X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya a spróbuj zadzwonić do NFZ w swoim swoim regionie oni powinni ci podać które to szpitale. Ja tak zrobiłam jak szukałam szpitala i terminu na wycięcie migdałka u Patryka. Powinni ci podać takie dane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 13:42

Shibuya lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya umieszczałam link z stopniami referencyjności a fakt Karowa to szpital typowo położniczy więc w razie "W" mogli by Cię z dzieckiem rozdzielić i przewieść do innego szpitala. Nie chce Ci na siłe wciskać mojego wyboru ale wciąż polecam szpital bródnowski bo w teorii wygląda to nie źle , obok oddziału z dzidziusiami funkcjonuje normalny szpital. Albo przynajmniej coś na wzór możesz poszukać . Z drugiej strony Karowa , Inflancka ,Św. Zofia słyszałam,że jest masakryczny tłok bo wszyscy chca tam rodzić....

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia chyba czuje ale sama nie wiem.. Napina mi się kilka razy w ciazu dnia brzuch, podbrzusze.. Ale nie wiem czy to to.
    Zorro daj spokój z tym kolorem.. Wkladki obowiązkowe..wielkie to jeszcze takie ze ciężko bylo mi na poczatku to zaaplikować zwłaszcza ze opuchnięte wszystko.. Wiem właśnie ze nie polaczone slr zastanawia mnie bo na prawdę czuje szarpanie kolo pępka.. Nawet widac jak go wciąga praktycznie.. To nie od rosnącego brzucha ani nie od braku oliwki..
    A jak myślicie można Rozpoznać ktotka pępowinę jakos?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam łożysko na tylnej ścianie.. I te kopniaki na prawdę czasem bola :P i wkurza zwłaszcza jak chce iść spać :P a ona urządza sobie dyskotekę w najlepsze ;)

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki... Jecie w ciąży parowki ? Ja jeszcze,nie jadłam a mam smaka zrobic jutro hot dogi :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja powiem na pocieszenie, że Laura szalała w brzuchu, a jest bardzo spokojna od początku, budziła się tylko raz w nocy po urodzeniu, a mając 1,5 miesiąca przesypiała całą noc ;)
    Ok Nadia kopie bardziej, od samego początku. Ale w nocy mnie nie budzi, więc chyba mam twardy sen.

Oj i brzuch się napiął, rewelacja..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka a czemu masz wątpliwości? Że świństwo? Najwyżej tobie się odłoży, do dzidzi idą tylko dobre rzeczy ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    A tak z innej beczki... Jecie w ciąży parowki ? Ja jeszcze,nie jadłam a mam smaka zrobic jutro hot dogi :P

u nas były wczoraj :) i to nie pierwszy raz

izulkaa lubi tę wiadomość

• izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala bo wiem jakie świństwa tam lądują i tak statalam sie nie jeść tego :P ale dzieki ;) w takim razie jutro zrobię sobie dwa :P

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo to trwa? Bardzo boli? Prawdopodobnie skurcze BH. Ja to zawsze interpretuję tak, że mój organizm daje mi znać, że mam przystopować, a ty z tego co wiem sprzątasz całe mieszkanie.

Izulka u mnie domowe fast foody (frytki z ziemnaków i nugetsy) i tak mi po tym dobrze, że nawet nie mam wyrzutów sumienia :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.familie.pl/Forum-2-115/m596584-1,34-tydzien-i-bol-pepka.html

Nie wiem,czy to,dobry pomysl,zagłębiać sie w temat na necie... Teraz się tylko stresować zaczelam :(

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala frytki jadłam,wczoraj :P dzisiaj trochę zdrowiej bo ziemniaczki, kotlecik i kalafior :P ale,jutro wcinam hot dogi ;) a potem,sie dziwić ze tyle,na plusie kg :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam,juz cala,tabliczkę czekolady :P

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada to magnez i endorfiny, jeść trzeba!

szczerze mówiąc poza tym że staram się jeść więcej warzyw i owoców to nie przesadzam z dietą (co widać na wadze :D ), gdy mam na coś ochotę to po prostu jem

I nie czytaj tych głupot!!! co ma twój pępek do pępowiny dziecka? Skóra ci się rozciąga, dziecko napiera i wsio :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    http://www.familie.pl/Forum-2-115/m596584-1,34-tydzien-i-bol-pepka.html

Nie wiem,czy to,dobry pomysl,zagłębiać sie w temat na necie... Teraz się tylko stresować zaczelam :(

Dlatego ja od dawna nic w necie nie czytam.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alr ja na prawdę czuje jak by mnie cos szarpało za pępek..:(
    Dobra juz nic nie czytam bo będę się przejmować tylko..

Mala jeść trzeba ;) ja sobie tlumacze,ze,to nie ja tak słodkie lubię a Amelia :P

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To skurcze braxtona jak nic ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya chyba masz to,co,ja.. Tez tam mam. Tylko ja myślałam na poczatku ze to,dziecko,sie,tak,wypina.. A tu się okazuje ze raczej nie ona.. :P

Jak ja nie osiwieje w ciąży to bedzie dobrze...
    Nie wiadommo kiedy czlowiek powinien byc wyczulony na pewne rzeczy a kiedy panikuje...

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya nie wiem. Jedna szkoła mówi, żeby brać, by się nie napinało, inna, że nie truć dziecka, gdy ból nie jest uciążliwy. Sama mam zawsze dylemat :( Jeśli to dosłownie chwilowe, to ja bym nie brała, ale może inne dziewczyny się wypowiedzą?

Izulka bardzo podoba mi się imię Amelia i chciałam tak na drugie dla Nadii, a mąż się nie zgadza. Rozważaliście jeszcze jakieś inne dla córci?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja też tak miewałam i po prostu się kładłam by odpocząć. Nie brałam żadnych rozluźniaczy by nie truć dziecka. Jak się niepokoisz skocz na IP najlepiej :)

‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ