X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Kochane,któraś wytropiła mi już wózek z fotki, to i może któraś wie skąd wziąc taką lampkę nocną-króliczka ....taki słodziak!!
    29ctfsi.jpg

http://zyrafyzszafy.pl/pl/p/Lampa-Miffy-/565
    Niestety cena powala;/

w57vhgqsvnsaad78.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mam niedoczynnosc tarczycy i 1,5 tabletki dziennie rano:/ Kurde z czego to się wzięło. Wyszłam podłamana w samochodzie usiadłam i nie chcialam rozmawiac ze swoim a ten za telefon i dzwoni gdzieś. Myśle mam cie gdzies jak nawet nie zapytasz co mi jest. No odkłada telefon wkurzony i mówi do mnie chciałem Cie na usg 4d zapisać na pocieszenie ale lekarz poszedł sobie na urlop do 18 sierpnia.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka widzisz, Twój facet, tez ma ludzkie odruchy hehe, może wcześniej to jakieś pezesienie

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzień taka z dupy jestem, rano wstac trzeba było na te badania potem siedziałam i kwitłam w labo prawie 4 godziny na głodniaka tylko po glukozie no tragedia. Optimus no wspaniale Cie potraktowali naprawde , mnie nikt nic nie zapytal nie zaproponowal tylko "trzeba czekac" na tych niewygodnych krzesłach no zła jestem jeszcze na samo wspomnienie!
    Martinkaa mi zrobili na czczo wyszło 87 czekałam póltorej godz na wynik a potem wypiłam i tylko jedno pobranie. Mężus odebrał wynik i wyszło 100, To chyba ok?Ale nie za mało jakoś?nie wiem...
    Mocz wszystko lux ale w morfologii, całkowicie sie nie znam, może któras z was cos podpowie
    Neurocyty - 7.10 (1.56 - 6.13)
    Erytrocyty - 3.75 (3.93 - 5.22)
    MCV - 98.4 - (79.4 - 94.8 )
    MCH - 33.3 - (25.6 -32.2)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 18:16

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka widzisz jak chciał dla ciebie dobrze :) tylko się cieszyć:)
    a tarczycą się nie martw :)

Co myślicie o takim olejku migdałowym?
    http://allegro.pl/olej-migdalowy-ze-slodkich-migdalow100ml-naturalny-i4466437876.html
    http://allegro.pl/ktc-olej-migdalowy-czysty-naturalny-duzy-az-300ml-i4458761607.html
    Chciałabym jakiś zamówić na allegro..

201411191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Nastka widzisz jak chciał dla ciebie dobrze :) tylko się cieszyć:)
    a tarczycą się nie martw :)

Co myślicie o takim olejku migdałowym?
    http://allegro.pl/olej-migdalowy-ze-slodkich-migdalow100ml-naturalny-i4466437876.html
    http://allegro.pl/ktc-olej-migdalowy-czysty-naturalny-duzy-az-300ml-i4458761607.html
    Chciałabym jakiś zamówić na allegro..
    KTC ma produkty bardzo dobrej jakości... mialam migdalowy wlasnie z tej firmy (jak i kokosowy)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina czyli myślisz że taki do masaż krocza będzie ok?

201411191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, sama sobie taki kupie:) mam zamiar zaczac masowac krocze w 30 tyg.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie nie mogę oderwać oczu... jakbyście potrzebowały inspiracji jak zrobić pokój dziecka:) oczywiście 90% to bardzo drogie wykończenia, ale można przynajmniej wpaść na pomysł jaka kolorystyka, czy jakie dodatki:
    http://www.homebook.pl/inspiracje/pokoj-dziecka

Maga31 lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem no i niestety ale więcej pójdzie na wizyty prywatne, na kontrol mam za 10dni przyjść i sprawdzi czy dalej się szyjka skraca i rozwiera leżeć odpoczywać ile się da, no i chciał dzisiaj już mi sterydy podać ,ale mówi ze wstrzyma się i sprawdzi szyjke na następnej wizycie że ma nadzieje ze jeszcze z miesiąc pociagne, ale sytuacja nieciekawie wygląda, ale minimum 33tygodnie skończone muszę mieć by było ok i mogę urodzić nawet wtedy, oczywiście jak sterydy podadzą mi.. No i powiedział ze ma SI nie martwić, ale zajebisty lekarz wszytko z gory wytłumaczone i powiedział czego mogę się spodziewać no i mówi ze niestety ale rozkurczowego do końca ,bo wyczuwalne są skurcze nawet przy USG czuł że brzuch się stawia... Rozwarcie ma 0,7cm i nie jest źle, szyjka 2,7cm ;) także no stress :D a malej fotki nie mam nie chciała buzi pokazać ułożona już jak do porodu główka w dół i się wstawia już jakoś tam to nazwał :oo a i wazy uwaga 1307g :D wdl USG 29tygodni 6dni OM 28 +5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 18:55

ewelina_d, Maga31, AgataP, maaartinka, Eve, zupaztytki, Nata, desou, Paju, Madlen222, Milaszka lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - super, ze trafilas do lekarza a nie gbura jak do tej pory... i sie potwierdza, ze niestety trzeba placic, jak chce sie miec porzadne informacje...

xpatiiix3, karmelek lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie ewelina ma racje! Super Pati juz przynajmniej wiesz co i jak:) Nam położona zaleciła już masaż krocza olejkiem migdałowym codziennie także lecimy z tym koksem z meżem od tygodnia ale szczerze zaden rarytas;/:P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka, moja niedoczynność została wyłapana, jak w końcu poszłam się zbadać w kierunku nadczynności, bo zdecydowanie bardziej w tę stronę miałam objawy. 20% kobiet to ma, łatwo się leczy i nie dokucza za bardzo. Będzie wszystko dobrze :)

Pati, w końcu trafiłaś w dobre ręce. Skoro sterydy dopiero po wizycie kontrolnej, to znaczy że facet nie widzi ryzyka porodu do tego czasu, więc spoko. Obstawiam, że dociągniesz do tego 34 tygodnia!

Ewelina, dzięki za inspiracje, chętnie przejrzę. Właściwie już miałam mniej więcej wizję, chociaż różne elementy ulegają zmianie. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Na razie mamy goły tynk, więc duże pole do manewrów.

Byłam z mężem w patimaksie i wyszłam rozczarowana. Myślałam, że tyle fajnych rzeczy kupimy a tu dupa. Prawie nic nie było z rzeczy, które chciałam a to, co było - ceny z kosmosu. Mój wybrany laktator 100 zł drożej, niż w innym sklepie też niedaleko. Dodam, że to nie jest laktator za 600 zł tylko za 220 (w tym tańszym sklepie) więc różnica prawie o połowę. Kupiliśmy raptem parę rzeczy.

Biorę się za sałatkę jarzynową, wszystko już ugotowane (i pyszny rosołek przy okazji), teraz do wieczora krojenie i może wieczorem uda się jeszcze zapchać majonezem ;)

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co nas podkusiło, żeby kłaść tapetę w pokoiku Hani???? na szczęście wymyśliłam sobie tylko jedną ścianę z tapeta, bo inaczej moglibyśmy na tym zbankrutować!

Cała pierwsza rolka poszła na marne, co bym moim małym móżdżkiem nauczyła się jak ciąć żeby poszczególne rolki ze sobą spasować.
    To najgłupsza tapeta jaką było mi dane kłaść....!!!

wrrrrrr....

Ale przynajmniej Haniutek się cieszy, bo fika wesoło :D

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja także już po wizycie. Mały waży już 1536g. Dostałam opiernicz od lekarza, że Wituś jest za duży, mam za dużo wód płodowych i mam słabe wyniki morfologii.

niecierpliwa21 mam bardzo podobne wyniki morfologii jak ty. Lekarz kazał przejść na dietkę warzywno-mięsną (inne jedzenie też ale żeby było wartościowe). Powiedział, że hemoglobina poniżej 11 u kobiet w ciąży to źle bo wtedy jest słabszy przepływ tlenu i wartości odżywczych do dzieciątka a to skutkuje słabym rozwojem dziecka.

maaartinka, xpatiiix3, karmelek lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, super, ze trafiłaś w końcu na kogoś kompetentnego, trzymam kciuki aby Nelcia jak najdłużej siedziała u mamy w brzuszku.

Mnie dopadł leń i depresyjne obrzydzonko do własnej osoby po tym, jak nie weszłam w 3 pary spodni.....czuję sie jak lokomotywa, 12 kg na plusie i wszyscy wokół mi wmawiają, ze nic nie widać... a ja widzę po ciuchach...

ehhh ...

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    co nas podkusiło, żeby kłaść tapetę w pokoiku Hani???? na szczęście wymyśliłam sobie tylko jedną ścianę z tapeta, bo inaczej moglibyśmy na tym zbankrutować!

Cała pierwsza rolka poszła na marne, co bym moim małym móżdżkiem nauczyła się jak ciąć żeby poszczególne rolki ze sobą spasować.
    To najgłupsza tapeta jaką było mi dane kłaść....!!!

wrrrrrr....

Ale przynajmniej Haniutek się cieszy, bo fika wesoło :D
    Nie strasz, Dotty:)

Dla naszej Haniuty dziś wybraliśmy tapety też:)
    jednak nie kropki i zygzaki, tylko idziemy w ten deseń:
    http://swiat-kolorow.com.pl/userdata/gfx/aba8aceda2c1d69a9e4e1269eeb3c5cb.jpg

ja się chyba wyprowadzę, jak mąż będzie je kładł:) ma kolegów poprosić o pomoc;)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Pati to super ze trafilas na dobrego lekarza,dociagniesz i dalej niz 34 tydz zobaczysz tylko sie kochana oszczedzaj i nie stresuj :)

Papi, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Jestem no i niestety ale więcej pójdzie na wizyty prywatne, na kontrol mam za 10dni przyjść i sprawdzi czy dalej się szyjka skraca i rozwiera leżeć odpoczywać ile się da, no i chciał dzisiaj już mi sterydy podać ,ale mówi ze wstrzyma się i sprawdzi szyjke na następnej wizycie że ma nadzieje ze jeszcze z miesiąc pociagne, ale sytuacja nieciekawie wygląda, ale minimum 33tygodnie skończone muszę mieć by było ok i mogę urodzić nawet wtedy, oczywiście jak sterydy podadzą mi.. No i powiedział ze ma SI nie martwić, ale zajebisty lekarz wszytko z gory wytłumaczone i powiedział czego mogę się spodziewać no i mówi ze niestety ale rozkurczowego do końca ,bo wyczuwalne są skurcze nawet przy USG czuł że brzuch się stawia... Rozwarcie ma 0,7cm i nie jest źle, szyjka 2,7cm ;) także no stress :D a malej fotki nie mam nie chciała buzi pokazać ułożona już jak do porodu główka w dół i się wstawia już jakoś tam to nazwał :oo a i wazy uwaga 1307g :D wdl USG 29tygodni 6dni OM 28 +5

Dobrze, że Mała jest większa w tym wypadku, bo to przemawia na jej korzyść jak walczy się o każdy dzięń, to szyjkę masz dłuższą od mojej :P ja jeszcze na szczęście nie mam rozwarcia wwewnętrznego. A biorę luteinę. Kontrole mam 25 sierpnia i wtedy jakby byo gorzej do szpitala na sterydy i szew lub pessar.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Nie strasz, Dotty:)

Dla naszej Haniuty dziś wybraliśmy tapety też:)
    jednak nie kropki i zygzaki, tylko idziemy w ten deseń:
    http://swiat-kolorow.com.pl/userdata/gfx/aba8aceda2c1d69a9e4e1269eeb3c5cb.jpg

ja się chyba wyprowadzę, jak mąż będzie je kładł:) ma kolegów poprosić o pomoc;)

Kochana, straszyć nie chcę ale łatwo nie jest :) gdyby jeszcze ta nasza tapetka miała trochę mniej tych wzorków i nie miała ich na łączeniach, to byłoby łatwiej :D

Życzę powodzenia z waszą tapetką - by the way - bardzo fajna!

My wybraliśmy taką co ma 10/10 w skali trudności :)

ao7rdx60gf7n_t.jpg

ewelina_d, xpatiiix3, KUNIAK lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ