Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aha, zapomniałam jeszcze, że Sroka robiła analize proszków:
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html
wg niej płatki mydlane mają najlepszy skład, a potem już dużo producentów idzie równo.
Ostatnio przeglądałam jej analizy płynów do higieny intymnej i też mnie zaskoczyła
Kupiłam więc płatki mydlane dzidziuś- na pierwsze prania póki malutknie będą malutkie, potem to już pewnie zwrócę uwagę na zapachi kupiłam płyn do intymnej też z dzidziusia bo był od tego samego sprzedawcy na aukcji, ale sroka zachwycała się Jeleniem z pro lub pre biotykiem
Dzidziuś i Biały Jeleń to Pollena, a mi biały jeleń dobrze służył bo musiałam w nim prać bieliznę bo inaczej "swędziawka"
Kurcze, mój mąż tak się wkręcił w układanie paneli w dziecięcym, że jeszcze nie wraca, a że przeprowadzamy się "strasznie daleko", to widzę, przez okno, że się światło pali więc chyba się nie wybiera.
Dobranoc, idę troszkę poczytać bo i tak nie zasnę bo za dużo zjadłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 22:28
Micia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ginger zamowilas w końcu i ty- sama znalazłaś sprzedawcę a dotąd my korzystalysmy
za pranie się nie brałam bo nie doszłam do sklepu po płyn.
Nie chce rodzic pierwsza, mogę być 10 ożebym jeszcze nie przenosiła
Jejciu Nadia mnie tak kopie ze chyba mam siniaki od środka. Po brzuchu i kręgosłupie, fajnie ze daje znać o sobie ale musiałam się juz położyć bo po prostu boli -
Dzięki za wsparcie. Ja nie widze innej opcji że musi być dobrze. Od poniedziałku czułam co jakiś czas napinanie brzuszka ale żadnych bóli. Dzisiaj w szkole poszłam zapytać sie położnej czy przyspieszać wizyte, zrobiła mi KTG i powiedziała że mnie zbada. Powiedziała że powinien zbadać mnie lekarz bo z jej doświadczenia szyjka krotka. Wykonała telefon do szpitala. Jak przyjechłam lekarz juz na nas czekał, zrobił usg i na oddział. Zrobili wszystkie wymazy i morfologie, dostałam nospe, luteine i bolący zastrzyk w tyłek. Dostaje też magnez dożylnie i ręka boli jak diabli.
Jutro dowiem sie więcej. -
a wiesz ze ja też nie przypominam sobie żebym miała płyn przy Laurze? Co myślicie o tym dziewczyny? Po płynie chyba są delikatniejsze, mięciutkie..?
Aga to się stresu najadlas, cholera, ze tego nie czuć ze się skraca. A przecież mało który ginekolog bada szyjkę na każdej wizycie. Najważniejsze ze sytuacja pod kontrola, powoli wkraczamy w bezpieczny czasjesteśmy tutaj z Toba!
-
nick nieaktualny
-
U mnie lekarz gin zawsze sprawdza szyjke i mowi ze jest twarda i dobrze zamknieta. Na wczorajszym badaniuu troche przecholował bo az mialam plamienie wystraszylam sie ale uspokoil mnie ze jakas blonke przebil i to nic złego ze takie rzeczy sie zdarzaja. Plamienie ustapiło dzis na szczescie rano.
Ja dzis ogarnelam wyprawke do szkoly do kłasy 2 z moja corka a za jakis miesiac bedziemy dla naszej malenkiej sie szykowaly.. chociaz gdzie nie wejde do sklepu to zawsze z czyms wyjde dla niemowlaka... nie dawno butelka, ostatnio body bo w promocji a dzisiaj kocyk taki sliczny w krowki...hehe tez tak macie ??
Karolciaaa ;** (03.11.2015r.) -
Ja tez jestem nocny marek mozemy sb podac rece
uwielbiam cisze i spokoj
moje dzsiaj poszly grzecznie spac ta starsza jak i ta w brzuszku chociaz kopie tak przed spaniem ze nie wiem w jakiej pozycji sie klasc, ostatnio dzialaja nogi wysoko na poduszkach , wczesniej muzyka relaksacyjna w sluchawkach na brzuszek.
A co do zgagi to tez dlugo z nia walczylam i stosowałam poł łyzeczki sody na poł szklanki wody wymieszac i wypic, lekarz moj powiedzial ze za duzo sody tez nie mozna i zlecil mi Helicid 20 jedna kapsulka rano po sniadaniu i zapomniałam juz o zgadze - odpukac.Karolciaaa ;** (03.11.2015r.) -
Ja mam szyjke badaną na każdej wizycie. Ostatnie badanie miałam dwa tygodnie temu i niby było wszystko ok czyli długa i zamknięta. Czekam do jutra na więcej info. Nie mogę spać przez tę pompe z magnezem ręka boli a jeszcze nawet połowy nie widać. Moja malutka fika. Dziewczyny z sali mnie uświadomiły, że wypychanie które czułam to nie dzidzia a skurcze.
-
A ja nadal nie śpię...ja termin mam na 20-22 listopada ale cesarke robią z reguły tydzień wcześniej. Poza tym mój gin mi wróży wczesniejszy poród...moja córeczka pchala się na świat od 26 tyg a urodziła się dzień przed terminem. Czy synek też tak poczeka to się okaże. Skurcze zaczęły mi się w 14 tyg. Teraz juz 2 razy w tym tygodniu na ip byłam...pożyjemy zobaczymy...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Aga mnie też się tak szybko skrocila...dasz radę z tą pompą. Ja trzy razy po trzy dni leżałam z podłączona pompą z tokoliza. Ja dostawałam fenoterol czy jego pochodną. Serce strasznie kolatalo od tego...Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013