X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro mi kazal moj gin lykac furagin 3*1 na zapalenie drog moczowych i pomoglo takze smialo mozesz brac

Zorro lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podpisuje się pod leżącymi i pocącymi się ;) Mam masę rzeczy w domu do ogarnięcia po remoncie a z ciuchami to już mnie trafia w szafie się nie mieszcze ale zamiast układać złoże dwie bluzki i siedzę...

Jakby było ciut chłodniej to szalabym po sklepach dla małego a tak boje się wychodzić bo mąż ma racie mówiąc ,ze pomimo mojego dobrego samopoczucia gorąco jest zdradliwe i lepiej nie włóczyć się.

Dotarł do mnie kosz mojżesza, kupiłam używany i mam pytanie czy da się jakoś zablokować budkę? no cholera nie potrafię i mi cały czas opada ..;(

• haen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spalam, jakos tak odplynelam i 2 h snu...:)

Zorro lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze,ze i u was dzisiaj ciezko :)

Zorro,jak lekarz internista kazal brac to na pewno spokojnie mozesz :)
    Ja pytalam jak bylam u ogolnej jakby mnie dopadl taki problem to pozwolila urosept,ze ziolowe sa.
    Polecam na wzmocnienie flory w pochwie feminelle vagi c.
    Mnie jak brala swedzawka i mialam uplawy to te globulki kazal mi gin brac.
    Sa bez recepty 6 sztuk i dla ciezarnych jak najbardziej wskazane.
    Teraz jak bylam na wizycie to pytalam jakby sie cos takiego dzialo to czy moge to sama wziasc i mowil,ze smialo :)
    Naprawde przywraca szybko spokoj i flore w pochwie ;)

A wiec bylam u gina i powiedzialam o tych bolach co mnie czasem lapia i o tych,ktore mialam jednego nieszczesliwego dnia mocniejsze.
    Zbadal mnie na fotelu i az sie wystraszylam bo tak glosno zareagowal po badaniu,ze mam byc spokojna bo szyjka dlugasnaaa, twarda i zamknieta,ze nic sie nie dzieje :)
    Co do boli mowil,ze to tak dawno bylo,ze na pewno jakbym miala skurcze to juz bym dawno urodzila.
    Powiedzial,ze moze za duzo o tym mysle,ze tak boli i mam wziasc nospe i wtedy lezec jak boli :)
    Uspokoil mnie,ale powiem Wam,ze jak wzwiernik mi wkladal to bolalo mnie jak nigdy..
    Az mu jeczalam i mowil bym sie rozluznila bardziej,a ja zwyczajnie nie moglam masakra jaki bol.
    Boje sie zebym teraz po tym badaniu plamienia nie miala.
    Zapytalam o te wdychanie to sie smial i mi sie glupio zrobilo :D
    Mowil,ze musialabym w jakiejs fabryce pracowac i nie wiem ile tego wdychac hihi.
    Glupota nie boli,ale co zrobi jak ciekawosc wygrala ;)
    Wgl to moje wyniki morfologii zaginely..
    Glukozy byly (ok), moczu (ok),tsh i ft4 (ok),a morfologii nie bylo..
    Dobrze,ze poloznej chcialo sie szukac w kompie i znalazla niewydrukowane,a juz myslalam,ze znowu bede musiala sie kluc to juz bylby pech :O
    Malutka nie chciala oczywiscie dac sobie zmierzyc tetna hihi uciekala standardowo :)
    KOlejna wizyta za 4 tyg,a miedzy 30-32m tyg mam zrobic usg to trzecie, nie moge sie doczekac :)

Pozniej bylam na chwile u kolezanki w sklepie,a nastepnie polecialam do rossmana (tam gdzie daja zawsze dodatek,a nie skapia :)).
    Dostalam pojemnij na kaszke z bobovity :)

Ogladalismy tez wozki w fajnym sklepie i spodobaly mi sie adamexy.
    Pytalismy o foteliki do nich,ale babka nam odradzala,ze nie poleca i aby osobno kupic.
    Jak sie rozgadala to byscie nie uwierzyly :O
    Zaczela mowic w jakim stopniu byly osobne testowane i na manekinach oraz jakich,jakie maja oceny,jak wplywaja na dziecko,co moze sie stac przy innych fotelikach itp itd.
    Przez chwile to mnie odstraszyla tak duzo gadala bo tylko sie w sumie orientowalismy.
    Wiedze jednak ma i gowna nie wciska,pewnie na szkolenia je wysylali,ze az takie dane znala.
    Pozniej Maz dzwonil do tescia i mowil mu cos o wozku.
    To Maz potem do mnie,ze tesc powiedzial iz nie kupuje sie wozka przed urodzeniem dziecka.
    Oczywiscie mnie to wkurzylo i powiedzialam mu,ze zobacz ile juz mamy rzeczy oraz ile ludzi kupuje szybciej wozek.
    Mowie, to co mamy czekac az na narodziny i sam bedziesz latal i kupisz mi inny niz chce?
    Wgl to teraz nie chcemy kupic,a w przyszlym miesiacu badz nawet pazdzierniku.
    Musza jak zwykle sie wtracac i psuc humor.
    Pytalam czy na lozeczko tez tak zareagowali i ze niby nie.
    Powiedzialam Mezowi,ze tak ludzie gadaja,a jak ma sie cos stac to na cos musza zwalic.
    Grrrr z tesciami i ich madrzeniem.

Mala, moze faktycznie sie przejedz na ip bedziesz spokojniejsza.
    Nie bedziesz sobie tak lamala glowy co to moze byc,a na pewno wszystko okaze sie w porzadku :)

Jestes juz z nami :)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarb15 wrote:
    Rozmarzona : az mnie zaciekawilas co ostatnio mu powiedzialas heh :D

Przypomnij mi Kochana co, bo szczerze mowiac nie ogarniam dzisiaj za wiele :)

Jestes juz z nami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna postanowiłam, że zrobię jako przystawkę krewetki z sokiem z limonki, papryczkami jalapeno i orzechami, na danie główne zupę cebulową oraz pieczeń w miodzie z serem kozim na fasolce zielonej z pomidorkami cherry i ziemniakami gratin a na deser sernik na zimno z galaretką z owocami leśnymi (aka borówki :P) :)
    Mam nadzieję, że dopieszczę podniebienie teściowej :p
    No i dla Antka obowiązkowo nuggetsy ;p
    Postawię też na stole, bo ja bardzo lubię, smażone w całości pieczarki oraz podsmażany szpinak z serem pleśniowym i cytryną :)
    Zrobiłabym też tę sałatkę z ananasem z puszki, bo sama ją uwielbiam, ale u nas w domu normalanie się tyle nie je jak nie ma gości więc się zmarnuje, no ale jak mnie najdzie to zrobię ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 17:23

Mala_Czarna_89, Micia, moremi lubią tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona ale czesto tak jest, ze te foteliki z wozkow 3w1 sa do bani i nie biora udzialu w testach zderzeniowych i nie maja certyfikatow, wiec nie wuadomo jak sue zachowaja w przypadku wypadku. Czasami do takich wozkow mizesz kupic adapter do atestowanych fotelikow. Warto poczytac.

Ja bedac w Rosmannie wzielam te karte Rosnne i dostalam probke podkladu w kolorze Gold Sand (a jestem bladziochem to bym pieknie wygladala z brazowiutka twarza) i sciereczki nasaczone pronto czy czyms podobnym :D

Rozmarzona lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 01:26

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona no ja ci powiem, że wkurzające jest takie gadanie "nie kupuj, bo napytasz sobie biedy". Kurde takie zabobony się kupy nie trzymają, u mnie wózek stoi już od 3 tygodni bodajże i nic się nie dzieje, ładnie go zakleiłam folią żeby się nie kurzył.
    Jeśli coś ma się stać to się stanie niezależnie od tego czy mamy coś dla maluszka kupionego czy nosimy łańcuszki albo nie mamy na sobie nic czerwonego ;)

Głowa do góry i nie daj sobie wmówić tych debilności :)

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy podziwiam, że chce Ci się tyle gotować i to takie specjały...

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • haen Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy no ambitnie podeszlas do tematu obiadu, troche sie narobisz..;)

Ps.pamietajcie, ze sklepy jutro zamkniete

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja przy ostatnich zakupach z kartą rossnę dostałam smoczek :) I krem antycellulitowy ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Buffy no ambitnie podeszlas do tematu obiadu, troche sie narobisz..;)

Ps.pamietajcie, ze sklepy jutro zamkniete

Bo mam wymagającego gościa :p
    Ale ostatnio przyznam bez bicia, że nie gotowałam nic, leń na całego :) To teraz trzeba się jakoś wykazać, bo mąż zapomni jak smakuje moje gotowanie :p

haen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cebulka wrote:
    Buffy podziwiam, że chce Ci się tyle gotować i to takie specjały...

A bo wiesz to obiad z teściami, a teściowa ma podniebienie ęą :)
    Ja mięsa nie jem za bardzo, jakoś mnie odrzuca i z przekonania i ze smaku, teraz w ciąży trochę się zmuszam, bo i tak mam anemię i lekarka mi kazała, ale to męka dla mnie więc jak zjem kawałek kurczaka to jest sukces. Polędwiczki nie mam zamiaru tknąć,a zjem same ziemniaki gratin :)

moremi lubi tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna będę okropna ale ja czuję się dobrze. Odpukac w.niemalowane. Młoda się rusza. Dziś fajna u nas pogoda i od południa siedzę w ogródku. Przyjechała siostra, Nati z nią w basenie szalała, a ja z kicia na fotelach w cieniu.
    Współczuję Wam wszystkim tych boli i trzymam kciuki abyście szybko wróciły do formy.

haen, moremi, Kitaja lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po kawie trochę lepiej :)
    Teraz prysznic i zaraz spadamy z mężem na zakupy, bo jutro nieczynne a na nd potrzebuję składników :)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natali101 wrote:
    Mała Czarna będę okropna ale ja czuję się dobrze. Odpukac w.niemalowane. Młoda się rusza. Dziś fajna u nas pogoda i od południa siedzę w ogródku. Przyjechała siostra, Nati z nią w basenie szalała, a ja z kicia na fotelach w cieniu.
    Współczuję Wam wszystkim tych boli i trzymam kciuki abyście szybko wróciły do formy.
    Wbrew pozorom miło się to czyta :)

moodliszka, skarb15, natali101 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech te zabobony ;) kumpeli tez matka tak marudziła z wózkiem i dla świetnego spokoju nie kupiła przed porodem i co? Lekarz w szpitalu po porodzie do niej z tekstem, że na nadzieję, że wózek juz mają przynajmniej miesiąc poskładany, żeby wywietrzył się z tej sklepowej nowości i tych wszystkich zapachów ;) naprawdę nie rozumiem takiego gadania. Co kupno wózka ma wspólnego z tym jak ma nam się powodzić :) masakra, że ludzie nadal wierzą w te brednie :p

A tak w ogóle, to zabieram się za sprzątanie :p trzymajcie za mnie kciuki :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 17:30

Rozmarzona, moremi lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche sie przespałam :)ale dalej samopoczucie beznadziejne..
    Jedziemy niedługo na zakupy, ciekawe czy mnie ktoś pozytywnie zaskoczy w sklepie ;)
    Mala jedz,na ip... Lepiej skontrolować sprawę..

Ja nie wierze w przesady..
    Moi rodzice to samo..ze po co kupować tak wcześnie itd..ale co mam potem na ostatnia chwile wszystko kupować ? A to są spore koszty jednak

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Modliszka, w końcu piątek :D a mąż gdzie? Przecież to wasze wspólne zajęcie ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ