Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
dostalam nowe wzory dzisiaj bawełny:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bf4633fc60e.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/03c94c52ebd4.jpgmoodliszka, Kitaja, natali101, olcia88, Nymeria, Rokss lubią tę wiadomość
-
Mała Czarna u mnie jest ten problem ze ja na tyłku nie potrafie usiasc na 5 minut:P
Ostatnio sie śmialam ze odpoczywac to ja w trumnie bede bo tam za duzo rzeczy sie nie zmiesci i nie bede miala co robic:P:P:P:PMala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Z innej beczki.. Pamiętacie obietnice dudy na 500zl wypłacane na dziecko ?
teraz jednak wiadomo, że to prawdopodobnie świadczenie nie będzie miało formy jakichś bonów czy ulg, tylko rodzice dostaną do ręki prawdziwe pieniądze.
"
Jak przyznaje Kowalczyk trwają obecnie dyskusje, kto będzie ten zasiłek rodzicom wypłacał. Może to być ZUS, KRUS albo urząd gminy, ponieważ cały system będzie oparty o numery PESEL, by nie dochodziło do nadużyć. Nie wiadomo też na razie jakie dokumenty będą musieli złożyć rodzice.
Wiadomo natomiast, że proponowany zasiłek 500 zł na każde drugie i kolejne dziecko zastąpiłby obecny zasiłek przyznawany według kryterium dochodowego oraz podatkową ulgę na dzieci."
Ja się pytam,gdzie ti sprawiedliwość ?! Czy oni zawsze musza cos ukrywać ? Kuźwa..czemu maja dostać pieniadze tylko od 2go dziecka ? A na pierwsze pieniędzy nie potrzeba ?
Poza tym co to za akcja ze 500wzamian za..
Oby tylko kuzwa nie znieśli jeszcze ulgi na dziecko bi to juz w ogóle strzał w kolano..
-
Na każde dziecko chcą dać najuboższym = znowu wspieramy patologię i nierobów.
Moim zdaniem (bardzo moim, wzbudzającym krytykę innych) powinni "premiować" osoby, które pracują dużo i ciężko, a nie ludzi, którzy nic nie robią i są niezaradni życiowoBuffy, Kitaja, Cebulka, Sajgonara, Shibuya, anet lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja od poczatku jestem przeciwna tej ustawie niestety wydaje mi sie ze jesli dadza gotówke a nie bony to niestety ale te pieniadze pójda na alkohol i papierosy i coraz wiecej malolat bedzie rodzila dzieci zeby miec na imprezy i ciuchy dla siebie. Spójżmy prawdzie w oczy ale tak jest teraz z becikowym.
-
nick nieaktualnyDziewczyny do szpitala rozmiary 56 i 62 są ok? Bo...... znowu mnie koleżanka zezłościła kiedyś jak prasowałam ubranka bo miałam 56 na desce jedne body i ,że za małe bo jej dzieci miały po 58 cm i 3,8kg no cholera ale to jej dzieci moje będzie małe bo jest cały czas malutki i mój maż i ja urodziliśmy się wcześniej on miał 2700g ja 3000g to na miłość boską po kim ten mój synuś ma być wielki a 62 szykuje bo syn od początku gdy zaczęli mu mierzyć też kość udową ma nóżki o tydzień starsze niż reszta czyli długo nogi ptys
Błagam zabierzcie tych wszystkich doradców !! -
nick nieaktualny
-
Galaretka ja swoje laseczki urodziłam po 55 cm i w 56 sie topiły takze moj musialm mi kupic i przywieźć 50. Uwazam ze te 56 spokojnie mogą być najwyżej leciutko rękawki podwiniesz. 62 zdecydowanie za duze do szpitala.
-
Przyszła właśnie paczka;) jak zamawialam to mi się wydawało tyle rzeczy. A jak rozpakowalam to się zastanawiam za co tyle kasy;) ale rzeczy fajne z wszystkiego jestem zadowolona.
Teraz jeszcze zamówienie w Gemini bo tam parę rzeczy tańszych znalazłam.
A i druga paczka szpilki w dezee zamówiłam. Co prawda dopiero w przyszłym roku je wykorzystam ale są śliczneanet, Galaretka, Micia, MadaLena30, Cebulka lubią tę wiadomość
-
Galaretka - odnośnie hemoroidów. Moja koleżanka ma taką fajną książkę jak się leczyć domowymi sposobami. Sama na sobie wypróbowała i wyleczyła sobie hemoroidy. Ugotowała na miękko cebulę, potraktowała ją blenderem i smarowała tą papką odbyt rano i wieczorem. Podobno pisało tam , że jeśli są też wewnętrzne to strzykawką można wpuścić tej papki troche do środka. Koleżanka smarowała kilka dni i zniknęły jej zupełnie. A swoją drogą to nie żaden lek tylko cebula...na pewno nie zaszkodzi.
Galaretka, Kitaja lubią tę wiadomość
Córka 8 lat
2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014) -
Shibuya, nie zamartwiaj się na zapas. Mój też miał momenty bardzo niewielkiej aktywności, a od kilku dni po prostu szaleje (choć dzisiaj też ma coś leniwy dzień). W nocy np. wystarczy, że mąż się przytuli i ledwo tknie brzucha, a ten go maltretuje kopniakami. Nie wiem, czy chce mu powiedzieć, że jego mama i ma spadać, czy się cieszy i spać mu się nie chce
Także bez stresu. Ja też się bardzo przejmowałam wcześniej tymi mniejszymi aktywnościami, ale w końcu zrozumiałam, że dziecko też może mieć swoje dni różne po prostu. Poza tym, Ty czujesz jak się rusza. Niepokojące by było, gdybyś nie czuła Małej wcale pomimo wcześniejszej aktywności
Kiedy masz wizytę następną?