X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya pare stron wczesniej martwilam sie dokladnie o to samo tyle ze ja mam lozysko z tylu i wysoko to tym bardziej powinnam czuć mocne ruchy ale chyba mój tluszczyk na brzuchu je amortyzuje :P czuć czuje wiec nie panikuje :)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje dziecię kopie jak szalone od kilku dni :) Wczoraj w nocy nie dawał mi dłuuuuugo zasnąć, dziś też od rana wbija stópki w żebra. Urocze to, ale też jednak czasem naprawdę zaboli albo uciśnie przeponę, że ciężko oddech złapać. I o zgrozo, jeszcze dwa miesiące takiego ucisku :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my śpimy bo synek pobawi się przed snem a potem dopiero nad ranem a przynajmniej w wyczuwalny dla mnie sposób. I wczoraj drugi raz czułam jak miał czkawke, czy mogę mu jakoś pomóc ? czy on się męczy tą czkawką ?

I grzesze kupiłam cole !!!

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na tylnej ścianie ale ruchy juz ponad 3 miesiące czuję może to też ma związek? wczoraj maz przytulił się do brzucha to tak go skopala ze powiedział ze spokojnie czuć te 2kg.

Pospalam godzinkę :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka mi też się wydaje ze dzidziuś się meczy a tak naprawdę ćwiczy plucka :) czkawka jest potrzebna :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra na hemoroidy cebula a na zapachy z między nóg? głupi mi ,ze te problemy wywlekam od rano ale mam wieczne wrażenie ,ze smierdze! podmywam się w ciągu dnia zmieniam majty i wkładki i nic :( w moczu nic nie znalezione.

• mikado Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zmień plyn do higieny intymnej? Albo wkladki na inne? Pozmywać sie kilka razy dziennie tez malo zdrowo bo wymywasz flore bakteryjna tak mi lekarz juz nie jeden powiedzial. A jeden to w ogóle zjebki takie dostałam jak poszłam do niego z rana na wizytę a on do mnie a czemu to się myjemy przed wizyta? Jak ja mam teraz sprawdzić stan pochwy jak tu wszystko wymyte? Sprawdzam mi wymaz na kazdej wizycie z pochwy u siebie w gąb pod mikroskopem

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado coś w tym jest dzięki będę zmieniać a nóż ...

Dziewczyny poszłam do sklepu po papier do drukarki zaczynam drukować i co tuszu nie ma! ja mam chyba dziś zły dzień ;(

• Zorro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka! Ja mam ten "ból dupy" (jednego pośladka) jak przesadzę z aktywnością. Pisałam Wam kiedyś o tym- chodziłam jakbym miała 100 lat albo i więcej. U mnie pomaga odpoczynek.

Izulka, co Ty bierzesz za lek na swoją infekcję? Bo mi uciekło...

Galaretka, czytałam,ze czkawka jest męcząca,ale dopiero po porodzie. Maluszki w brzuchach nie odczuwają dyskomfortu. Moj Mały ma czkawkę 1-3 razy dziennie

Synuś :-)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya to,sue ciesz ze taka spokojna ;) czytałam,ze teraz juz dzieci dają znac,jjaki maja temperament :P
    Wiec może się okazać ze twoja jest pi prostu spokojnym dzieckiem ;)
    Moja znowu wali kopniakami non stop :P nóżki, raczki..wszystko czuć..
    Czkkawka jesst potrzebna do rozwoju płuc :) malec uczy sie oddychać i przelykac :P
    Ja za to ubolewam nad pepowina.. Możliwe ze jest za krótka ? Caly czas jak się mala wierć to szarpie za pępowinę.. Az to boli powiem szczerze.. Kolo pępka mam czerwone od kilku dni..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze każde dziecko ma inny temperament. Jedne są bardziej aktywne inne mniej. Patryk był spokojny w brzuchu i taki jest nadal. A Marcel za to szaleje jak opętany wiec nastawiam się już na jego charakterek;)
    Ważne ze w ogóle czujemy ruchy. Poza tym łożysko jest jak amortyzator wiec to swoje tez daje.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro macmiror complex :) mam nadzieje ze w końcu zostane wyleczona z tego świństwa.. Bo,ileż mozna..
    Chyba spora ta infekcja byla bo trzeci lek biorę,i dopiero widzę,jakis efekt..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też raczej ruchliwy ale ja też czuję delikatnie te ruchy pewnie przez to łożysko na przedniej ścianie, no i u mnie mały cały czas aktywny nisko najwyżej przy pępku go czuję, natomiast m wrażenie że budzi się razem ze mną w nocy ;-)

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ja się nastawiam ze moja da nam popalić ostro :P
    Pomijając ze pierwsza, wyczekana, upragnioną i owinie nas sobie wokół palca to po ruchach czuje ze będzie szal :P
    Ale niech sie rusza, bedzie wesoło przynajmniej ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia to ja przy pępku czuje jej pupke ewentualnie kręgosłup i raczki jak się bawi pępowiną..hm. Chociaz zabawa bymm tego nie nazwala a szarpaniem :P
    Raczki czuje na spojeniu lonowym bi pcha i boli a nóżki pod zebrami.. W sumie w różnym miejscu :P ale pod przepona ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mój ma główkę u góry, a uderza mnie nogami niżej, najgorzej jak kopie w pęcherz :-) a masz te skurcze b-h? U mnie od kilku dni jakby częściej są muszę się zmusić do przyjmowania magnezu bo zapominam

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, tez to biorę. Dostałam razem z antybiotykiem,bo mój lekarz stwierdził,ze infekcje układu moczowego idą często w parze z infekcjami intymnymi. Biorę drugi dzień (tzn na noc) i mnie szlag trafia przez ten kolorek :-D

A pępowina Amelki nie jest przecież w żaden sposób połączona z Twoim pępkiem tylko z łożyskiem :-D Ból w okolicy pępka pewnie odczuwasz przez rośnięcie brzucha i napinanie skory. Smaruj się kremem lub oliwką w ciągu dnia, powinno pomoc :-)

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:07

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie tu u was dzialo od wczoraj...
    Aparatka, ja sie nie dziwie ze podszedl do Ciebie ten facet bo mnie to pewnie by scielo takie pytanie, dobrze ze sie zainteresowal... w sumie nic zlego by Ci ta kobieta w danym momencie nie zrobila, ale sytuacja bardzo nie zreczna.
    Zorro gratuluje duzego i zdrowego bobaska :)
    Aga, zmartwilam sie bardzo! Dobrze, ze ta polozna Cie zbadala - jak to nigdy nic nie wiadomo... ja chyba czasami przeginam z aktywnoscia, a lekarz tez mi kazal uwazac i sie oszczedzac!
    Niech sie juz zrobi u nas spokojniej...

Wczoraj bylam na drinku urodzinowym kolezanki, byla tam dziewczyna ktora rodzi za miesiac, mowila ze czuje juz jak jej ciezko bo przeciez przytyla tyle - pytam sie ile a ona 8kg :) Tak jest szczupla tylko brzuszek pileczka i nigdy bym nie powiedziala ze za miesiac rodzi.

A dzis od rana jakas masakra - lacze sie z Toba Galaretka :(
    Nic mi sie nie udaje ( ciasto sie rozwalilo :/) nic mi sie nie chce i humor do du..*

A jest tyle rzeczy ktore powinny sprawiac mi wiele radosci ....
    Ok nie bede juz wam smucic...

Zorro lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt,ze łożysko amortyzuje ruchy. Ja co prawda też mam na przedniej ścianie, czuję i widzę ruchy praktycznie cały czas, ale w zyciu nie opisałabym kopniaków i wiercenia się jako coś bolesnego. A dziewczyny z łożyskami na tylnej ścianie piszą,ze je boli.

‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ