X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostalam nowe wzory dzisiaj bawełny:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bf4633fc60e.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/03c94c52ebd4.jpg

moodliszka, Kitaja, natali101, olcia88, Nymeria, Rokss lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka, wysłałam maila :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna u mnie jest ten problem ze ja na tyłku nie potrafie usiasc na 5 minut:P
    Ostatnio sie śmialam ze odpoczywac to ja w trumnie bede bo tam za duzo rzeczy sie nie zmiesci i nie bede miala co robic:P:P:P:P

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki.. Pamiętacie obietnice dudy na 500zl wypłacane na dziecko ?

teraz jednak wiadomo, że to prawdopodobnie świadczenie nie będzie miało formy jakichś bonów czy ulg, tylko rodzice dostaną do ręki prawdziwe pieniądze.
    "
    Jak przyznaje Kowalczyk trwają obecnie dyskusje, kto będzie ten zasiłek rodzicom wypłacał. Może to być ZUS, KRUS albo urząd gminy, ponieważ cały system będzie oparty o numery PESEL, by nie dochodziło do nadużyć. Nie wiadomo też na razie jakie dokumenty będą musieli złożyć rodzice.

Wiadomo natomiast, że proponowany zasiłek 500 zł na każde drugie i kolejne dziecko zastąpiłby obecny zasiłek przyznawany według kryterium dochodowego oraz podatkową ulgę na dzieci."

Ja się pytam,gdzie ti sprawiedliwość ?! Czy oni zawsze musza cos ukrywać ? Kuźwa..czemu maja dostać pieniadze tylko od 2go dziecka ? A na pierwsze pieniędzy nie potrzeba ?
    Poza tym co to za akcja ze 500wzamian za..
    Oby tylko kuzwa nie znieśli jeszcze ulgi na dziecko bi to juz w ogóle strzał w kolano..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na każde dziecko chcą dać najuboższym = znowu wspieramy patologię i nierobów.

Moim zdaniem (bardzo moim, wzbudzającym krytykę innych) powinni "premiować" osoby, które pracują dużo i ciężko, a nie ludzi, którzy nic nie robią i są niezaradni życiowo

Buffy, Kitaja, Cebulka, Sajgonara, Shibuya, anet lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa w kampanii wyborczej pierwsza cześć zdania a po wyborach reszta.

Nie dobrze mi ...zjadłam loda po śniadaniu pewnie od tego ;/ Ide po papier do drukarki .

Aparatka błagam o troche Twojej energii plisss!!!!

• aparatka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od poczatku jestem przeciwna tej ustawie niestety wydaje mi sie ze jesli dadza gotówke a nie bony to niestety ale te pieniadze pójda na alkohol i papierosy i coraz wiecej malolat bedzie rodzila dzieci zeby miec na imprezy i ciuchy dla siebie. Spójżmy prawdzie w oczy ale tak jest teraz z becikowym.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka ja chetie oddam nawet połowe mojej energii:)

ug376iyelyb9zcc9.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie komentuje tego bo szkoda,nerwów...
    Ale w tym państwie ewidentnie nie jest dobrze.. I nic,nie idzie w dobrym kierunku niezależnie czy rządzi pis czy po...

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie ma nikogo kto moglby ich zastapic. a mial byc jakis tysiak od 2016 roku na dziecko nie? ciekawe co z tym

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka odpisalam:)

ug376iyelyb9zcc9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do szpitala rozmiary 56 i 62 są ok? Bo...... znowu mnie koleżanka zezłościła kiedyś jak prasowałam ubranka bo miałam 56 na desce jedne body i ,że za małe bo jej dzieci miały po 58 cm i 3,8kg no cholera ale to jej dzieci moje będzie małe bo jest cały czas malutki i mój maż i ja urodziliśmy się wcześniej on miał 2700g ja 3000g to na miłość boską po kim ten mój synuś ma być wielki a 62 szykuje bo syn od początku gdy zaczęli mu mierzyć też kość udową ma nóżki o tydzień starsze niż reszta czyli długo nogi ptys :)

Błagam zabierzcie tych wszystkich doradców !!

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam (i chyba zrobię tak): przygotuję dwa zestawy- jeden na 56 drugi trochę większy i problem z głowy ;) choć moim zdaniem 62 będzie za duży na wyjście.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem te 56 są większe od 62 :D

Micia lubi tę wiadomość

• aparatka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka ja swoje laseczki urodziłam po 55 cm i w 56 sie topiły takze moj musialm mi kupic i przywieźć 50. Uwazam ze te 56 spokojnie mogą być najwyżej leciutko rękawki podwiniesz. 62 zdecydowanie za duze do szpitala.

ug376iyelyb9zcc9.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła właśnie paczka;) jak zamawialam to mi się wydawało tyle rzeczy. A jak rozpakowalam to się zastanawiam za co tyle kasy;) ale rzeczy fajne z wszystkiego jestem zadowolona.
    Teraz jeszcze zamówienie w Gemini bo tam parę rzeczy tańszych znalazłam.

A i druga paczka szpilki w dezee zamówiłam. Co prawda dopiero w przyszłym roku je wykorzystam ale są śliczne ;)

anet, Galaretka, Micia, MadaLena30, Cebulka lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka - odnośnie hemoroidów. Moja koleżanka ma taką fajną książkę jak się leczyć domowymi sposobami. Sama na sobie wypróbowała i wyleczyła sobie hemoroidy. Ugotowała na miękko cebulę, potraktowała ją blenderem i smarowała tą papką odbyt rano i wieczorem. Podobno pisało tam , że jeśli są też wewnętrzne to strzykawką można wpuścić tej papki troche do środka. Koleżanka smarowała kilka dni i zniknęły jej zupełnie. A swoją drogą to nie żaden lek tylko cebula...na pewno nie zaszkodzi.

Galaretka, Kitaja lubią tę wiadomość

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka zapisuje wiec sobie i ja ten sposób na to dziadostwo. Dzięki;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Biedronka25 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy. U mnie pojawiły się po porodzie 8 lat temu, później jakoś przeszło. Niestety znów się teraz odnowiły i mam zamiar od dziś też to stosować bo boję co będzie po kolejnym porodzie.

Córka 8 lat
    2 Aniołki (13.05.2014 i 17.11.2014)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya, nie zamartwiaj się na zapas. Mój też miał momenty bardzo niewielkiej aktywności, a od kilku dni po prostu szaleje (choć dzisiaj też ma coś leniwy dzień). W nocy np. wystarczy, że mąż się przytuli i ledwo tknie brzucha, a ten go maltretuje kopniakami. Nie wiem, czy chce mu powiedzieć, że jego mama i ma spadać, czy się cieszy i spać mu się nie chce :D
    Także bez stresu. Ja też się bardzo przejmowałam wcześniej tymi mniejszymi aktywnościami, ale w końcu zrozumiałam, że dziecko też może mieć swoje dni różne po prostu. Poza tym, Ty czujesz jak się rusza. Niepokojące by było, gdybyś nie czuła Małej wcale pomimo wcześniejszej aktywności :)
    Kiedy masz wizytę następną?

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ