Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Shibuya wrote:Dzięki mała, to nie boli więc nie będę truć dziecka.
Za to może się ruszę i wezmę za jakąś robotę to przejdzie, bo leżę jeszcze od rana w piżamieco ta ciąża z nami robi
Shibuya lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyShibuya wrote:hehehe, problem w tym że ja leżę od rana
może u mnie podziała w drugą stronę, jak się ruszę i zacznę coś robić
wobec tego idę trochę posprzątać
Mnie też tak łapało mimo leżeniaSkurcze BH jak nic
No ale żeby nie zaszkodzić, leżałam dalej
-
Mala dziekuje
wiesz co na poczatku mieliśmy imię Amelia albo Natalia ale stanęło jakis czas temu na Ameli chociaz mężowi sie to drugie bardziej podobalo
teraz,juz na pewni bedzie Amelka
i drugiego imienia chyba nie dajemy w ogóle... W sumie i tak się,nie używa tego drugiego wiec po co dziecku urzędowej roboty dokładać
a czemu nie chcial sir zgodzić? Nie podobało mu sie czy jakies uprzedzenie?
U nas jak usłyszeli to zaczęli wymyślać ze może tak a może tak.. Pf. Wara to moje dziecko i dam mu na imię jak chce
Przewinela się tez myśl o Zuzi alr zaczelam czytać znaczenie,imion i jakos mi się odwidziało -
W ogóle nasza córka sama,sobie imię wybrala
moze to głupie ale tak właśnie
Pytaliśmy sir jej z mężem dwa razy tylko w innej kolejności i zawsze tak samo kopala przy wybranym imieniuhaha wiem wiem glupki z nas
I w ogóle mam wrażenie ze ona wszystko slyszy i rozumie bo np jak mąż przychodzi to zaraz zaczyna kopać bo go slyszy..albo jak budzik mu dzwoni do pracy to ZAWSZE sie ona budzi i zaczyna kopaćwiec pewnie słyszy ten budzik
Szkoda tylko ze nie rozumie zd mama chce spać w nocy i zawsze najwięcej sie wtedy wierci:PMicia, Kitaja, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Ja dalej leże z kolejnym magnezowym drinkiem - ręka boli jak diabli, muszę szukać odpowiedniej pozycji. Zrobili mi dzisiaj USG i wszystko zgodne z wiekiem ciąży. Pan doktor do mnie jaki ładny chłopczyk a ja do niego że jajka przyjdą pocztą do domu, miał ubaw
Oczywiście potwierdził że dziewczynka. Moja niunia waży 1410g
Pytałam o pesar i narazie zostaje na obserwacji szyjki dzisiejsze badanie również potwierdziło 1,5cm
-
Nadszedł czas na moje żale:
Wstałam o 14stej. Złe sny o bardzo bolącym brzuchu, potem sen że urodziłam 8raczki, 6 dziewczynek, 2 chłopców i wszyscy mieli jakieś wady.
Wstałam i już byłam jakieś 10 razy na kibelkuchyba będzie trzeba zwiększyć dawkę sterydów. Znów mi się nic nie chce... to niesamowite, że to co w jelitach to w mózgu i od razu samopoczucie - 100% a może ten dół spowodowany jest tym, że mój brzuszek jest prawie cały czas twardy. Przecież już odpoczęłam po weselu...
Shibuya mi na IP pani kazała brać nospę 3x2 a jak fotre to 3x1 ( mój lekarz wczesniej kazał brać tylko jak boli) więc ja do Pani " łeeee, znów leki, czy na prawdę to konieczne ?" a ona na to " GDYBY TO BYŁ 34 TYDZ TO BYŚMY TO OLAŁY, ALE NIE NA TYM ETAPIE, NO CHYBA ŻE CHCE PANI ODWIEDZAĆ WCZEŚNIAKI W INKUBATORACH"
Więc wolę się słuchać, tym bardziej, że to faktycznie mnie boli. Podobno skurcze skracają szyjkę, a druga wersja - objawem skracania są skurcze - bądź tu mądry człowieku. W każdym razie myślę, że już wolałabym wziąć tą no spę niż myśleć o szyjce.
Kurde, mąż będzie za 20 min a ja w betach, znów się domyśli, że psycha szwankuje. -
Izulka my na pewno damy dwa, wszyscy u nas mają. Nie podoba mu się po prostu
dla mnie w grę wchodziły Amelia, Aurelia, Anastazja, Anika a mojemu nic się nie podoba
Aga a jak samopoczucie? będą obserwować, czy dalej (tfu, tfu) się nie skraca? Najważniejsze, że z dzidzią wszystko w porządkuizulkaa lubi tę wiadomość
-
A mój miał być do pół godziny i dzwoni, że jeszcze musi to i to, więc jakieś 3 godziny później będzie. Nie lubię tak, że się nastawię na jedno a jest co innego. Może w końcu przejdę się z maluchami do sklepu.
Zmieniłabym sobie suwaczek na jakiś aktualniejszy, ale jaki tydzień ja mam wpisać..? -
Shibuya ja mam właśnie takie napinanie brzucha i lekarka mi mówiła że to te skurcze b-h, jak ich nie ma dużo to brać magnez i odpoczywać jeszcze czytałam że zmiana pozycji pomaga i u mnie tak jest jak się obrócę albo wstanę to przechodzi
-
Shibuya duZO TO kilka na,godzinę
Mala a kto nadie wymyślił w konccu ?jak dla mnie to ty masz powyżej 30tc..
jeszcze,jak sama nie jesteś pewna co do miesiączki
Ciężko stwierdzić bo niby po ruchach by mozna wywnioskować np dziewczyny w starszej ciąży czuja ruchy wyżej,itd..ale ja jestem przykładem ze to się nie sprawdza bo mam dopiero nie skończony 26 a ruchy duzo wyżej czuje niż niby powinnam..bo teoretycznie powinnam czuć jakos 2--3 palce powyżej pępka a ja czuje duzo wyżejWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 15:51
-
nick nieaktualny
-
Mała mój też jednak musi coś pozałatwiać. Dobrze, że zadzwoniłam bo nie raz jest tak, że czekam z obiadem a on nie raczy powiedzieć, że będzie później...
Pamiętam jak ja w liceum i na studiach pisałam" Mamuś jadę ! Podgrzewaj !! " Ach co to były za czasy
Pisałyście o ubrankach do szpitala. Tak jak mała przygotuję kilka zestawów. 44,50 i 56. Każdego po jednej, a w domu więcej żeby mąż na drugi dzień wziął i przywiózł. Nie chcę mieć ogromnej torby na sam start. Piszę teraz orientacyjnie, ale jak dobiję do 38 tyg i bede wiedziała że dziewczyny mają więcej niż 2,5kg to logiczne że 44 nie wezme. Wydaje mi się, że 62 na pierwsze dzieciaczki to za dużo. A na dodatek każda firma ma inną rozmiarówkę.
Teraz mam taki napięty ciągle brzuch, i nie potrafię wyczuć kiedy się spina dokładnie, ale w poniedziałek pisałam o zasysaniu i takim typowym skurczu wtedy to było czasem 2x na 10 min ! i myślę, że ponad 10 na godzinę. Wtedy było kiepsko... -
Ja sobie co tydzień od kiedy wiem o ciąży czytam o rozwoju dziecka na tym etapie i zawsze to co było napisane odczuwałam już wcześniej. z drugiej strony czytalam teraz troche o wadze dzieci i czasem (wcale nie tak rzadko) sa ciezsze niz wskazuja normy. ruchy to juz od jakiegos czasu czuje miedzy dwoma pierwszymi zebrami. pewnie mam jakies 30-32tc
Nadia to nasz kompromis, jedyne ktore obojgu sie podobalo -
Dziewczyny generalnie z tymi skurczami jest tak, że jeśli są częste a nawet nie bolesne to przydałoby się wziąć nospe albo chociaż magnez. Jeśli po nich nadal będą się dość często zdarzać i to przy lezeniu to po pierwsze trzeba kontrolować czy są regularne czy nie. Gdyby zaczęły boleć to trzeba pakować się na ip. Gdyby mimo rozkurczowych nadal się powtarzały mimo leżenia też trza jechać bo trzeba sprawdzić czy szyjki nie skracają. A tak w ogóle to będziecie same czuły gdzieś w środku, czy to coś poważnego czy nie. Ja zawsze tak mam i do tej pory intuicja mnie nie zawiodla.Synek ur. 8.11.2015
Córeczka ur. 15.10.2013 -
Olcia konsultowalas sie w koncu ostatnio z lekarzem czy samo przeszlo?
a ty kompletujesz podwojne ubranka?w sensie takie same?
babcia mi opowiadala ze gdy miala rodzic ciocie to brzuch byl gigantyczny i podejrzewali bliznieta (usg nie bylo). wiec naszykowala dziadkowi osobno ciuszki gdyby urodzila sie dwojka i osobno gdyby bylo jedno. urodzila sie tylko ciocia a dziadek wzial wszystko, w sumie dla trojkiolcia88 lubi tę wiadomość