X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • mikado Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya pare stron wczesniej martwilam sie dokladnie o to samo tyle ze ja mam lozysko z tylu i wysoko to tym bardziej powinnam czuć mocne ruchy ale chyba mój tluszczyk na brzuchu je amortyzuje :P czuć czuje wiec nie panikuje :)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje dziecię kopie jak szalone od kilku dni :) Wczoraj w nocy nie dawał mi dłuuuuugo zasnąć, dziś też od rana wbija stópki w żebra. Urocze to, ale też jednak czasem naprawdę zaboli albo uciśnie przeponę, że ciężko oddech złapać. I o zgrozo, jeszcze dwa miesiące takiego ucisku :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my śpimy bo synek pobawi się przed snem a potem dopiero nad ranem a przynajmniej w wyczuwalny dla mnie sposób. I wczoraj drugi raz czułam jak miał czkawke, czy mogę mu jakoś pomóc ? czy on się męczy tą czkawką ?

I grzesze kupiłam cole !!!

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na tylnej ścianie ale ruchy juz ponad 3 miesiące czuję może to też ma związek? wczoraj maz przytulił się do brzucha to tak go skopala ze powiedział ze spokojnie czuć te 2kg.

Pospalam godzinkę :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka mi też się wydaje ze dzidziuś się meczy a tak naprawdę ćwiczy plucka :) czkawka jest potrzebna :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra na hemoroidy cebula a na zapachy z między nóg? głupi mi ,ze te problemy wywlekam od rano ale mam wieczne wrażenie ,ze smierdze! podmywam się w ciągu dnia zmieniam majty i wkładki i nic :( w moczu nic nie znalezione.

• mikado Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zmień plyn do higieny intymnej? Albo wkladki na inne? Pozmywać sie kilka razy dziennie tez malo zdrowo bo wymywasz flore bakteryjna tak mi lekarz juz nie jeden powiedzial. A jeden to w ogóle zjebki takie dostałam jak poszłam do niego z rana na wizytę a on do mnie a czemu to się myjemy przed wizyta? Jak ja mam teraz sprawdzić stan pochwy jak tu wszystko wymyte? Sprawdzam mi wymaz na kazdej wizycie z pochwy u siebie w gąb pod mikroskopem

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikado coś w tym jest dzięki będę zmieniać a nóż ...

Dziewczyny poszłam do sklepu po papier do drukarki zaczynam drukować i co tuszu nie ma! ja mam chyba dziś zły dzień ;(

• Zorro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka! Ja mam ten "ból dupy" (jednego pośladka) jak przesadzę z aktywnością. Pisałam Wam kiedyś o tym- chodziłam jakbym miała 100 lat albo i więcej. U mnie pomaga odpoczynek.

Izulka, co Ty bierzesz za lek na swoją infekcję? Bo mi uciekło...

Galaretka, czytałam,ze czkawka jest męcząca,ale dopiero po porodzie. Maluszki w brzuchach nie odczuwają dyskomfortu. Moj Mały ma czkawkę 1-3 razy dziennie

Synuś :-)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya to,sue ciesz ze taka spokojna ;) czytałam,ze teraz juz dzieci dają znac,jjaki maja temperament :P
    Wiec może się okazać ze twoja jest pi prostu spokojnym dzieckiem ;)
    Moja znowu wali kopniakami non stop :P nóżki, raczki..wszystko czuć..
    Czkkawka jesst potrzebna do rozwoju płuc :) malec uczy sie oddychać i przelykac :P
    Ja za to ubolewam nad pepowina.. Możliwe ze jest za krótka ? Caly czas jak się mala wierć to szarpie za pępowinę.. Az to boli powiem szczerze.. Kolo pępka mam czerwone od kilku dni..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze każde dziecko ma inny temperament. Jedne są bardziej aktywne inne mniej. Patryk był spokojny w brzuchu i taki jest nadal. A Marcel za to szaleje jak opętany wiec nastawiam się już na jego charakterek;)
    Ważne ze w ogóle czujemy ruchy. Poza tym łożysko jest jak amortyzator wiec to swoje tez daje.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro macmiror complex :) mam nadzieje ze w końcu zostane wyleczona z tego świństwa.. Bo,ileż mozna..
    Chyba spora ta infekcja byla bo trzeci lek biorę,i dopiero widzę,jakis efekt..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też raczej ruchliwy ale ja też czuję delikatnie te ruchy pewnie przez to łożysko na przedniej ścianie, no i u mnie mały cały czas aktywny nisko najwyżej przy pępku go czuję, natomiast m wrażenie że budzi się razem ze mną w nocy ;-)

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ja się nastawiam ze moja da nam popalić ostro :P
    Pomijając ze pierwsza, wyczekana, upragnioną i owinie nas sobie wokół palca to po ruchach czuje ze będzie szal :P
    Ale niech sie rusza, bedzie wesoło przynajmniej ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia to ja przy pępku czuje jej pupke ewentualnie kręgosłup i raczki jak się bawi pępowiną..hm. Chociaz zabawa bymm tego nie nazwala a szarpaniem :P
    Raczki czuje na spojeniu lonowym bi pcha i boli a nóżki pod zebrami.. W sumie w różnym miejscu :P ale pod przepona ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mój ma główkę u góry, a uderza mnie nogami niżej, najgorzej jak kopie w pęcherz :-) a masz te skurcze b-h? U mnie od kilku dni jakby częściej są muszę się zmusić do przyjmowania magnezu bo zapominam

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, tez to biorę. Dostałam razem z antybiotykiem,bo mój lekarz stwierdził,ze infekcje układu moczowego idą często w parze z infekcjami intymnymi. Biorę drugi dzień (tzn na noc) i mnie szlag trafia przez ten kolorek :-D

A pępowina Amelki nie jest przecież w żaden sposób połączona z Twoim pępkiem tylko z łożyskiem :-D Ból w okolicy pępka pewnie odczuwasz przez rośnięcie brzucha i napinanie skory. Smaruj się kremem lub oliwką w ciągu dnia, powinno pomoc :-)

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:07

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie tu u was dzialo od wczoraj...
    Aparatka, ja sie nie dziwie ze podszedl do Ciebie ten facet bo mnie to pewnie by scielo takie pytanie, dobrze ze sie zainteresowal... w sumie nic zlego by Ci ta kobieta w danym momencie nie zrobila, ale sytuacja bardzo nie zreczna.
    Zorro gratuluje duzego i zdrowego bobaska :)
    Aga, zmartwilam sie bardzo! Dobrze, ze ta polozna Cie zbadala - jak to nigdy nic nie wiadomo... ja chyba czasami przeginam z aktywnoscia, a lekarz tez mi kazal uwazac i sie oszczedzac!
    Niech sie juz zrobi u nas spokojniej...

Wczoraj bylam na drinku urodzinowym kolezanki, byla tam dziewczyna ktora rodzi za miesiac, mowila ze czuje juz jak jej ciezko bo przeciez przytyla tyle - pytam sie ile a ona 8kg :) Tak jest szczupla tylko brzuszek pileczka i nigdy bym nie powiedziala ze za miesiac rodzi.

A dzis od rana jakas masakra - lacze sie z Toba Galaretka :(
    Nic mi sie nie udaje ( ciasto sie rozwalilo :/) nic mi sie nie chce i humor do du..*

A jest tyle rzeczy ktore powinny sprawiac mi wiele radosci ....
    Ok nie bede juz wam smucic...

Zorro lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt,ze łożysko amortyzuje ruchy. Ja co prawda też mam na przedniej ścianie, czuję i widzę ruchy praktycznie cały czas, ale w zyciu nie opisałabym kopniaków i wiercenia się jako coś bolesnego. A dziewczyny z łożyskami na tylnej ścianie piszą,ze je boli.

‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ