X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Dzięki mała, to nie boli więc nie będę truć dziecka.
    Za to może się ruszę i wezmę za jakąś robotę to przejdzie, bo leżę jeszcze od rana w piżamie :D
    haha a pamiętam jak z pociągu do nas pisałaś wczesnym rankiem :D co ta ciąża z nami robi :D :D

Shibuya lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    hehehe, problem w tym że ja leżę od rana :D może u mnie podziała w drugą stronę, jak się ruszę i zacznę coś robić :) wobec tego idę trochę posprzątać :)

Mnie też tak łapało mimo leżenia :) Skurcze BH jak nic :) No ale żeby nie zaszkodzić, leżałam dalej :)

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam w ogóle wrażenie dziewczyny, że brzuch mi się napina jak za długo chodzę, siedzę, leżę. a na plecach to już w ogóle.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala dziekuje ;) wiesz co na poczatku mieliśmy imię Amelia albo Natalia ale stanęło jakis czas temu na Ameli chociaz mężowi sie to drugie bardziej podobalo :P teraz,juz na pewni bedzie Amelka :) i drugiego imienia chyba nie dajemy w ogóle... W sumie i tak się,nie używa tego drugiego wiec po co dziecku urzędowej roboty dokładać :P a czemu nie chcial sir zgodzić? Nie podobało mu sie czy jakies uprzedzenie?
    U nas jak usłyszeli to zaczęli wymyślać ze może tak a może tak.. Pf. Wara to moje dziecko i dam mu na imię jak chce :P
    Przewinela się tez myśl o Zuzi alr zaczelam czytać znaczenie,imion i jakos mi się odwidziało :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się napina niezależnie co robię.. Mogę siedziec, chodzić, leżeć i nie ma znaczenia..
    Na plecach tylko nie daje rady bo nie mogę powietrza nabrać. Czuje jakby przepona ...:P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nasza córka sama,sobie imię wybrala :P moze to głupie ale tak właśnie ;)
    Pytaliśmy sir jej z mężem dwa razy tylko w innej kolejności i zawsze tak samo kopala przy wybranym imieniu :P haha wiem wiem glupki z nas :)
    I w ogóle mam wrażenie ze ona wszystko slyszy i rozumie bo np jak mąż przychodzi to zaraz zaczyna kopać bo go slyszy..albo jak budzik mu dzwoni do pracy to ZAWSZE sie ona budzi i zaczyna kopać :P wiec pewnie słyszy ten budzik :P
    Szkoda tylko ze nie rozumie zd mama chce spać w nocy i zawsze najwięcej sie wtedy wierci:P

Micia, Kitaja, Ona_89' lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bym miała dac drugie to po mnie chyba ;) a Natalia byśmy zostawili w razie drugiej córki kiedys,:P ale nie wiem czy jest sens dokladac roboty z drugim imieniem.. Ja mam dwa i każdy u nas ma dwa ale przecież tego się nie używa w ogóle..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej leże z kolejnym magnezowym drinkiem - ręka boli jak diabli, muszę szukać odpowiedniej pozycji. Zrobili mi dzisiaj USG i wszystko zgodne z wiekiem ciąży. Pan doktor do mnie jaki ładny chłopczyk a ja do niego że jajka przyjdą pocztą do domu, miał ubaw :) Oczywiście potwierdził że dziewczynka. Moja niunia waży 1410g :) Pytałam o pesar i narazie zostaje na obserwacji szyjki dzisiejsze badanie również potwierdziło 1,5cm :(

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadszedł czas na moje żale:

Wstałam o 14stej. Złe sny o bardzo bolącym brzuchu, potem sen że urodziłam 8raczki, 6 dziewczynek, 2 chłopców i wszyscy mieli jakieś wady.

Wstałam i już byłam jakieś 10 razy na kibelku :( chyba będzie trzeba zwiększyć dawkę sterydów. Znów mi się nic nie chce... to niesamowite, że to co w jelitach to w mózgu i od razu samopoczucie - 100% a może ten dół spowodowany jest tym, że mój brzuszek jest prawie cały czas twardy. Przecież już odpoczęłam po weselu...

Shibuya mi na IP pani kazała brać nospę 3x2 a jak fotre to 3x1 ( mój lekarz wczesniej kazał brać tylko jak boli) więc ja do Pani " łeeee, znów leki, czy na prawdę to konieczne ?" a ona na to " GDYBY TO BYŁ 34 TYDZ TO BYŚMY TO OLAŁY, ALE NIE NA TYM ETAPIE, NO CHYBA ŻE CHCE PANI ODWIEDZAĆ WCZEŚNIAKI W INKUBATORACH"

Więc wolę się słuchać, tym bardziej, że to faktycznie mnie boli. Podobno skurcze skracają szyjkę, a druga wersja - objawem skracania są skurcze - bądź tu mądry człowieku. W każdym razie myślę, że już wolałabym wziąć tą no spę niż myśleć o szyjce.

Kurde, mąż będzie za 20 min a ja w betach, znów się domyśli, że psycha szwankuje.

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka my na pewno damy dwa, wszyscy u nas mają. Nie podoba mu się po prostu :P dla mnie w grę wchodziły Amelia, Aurelia, Anastazja, Anika a mojemu nic się nie podoba ;)

Aga a jak samopoczucie? będą obserwować, czy dalej (tfu, tfu) się nie skraca? Najważniejsze, że z dzidzią wszystko w porządku :)

izulkaa lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój miał być do pół godziny i dzwoni, że jeszcze musi to i to, więc jakieś 3 godziny później będzie. Nie lubię tak, że się nastawię na jedno a jest co innego. Może w końcu przejdę się z maluchami do sklepu.

Zmieniłabym sobie suwaczek na jakiś aktualniejszy, ale jaki tydzień ja mam wpisać..? :|

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja mam właśnie takie napinanie brzucha i lekarka mi mówiła że to te skurcze b-h, jak ich nie ma dużo to brać magnez i odpoczywać jeszcze czytałam że zmiana pozycji pomaga i u mnie tak jest jak się obrócę albo wstanę to przechodzi

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie tego nie wiem w sieci czytałam, że niby powyżej 10, ja też już miałam dzisiaj tyle co Ty

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya duZO TO kilka na,godzinę :P

Mala a kto nadie wymyślił w konccu ? ;) jak dla mnie to ty masz powyżej 30tc.. :P jeszcze,jak sama nie jesteś pewna co do miesiączki :P
    Ciężko stwierdzić bo niby po ruchach by mozna wywnioskować np dziewczyny w starszej ciąży czuja ruchy wyżej,itd..ale ja jestem przykładem ze to się nie sprawdza bo mam dopiero nie skończony 26 a ruchy duzo wyżej czuje niż niby powinnam..bo teoretycznie powinnam czuć jakos 2--3 palce powyżej pępka a ja czuje duzo wyżej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 15:51

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chłopca a czuję ruchy tuż pod żebrami :)

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy nie widzę związku płci zz umiejscowieniem ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mój też jednak musi coś pozałatwiać. Dobrze, że zadzwoniłam bo nie raz jest tak, że czekam z obiadem a on nie raczy powiedzieć, że będzie później...

Pamiętam jak ja w liceum i na studiach pisałam" Mamuś jadę ! Podgrzewaj !! " Ach co to były za czasy :)

Pisałyście o ubrankach do szpitala. Tak jak mała przygotuję kilka zestawów. 44,50 i 56. Każdego po jednej, a w domu więcej żeby mąż na drugi dzień wziął i przywiózł. Nie chcę mieć ogromnej torby na sam start. Piszę teraz orientacyjnie, ale jak dobiję do 38 tyg i bede wiedziała że dziewczyny mają więcej niż 2,5kg to logiczne że 44 nie wezme. Wydaje mi się, że 62 na pierwsze dzieciaczki to za dużo. A na dodatek każda firma ma inną rozmiarówkę.

Teraz mam taki napięty ciągle brzuch, i nie potrafię wyczuć kiedy się spina dokładnie, ale w poniedziałek pisałam o zasysaniu i takim typowym skurczu wtedy to było czasem 2x na 10 min ! i myślę, że ponad 10 na godzinę. Wtedy było kiepsko...

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie co tydzień od kiedy wiem o ciąży czytam o rozwoju dziecka na tym etapie i zawsze to co było napisane odczuwałam już wcześniej. z drugiej strony czytalam teraz troche o wadze dzieci i czasem (wcale nie tak rzadko) sa ciezsze niz wskazuja normy. ruchy to juz od jakiegos czasu czuje miedzy dwoma pierwszymi zebrami. pewnie mam jakies 30-32tc

Nadia to nasz kompromis, jedyne ktore obojgu sie podobalo ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny generalnie z tymi skurczami jest tak, że jeśli są częste a nawet nie bolesne to przydałoby się wziąć nospe albo chociaż magnez. Jeśli po nich nadal będą się dość często zdarzać i to przy lezeniu to po pierwsze trzeba kontrolować czy są regularne czy nie. Gdyby zaczęły boleć to trzeba pakować się na ip. Gdyby mimo rozkurczowych nadal się powtarzały mimo leżenia też trza jechać bo trzeba sprawdzić czy szyjki nie skracają. A tak w ogóle to będziecie same czuły gdzieś w środku, czy to coś poważnego czy nie. Ja zawsze tak mam i do tej pory intuicja mnie nie zawiodla.

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia konsultowalas sie w koncu ostatnio z lekarzem czy samo przeszlo?
    a ty kompletujesz podwojne ubranka? :) w sensie takie same? :)

babcia mi opowiadala ze gdy miala rodzic ciocie to brzuch byl gigantyczny i podejrzewali bliznieta (usg nie bylo). wiec naszykowala dziadkowi osobno ciuszki gdyby urodzila sie dwojka i osobno gdyby bylo jedno. urodzila sie tylko ciocia a dziadek wzial wszystko, w sumie dla trojki :D

olcia88 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1060 1061 1062 1063 1064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ