X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero wrocilam i ledwo Was nadrobilam :-)

Kurcze, ja to właśnie nie wiem jak z tym twardnieniem... Czasem mam taki mega twardy brzuch ale często dopiero się orientuje jak dotknęły brzuszku, a tak to nie zdaje sobie z tego sprawy. Po ostatniej wizycie bardzo często sprawdzam czy jest twardy i dość często niestety jest a ja nawet sobie z tego sprawy nie zdaje i nie wiem czy to jest normalne...

• Cebulka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 10:13

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam Skarbie u Was? Jak w szpitalu?

• mikado Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba coś w powietrzu wisi.. każdą coś boli coś dolega ja jetsem flak.. nie dość ze brzuch boli spiął mi się dwa razy na spacerze dzisiaj, młody coś mało aktywny może dwa razy po pare ruchów czułam a mam łożysko z tyłu i wysoko wiec dziwne to i ja jakas słaba jestem, najchetniej to bym nie chodziła wcale tylko lezała a do łazienki szła na czworaka, nawet obiadu nie zrobiłam dzisiaj bo kupiłam śliwki węgierki chciałam zrobić knedle ja probuje śliwke a ona taka kwaśna że się zjesc nie dało no coż poleża do soboty knedle będą w sobote.

Byłam obejrzeć to mieszkanie, taka klitunia.. niby metrażowo takie jak nasze obecne a wydaje się conajmniej 1/4 mniejsze, no coż zostajemy tutaj jakoś sobie poradzimy ;)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie tak cuycki bola ze masakra :D no niejescze ten termin mi sie przesunal na 1 listopad :D

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 listopad to piękny dzień na narodziny:) mój mąż się urodził 1 listopada popołudniu. Teściowa opowiadała że miała już bole porodowe (3 dziecko) wody jej odeszły a ją wszyscy samą w domu zostawili i pojechali na groby wrócili to dojechali na ostatni gwizdek do szpitala urodziła w 20 minut polozne jej nie wierzyły jak krzyczała że roodzi i że czuje głowke miedzy nogami dopiero jak jedna zajrzała to się zaczął popłoch bo mój mąż wyskoczył prawie w rece położnej ;P:P bynajmnie takie historie krążą po rodzinie to było w '88 roku :D

szczesciara25, Ona_89' lubią tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado,moja ciocia też jest z 1 listopada :-)

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz od polowy pazdziernika bede u siostry w krk mieszkac :) ale najpierw to musze wyprawke kupic :P

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara a ty w jakim szpitalu chcesz rodzic ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia mam taką samą piżamkę ;) kupowałaś w tym sklepie Italian coś tam? ja chyba tam pójdę po te do karmienia
    Ja właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia, była dziś położna, która pracuje w tym szpitalu gdzie będę rodzić i gdzie odbywają się zajęcia ze szkoły opowiadała nam dokładnie jak przebiega u nas poród, faza po fazie, co robi facet, co babka, co położna itd, hymm no cóż nie było to jakieś cudowne, ale chyba do przeżycia? za tydzień idziemy oglądać porodówkę i zaczynamy masaż krocza, wszystko ponoć po to, aby nie być nacinaną przy porodzie, choć mówiła, że i to jest do przeżycia
    Skarb co u Was?

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masaż krocza????

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, zastanawiam się na ile wiarygodne sa te terminy wg usg. Moj Mały początkowo byl niby o kilka dni mniejszy niż wg om, pozniej stopniowo się wyrównywało,a wczoraj już się dowiedziałam,ze jest starszy o 2tyg (czyli termin na 15.10!).
    Natomiast jak moja siostra miała te terminy obliczane to niby dziecko miało sie urodzić 2tyg pozniej niż wg om,a tak naprawdę zaczęła rodzić tydzień wcześniej niż om.
    Zakręcone jest to wszystko :-)

Moj lekarz powiedział, że najważniejszy jest termin z om i jego należy się zawsze trzymać... Ciekawe :-)

Synuś :-)
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorroo i tak nigdy sie chyba co,do dnia nie przewidzi :P
    2 tyg w ta czy w ta trzeba miec poprawę :P

Mikado nie boj się :P to nic strasznego :P ponoc trzeba systematycznie robic..
    Alr wiecie co.. I tak się nie przewidzi.. Bo miga byc komplikacje ze i tak będą musieli naciąć wiec caly pasaż ciul strzeli :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reszta mi nie zalezy na tym.. Pewnie będę myśleć podczas porodu żeby jak najszybciej wyszla corka zdrowa i cala.. A nacięcie sir zagoi. Wczesniej inaczej podchodzilam do tego ale wiem ze na prawdę tyle rzeczy sir moze stać podczas porodu ze Male nacięcie mnie nie zbawi a moze dziecko uratować..

celine89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro,a mnie gin. powiedział, że wg OM jest najwiarygodniejsze tylko wtedy kiedy ma się regularne cykle. A jeśli nie to pierwsze USG jest wyznacznikiem,także nie wiem :-)

Micia lubi tę wiadomość

• Zorro Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko wyjdzie w praniu :-D

Synuś :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż to ;-)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi4aam wrote:
    MALA moja córa waży 2100 prawie :) dawno się nie odzywałam ale kilka razy dziennie was czytam. Dzisiaj zwróciłam uwagę mojemu lekarzowi co mi się nie podoba... oburzyl się.. napisze wam później jak juz chwile będę miała w łóżku :))
    noooo widzicie dziewczyny? :D zresztą waga na usg podobno waha siw do 300g wiec może pokryje się +/- z terminem.
    Ciekawa jestem "co ci się nie podoba" :) także czekam na twoja wiadomość

Mnie nacinali i nie bolało. Wole nacięcie w bok niż pęknięcie w stronę pupy bo podobno gorzej się goi

olcia88 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak tylko 5% dzieci rodzi się w terminie wiec możemy sobie gdybac ;)

Micia lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Szczesciara a ty w jakim szpitalu chcesz rodzic ?
    W Rydygiera :) AA wszystkie chodzicie do szkoły rodzenia ??

f2w3rjjgoscryrqn.png
‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ