X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, przykro mi bardzo, że Cię to spotyka właśnie teraz,ale pamiętaj, że jesteś silna i zaradna i nie potrzebujesz takiego przydupasa. Masz dzieci i to jest Twoja prawdziwa rodzina, bo one Cię będą kochać zawsze i bezwarunkowo bo jesteś świetną mamą

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, cieszę się, że sytuacja opanowana i pod kontrolą :)

Nastka, bardzo mi przykro. Nie zasługuje na Ciebie ten koleś, zresztą czy on w ogóle słyszy co mówi? Dwie butelki kupił? Śmiechu warte...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck a u mnie znów częściej skurcze co jest no... Mała nawet na skurczu się nie rusza bidulka tak ją ściska.. Ehh...

I bym zapomniała, kochane jesteście wielkie ,bo znowu wasze kciuki mnie poratowały ;) hehe dziękuje :***

No i też się nie pochwaliłam fejsem heh to my, tylko księciunio zasnął już 20min temu gdzieś ,no ale świeża foteczka ;)

ajmsme.jpg

Ps. Przy pisaniu tego posta już 4 mnie złapały wrr aż musze przerwy robić... Jak będzie mnie tak meczyć to pojadę na IP, normalnie strach się bać, tylko, że nawet nie wiem od czegoś to tak mnie złapało bo nagle w domu nakroiłam ciacha zaczęłam jeść z mama i z babcia i się zaczęło... Już wiem to pewnie kara za dzisiejsze odstępstwo od diety... Dobrze ze to takie lekkie nawet nie jak na okres ale ściska mocno ze aż pobolewa.. Takie bardziej drażniące...

AgataP, Nata, mada_lena, Eve, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka,glowa do gory!Widzisz,jak w ekstremalnych sytuacjach wychodzi natura prawdziwa.Nie byl wart Ciebie i tyle.Badz silna!Trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati lez iodpoczywaj i bierz nospe trzymam kciuki zeby te skurcze sie odczepily od Ciebie.

Super okularki :) ślicznoty z Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 22:43

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leże leże a niedawno brałam zaczęło przechodzić i znowu wraca ,tez zrec nie wiadomo ile tą nospe to zwrócić ją można całą blee ;) ale co zrobić jak dokucza muszę Wam ponarzekać ,bo juz drażni mnie to ;oo o albo pójdę na latwizne najwyżej babcia karetke zamówi dadzą rozkurczowego coś i po sprawie ,żebym umiała sama bym sobie w dupsko papaveryny zaaplikowała i lżej by było jutro chyba sie przejde do przychodni na zastrzyk ,bo mam w domu i skierowanie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie. Nadrabialam Was długo i niewiele juz pamietam :) Dziekuje Wam Pati i Viviana za troskę :*:* kochane :)
    Ostatnio mialam troche gości. I dalej twardy bolesny brzuch :( czasem zakulo w szyjce. Zwiększyłam magnez do 6x1 i dalej spazmolina i dzisiaj juz jakby lepiej. Ale doktor kazał dzis sie pojawić wiec poszłam. Szyjka zamknieta, do tylu zwrócona. Nie mierzył usg. Hania rosnie 1400g, główka do dołu ale nie napiera na szyjke. Przepływy ok. Mam lezec duzo, oszczędzać sie, nie sprzątać - najwyżej zarosnac brudem ;)
    Pati trzymaj sie. Spróbuj polezec na lewym boku, poducha miedzy nogi. A jak nie to na IP moze magnez i.v podadzą, no - spe w dupke, albo fenoterol. Wierze w Was dziewczyny :) dacie z Nela rade :) 3mam mocno &&&
    Evik za Was tez 3mam kciuki :) juz bliżej niz dalej. Leżymy i sie oszczędzamy mamusie :)
    Nastka co za fiut :/ podnieść rękę na dziecko? Na kobietę w ciazy? Nie jest wart tego,zebys stanęła obok!!!
    I co zrobilam zaraz po wizycie? Pojechałam do smyka i kupiłam kolejne body z Minnie :) slodziutkie

xpatiiix3, Viviana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Leże leże a niedawno brałam zaczęło przechodzić i znowu wraca ,tez zrec nie wiadomo ile tą nospe to zwrócić ją można całą blee ;) ale co zrobić jak dokucza muszę Wam ponarzekać ,bo juz drażni mnie to ;oo o albo pójdę na latwizne najwyżej babcia karetke zamówi dadzą rozkurczowego coś i po sprawie ,żebym umiała sama bym sobie w dupsko papaveryny zaaplikowała i lżej by było jutro chyba sie przejde do przychodni na zastrzyk ,bo mam w domu i skierowanie ;)

Byłoby bliżej przyjechalabym i Ci zrobiła :)
    Fajne oprawki, twarzowe :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka słońce nie denerwuj się chociaż wiem że ciężkie to na pewno, facet to gnojek powaga i zmienny jak nie wiem co...ehhh 2 butelki, debil :( współczuję Ci kochana, ale dasz radę i dobrze o tym wiesz.
    Pati a Ty nogi zarzucaj do góry i leż grzecznie, no spe i magnez jedz, w okularkach Ci bardzo ładnie :-)
    a ja miałam Wam opisać sytuację z dzisiaj :-)
    poszłam do polo po mięsko na jutro, kolejka oczywiście na pół sklepu do działku mięsnego, no ale stanęłam, oczywiście ludzie mnie oblukali ale nikt nie przepuścił, ja nawet nie pytałam bo się boję tych ludzi ;-) na tym dziale pracuje moja chrzestna ale nie widziała mnie, a ja nie jestem taka że się pcham przed szereg...no i jest z 6 osób przede mną i nagle koleżanka mojej cioci mówi tak "po prosze teraz panią w okularach" czyli mnie heheheh. Super uczucie ja pierdziele, najlepsze było to że taki facet stał w kolejce i miał okulary i myślał że to do niego:p dostał opr, a ja dostałam opr od cioci i jej koleżanki że następnym razem to mam iść na pierwszy ogień a nie stać w kolejce! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 23:00

xpatiiix3, karmelek, Maga31 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis stalam w kolejce.. i otworzyli nowa kase wiec lece.. z 5 rzeczy mialam.. a za mna starsza babka (ok.50-60l.) Czy ja przepuszcze bo ona tylko z jedna rzecza. Olalam bo mnie juz wkurzyla. Gdybym miala pelny kosz to spoko, ale mialam z 5 rzeczy.
    Nie mialam wyrzutow nic a nic tym bardziej, ze wczoraj w zabce bylo przede mna z 15 osob o tez stalam z jedna rzecza i wszyscy udawali ze nie widza!

Mi sie nic nie stanie jak postoje.. ale niech inni nie wymagaja czegos czego sami nie robia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 23:04

Nata, mada_lena, Madlen222, Maga31 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadgoniłam... jak zawsze ciężko było - jesteśmy sobie z Pyzą na wczasach u babci w górach. Wczoraj druga wizyta u nowej Gin [nfz] - ponownie rewelacja !! Wszystko o czasie, z uśmiechem - poświęconym czasem na pytania i odpowiedzi - żeby zawsze i wszędzie to tak wyglądało !! U Pyzy wszystko w porządku - ułożenie główkowe - to u niej nowość - trochę ciśnie mnie w pęcherz - mam się bardziej oszczędzać, nie chodzić na 5 km. spacery, sporo leżeć - ale wszystko OK. I najważniejsze, te boczne komory z poprzedniego USG co były w górnej normie "zmniejszyły" sie do 9mm. Zleciła mi mocz, krew i CVM Igm. Pooglądałyśmy Pyzę na USG, miała otwarte oczka i zakładała nogi za głowę.... akrobatka. Szkoda, że Tatuś wyjechany, bo było co oglądać. Następna kontrolna za 3 tygodnie. Dobrej Nocy !!! i snów kolorowych

.L

Nata, Paju, xpatiiix3, mada_lena, karmelek, zupaztytki, KUNIAK, talia22, Viviana, Madlen222, Maga31, Milaszka lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzmy ze przeszło uff ;) tzn tam pobolewa cus ale nie ma skurczów ;D

Kurde al macie kluseczki, to moja taka mała jakąś w porównaniu do waszych :P

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spalam cala noc takie mam bole podbrzusza a ze siedze sama z mala to musze wytrzymac do rana jak wstanie i zje sniadanko wtedy na ip pojade. Ruchow tez od wczoraj nie czuje nie wiem czy to przez bol brzuch jak kamien to moze dlatego.
    Normalnie gdyby nie corka to bym wczoraj sie zucila pod pociag tak sie podlamalam psychicznie

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry brzuszki. My juz nie śpimy, bo jedzonko wzywa. Budzi mnie głód ostatnio.
    Nastka daj znac co u Was... Wierze, ze wszystko dobrze!
    Pati wiesz jak jest z tymi pomiarami usg;) ja jetraktuje z przymrużeniem oka. Ale faktem jest, ze moj maz urodził sie
    mając 5100. Klusek :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka nie łam się kochana,dasz rade ,głowa do góry! Pisz co tam z brzuszkiem jak sie czujesz i czy bylas w szpitalu i co powiedzieli.

madalena 5100g wow!! A moj byl cos kolo 4500 g wiec tez masakra :P jego siostra 4200 g jego brat tez kolo 4500g a ja bylam 2700 g ...ciekawe co z tej mieszanki wyjdzie...

idze do pracy sie szykowac...milego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 08:11

mada_lena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek, obudzilo mnie pukanie powyzej pepka, a chcialam jeszcze pospac :( no nic, kakauko wlane, chwila spokoju. Juz wczirzj mi wszystkie urzadzenia wysiadly I dzis docytuje Was.
    Pati, uwazaj na siebie.nie lataj tak duzo I nie denerwuj sie. Faktycznie unies wysoko nogi I na boku lewym lez sobie.wszystko bedzie dobrze!

Nastka, glowa do góry! Rzucaniem sie pod pociag nie zalatwisz sprawy! Tylko wyzwolisz gnojka od problemu, a core z kim zostawisz? Wiem, syt.jest nieciekawa, ale bicie ciezarnej? Nie do przyjecia. Nastka, wyprowadz sie od babci, pozwij gnojka I zacznij od nowa! Bedzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 08:20

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

O matulu nastka to koniecznie jedź jeżeli ruchów nie czujesz.. Nie martw sie i nie stresuj tak bardzo, a przynajmniej postaraj się i myśl o córce która teraz jest z Tobą i o drugiej w drodze, trzymam mocno kciuki za Ciebie aby było tylko wszystko w porzadku ;***

A ja wczoraj tez kupę nerwów miałam pewnie to było powodem skurczy wstałam ok.5 a dopiero po 2 poszłam spać, bo jeszcze od czasu do czasu złapało, no ale od rana cisza tylko kuzwa skurcz łydki trzyma ciągle bo nie zdazylam rozmasować i nie da rady teraz nic zrobić... :/ a wczoraj nie mowilam Wam wyszłam z małym do lidla i wózek mi sie w sklepie rozkaraczyl na środku sklepu ale lipa hahah dokończyła zakupy z Marcelem w wózku sklepowym wrocilam taxi a swój zostawiłam pod sklepem rozwalony po prostu jakiś części weypadly i się zaczął składać :OOo a Marcelo tylko dwa razy podskczyl dupka... A niby do 25kg..?!?

Madalena no fakt faktem nie można temu wierzyć już kiedys pisalam jak mi mówiła ze prawie 4kg samo przed porodem i się kłóciłam że około 3200 urodze hehe

Miłego dnia kochane i oby dzisiaj bez niespodzianek... :***

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 08:18

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mnie dziś obudziła cholerna mucha- chyba porownywalnie upierdliwa jak kosiarka o poranku. No to zjadłam śniadanie, kawka zbożowa jak codziennie i leżę sobie.
    Wczoraj miałam urodziny syna, zawsze pełno dzieci i dobra zabawa do późna, a w tym roku powiedzial,że nie musimy wyprawiac urodzin. Kochany, nie chcę mnie nadwyrężać. Zamówiłam tort, zaprosiliśmy tylko babcie i dziadka i posiedzieliśmy trochę. Pizzę jeszcze zrobiłam a potem żałowałam w nocy mojego obżarstwa.
    Nastka, tak strasznie ci współczuję sytuacji w jakiej się znalazłaś. Bądź silna psychicznie i podejmuj właściwe decyzje dla dobra swoich dzieci i siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 08:41

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej!! ja juz od godziny nie spie :-) zaraz na sniadanko uciekam :-)

pati uwazaj na siebie! lez duzo i pamietaj zeby brzuch klasc na poduchach, moja gin tak mi zalecila zeby uwazac by nie wisial on w powietrzu jak leze na boku. wiec teraz chodze ciagle z poduszka i powiem ci ze jest lepiej :-)

nastka strasznie mi przykro ze znowu sie zawiodlas.. domyslam sie przez co przechodzisz.. i te bole brzucha i brak ruchow to napewno przez stres.. sprobuj sie troszke uspokoic bo to tez wplywa na malenstwo! obmysl plan dzialania, rozwaz wszystkie za i przeciw, a dziadem sie nie przejmuj!

agata moj sie tez urodzil z waga 4500 ja 3000 a nasz synek wyszedl 3600 :-) teraz tez gin mi powiedziala zeby nastawic sie na ta granice ;)

AgataP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka na pewno się ułoży i wszystko będzie ok. Na to trzeba jednak czasu. WIem z własnego doświadczenia. Emocje to zły doradca.

Kurcze ciśnienie po wypiciu kawy 90/60. Jak ja mam normalnie funkcjonować?

‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ