hehe wypachnilam się arbuzowym balsamem i nastrajam sie pozytywnie z Beyoncé hehe a taka tam faza ;) ze poszła bym sobie gdzieś potanczyc ale jak zobaczyli by gdzie w klubie z brzuchem i soczkiem zaraz fame by puścili ze z klubu pijana wynosili hha tacy znajomi/nieznajomi.. :D hehehe kopando się zaczęło po zebrach chyba sie podoba mjuzyczka mojej kici ze tak się tarabani w środku hihi ;) a ja dzisiaj się odpierdziele heheh bo sie zaniedbalam trochę nawet tuszu na rzęsach od ponad miesiąca nie miałam ;) hehe także oby tylko mi nikt humoru nie zepsuł ;P jak odbiore okulary to się jeszcze za ciacho wezme szarlotte z jablek ze swojego ogrodu upiecze sie ;)) ale sobie ochoty narobilam ;oo

No i tak ogólnie to Wam powiem ,ze mimo pogody super dzionek ale czas leci tak wolno ze w łeb można sobie strzelić ;) babcia naobierała Nam jabłek hehe jak dla dziecka hehe w ćwiartki ;) ja mowie a po co to tyle a ta ty owoców nie jesz ani warzyw to jedź niech Neli rosnie ;)

I kochaniutkie Wam tez miłego dzionka bez żadnych dziwnych wydarzeń i tych wstretnych bóli... :***

maaartinka, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue normalnie mam lzy w oczach.. tak mi szkoda takich malenstw, to zdecydowanie za wczesnie dla nich.. zeby tak jeszcze spokojnie 6 tyg. wytrwac.. do 35 tygodnia, potem juz na spokojnie mozna rodzic..

• desou Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia14 - masakra, ciekawe że maluszki lubią takie telepanie ;) się wypróbuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:10

xpatiiix3, KUNIAK, karmelek, madziulka112, Agata92, maaartinka, izia, Viviana, Maga31, blue00 lubią tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou na 30.10, ale to po wielkości dziecka czy jak? ja jestem w 27 i 3 dniu i mam na 10.11 termin :-) współczuje Ci kochana z tym ciśnieniem, za wysokie to nie dobrze za niskie tak samo ehhh, ja mam wysokie tylko u lekarza a takto codziennie 100/50 ostatnio i nawet puls mi się uspokoił bo zawsze miałam w granicach 100 a teraz mam około 80.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po zakupach, stęskniona żona przygotuje dziś polędwiczki w sosie śmietanowo - pieczarkowym do tego podsmażane ziemniaczki i surówka z selera naciowego, mixem sałat, octem jabłkowym i miodem....(pierwszy raz zrobię taką surówkę ciekawe jak będzie smakowała)

karmelek, Dotty84, zupaztytki, Lavendula lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kojarzycie może czy w którejś gazecie są teraz kupony rabatowe?

201411191762.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata po wielkości dziecka, tak pokazało usg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:10

Nata, lkc lubią tę wiadomość

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Desou bez przesady. Teraz tak waga szybciej będzie rosła. Spokojnie masz jeszcze trochę luzu w tych kilogramach. Ja też ostatnio szybciej rosnę ale też widzę że to głównie brzuch

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou biore się z tobą za walkę z wagą :) Z tym że ja wogóle więcej nie jem i nawet mniej słodyczy niż wcześniej a waga rośnie :/ Od jutra dietka :) No dobra od poniedziałku :P

desou, Nata lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle jaki wczoraj miałam polew :) byliśmy z M na zakupach bo szukałam koszuli i szlafroka i weszliśmy przy okazji do pepco, tak oglądamy oglądamy za chwilę patrze M ciach koszulkę do ręki i mówi że ją bierzemy! Ja se myśle o co chodzi :) a tu napis na koszulce "Mój tata jest super" :) Tłumaczę mu, że jest czerwona że będzie farbowała, że rozmiar nie taki próbowałam mu ją odradzić (fakt z czystej złośliwości :P ) odwracam się na chwilę a ten koło mnie dumny stoi i mówi że już za nią zapłacił i oddać się nie da haha
    Bo jak ja czegoś nie chce wziąść to wyciągam mu z ręki i się biedak bał :P

Maga31, desou, lkc lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A wogóle jaki wczoraj miałam polew :) byliśmy z M na zakupach bo szukałam koszuli i szlafroka i weszliśmy przy okazji do pepco, tak oglądamy oglądamy za chwilę patrze M ciach koszulkę do ręki i mówi że ją bierzemy! Ja se myśle o co chodzi :) a tu napis na koszulce "Mój tata jest super" :) Tłumaczę mu, że jest czerwona że będzie farbowała, że rozmiar nie taki próbowałam mu ją odradzić (fakt z czystej złośliwości :P ) odwracam się na chwilę a ten koło mnie dumny stoi i mówi że już za nią zapłacił i oddać się nie da haha
    Bo jak ja czegoś nie chce wziąść to wyciągam mu z ręki i się biedak bał :P

My tez mamy tą koszulkę tylko, że niebieską.. jak mąż zobaczył to nie było zmiłuj ;P

a co do kolejek to ja wczoraj czekałam w żabce w kolejce długiej na cały sklep.. z 15 osob było przedemną! Ja z paluszkami i lodami.. nikt mnie nie przepuścił..
    Starsze baby odwracały głowę a młodzież miała to gdzieś.. na moje nieszczęście nie było żadnego miłego pana w średnim wieku ;/
    i stałam.. :P

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam trochę filmów o wcześniakach, chyba największe wrażenie robi ten: https://www.youtube.com/watch?v=TqlaDJ352uU

Urodzony w 22 tygodniu. Zdrowy! To jest niesamowite. Muszę teściową wypytać, jak to w Polsce wygląda. Ona się zajmuje głównie wcześniakami i dziećmi z upośledzonym rozwojem, ale na neonatologię też musiała chodzić na obchody i konsultacje. Po prostu zastanawiam się, na ile bezpieczne są teraz nasze dzieciaczki.

Mój M też podpadł z zakupami. Trzymam zapas gotówki w szufladzie, ale szuflady ni ma. Wyjechała na czas remontu. To się pytam, gdzie ta kasa, czy w garażu? To on mówi, że nie, oczywiście przełożył gdzieś tam do koszyczka, żeby nie zginęła. Ale tam już prawie nic nie ma, bo płaci tym od dawna za swoje lekcje niemieckiego. No co za paskud, ja to miałam dziś wszystko w patimaksie przewalić :D

maaartinka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju niebieską dorwałam dużo wcześniej ale z napisem Moja mama jest super :D

Paju lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czesto wykonujecie usg swoich maluszkow? Co miesiac na wizycie? Czy tylko te wskazane? Typu przeziernosci, polowkowe i teraz te 28-32 tydz?
    Ja dwa poprzednie badania mialam w 3d na dosc dobrym sprzecie, myslalam ze to juz do konca w ten sposob badaja. A sie okazuje ze to badanie teraz w pakiecie medicover mam 2d. Muslicie ze badanie przez to jest gorszej jakosci? Czy to ma jakies znaczenie? Lepiej zapisac sie gdzies prywatnie? Czy 2d wystarczy? A 3d to tylko "bajer"?

:)

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie przesadzajcie z tymi dietami...
    Ja mam już 10 kg na plusie, a jak byłam ostatnio w pracy w odwiedziny to koleżanka się dziwiła, ze wcale w ciąży nie przytyłam :D i nie mogła uwierzyć, ze 10 kg się rozlokowało w moim ciele ;). A powiem Wam, ze ja jednak te kg widzę, no i brzuszek już konkretny jest ;) Teraz w III trymestrze to już nie będzie tak źle z tą wagą, bo zostanie nam do przybrania tak max do 5 kg, a i to pójdzie głównie w dziecko, które przecież rośnie teraz jak szalone :D

Odnośnie kolejek, to fakt - byłam w Ikei po wanienkę i w kasie uprzywilejowanej same ciężarówki lub matki z dziećmi, więc i tak swoje odstałam ;). Za to w aptece ostatnio przepuściła mnie matka z dzieckiem w wózku, mówiąc, ze jej nikt w ciąży nie przepuszczał...(to smutne), to ja powinnam korzystać. Za bardzo nie chciałam, bo w końcu była z małym dzieckiem ale się uparła, by mnie przepuścić to musiałam skorzystać i jej podziękowałam :)

zupaztytki lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ