Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Uwielbiam Misia
qrcze teraz nie ma innej opcji.. musze ogladnac
a to to juz mistrzostwo swiata:
https://www.youtube.com/watch?v=wzV-ouF4y8M
panowie pozwola moja zona.... ZOFIA:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 19:01
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Ja wkładki polecam TT lansinoh i bella jedyne co mi sutków nie podraznialy i się nie rozwarstwialy i nie zbijały... ;oo ja tam ma opako e właśnie z bella dwa TT I LOVI dostalam paczuszke wkładek heheh także na początek starczy może na miesiąc
podkładów nie używałam tylko wielkie podpachy
Kurde znowu mnie zaczyna wszystko swedzieć a nic a nic nie ma ani krostek ani plamek ani nawet gumka żadna nie odcisnęła nigdzie, pośladki po bokach głowa stopy brzuch dłonie cycki kurde czyżby znowu cholestaza...ehh... Chyba się zaczyna dzisiaj juz mnie do szału doprowadza to swedzenie... Kurde najgorsze to jest ze na miesiąc opakowanie tabletek kosztuje ponad Stowe... Co jest z tymi chorobami...
nie życzę nikomu al wiedziałam ze w końcu dopadnie mnie muszę zrobić bilirubine żeby sprawdzić na jakim poziomie jest...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 19:01
Livia
Nela
Marcel
-
poszliśmy na SR ale się zajęcia nie odbyły bo pani doktor się spóźniała, dodatkowo wyszło że szykuje się cesarka bo coś z ciśnieniem dziecka i jak tylko dojedzie to od razu na porodówkę idzie...niecierpliwa pochwal się co kupiłaś dokładnie :p
Mój mąż obejrzał ze mną filmik o dziecku aliena i powiedział tylko "o ja pierdole!" i dodał że ta babka ma chyba bliźnięta a nie jedno dziecko...
Ja mam 3 koszule od szwagierki, bo ona tylko w szpitalu korzystała, nawet nie wiem jak rozmiarowo, szczerze wali mnie to, brzuch i tak jeszcze urośnie więc na pewno będą spokow domu to raczej pidzamka jakaś bo nie śpię w koszulach nocnych więc się cieszę, że nie muszę na nie kasy wydawać
Mój mąż w sumie też ze mną na usg nie chodzi zawsze, bo ja wolę iść od rana a on wtedy jest w pracy, pójdzie ze mną pewnie pod koniec jeszcze raz. No i zawsze mu mówię że jest moim najlepszym przyjacielem, w sumie tyle co on to nie wie niktno i od kumpelstwa zaczęła się NASZA WIELKA MIŁOŚĆ
mój synek właśnie wypina dupeczkę sobie, dzisiaj w końcu się dowiedziałam jak jest ułożony i myślę że jeszcze się nie przekręcił bo od kilku dni czuję takie same ruchy
zaraz odpalam allegro i może uda mi się kupić jakieś coś dla syna.
Pati tak wracając do R, żeby nie było znowu że dużo gada że Ci kasę da a później "wyjdzie jak zawsze".
-
Ja mu nie wybaczam ani nic ale skoro daje to biorę jego obowiązek z jednej strony sie dollzyc, ja go nie prosilam
a jeżeli liczy na to ze do Niego wrócę to się myli ze mnie przekupi i po sprawie będzie... Na pewno nie jak zasłużył wtedy pomyslimy...
AgataP lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:Ja wkładki polecam TT lansinoh i bella jedyne co mi sutków nie podraznialy i się nie rozwarstwialy i nie zbijały... ;oo ja tam ma opako e właśnie z bella dwa TT I LOVI dostalam paczuszke wkładek heheh także na początek starczy może na miesiąc
podkładów nie używałam tylko wielkie podpachy
Kurde znowu mnie zaczyna wszystko swedzieć a nic a nic nie ma ani krostek ani plamek ani nawet gumka żadna nie odcisnęła nigdzie, pośladki po bokach głowa stopy brzuch dłonie cycki kurde czyżby znowu cholestaza...ehh... Chyba się zaczyna dzisiaj juz mnie do szału doprowadza to swedzenie... Kurde najgorsze to jest ze na miesiąc opakowanie tabletek kosztuje ponad Stowe... Co jest z tymi chorobami...
nie życzę nikomu al wiedziałam ze w końcu dopadnie mnie muszę zrobić bilirubine żeby sprawdzić na jakim poziomie jest...
Swędzenie to moja wieczna bolączka, czasami czuję się jak małpa
w ciąży jeszcze mi się nasila, ale cholestaza toto nie jest, taka moja felerna "uroda" niestety:/ dobrze, że przynajmniej egzemy się pogubiły tfu tfu odpukać
Fenistil pomaga, maski z krochmalu na całe ciało polecam, skóra jest cudnie odżywiona i gładka,
olejki zamiast balsamów i trzeba czekać i sprawdzać czy działa, czy nie,
może coś zjadłaś "alergennego"?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 19:15
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
a ja mam chyba zespół niespokojnych nóg bo oszaleje - myślałam że to skurcze łydek i magnez pomoże ale guzik - łykam wielkie dawki i nic i doczytałam dziś i objawy pasują.. stąd to uczucie jak chodze a najgorzej jak zasypiam czy się budzę w noc - normalnie kręci mnie tymi nogami ze masakra
-
No właśnie nie, od jakiegoś czasu mnie swedzi a dzisiaj masakra teraz pod wieczór... Wczesniej olewalam ale ani sucha skora ani inna cholera Nosz kurde ,najlepiej jak zrobię wyniki i będę wiedział, czy dopadli mnie cholerstwo cz nie...Livia
Nela
Marcel
-
Nata wrote:co o tym myślicie? http://allegro.pl/show_item.php?item=4502042298
mi sie bardziej podobaja inne spiworki tzn w tym stylu...
http://allegro.pl/spiworek-do-lozeczka-wozka-anatomiczny-ksztalt-i4472886656.htmlAleksandra Joanna 17.11.2014
Blue00 ten program był na TTV.
Tutaj z porodami to jest tak: najbardziej zależy lekarzom na porodach naturalnych, ale. Właśnie się w sobotę dowiedziałam, że jeżeli powiem swojemu lekarzowi, że panicznie boję się naturalneg, że źle znoszę ból, itp. to zrobią mi cesarkę. I od tego momentu zaczęłam się zastanawiać i rozmyślać, czy sn czy cc...większość przemawia za cc, tym bardziej po tym dzisiejszym programie...chociaż ufam bardzo tutejszym lekarzom, ale chyba kwestia zaufania nie ma tu nic do rzeczy, bo nikt mi nie da gwarancji, że poród sn pójdzie mi lekko. Nigdy nie rodziłam i cholera wie jak zareaguje moje ciało na poród siłami natury, boję się że też mi zabraknie sił dla drugiego dzidziusia. Co myślicie dziewczyny? Co Wy byście zrobiły mając do wyboru przy ciąży bliźniaczej? sn czy cc?
Poza tym to włśnie się dowiedziałam, że moja szwagierka ma niedrożne jajniki i najprawdopodobniej tylko in vitro wejdzie w grę...;( smutno mi strasznie bo ona jest cudowną osobą i marzy o dziecku. Poszła do szpitala na operację usuwania torbieli i przy okazji zrobili jej drożność jajników i wyszło...eh...ale dobrze, że żyjemy w czasach gdzie są inne możliwości zajścia w ciążęxpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość
-
no właśnie te jakoś wcale mi się nie podobają bo wyglądają jak kombinezon
a mnie chodzi o to żeby do wózka było, w domu to becik i koc i rozchodzi się to, że nie wiem czy to w ogóle jest sens kupować??
Madlen ja bym się zdecydowała na cc przy bliźniakach. Chyba za bardzo bym się martwiła o dzieci podczas naturalnego porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 19:39
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Madlen ja bym przy blizniakach wybrala cc na 99 %
a jesli chodzi o Twoja szwagierke - smutne, ale lepsze in vitro i jakas nadzieja niz jej brak
Rewolucja uzywalas takich kubeczkow? http://medela.strefamarek.allegro.pl/medela-kubek-do-karmienia-niemowlt.html
tak mysle, ze korzystajac z muszli moglyby sie przydac..Madlen222 lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
do wozka to bym wybrala taki
http://allegro.pl/edisa-klasyczny-spiworek-welna-do-wozka-nos-85-cm-i4504590196.html
albo taki
http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do-wozka-fotelika-sanek-90cm-x0-i4441725121.html
pewnie sa inne lepsze / ladniejsze ale jeszcze sie nie rozgladalam
jak do wozka to ten Twoj co wczesniej wyslalas wydaje mi sie za cienki, tyle samo ciepla da grubszy kocykAleksandra Joanna 17.11.2014
no może i cienki, ale w połączeniu z kombinezonem zimowym i osłoną gondoli to chyba zimno by nie było
przegrzewać dziecka nie można ;-)ten z "owcą" też mam zapisany w ulubionych ale sama nie wiem, mam wrażenie że on mi całą gondolę wypełni a gdzie dziecko?? chyba jednak odłożę ten zakup na później, jak już się młody urodzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 19:48
lkc lubi tę wiadomość
-
Madlen ja osobiście bym próbowała SN po moich doświadczeniach porodowych
każda Ci powie co innego hehe jedne boja się SN inne CC jedne dobrze przeszły SN inne CC ,dla mnie CC np w gre by nie wchodziło bym próbowała a przy takiej dawce adrenaliny nawet nie wyobrazasz sobie jaka kobieta jest silna
) ale żadna z Nas na pewno nie będzie Ci narzucać co masz wybrać to jest jedynie i tylko i wyłącznie Twoja decyzja i sama musisz dojść do tego na ile silna jesteś czy dasz radę jeżeli wierzysz w swoje siły próbuj, jezeli uwazasz ze nie dasz rady to się nie zastanawiam i ustalaj CC kochana i będzie z głowy ,bo inaczej lek będzie rósł także wybierz odpowiednią opcje i wtedy zglebiaj temat dalej juz tego co wybierzesz nigdy nie wiadomo po którym porodzie szybciej do ieie dojdziesz każda kobieta jest inna
jak patrzę i czytam jak w stają zaraz po CC i chodzą super SI czują to jestem w szyku i pełen szacunek ja bym nie dala rady panicznie boje się tego CC i bólu po... Wole swoje przecierpiec a właściwi no poboli i przestanie a tu ehh brr nie wiem jakbym sie dzieckiem zajęła... Nawet Marcela na ręce bym nie wzięła... Jeszcze jest opcja ze sprobujesz i potną Cie jeżeli nie dasz rady... Ciesz się masz wolny wybór hehe także tyle ode mnie pierdzielenia
a lubię posta temu ze są zawsze inne możliwości zajścia w ciążę i bierze ze szwagierce się uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 19:49
Madlen222, Marzena27 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
mam pytanie do tych co dostały "w spadku" ubranka - czy i czym prałyście białe? bo ja zauważyłam że o ile kolorowe wyglądają ok o tyle te białe są albo poszarzałe albo zażółcone - myśle że proszek dla dzieci raczej nie da sobie z tym rady - myślałam wyprać w kapsułce plus vanish a potem drugi raz już w dziecięcym - co myślicie? i na ile stopni? szaleć z 90?
-
Ja byłam dzisiaj na wizycie, szyjka moja jest z natury krótka, ale teraz ma 1,5 do 2,0 cm Lipa troszkę, bo boję się, że będzie powtórka z rozrywki z pierwszej ciąży dokładnie w tym samym okresie. Te moje chłopaki śpieszą się na świat niemiłosiernie. Dostałam luteinę 2 razy dziennie po 2 tabletki dopochwowo, oszczedny tryb życia, ale nie leżenie, bo mimo wszystko jest ona twarda. 25 sierpnia idę na kontrolę szyjki przez usg i dokąłdny pomiar z wykluczneiem lub potwierdzeniem robienia się wewnętrznego rozwarcia a 27 do gina i jakby było rozwarcie wew to szpital, sterydy na płucka i szew lub pessar. Na dzień dzisiejszy rozwarcia dzięki Bogu brak i ktg bez skurczy.
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
dzięki kochane;) ja właśnie o to chodzi, że boję się najbardziej o dzieci...tyle się słyszy że jedno z bliźniąt zmarło, że się nie dotleniło, itp...ja nie wiem czy tych przypadków jest tak dużo czy tylko za bardzo nagłaśnianie pojedyncze sprawy...nie wiem...A co do sił, to ja czuję się na siłach rodzić naturalnie ale nie wiem jak zareaguje mój organizm na to...i tego się boję, że właśnie tak jak ta babka z programu nie będę miała siły na parcie przy drugim dziecku...eh...ciężkie decyzje...
-
izia wrote:mam pytanie do tych co dostały "w spadku" ubranka - czy i czym prałyście białe? bo ja zauważyłam że o ile kolorowe wyglądają ok o tyle te białe są albo poszarzałe albo zażółcone - myśle że proszek dla dzieci raczej nie da sobie z tym rady - myślałam wyprać w kapsułce plus vanish a potem drugi raz już w dziecięcym - co myślicie? i na ile stopni? szaleć z 90?
Ja wszystko prałam w proszku dla dzieci i powiem Ci że pięknie się wyprały. moim zdaniem proszki dla niemowlaków są dużo lepsze niż zwykłe proszki. Używałam proszku Lovela kolor i płynu do płukania Bambini.