Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
no i mam niedoczynnosc tarczycy i 1,5 tabletki dziennie rano:/ Kurde z czego to się wzięło. Wyszłam podłamana w samochodzie usiadłam i nie chcialam rozmawiac ze swoim a ten za telefon i dzwoni gdzieś. Myśle mam cie gdzies jak nawet nie zapytasz co mi jest. No odkłada telefon wkurzony i mówi do mnie chciałem Cie na usg 4d zapisać na pocieszenie ale lekarz poszedł sobie na urlop do 18 sierpnia.
-
Ja dziś cały dzień taka z dupy jestem, rano wstac trzeba było na te badania potem siedziałam i kwitłam w labo prawie 4 godziny na głodniaka tylko po glukozie no tragedia. Optimus no wspaniale Cie potraktowali naprawde , mnie nikt nic nie zapytal nie zaproponowal tylko "trzeba czekac" na tych niewygodnych krzesłach no zła jestem jeszcze na samo wspomnienie!
Martinkaa mi zrobili na czczo wyszło 87 czekałam póltorej godz na wynik a potem wypiłam i tylko jedno pobranie. Mężus odebrał wynik i wyszło 100, To chyba ok?Ale nie za mało jakoś?nie wiem...
Mocz wszystko lux ale w morfologii, całkowicie sie nie znam, może któras z was cos podpowie
Neurocyty - 7.10 (1.56 - 6.13)
Erytrocyty - 3.75 (3.93 - 5.22)
MCV - 98.4 - (79.4 - 94.8 )
MCH - 33.3 - (25.6 -32.2)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 18:16
-
Nastka widzisz jak chciał dla ciebie dobrze
tylko się cieszyć
a tarczycą się nie martw
Co myślicie o takim olejku migdałowym?
http://allegro.pl/olej-migdalowy-ze-slodkich-migdalow100ml-naturalny-i4466437876.html
http://allegro.pl/ktc-olej-migdalowy-czysty-naturalny-duzy-az-300ml-i4458761607.html
Chciałabym jakiś zamówić na allegro.. -
maaartinka wrote:Nastka widzisz jak chciał dla ciebie dobrze
tylko się cieszyć
a tarczycą się nie martw
Co myślicie o takim olejku migdałowym?
http://allegro.pl/olej-migdalowy-ze-slodkich-migdalow100ml-naturalny-i4466437876.html
http://allegro.pl/ktc-olej-migdalowy-czysty-naturalny-duzy-az-300ml-i4458761607.html
Chciałabym jakiś zamówić na allegro.. -
właśnie nie mogę oderwać oczu... jakbyście potrzebowały inspiracji jak zrobić pokój dziecka:) oczywiście 90% to bardzo drogie wykończenia, ale można przynajmniej wpaść na pomysł jaka kolorystyka, czy jakie dodatki:
http://www.homebook.pl/inspiracje/pokoj-dzieckaMaga31 lubi tę wiadomość
-
Jestem no i niestety ale więcej pójdzie na wizyty prywatne, na kontrol mam za 10dni przyjść i sprawdzi czy dalej się szyjka skraca i rozwiera leżeć odpoczywać ile się da, no i chciał dzisiaj już mi sterydy podać ,ale mówi ze wstrzyma się i sprawdzi szyjke na następnej wizycie że ma nadzieje ze jeszcze z miesiąc pociagne, ale sytuacja nieciekawie wygląda, ale minimum 33tygodnie skończone muszę mieć by było ok i mogę urodzić nawet wtedy, oczywiście jak sterydy podadzą mi.. No i powiedział ze ma SI nie martwić, ale zajebisty lekarz wszytko z gory wytłumaczone i powiedział czego mogę się spodziewać no i mówi ze niestety ale rozkurczowego do końca ,bo wyczuwalne są skurcze nawet przy USG czuł że brzuch się stawia... Rozwarcie ma 0,7cm i nie jest źle, szyjka 2,7cm
także no stress
a malej fotki nie mam nie chciała buzi pokazać ułożona już jak do porodu główka w dół i się wstawia już jakoś tam to nazwał :oo a i wazy uwaga 1307g
wdl USG 29tygodni 6dni OM 28 +5
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 18:55
ewelina_d, Maga31, AgataP, maaartinka, Eve, zupaztytki, Nata, desou, Paju, Madlen222, Milaszka lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
dokladnie ewelina ma racje! Super Pati juz przynajmniej wiesz co i jak:) Nam położona zaleciła już masaż krocza olejkiem migdałowym codziennie także lecimy z tym koksem z meżem od tygodnia ale szczerze zaden rarytas;/
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Nastka, moja niedoczynność została wyłapana, jak w końcu poszłam się zbadać w kierunku nadczynności, bo zdecydowanie bardziej w tę stronę miałam objawy. 20% kobiet to ma, łatwo się leczy i nie dokucza za bardzo. Będzie wszystko dobrze
Pati, w końcu trafiłaś w dobre ręce. Skoro sterydy dopiero po wizycie kontrolnej, to znaczy że facet nie widzi ryzyka porodu do tego czasu, więc spoko. Obstawiam, że dociągniesz do tego 34 tygodnia!
Ewelina, dzięki za inspiracje, chętnie przejrzę. Właściwie już miałam mniej więcej wizję, chociaż różne elementy ulegają zmianie. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Na razie mamy goły tynk, więc duże pole do manewrów.
Byłam z mężem w patimaksie i wyszłam rozczarowana. Myślałam, że tyle fajnych rzeczy kupimy a tu dupa. Prawie nic nie było z rzeczy, które chciałam a to, co było - ceny z kosmosu. Mój wybrany laktator 100 zł drożej, niż w innym sklepie też niedaleko. Dodam, że to nie jest laktator za 600 zł tylko za 220 (w tym tańszym sklepie) więc różnica prawie o połowę. Kupiliśmy raptem parę rzeczy.
Biorę się za sałatkę jarzynową, wszystko już ugotowane (i pyszny rosołek przy okazji), teraz do wieczora krojenie i może wieczorem uda się jeszcze zapchać majonezemxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
co nas podkusiło, żeby kłaść tapetę w pokoiku Hani???? na szczęście wymyśliłam sobie tylko jedną ścianę z tapeta, bo inaczej moglibyśmy na tym zbankrutować!
Cała pierwsza rolka poszła na marne, co bym moim małym móżdżkiem nauczyła się jak ciąć żeby poszczególne rolki ze sobą spasować.
To najgłupsza tapeta jaką było mi dane kłaść....!!!
wrrrrrr....
Ale przynajmniej Haniutek się cieszy, bo fika wesoło -
Ja także już po wizycie. Mały waży już 1536g. Dostałam opiernicz od lekarza, że Wituś jest za duży, mam za dużo wód płodowych i mam słabe wyniki morfologii.
niecierpliwa21 mam bardzo podobne wyniki morfologii jak ty. Lekarz kazał przejść na dietkę warzywno-mięsną (inne jedzenie też ale żeby było wartościowe). Powiedział, że hemoglobina poniżej 11 u kobiet w ciąży to źle bo wtedy jest słabszy przepływ tlenu i wartości odżywczych do dzieciątka a to skutkuje słabym rozwojem dziecka.maaartinka, xpatiiix3, karmelek lubią tę wiadomość
-
Pati, super, ze trafiłaś w końcu na kogoś kompetentnego, trzymam kciuki aby Nelcia jak najdłużej siedziała u mamy w brzuszku.
Mnie dopadł leń i depresyjne obrzydzonko do własnej osoby po tym, jak nie weszłam w 3 pary spodni.....czuję sie jak lokomotywa, 12 kg na plusie i wszyscy wokół mi wmawiają, ze nic nie widać... a ja widzę po ciuchach...
ehhh ...
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Dotty84 wrote:co nas podkusiło, żeby kłaść tapetę w pokoiku Hani???? na szczęście wymyśliłam sobie tylko jedną ścianę z tapeta, bo inaczej moglibyśmy na tym zbankrutować!
Cała pierwsza rolka poszła na marne, co bym moim małym móżdżkiem nauczyła się jak ciąć żeby poszczególne rolki ze sobą spasować.
To najgłupsza tapeta jaką było mi dane kłaść....!!!
wrrrrrr....
Ale przynajmniej Haniutek się cieszy, bo fika wesoło
Dla naszej Haniuty dziś wybraliśmy tapety też
jednak nie kropki i zygzaki, tylko idziemy w ten deseń:
http://swiat-kolorow.com.pl/userdata/gfx/aba8aceda2c1d69a9e4e1269eeb3c5cb.jpg
ja się chyba wyprowadzę, jak mąż będzie je kładłma kolegów poprosić o pomoc;)
-
nick nieaktualny
-
xpatiiix3 wrote:Jestem no i niestety ale więcej pójdzie na wizyty prywatne, na kontrol mam za 10dni przyjść i sprawdzi czy dalej się szyjka skraca i rozwiera leżeć odpoczywać ile się da, no i chciał dzisiaj już mi sterydy podać ,ale mówi ze wstrzyma się i sprawdzi szyjke na następnej wizycie że ma nadzieje ze jeszcze z miesiąc pociagne, ale sytuacja nieciekawie wygląda, ale minimum 33tygodnie skończone muszę mieć by było ok i mogę urodzić nawet wtedy, oczywiście jak sterydy podadzą mi.. No i powiedział ze ma SI nie martwić, ale zajebisty lekarz wszytko z gory wytłumaczone i powiedział czego mogę się spodziewać no i mówi ze niestety ale rozkurczowego do końca ,bo wyczuwalne są skurcze nawet przy USG czuł że brzuch się stawia... Rozwarcie ma 0,7cm i nie jest źle, szyjka 2,7cm
także no stress
a malej fotki nie mam nie chciała buzi pokazać ułożona już jak do porodu główka w dół i się wstawia już jakoś tam to nazwał :oo a i wazy uwaga 1307g
wdl USG 29tygodni 6dni OM 28 +5
Dobrze, że Mała jest większa w tym wypadku, bo to przemawia na jej korzyść jak walczy się o każdy dzięń, to szyjkę masz dłuższą od mojejja jeszcze na szczęście nie mam rozwarcia wwewnętrznego. A biorę luteinę. Kontrole mam 25 sierpnia i wtedy jakby byo gorzej do szpitala na sterydy i szew lub pessar.
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
ewelina_d wrote:Nie strasz, Dotty:)
Dla naszej Haniuty dziś wybraliśmy tapety też
jednak nie kropki i zygzaki, tylko idziemy w ten deseń:
http://swiat-kolorow.com.pl/userdata/gfx/aba8aceda2c1d69a9e4e1269eeb3c5cb.jpg
ja się chyba wyprowadzę, jak mąż będzie je kładłma kolegów poprosić o pomoc;)
Kochana, straszyć nie chcę ale łatwo nie jestgdyby jeszcze ta nasza tapetka miała trochę mniej tych wzorków i nie miała ich na łączeniach, to byłoby łatwiej
Życzę powodzenia z waszą tapetką - by the way - bardzo fajna!
My wybraliśmy taką co ma 10/10 w skali trudności
ewelina_d, xpatiiix3, KUNIAK lubią tę wiadomość